Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Labneh Is rijk aan eiwitten Laag in lactose, maar is het goed voor u?

 1. Pittig, romig en super voedzaam, labneh is al duizenden jaren een essentieel ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken. In bepaalde gebieden is het zelfs te vinden in alles, van voorgerechten tot dips, desserts en nog veel meer. Het is niet alleen ongelooflijk veelzijdig, maar het is ook gemakkelijk te bereiden vanuit het comfort van uw eigen keuken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Het staat ook op de lijst met probiotische voedingsmiddelen die de darmgezondheid en nog veel meer ten goede kunnen komen.

 2. Nog een paar redenen nodig om te overwegen dit heerlijke zuivelproduct aan uw dieet toe te voegen? Laten we dat van dichterbij bekijken.

Wat is Labneh-kaas?

 1. Labneh-kaas, ook wel gespannen yoghurt of yoghurtkaas genoemd, is een soort zachte kaas gemaakt door yoghurt of kefir te persen om een ​​dikker, sterker geconcentreerd eindproduct te maken dat kan worden gekruid voor gebruik als een dip of spread.

 2. Met zijn rijke en pittige smaak wordt labneh-kaas al eeuwen gebruikt. Het is een basisingrediënt in vele soorten gerechten uit het Midden-Oosten. Het wordt vaak geserveerd naast verse pita of toegevoegd aan gebakken producten en desserts om de smaak op te peppen.

 3. Niet alleen wordt het geroemd om zijn romige, heerlijke smaak en textuur, maar het zit ook boordevol probiotica en verschillende belangrijke voedingsstoffen. Dankzij het rijke voedingsprofiel, waaronder zelfs een portie of twee van dit heerlijke ingrediënt in uw dieet, kan dit een krachtige invloed hebben op de algehele gezondheid.

Labneh Nutrition Facts

 1. Het voedingsprofiel van labneh bevat weinig calorieën, maar is rijk aan verschillende belangrijke vitamines en mineralen. In feite levert een enkele portie een goede hoeveelheid eiwit, plus veel calcium en vitamine A.

 2. Eén gram labneh-kaas in olie bevat ongeveer:

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat labneh ook een kleine hoeveelheid fosfor, magnesium en kalium.

Top 5 voordelen van Labneh Cheese

 1. Het voedingsprofiel van labneh bevat weinig calorieën, maar is rijk aan verschillende belangrijke vitamines en mineralen. In feite levert een enkele portie een goede hoeveelheid eiwit, plus veel calcium en vitamine A.

 2. Eén gram labneh-kaas in olie bevat ongeveer:

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat labneh ook een kleine hoeveelheid fosfor, magnesium en kalium.

1. Hoog in eiwitten

 1. Eiwit is absoluut essentieel voor verschillende gezondheidsaspecten. Het is nodig om enzymen te produceren, hormonen te synthetiseren en cellen en weefsels in het lichaam te herstellen. Een tekort aan deze belangrijke voedingsstof kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Het kan symptomen van eiwitgebrek veroorzaken, zoals groeiachterstand, verminderde immuunfunctie, verhoogde honger en spierverlies.

 2. Labneh-kaas is een geweldige eiwitbron. Een ounce bevat maar liefst vijf gram eiwit. In combinatie met een goed assortiment van andere eiwitrijke voedingsmiddelen, kan het toevoegen van een portie of twee labneh-kaas aan uw dagelijkse voeding snel uw eiwitinname verhogen.

2. Laag in lactose

 1. Lactose is een soort suiker die voorkomt in zuivelproducten, zoals melk, boter, ijs, skyr en yoghurt. Veel mensen missen het enzym dat nodig is om dit soort melksuiker te verteren. Sommige bronnen schatten zelfs dat lactose-intolerantie tot 75 procent van de wereldbevolking kan beïnvloeden. Dit kan ernstige spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, diarree, indigestie en maagpijn.

 2. Net als andere soorten zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt, wordt labneh vermoedelijk aanzienlijk lager in lactose dankzij het persproces dat het vóór consumptie ondergaat. Dit proces verwijdert veel van de lactose, waardoor een eindproduct ontstaat dat zelfs door mensen met lactose-intolerantie kan worden genoten.

