Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 10 beste vervangers voor zware crème

De onderste regel

 1. Zware room wordt beschouwd als een basisingrediënt - en om een ​​goede reden. Het wordt gebruikt in een breed scala aan recepten, waaronder soepen, sauzen, zelfgemaakte boter, ijs en zure room.

 2. Soms zware slagroom genoemd, deze wordt gemaakt van het vetrijke gedeelte van verse melk. Als er verse melk blijft staan, gaat er een zware crème omhoog en kan deze worden afgeschraapt.

 3. Bestaande uit 36-40% vet, bevat zware room meer vet dan andere roomvariëteiten, waaronder slagroom, half en half en lichte room.

 4. Omdat zware room veel vet bevat en zuivel bevat, is het misschien niet voor iedereen een geschikte optie.

 5. Gelukkig zijn er veel alternatieven beschikbaar als u zware room wilt vervangen door een vetarm of zuivelvrij alternatief.

 6. Dit artikel bespreekt 10 van de beste vervangers voor zware room.

1. Melk en boter

 1. Het combineren van melk en boter is een gemakkelijke, onfeilbare manier om zware room te vervangen die voor de meeste recepten werkt.

 2. De boter voegt extra vet toe aan de melk, waardoor het vetpercentage vergelijkbaar is met dat van zware room.

 3. Combineer 1/4 kop (57 gram) gesmolten boter met 3/4 kop (178 ml) melk en meng grondig om 1 kop (237 ml) zware room te maken. Je kunt ook een eetlepel (8 gram) bloem toevoegen om de vloeistof te verdikken, vooral als je magere melk gebruikt.

 4. Houd er rekening mee dat deze vervanger goed werkt voor kook- en bakrecepten waarin zware room wordt gebruikt om smaak en romigheid toe te voegen. Het zal echter niet op dezelfde manier kloppen als zware room.

2. Sojamelk en Olijfolie

 1. Voor een vegan, zuivelvrij alternatief voor zware room, probeer sojamelk te combineren met olijfolie.

 2. Net als de combinatie van melk en boter, voegt olijfolie vet toe aan de sojamelk voor een smaak en functie vergelijkbaar met zware room.

 3. Om de smaak en dikte van 1 kop (237 ml) zware room te repliceren, combineert u 2/3 kop (159 ml) sojamelk met 1/3 kop (79 ml) olijf olie.

 4. Deze vervanger is het beste voor het toevoegen van tederheid en smaak bij het koken en bakken, maar het mag niet worden gebruikt in recepten waarvoor kloppen vereist is. [! 577 => 1130 = 4!

 1. Als u op zoek bent naar een vetarm, caloriearm alternatief voor zware room, kan deze combinatie goed voor u werken.

 2. Maïzena wordt gebruikt om melk te verdikken om de textuur van zware room te reproduceren.

 3. Om 1 kop (237 ml) zware room in uw recept te vervangen, voegt u 2 eetlepels (19 gram) maïzena toe aan 1 kop (237 ml) melk en roert, zodat het mengsel dikken.

 4. U kunt volle melk gebruiken of kiezen voor magere melk om de calorieën en het vetgehalte van uw recept te verlagen.

 5. Deze vervanger is vooral handig bij het koken, maar het kan de textuur van gebakken producten veranderen en niet zo goed kloppen als zware room.

4. Half en half en boter

 1. In een snufje kan halve en halve room in combinatie met boter een eenvoudige vervanging zijn voor veel recepten die zware room vereisen.

 2. Half en half bestaat eigenlijk uit volle melk en room, maar het bevat ongeveer een derde van het vet van zware room.

 3. Boter toevoegen helpt het vetpercentage van half en half te verhogen, waardoor het een geschikt alternatief is voor zware room in bijna elk recept, inclusief die waarvoor slagroom nodig is.

 4. U kunt ook half en half gebruiken om zware room te vervangen zonder boter toe te voegen in bepaalde recepten, zoals sauzen en soepen.

 5. Ter vervanging van 1 kop (237 ml) zware room, meng 7/8 kop (232 gram) half en half met 1/8 kop (29 gram) gesmolten boter .

5. Silken Tofu en sojamelk

 1. Net als gewone tofu wordt silken tofu gemaakt van gecondenseerde sojamelk die is gevormd tot stevige witte blokken.

 2. Silken tofu heeft echter een zachtere consistentie en kan gemakkelijk worden gemengd tot een eiwitrijke, zuivelvrije vervanging voor zware room.

 3. Door het te mengen met sojamelk krijgt het een gladde textuur om klontjes te verwijderen. Je kunt ook gewone melk of een andere plantaardige melk gebruiken in plaats van sojamelk.

 4. Combineer gelijke delen silken tofu en sojamelk en meng grondig in een staafmixer of keukenmachine tot het mengsel een gladde, dikke consistentie bereikt. Gebruik het dan in plaats van een gelijke hoeveelheid zware room om je favoriete recepten, zoals soepen of sauzen, te verdikken.

 5. Omdat het kan worden geklopt als zware room, kun je ook een beetje vanille-extract of suiker bestrooien om er een zelfgemaakte vegan slagroom op te maken voor desserts.

