Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 12 beste groenten voor sap

De onderste regel

 1. De laatste jaren is sap maken populair bij gezondheidsbewuste personen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om hun inname van voedingsstoffen te stimuleren.

 2. Maar als je nog geen sap hebt gemaakt, vind je het misschien moeilijk om te bepalen welke groenten je moet kiezen.

 3. Hier zijn de 12 beste groenten voor sap om uw algehele gezondheid te verbeteren.

1. Boerenkool

 1. Boerenkool is een veelzijdige bladgroen met een milde smaak die goed combineert met ander fruit en groenten in sappen.

 2. Dit krachtige ingrediënt is een geweldige bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en K (1).

 3. Rauwe boerenkool bevat ook bijzonder veel antioxidanten, waaronder bètacaroteen.

 4. Antioxidanten neutraliseren schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd om te helpen beschermen tegen aandoeningen zoals hartaandoeningen (2).

 5. Het is zelfs aangetoond dat het drinken van boerenkoolsap risicofactoren voor hartziekten vermindert, waaronder LDL (slechte) cholesterol.

 6. Uit een onderzoek bij 32 mannen met een hoog cholesterolgehalte bleek dat het dagelijks drinken van 150 ml boerenkoolsap gedurende 3 maanden LDL (slechte) cholesterol met 10% verminderde en de hartbeschermende HDL verhoogde cholesterol met 27% (3).

2. Wortels

 1. Vanwege hun ietwat zoete smaak en indrukwekkend voedingsprofiel zijn wortelen een perfecte keuze voor het maken van sap.

 2. Ze bevatten weinig calorieën en veel vitamine A, biotine en kalium (4).

 3. Bovendien zitten ze boordevol carotenoïden, dit zijn plantenpigmenten die als krachtige antioxidanten in je lichaam werken. Deze omvatten beta-caroteen, lycopeen, alfa-caroteen en luteïne (5).

 4. Studies tonen aan dat het eten van een dieet rijk aan carotenoïden kan worden gekoppeld aan een lager risico op degeneratieve oogziekten, hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker, waaronder de prostaat (6, 7, 8 , 9).

 5. De zoetheid van wortelsap kan goed worden gecombineerd met andere veelgeperste groenten en fruit, zoals citrusvruchten, gember en bieten.

3. Beets

 1. Naast hun levendige kleur en aardse smaak, voegen bieten tal van gezondheidsvoordelen toe aan uw dagelijkse sap.

 2. Wat betreft voeding zitten bieten boordevol mangaan, kalium en foliumzuur (10).

 3. Ze bevatten ook veel nitraten, een soort natuurlijke plantaardige stof met krachtige gezondheidseffecten.

 4. Studies tonen zelfs aan dat nitraatrijk bietensap de bloeddruk kan verbeteren, evenals atletische en mentale prestaties (11, 12, 13).

 5. Bieten zijn niet alleen een heerlijke toevoeging aan sappen, maar ook hun bladgroene toppen - bietengroenten genoemd - zijn zeer voedzaam en kunnen ook worden geperst (14).

4. Kool

 1. Kool lijkt misschien geen voor de hand liggende keuze voor het maken van sap, maar het is een voedzaam en lekker ingrediënt dat goed werkt in sappen.

 2. Elke portie kool zit boordevol vitamine K en C, samen met andere micronutriënten zoals folaat, mangaan en vitamine B6 (15).

 3. Het is ook geclassificeerd als een kruisbloemige groente en nauw verwant aan andere groenten zoals broccoli, boerenkool, bloemkool en spruitjes.

 4. Studies tonen aan dat het eten van meer kruisbloemige groenten geassocieerd is met een lager risico op diabetes, hartaandoeningen en ontstekingen (16, 17, 18).

5. Spinazie

 1. Spinazie is een groene bladgroente die een milde, frisse smaak aan smoothies en sappen geeft.

 2. Het bevat veel vitamine A en C en levert een stevige dosis antioxidanten zoals quercetine, kaempferol en luteïne (19, 20).

 3. Spinazie is ook rijk aan nitraten, wat de gezondheid van het hart ten goede kan komen (21).

 4. Uit een onderzoek bij 27 mensen bleek dat het gedurende 7 dagen consumeren van spinazie de systolische en diastolische bloeddruk aanzienlijk verlaagde (de bovenste en onderste cijfers van een meting). Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartziekten (22).

 5. Bovendien suggereert enig onderzoek dat spinaziesap een significante antacida-activiteit heeft, waardoor het een verstandige keuze is voor mensen met zure reflux (23).

6. Broccoli

 1. Broccoli is een kruisbloemige groente die is gekoppeld aan verschillende indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

 2. Het is met name een uitstekende bron van belangrijke micronutriënten, zoals kalium en vitamine A, B6 en C (24).

 3. Het bevat ook kaempferol, een krachtige stof waarvan is aangetoond dat het ziekteverwekkende vrije radicalen neutraliseert, ontstekingen vermindert en de groei van kankercellen vermindert in reageerbuisstudies (25).

 4. Bovendien merkte een recente studie bij 960 mensen op dat het eten van één portie groene groenten die rijk zijn aan kaempferol en andere antioxidanten, de leeftijdgerelateerde mentale achteruitgang kan vertragen (26).