 1. Omdat labneh-yoghurt meestal wordt gemaakt met gefermenteerd voedsel, zoals kefir, is het meestal rijk aan probiotica. Probiotica zijn nuttige bacteriën die de darmgezondheid kunnen helpen verbeteren en uw microbioom kunnen versterken.

 2. Probiotica zijn gekoppeld aan vele voordelen. Men denkt dat ze een centrale rol spelen in bijna elk aspect van gezondheid. Volgens een beoordeling gepubliceerd in ISRN Nutrition, kunnen probiotica zelfs helpen de immuunfunctie te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen en zelfs te helpen bij de preventie van kanker.

4. Kan helpen bij het afvallen

 1. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een ​​paar extra kilo's af te werpen, kunt u overwegen om labneh aan uw dieet toe te voegen. Labneh is een geweldige bron van eiwitten, die zeer gunstig kan zijn als het gaat om gewichtsverlies.

 2. In een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, hielp het consumeren van een eiwitrijk ontbijt de lediging van de maag en verminderde het niveau van ghreline, het hongerhormoon, in grotere mate dan een koolhydraatrijk ontbijt. Bovendien toonde een ander onderzoek van de University of Washington School of Medicine in Seattle aan dat het verhogen van de eiwitinname met slechts 15 procent effectief was bij het verminderen van de calorie-inname om gewichtsverlies te ondersteunen.

5. Bevordert de bloedsuikerspiegel

 1. Een hoge bloedsuikerspiegel handhaven kan een ernstige invloed hebben op de gezondheid en problemen veroorzaken zoals gewichtsverlies, veelvuldig plassen, zenuwbeschadiging en zelfs gezichtsverlies. Het opnemen van een paar porties eiwitrijk voedsel zoals labneh is een eenvoudige en effectieve manier om de normale bloedsuikerspiegel te handhaven en negatieve bijwerkingen te voorkomen.

 2. In het bijzonder is aangetoond dat eiwit de bloedsuikerspiegel helpt verlagen bij mensen met diabetes en tegelijkertijd een betere algehele glykemische controle ondersteunt. Dit komt omdat, in tegenstelling tot koolhydraten, eiwitten een minimaal effect hebben op de bloedsuikerspiegel en de opname van suiker in de bloedbaan kunnen vertragen om spikes en crashes te voorkomen.

Labneh gebruikt in traditionele geneeskunde

 1. Melk en zuivelproducten zoals labneh worden al lang vereerd vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen in verschillende vormen van holistische geneeskunde, waaronder Ayurveda.

 2. Volgens de Ayurvedische geneeskunde wordt gedacht dat zuivelproducten zeer voedzaam en bevredigend zijn. Melk wordt ook beschouwd als rustgevend en koelend, evenals aarding. Dit betekent dat het helpt gevoelens van stabiliteit en ontspanning te ondersteunen.

 3. Ondertussen wordt aangenomen dat in de traditionele Chinese geneeskunde melkproducten de sterkte verhogen, het bloed voeden en de droogte verminderen. In sommige gevallen kunnen ze ook worden gebruikt om problemen zoals constipatie, bloedarmoede en ondervoeding te corrigeren.

Labneh versus yoghurt versus Kefir

 1. Labneh-kaas is een gekweekt zuivelproduct dat meestal wordt gemaakt met ingrediënten zoals yoghurt of kefir. Het wei-eiwit wordt uitgezeefd om een ​​dikker, romiger en meer kaasachtig eindproduct te creëren. Probiotische yoghurt, kefir en labneh bevatten allemaal veel probiotica, weinig lactose en zitten boordevol eiwitten, waardoor elk een uitstekende aanvulling is op een goed afgeronde, gezonde voeding.

 2. In vergelijking met labneh zijn zowel yoghurt als kefir iets hoger in een paar geselecteerde essentiële vitamines en mineralen. Kefir is bijvoorbeeld een goede bron van fosfor, vitamine B12 en riboflavine. Ondertussen kan een enkele portie yoghurt voldoende calcium, kalium, zink en pantotheenzuur leveren.

