Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van paardenbloemthee

Houd uw porties klein

 1. Ken je die mooie gele puff-tops die op een weide opduiken? De bescheiden paardenbloem is veel meer dan een wiet die elk voorjaar je achtertuin binnendringt.

 2. Het wordt al eeuwen als AD voor eeuwen gebruikt als medicinaal kruid in veel verschillende culturen. De wortels en bladeren zijn gedroogd en worden gebruikt om paardenbloemthee te maken, die vitamine A, C en D bevat, en aanzienlijke hoeveelheden zink, ijzer, magnesium en kalium.

 3. Rijk aan vitaminen en mineralen, bevat de paardenbloem meer bètacaroteen dan wortelen per portie. Geen onkruid meer: ​​de paardenbloem heeft een serieuze voedzame klap voor een plant die over het algemeen als hinderlijk wordt beschouwd.

Wat is Dandelion Tea?

 1. Paardenbloemthee wordt traditioneel gebruikt in alternatieve geneeswijzen, volgens het National Center for Complementary Integrative Health (NCCIH). Paardebloemenbladeren worden ook vaak geconsumeerd als saladegroenten en gekookte groenten.

 2. Een nieuwe "superfood" -drank die wat gezoem krijgt is paardenbloemkoffie, een kruidendrank gemaakt van geroosterde paardenbloemwortel, waarvan wordt gezegd dat het naar koffie smaakt maar de gezondheidsvoordelen heeft van paardenbloemthee.

 3. De paardenbloem bestaat uit twee delen: de wortel en het blad, en elk heeft zijn eigen gebruik. Beide helpen delen van het spijsverteringsstelsel te reguleren, maar de wortel kan het beste zijn voor leverproblemen terwijl het blad gunstig kan zijn voor de nieren. Kies uw thee dienovereenkomstig; voordat u echter paardebloemthee medicinaal gaat gebruiken, wilt u dit misschien met uw zorgverlener bespreken.

Voordelen van de paardenbloem thee

 1. Meer en meer recent is er een toenemende belangstelling voor het vinden van op planten gebaseerde oplossingen voor veel voorkomende kwalen. En onderzoekers ontdekken nu dat paardenbloemen mogelijk kunnen helpen met enkele veel voorkomende en bekende gezondheidsproblemen. Hoewel er nog meer onderzoek moet worden gedaan, blijkt uit de eerste onderzoeken dat veel paardenbloemen meer zijn dan alleen een ergernis.

1. Verlicht bloating

 1. Bij gebruik voor hulp bij een opgeblazen gevoel is aangetoond dat paardenbloemthee een significant effect heeft op het watergehalte in het lichaam vanwege de diuretische eigenschappen.

 2. In een studie uit 2009 in het Journal of Alternative and Complementary Medicine toonden de deelnemers na de eerste twee doses van de thee een significante toename van de frequentie van urineren. Watergewicht en daaropvolgende opgeblazen gevoel daalde. Verder onderzoek wordt aanbevolen om te bepalen hoe effectief dit diuretische vermogen is.

 3. In tegenstelling tot voorgeschreven medicatie, is het rijk aan kalium - dus het vult verloren elektrolyten onmiddellijk aan. Vanwege het kaliumgehalte moet het echter met voorzichtigheid worden gebruikt voor mensen met een nierfunctiestoornis.

2. Lagere bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2

 1. Volgens de Integrative Medicine Service van Memorial Sloan-Kettering Cancer Center hebben studies aangetoond dat paardenbloem de bloedsuikerspiegel in het algemeen verlaagt. Een artikel uit 2016 gepubliceerd in The Review of Diabetic Studies, geeft aan dat paardenbloemen een stof bevatten die fructo-oligosachariden wordt genoemd en die de bloedsuikerspiegel kan normaliseren. Er zijn ook ontstekingsremmende eigenschappen geassocieerd met paardenbloem, wat een factor is die bijdraagt ​​aan diabetes type 2, merken de auteurs op.

3. Ontgift de lever

 1. Bij gebruik als detox voor de lever is aangetoond dat paardenbloemthee zeer effectief is. In een studie gepubliceerd in het Journal of Pharmacy and Pharmacology, bleek paardenbloemthee het ontgiftende enzym van de geteste controlegroep drastisch te verhogen.

 2. Bovendien vermeldt een artikel gepubliceerd in Evidence Based Complementary and Alternative Medicine paardenbloem als een plant met beschermende effecten voor de lever. Er moet nog meer onderzoek worden gedaan, maar deze studie is een goed voorbeeld van hoe paardenbloemthee een echt effect op de leverfunctie kan hebben.

4. Paardebloemthee voor kanker

 1. Een studie uit 2008 uitgevoerd door het laboratorium voor biochemisch en biomedisch onderzoek aan het departement chemie van New Mexico Tech ontdekte dat extract van paardenbloemwortel de invasie van borstkankercellen blokkeerde. Dit geeft enige indicatie dat paardenbloemwortel gunstig kan zijn bij het voorkomen van de metastase - of groei - van borstkankercellen.