 5. Gooi broccolikoppen en -stengels in uw sapcentrifuge voor een voedzame toevoeging aan uw recept van groen sap.

7. Peterselie

 1. Vaak afgedaan als weinig meer dan een kruid en garnering om te koken, is peterselie een geweldige groente om te gebruiken als sap.

 2. Verse peterselie is vooral rijk aan vitamine A, K en C, die allemaal kunnen bijdragen aan de vele gezondheidsvoordelen (27).

 3. In één onderzoek verminderde het geven van ratten met diabetes-peterselie-extract de bloedsuikerspiegel en verbeterde bloedantioxidantspiegels, vergeleken met een controlegroep (28).

 4. Een andere studie wees uit dat toediening van peterselie-extract aan ratten met door geneesmiddelen veroorzaakte leverschade de antioxidantstatus verhoogde en de leverfunctie bewaarde (29).

8. Komkommers

 1. Komkommers hebben een hoog watergehalte, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op je volgende sap.

 2. Ze bevatten ook weinig calorieën maar veel kalium, mangaan en vitamine K en C (30).

 3. Door komkommers aan uw dieet toe te voegen, kunt u gehydrateerd blijven, wat cruciaal is voor de spijsvertering, nierfunctie, gewichtsbeheersing en lichamelijke prestaties (31).

 4. Bovendien blijkt uit reageerbuisonderzoek dat komkommerextract kan helpen ontstekingen in huidcellen te verminderen. Dit maakt komkommersap een uitstekende keuze na dagen doorgebracht in de zon (32).

9. Snijbiet

 1. Snijbiet is een bladgroente die boordevol vitamines en mineralen zit.

 2. Elke portie bevat in feite veel vitamine A en C, belangrijke voedingsstoffen die ook fungeren als antioxidanten om cellulaire schade in uw lichaam te bestrijden (33, 34).

 3. Sommige onderzoeken bij dieren suggereren dat snijbiet vooral gunstig kan zijn voor mensen met diabetes (35, 36, 37).

 4. In een 45-daagse studie verminderde het voeden van snijbiet-extract aan ratten met een hoge bloedsuikerspiegel de verhoogde niveaus door de antioxidantstatus te verhogen en de activiteit van enzymen die insuline regelen, een bloedsuiker, te veranderen. regulerend hormoon (38).

 5. U kunt snijbiet toevoegen aan vrijwel elk sap of het gebruiken in plaats van meer gangbare bladgroenten, zoals boerenkool en spinazie.

10. Tarwegras

 1. Tarwegras is een eetbaar gras dat vaak wordt beschouwd als een van de meest populaire groenten voor het maken van sap.

 2. Het is een ongelooflijk voedzaam ingrediënt en levert een aanzienlijke hoeveelheid ijzer, fosfor, magnesium en koper, samen met 17 verschillende aminozuren - de bouwstenen van eiwitten (39).

 3. Het bevat ook chlorofyl, een natuurlijk plantenpigment met krachtige ontstekingsremmende en kankerbestrijdende eigenschappen (40, 41, 42).

 4. Bovendien ontdekte een onderzoek bij 59 vrouwen dat supplementen met tarwegras poeder gedurende 10 weken de triglyceriden- en cholesterolspiegels aanzienlijk verlaagden, waardoor de gezondheid van het hart verbeterde (43).

 5. Tarwegrassap kan alleen worden gebruikt als een shot of worden toegevoegd aan elk sap voor een voedingsboost.

11. Selderij

 1. Selderiesap begint grip te krijgen in de gezondheidswereld - en met goede reden.

 2. Naast het hoge watergehalte bevat selderij een goede hoeveelheid vitamine A, K en C, evenals antioxidanten zoals kaempferol, cafeïnezuur en ferulazuur (44, 45) .

 3. Uit dier- en reageerbuisonderzoek is gebleken dat selderie-extract de gezondheid van het hart kan verbeteren door de bloeddruk, triglyceriden en cholesterol te verlagen (46, 47).

 4. Eén dierstudie toonde ook aan dat bepaalde verbindingen in selderij krachtige ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die kunnen beschermen tegen chronische ziekten (48, 49).

 5. Veel mensen drinken graag selderijsap, maar het kan ook worden gecombineerd met het sap van citroenen, appels, gember en bladgroenten voor een smakelijke drank.

12. Tomaten

 1. Tomaten zijn een nietje in de keuken en geweldig voor gebruik in uw fruitpers.

 2. Ze bevatten niet alleen weinig calorieën, maar zitten ook boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en foliumzuur (50).

 3. Tomaten zijn ook rijk aan lycopeen, een verbinding die is gekoppeld aan een lager risico op prostaatkanker, hartaanval en beroerte (51, 52, 53).

 4. Van tomatensap drinken is ook aangetoond dat het ontstekingen vermindert, het metabolisme verhoogt en de mannelijke vruchtbaarheid verbetert (54, 55, 56).

 5. Bovendien kan tomatensap ontstekingen verminderen die gepaard gaan met inspanning, waardoor het een slimme keuze is voor sporters (57, 58).

 6. Combineer tomaten met selderij, komkommer en peterselie voor een verfrissend, gezond sap.

De onderste regel

 1. U kunt een grote verscheidenheid aan groenten persen, elk met een unieke set voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen.

 2. Probeer groenten uit de bovenstaande lijst te mixen en matchen om verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten in uw dieet te persen.

 3. Je kunt deze groenten ook combineren met fruit om de smaak en de gezondheidsvoordelen verder te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407