6. Griekse yoghurt en melk

 1. Een mengsel van Griekse yoghurt en volle melk is een ander alternatief voor zware room die u zal helpen uw recepten te verdikken.

 2. Griekse yoghurt bevat veel eiwitten en kan uw eindproduct een gezonde draai geven door het eiwitgehalte te verhogen.

 3. Het is dikker dan zware room, maar je kunt melk toevoegen om het te verdunnen en een textuur te krijgen die vergelijkbaar is met die van zware room.

 4. Meng gelijke delen Griekse yoghurt en volle melk en gebruik het in plaats van dezelfde hoeveelheid zware room.

 5. Merk op dat deze vervanger dikte kan toevoegen aan gerechten zoals soepen of sauzen, maar het mag niet worden gebruikt in recepten die moeten worden geslagen.

 6. Bovendien bevat Griekse yoghurt minder vet en biedt het mogelijk niet dezelfde malsheid of smaak als zware room in gebakken goederen of desserts.

7. Verdampte melk

 1. Verdampte melk is een ingeblikt, houdbaar melkproduct met ongeveer 60% minder water dan gewone melk.

 2. Het is dus dikker en romiger dan melk en kan in sommige recepten een gemakkelijk alternatief met minder calorieën zijn dan zware room.

 3. Verdampte melk is het beste voor recepten waarin zware room een ​​vloeibaar ingrediënt is, zoals in bakproducten, omdat het niet dezelfde dikte heeft als zware room en ook niet klopt.

 4. Vervang voor het beste resultaat zware room door een gelijke hoeveelheid verdampte melk. Als je een dessert maakt, kun je ook een paar druppels vanille-extract toevoegen om het te zoeten.

8. Kwark en melk

 1. Cottage cheese wordt gemaakt van de wrongel van koemelk. Het bevat veel eiwitten en veel micronutriënten, waardoor het een gezond alternatief is voor zware room.

 2. Alleen kwark kan een goede vervanging zijn voor zware room om dikte toe te voegen aan recepten zoals sauzen. Verwijder eenvoudig de klontjes door het te mengen met een staafmixer of keukenmachine.

 3. Je kunt het ook mengen met melk om de gladde, romige textuur van zware room te repliceren voor gebruik in andere recepten.

 4. Combineer gelijke delen kwark en melk en mix tot alle klontjes zijn verwijderd. Je kunt dit mengsel gebruiken in plaats van een gelijke hoeveelheid zware room.

 5. Zorg ervoor dat u recepten kiest die compatibel zijn met de uitgesproken, kaasachtige smaak van cottage cheese, zoals hartige soepen en sauzen.

 6. Vergeet ook niet dat cottage cheese veel natrium kan bevatten. Als je zoutgevoelig bent, wil je misschien kiezen voor een minder-natriumvariëteit of de hoeveelheid zout in je recept aanpassen als je deze vervanging gebruikt.

9. Kokosroom

 1. Kokosroom is een veelzijdig ingrediënt dat een uitstekende veganistische vervanger is voor zware room.

 2. Hoewel het vooraf kan worden gekocht, is het ook eenvoudig om thuis met kokosmelk te maken.

 3. Koel gewoon een blik vol kokosmelk een nacht in de koelkast, open het en giet de vloeibare inhoud in een andere container. De dikke, verharde kokoscrème die overblijft, kan dan uit het blik worden geschept en worden gebruikt als vervanging voor zware room.

 4. Verwissel een gelijke hoeveelheid zware room voor kokosroom en gebruik deze in recepten voor uw favoriete snoep en gebakken producten. Je kunt het zelfs gebruiken om kokosijs te maken of het op te kloppen en te gebruiken als een smakelijke topping voor desserts. [! 577 => 1140 = 10!

10. Roomkaas

 1. Roomkaas is een soort verse kaas gemaakt van melk en room. Hoewel het meestal wordt gebruikt als een spread voor bagels en een steringrediënt in cheesecakes, kan het in sommige recepten ook een goede vervanging zijn voor zware room.

 2. Met name roomkaas is een goed alternatief voor glazuur en kan helpen bij het verdikken van op room gebaseerde soepen en sauzen. Het moet echter niet worden gebruikt als vervanging voor zware room in recepten die moeten worden opgeklopt.

 3. Roomkaas werkt als een één-op-één vervanging voor zware room.

 4. Houd er rekening mee dat roomkaas de smaak en textuur van het eindproduct kan veranderen, dus zorg ervoor dat het in geschikte recepten wordt gebruikt waarin de smaken samenwerken, zoals in romige soepen of kaasachtige sauzen.

De onderste regel

 1. Zware room is te vinden in een breed scala aan recepten, zowel hartig als zoet.

 2. Gelukkig zijn er veel alternatieven als je geen slagroom meer hebt of liever een vetarm of veganistisch alternatief hebt.

 3. Sommigen bevatten zelfs toegevoegde eiwitten of beperken calorieën. Deze omvatten Griekse yoghurt, kwark en zijden tofu.

 4. Het vervangen van een ingrediënt in een recept kan echter de smaak en textuur wijzigen. Zorg er dus voor dat u deze vervangers gebruikt in recepten die compatibel zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407