Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Manieren om een ​​gezonder uitziende huid te krijgen door het collageengehalte te verhogen

Manieren om een ​​gezonder uitziende huid te krijgen door het collageengehalte te verhogen

 1. Er zijn een aantal geweldige natuurlijke en niet-invasieve manieren om collageen te stimuleren, maar er zijn ook verschillende mythen rondom. Mensen willen misschien meer weten over de vele opties om hun collageen een boost te geven voordat ze collageenbehandeling aan hun persoonlijke routines toevoegen.

Wat is collageen?

 1. Collageen is de meest voorkomende en overvloedige vorm van eiwitten in het lichaam.

 2. Het wordt aangetroffen in veel weefsels van de spieren, botten, pezen, bloedvaten en het spijsverteringsstelsel.

 3. Wanneer mensen het hebben over het belang van collageen, verwijzen ze meestal naar de voordelen voor de huid.

Wat doet collageen voor de huid?

 1. Naarmate een persoon ouder wordt, produceert zijn lichaam minder collageen. Dit gebrek aan collageen resulteert in de gebruikelijke tekenen van veroudering. Rimpels, slappe huid die zijn elasticiteit heeft verloren en stijve gewrichten zijn allemaal tekenen dat het lichaam minder collageen aanmaakt.

 2. Wanneer de collageengehaltes hoog zijn, is de huid zacht, glad en stevig. Collageen helpt de huidcellen zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Collageen helpt ook om de huid vochtig te houden. Dit is de reden waarom collageen door de jaren heen als een zeer belangrijk ingrediënt voor huidverzorging werd gezien.

Manieren om collageen te stimuleren

 1. Er zijn veel manieren om het collageengehalte te verhogen. Een persoon kan eenvoudig een ander voedingsmiddel aan zijn dieet toevoegen, een supplement nemen of een nieuwe oefening aan zijn dagelijkse routine toevoegen.

Hyaluronzuur

 1. Hyaluronzuur is een belangrijke stof voor collageen in de huid. Het wordt gevonden in voedingsmiddelen die rijk zijn aan aminozuren, zoals bonen, wortelgroenten en soja. Het toevoegen van hyaluronzuur aan het dieet via voedsel kan gemakkelijk helpen om het collageengehalte te verhogen. Hyaluronzuur is ook verkrijgbaar als supplement.

Vitamine C

 1. Vitamine C is een van de bekendste vitamines. Het menselijk lichaam kan vitamine C niet aanmaken, dus het is heel belangrijk om het uit de voeding te halen.

 2. Onderzoek van het Indian Dermatology Online Journal suggereert dat vitamine C ook een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de huid en het creëren van meer collageen in het lichaam.

 3. Veel huidverzorgingsbedrijven voegen niet voor niets vitamine C toe aan hun beschermende crèmes.

 4. Vitamine C kan als supplement worden ingenomen of aan de huid worden toegevoegd en wordt in veel voedingsmiddelen aangetroffen. Citrusvruchten, groene bladgroenten, papaja, aardbeien en broccoli zijn allemaal rijk aan vitamine C.

Aloë vera-gel

 1. Mensen gebruiken vaak aloë vera-gel om de huid na zonnebrand te behandelen of om huiduitslag te verlichten. Maar nieuw onderzoek gepubliceerd op Clinical, Cosmetic en Investigational Dermatology suggereert dat aloë vera mogelijk meer voordelen heeft. In plaats van te wachten op huidbeschadiging en deze te behandelen met actuele aloë vera, gaven onderzoekers mensen een extract van aloë genaamd Aloë sterolen om oraal in te nemen.

 2. De resultaten toonden aan dat de productie van hyaluronzuur en collageen bijna verdubbelde bij de deelnemers. Er was ook een significante vermindering van rimpels in het gezicht. Het lijkt erop dat aloë eigenlijk de juiste cellen stimuleert om te groeien.

 3. Mensen vinden het misschien heel nuttig om huidverzorgingsproducten te gebruiken die aloë bevatten. Het kan worden gebruikt als een actuele crème of als een oraal supplement.

