Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een 21,5-pond kalkoen koken op 325 graden Fahrenheit

Breek de stoomboot af

 1. De gemiddelde Thanksgiving-kalkoen weegt 15 pond, dus uw 21,5-pond kalkoen is een forse vogel en vereist dus een relatief lange braadtijd - ongeveer 4,5 tot 5 uur bij 325 graden. De verlengde kooktijd stelt u voor twee belangrijke uitdagingen: voorkomen dat het vlees uitdroogt en voorkomt dat de huid te gaar wordt voordat het vlees gaar is. De toetsen zijn om uw kalkoen goed voor te bereiden, deze te bedekken voor het eerste deel van het kookproces, niet te bedruipen en de oven niet vaak te openen.

Stap 1

 1. DE OVEN INSTELLEN: Plaats een ovenrooster zo laag dat het midden van de kalkoen in het midden van de ovenruimte komt te liggen. Verwarm de oven voor op 325 graden Fahrenheit.

Stap 2

 1. VOORBEREIDING VAN DE TURKIJE: verwijder de kalkoenhals en ingewanden indien nodig uit de lichaamsholte van de kalkoen. Hoewel conventionele wijsheid zegt dat je de vogel moet spoelen voor het koken, is dit niet nodig en kan dit een probleem zijn met de voedselveiligheid. Het spoelen van een enorme, gladde kalkoen in je gootsteen is ongemakkelijk en kan schadelijke bacteriën over de gootsteen en de toonbank spatten - en jij. Sla het vogelbad dus over en vertrouw erop de kalkoen op de juiste interne temperatuur te koken om alle bacteriën te doden.

 2. Was alles dat in contact komt met de rauwe kalkoen - keukengerei, servies, het aanrecht en uw handen - in warm zeepwater om te voorkomen dat bacteriën zich verspreiden naar andere gerechten die u mogelijk kookt. Als de onbewerkte kalkoen uw schort of kleding raakt terwijl u ermee werkt, verander dan van kleding voordat u verdergaat met werken in de keuken.

Stap 3

 1. PLAATS DE VOGEL: plaats een kookrek in een ondiepe braadslee. Leg de kalkoen op het rek, met de borst naar boven. Stop de uiteinden van de benen onder de losse huid bij het staartgedeelte of knoop de enkels samen met keukentouw. Stop de uiteinden van de vleugels onder de schouders.

Stap 4

 1. HOUD DE HUIDVOCHTIG: Bestrijk het oppervlak van de kalkoen met gesmolten boter of olijfolie. Strooi zout en gemalen zwarte peper over de vogel. Voeg eventueel andere smaakmakers toe volgens smaak of recept.

Stap 5

 1. OM TE VULLEN OF NIET OM TE VULLEN: Een niet-gevulde kalkoen heeft iets minder tijd nodig om te koken, wat een voordeel is met een 21,5-pond vogel. En hoewel veel mensen de vulling in de kalkoen graag koken, raadt de USDA aan om het in een aparte ovenschotel te bakken voor veiliger, gelijkmatiger koken. Als je er echter voor kiest om de vogel te vullen, combineer de natte en droge ingrediënten op het laatste moment. Verpak de kalkoen losjes met de vulling en plaats deze onmiddellijk in de oven. Als alternatief kun je de kalkoen de helft van de aanbevolen tijd laten bakken en deze dan vullen en terug in de oven plaatsen. Met deze methode kunt u de vulling voorbereiden terwijl de kalkoen begint te koken.

Stap 6

 1. AFWERKING VAN DE PREP: Giet een kopje kippenbouillon of water in de bodem van de braadpan. Steek een ovenveilige vleesthermometer in het diepste gedeelte van een dijspier. Zorg ervoor dat de thermometer niet in contact komt met het bot en dat de punt zich in het midden van de spier bevindt. Plaats het deksel van de braadpan op de kalkoen of zet de vogel op de tent met een groot vel aluminiumfolie. Zet de kalkoen in de oven.