 2. Een andere studie gepubliceerd in 2017 in Frontiers in Pharmacology keek naar de effecten van paardenwortelextract op de groei van kankercellen. Ze ontdekten dat de groei van kankercellen aanzienlijk werd geremd, voornamelijk vanwege de hoge fenolverbindingen in paardenbloem.

5. Aids in Digestion

 1. De verbindingen in de wortel "stimuleren de spijsvertering, verhogen de galstroom en kunnen fungeren als milde laxeermiddelen", zegt natuurgeneeskundige arts Robert Kachko. Dit deel van de paardenbloem werkt aan het reguleren van de lever en het stimuleren van de spijsvertering.

6. Verminder de frequentie van urineweginfecties

 1. "Het kan ook het optreden van urineweginfecties bij vrouwen verminderen," zegt Dr. Kachko. Het bewijs op dit moment op het verband tussen paardenbloem en urineweginfecties is puur anekdotisch.

 2. Een in 2017 gepubliceerde studie gepubliceerd in Trials heeft aangetoond dat er beperkt bewijs is over het gebruik van paardenbloemextract bij de behandeling van vrouwen met recidiverende urineweginfecties, maar het mechanisme achter de speculatie wordt niet opgemerkt.

7. Helpt interne organen

 1. "De meeste aandoeningen van de lever / galblaas kunnen worden gebruikt voor paardenbloemwortel, maar het moet worden voorgeschreven door iemand met training," zegt Kachko. Het blad wordt gebruikt om nieraandoeningen te behandelen; de belangrijkste functie is als een diureticum.

Bijwerkingen Dandelion Tea

 1. Wanneer u een nieuw medicijn of supplement gebruikt, loopt u het risico op bijwerkingen. Paardenbloem, net als veel andere kruidensupplementen, kan reacties, interacties of gezondheidsproblemen veroorzaken, zelfs als het goed en voorzichtig wordt gebruikt. Het is altijd belangrijk om met uw arts te praten om te zien of een kruidensupplement geschikt is voor uw huidige medische toestand.

1. Gastro-intestinale bijwerkingen

 1. Paardebloemthee is gecontra-indiceerd met prikkelbare aandoeningen van de darmen of maag (d.w.z. zweren). Dit moet worden vermeden in geval van obstructie van de galwegen. Vanwege zijn diuretische eigenschappen kan het een ophoping van lithium in het lichaam veroorzaken - dus vermijd als u lithium gebruikt.

2. Vermijd tijdens de zwangerschap

 1. Als u zwanger bent en bang bent dat paardenbloemthee problemen kan veroorzaken, is er "onvoldoende betrouwbare informatie beschikbaar", zegt Dr. Kachko, dus u kunt het beste contact opnemen met uw arts. Het wordt aanbevolen om paardenbloem te vermijden tijdens de zwangerschap.

 1. Antacida, bloedverdunnende medicijnen, diabetesmedicatie en al het andere dat in de lever wordt afgebroken, kunnen interageren met paardenbloemthee. Paardenbloem kan de effectiviteit van sommige antibiotica, zoals Cipro, verminderen, dus het is het beste om paardenbloem te vermijden als u dit soort medicijnen gebruikt.

4. Allergische reacties

 1. Het National Center for Complementary and Integrative Health waarschuwt degenen die allergisch zijn voor ambrosia en aanverwante planten, zoals kamille, chrysanten, madeliefjes, moederkruid goudsbloem, ambrosia, zonnebloem of duizendblad: paardebloemen kunnen uw allergie verergeren reactie en het is misschien niet geschikt voor u.

 2. Het nemen van orale preparaten zoals thee kan mondzweren veroorzaken voor iedereen die allergisch is voor paardenbloem. Iedereen die allergisch is voor jodium of latex moet ook paardebloempreparaten vermijden. Een allergie voor paardenbloem, zoals bij veel andere kruiden, kan leiden tot een gevaarlijke anafylactische reactie.

Dandelion Tea maken

 1. In zijn boek Integrative Medicine geeft David Rakel details over een goede verhouding tussen paardenbloem en water. Deze thee kan tot 3 keer per dag worden geconsumeerd.

Hoeveel paardenbloemthee moet ik drinken?

 1. Praat met uw arts over de dosering. Het is mogelijk om paardenbloemen in je eigen achtertuin te zoeken, de wortels te hakken en steil te maken als een gewone thee. Dr. Kachko waarschuwt echter: "Ze moeten worden aanbevolen door iemand met voldoende kruidentraining, inclusief training in kruid-medicijn-voedingsstof interacties."

 2. Een natuurgeneeskundige of een andere gekwalificeerde arts kan uw aandoeningen goed diagnosticeren en behandelen en de juiste dosis paardenbloemthee toedienen om u verlichting te bieden zonder bijwerkingen.

Wat denk je?

 1. Heb je ooit paardebloemthee geprobeerd? Wat dacht je? Wist je dat je thee kunt maken van de wortels en bladeren van deze plant? Was u op de hoogte van alle mogelijke gezondheidsvoordelen? Deel uw mening en vragen in de reacties hieronder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407