Ginseng

 1. Ginseng wordt al eeuwen in de traditionele geneeskunde gebruikt. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ginseng Research in 2012 wees uit dat ginseng de hoeveelheid collageen in de bloedbaan verhoogt.

 2. Ginseng heeft ook ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Onderzoekers merkten ook op dat ginseng mogelijk de veroudering van huidcellen kan stoppen. Ginseng wordt vaak gevonden in de vorm van thee, tincturen en supplementen.

Antioxidanten

 1. Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die het lichaam kunnen beschadigen. Niet alle antioxidanten zullen de collageenproductie stimuleren, maar ze zullen het aanwezige collageen helpen het beste werk te doen.

 2. Er zijn veel verschillende soorten antioxidanten die de huid op verschillende manieren kunnen beschermen en verjongen. Antioxidanten zijn overvloedig aanwezig in de natuur en in voedsel. Volgens onderzoek gepubliceerd op Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, zijn voedingsmiddelen en dranken die antioxidanten bevatten:

Retinol

 1. Retinol is een ander type antioxidant dat vaak wordt gebruikt om de collageengehaltes in de huid te verhogen. Het helpt de levensduur van collageen te verlengen en bepaalde enzymen te blokkeren die collageen vernietigen, waardoor het een perfecte aanvulling is op veel huidverzorgingskits.

Roodlichttherapie

 1. Sommige huidbehandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peelings en lasersurfacing kunnen tot complicaties leiden. Na deze behandelingen heeft de huid veel tijd nodig om te herstellen.

 2. Volgens een studie in Seminars in Cutane Medicine and Surgery is roodlichttherapie een snelle en veilige manier om collageen in de huid te verhogen.

 3. Roodlichttherapie of low-level laserlichttherapie (LLLT) heeft aangetoond dat het de collageengroei verhoogt en rimpels en elasticiteit van de huid verbetert. Roodlichttherapie is een niet-invasieve methode om collageen te stimuleren zonder bijwerkingen. Roodlichttherapiekits zijn zonder recept verkrijgbaar en mensen kunnen de behandeling thuis doen.

Bescherm de huid tegen de omgeving

 1. Huidcellen bevinden zich altijd in een cyclus van creëren en vernietigen. Er zijn echter enkele factoren, zoals het milieu, die het erger maken. Ruw weer, vervuiling, blootstelling aan de zon en zelfs stofdeeltjes kunnen de huid beschadigen.

 2. De beschadigde cellen moeten worden vervangen, waardoor het collageengehalte nog meer wordt verlaagd. Een gemakkelijke oplossing hiervoor is om de huid eenvoudig schoon te houden. Dagelijks wassen en exfoliëren kan helpen het collageen dat al in de huid aanwezig is te beschermen.

 3. Op zonnige dagen moeten mensen altijd een goed zonnescherm dragen. Ze moeten hun gezicht ook waar mogelijk beschermen met een hoed. Op zeer heldere dagen kan een zonnebril ook helpen het delicate collageen rond de ogen te beschermen.

Mythes over collageen

 1. Een van de grootste mythes over het verhogen van collageengehaltes is dat u het rechtstreeks op de huid kunt aanbrengen. Sinds vele jaren beweren bodycrèmes, lotions, medicinale zalven en vochtinbrengende crèmes die collageen bevatten de collageenwaarden te verhogen.

 2. In werkelijkheid zijn collageenmoleculen echter te groot om in de onderste lagen van de huid te kruisen en hebben ze geen echt nut. Dit betekent dat sommige van de crèmes op de markt die collageen bevatten, geldverspilling kunnen zijn.

 3. Een andere mythe rond collageen is de praktijk om collageen toe te voegen aan een ochtend kopje koffie, dus het dient als een supplement. Onderzoek op het gebied van medicijnontwerp, ontwikkeling en therapie heeft aangetoond dat cafeïne een negatief effect heeft op het verouderingsproces van de huid. Dit kan betekenen dat het collageen dat aan een kopje koffie wordt toegevoegd, eenvoudig de schade veroorzaakt door de cafeïne kan minimaliseren.

 4. Als collageen en de gezondheid van de huid van het grootste belang zijn, is het misschien het beste voor mensen om cafeïne helemaal te vermijden.

 5. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 26 april 2017. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over dermatologie. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407