Stap 7

 1. KOOK DE TURKIJE: Draai de braadpan eenmaal per uur om een ​​gelijkmatigere bereiding voor een kalkoen van deze omvang te bevorderen. Als je de pan draait, kun je rekening houden met temperatuurschommelingen in de hele oven, legt de Science of Cooking-website uit. Zorg ervoor dat de braadpan indien mogelijk de randen van de oven niet raakt om te voorkomen dat de warmtestroom wordt geblokkeerd. Verwijder na 60 tot 90 minuten de aluminiumfolie.

Stap 8

 1. CONTROLE OP DE VOGEL: vul de kippenbouillon of het water in de bodem van de pan bij terwijl deze verdampt. Als u een vochtige, zachte huid wilt, moet u de kalkoen niet bedruipen, adviseert de Universiteit van Illinois. Door het rijgen wordt het kalkoenvlees niet vochtiger; het bevordert alleen het bruin worden van de huid. Het openen van de oven voor regelmatig bedruipen laat ook warmte uit, waardoor de reeds lange kooktijd wordt verlengd. Als u een ovenlamp heeft, gebruikt u die om in te checken in het kookproces, in plaats van de deur te openen.

Stap 9

 1. OBSERVEER KOOKTIJD: Braad de kalkoen totdat de vleesthermometer aangeeft dat de interne temperatuur in de dijspier ten minste 165 graden Fahrenheit is. Als je de kalkoen hebt gevuld, gebruik dan de vleesthermometer om ervoor te zorgen dat het midden van de vulling ook ten minste 165 graden Fahrenheit is. Verwacht dat het 4,5 tot 5 uur duurt om een ​​21,5-pond kalkoen op 325 graden Fahrenheit te koken - als je kalkoen niet gevuld is. Als het vol is met je favoriete vulling, voeg dan minstens 15 minuten toe aan de totale kooktijd. Bepaal wanneer de kalkoen alleen op interne temperatuur wordt gedaan. Vertrouw niet op het feit dat de pop-up thermometer van uw kalkoen is gestegen, omdat de kooktijd altijd varieert.

Stap 10

 1. KLAAR OM TE ETEN: Haal de kalkoen uit de oven en leg deze op een serveerschaal of grote snijplank. Laat de grote vogel 20 tot 30 minuten rusten alvorens te snijden om het gemakkelijker te maken om te snijden en te serveren. Als je vervolgens je kalkoen hebt gevuld, verwijder je de vulling voordat je gaat snijden.

Stap 10

 1. Papieren handdoeken

 2. Ondiepe braadpan met rooster

 3. Kookborstel

 4. Ongezouten boter of olijfolie

 5. Zwarte peper

 6. Kippenbouillon of water

 7. Ovenveilige vleesthermometer

 8. Dienblad of snijplank

 9. Vleesmes

Stap 10

 1. De lange kooktijd voor zo'n grote kalkoen betekent dat de huid het risico loopt te veel te worden. Als de huid te bruin wordt, tent u de vogel met aluminiumfolie zodra deze optimale bruinheid bereikt.

 2. Verkort de vereiste kooktijd voor een kalkoen van 21,5 pond door deze in een donkere pan te roosteren in plaats van met een glanzend oppervlak, suggereert Science of Cooking. Gebruik nog steeds een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat deze de juiste temperatuur bereikt.

Stap 10

 1. Uw kalkoen heeft mogelijk een plastic inzetstuk dat eruit springt als de kalkoen volledig gaar is. Deze kleine gadget kan onbetrouwbaar zijn, dus reken er niet op. Investeer in een echte, ovenveilige vleesthermometer.

 2. Vermijd het roosteren van een kalkoen van 21,5 pond in een aluminium pan. De wegwerppannen zijn te dun om het gewicht te dragen, waardoor het moeilijk en onveilig is om de vogel erin op te tillen of te dragen, vooral wanneer de inhoud extreem heet is.

 3. Blijf uit de buurt van verse, voorgevulde kalkoenen, want als ze niet koud genoeg worden gehouden bij de kruidenier, kunnen bacteriën in de vulling snel groeien.

 4. Volgens de USDA moet u uw oven niet lager instellen dan 325 graden Fahrenheit wanneer u een kalkoen kookt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407