 3. Qua smaak zijn er ook enkele opmerkelijke verschillen tussen de drie ingrediënten. Kefir heeft een lichtzure smaak en een romige textuur. Het wordt meestal als een drank geconsumeerd vanwege de ietwat dunne consistentie. Yoghurt is daarentegen veel dikker en heeft een scherpe smaak die goed werkt in combinatie met fruit, noten of andere voedzame ingrediënten.

 4. Voor het beste resultaat kunt u een combinatie van alle drie zuivelproducten aan uw dieet toevoegen. Er zijn veel gezonde en voedzame recepten voor labneh, kefir en Griekse yoghurt die je kunnen helpen genieten van de voedingswaarde die elk te bieden heeft.

Waar te vinden en hoe Labneh te gebruiken

 1. Vraagt ​​u zich af waar u labneh kunt kopen of hoe u labneh thuis van melk kunt maken? Je kunt labneh gemakkelijk vinden op de meeste etnische markten, meestal aan de deli-balie of naast andere zuivelproducten zoals geitenkaas.

 2. Als alternatief kunt u het thuis maken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten:

 3. Er zijn veel labneh-receptideeën beschikbaar, evenals veel verschillende opties voor het eten van labneh. Het wordt vaak toegevoegd aan desserts, voorgerechten en ontbijt of gemengd met andere ingrediënten zoals olijfolie en kruiden om een ​​romige labneh dip te maken. Het wordt soms ook geserveerd naast pitabroodje of verse groenten of gebruikt als een smakelijke en voedzame spread voor gebakken goederen of crackers.

Labneh-recepten

 1. Op zoek naar een paar snelle labneh-receptideeën om te profiteren van de unieke voordelen van dit heerlijke zuivelproduct? Hier zijn een paar eenvoudige recepten die je thuis kunt proberen om je op weg te helpen:

Geschiedenis / feiten

 1. In de afgelopen jaren is labneh langzaam aan wereldwijde erkenning begonnen te krijgen. Het blijft echter het populairst in het Midden-Oosten, waar het wordt gebruikt als gemeenschappelijk ingrediënt in voorgerechten en broodjes. In gebieden als Irak, Libanon, Palestina en Syrië wordt het gespannen totdat het grootste deel van de vloeistof is verwijderd en het een zachte kaasachtige consistentie wordt.

 2. Het wordt gebruikt in veel traditionele gerechten, zoals mansaf, het nationale gerecht van Jordanië en bestaat uit lamsvlees gekookt in een gefermenteerde yoghurtsaus en geserveerd naast rijst of bulgur. Ondertussen wordt gespannen yoghurt in Egypte gecombineerd met olijfolie en natuurlijke zoetstoffen voor een heerlijk ontbijt of een snack.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Hoewel labneh supergezond en voedzaam kan zijn, bevat het ook relatief veel natrium. Labneh biedt zelfs ongeveer 23 procent van de dagelijks aanbevolen limiet voor natrium in een ons. Dit is vooral belangrijk om te onthouden voor mensen met hoge bloeddruk, omdat het meestal wordt aanbevolen om de natriuminname te beperken om de bloeddruk te verlagen. Niet alleen dat, maar een hoge inname van natrium is ook gekoppeld aan een hoger risico op maagkanker. Daarom is het het beste om de consumptie met mate te houden om het risico op negatieve bijwerkingen te verminderen en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid te minimaliseren.

 2. Bovendien, hoewel labneh van nature weinig lactose bevat, wordt het nog steeds als een zuivelproduct beschouwd. Dit betekent dat het nog steeds problemen kan veroorzaken voor mensen met een zuivelallergie en voor mensen die gevoelig zijn voor melkeiwitten, zoals caseïne-eiwit. Bovendien is het misschien ook niet geschikt voor mensen met een veganistisch dieet of mensen die geen dierlijke producten consumeren.

Laatste gedachten

 1. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407