Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat kan ik eten op een koolhydraatarm dieet?

Wat kan ik eten op een koolhydraatarm dieet?

 1. Suiker uit koolhydraten kan een belangrijke energiebron zijn wanneer het nodig is. Als het lichaam niet onmiddellijk alle energie uit koolhydraten nodig heeft, slaat het het op als glycogeen in de lever en spieren.

 2. Als een persoon meer koolhydraten eet dan kan worden gebruikt of opgeslagen, zet het lichaam deze om in vetcellen voor later gebruik. Als deze energie ook niet nodig is, blijft deze in de vetcellen. Een opeenhoping van dit teveel aan elke maaltijd kan na verloop van tijd leiden tot gewichtstoename.

 3. Er zijn enkele eenvoudige manieren om koolhydraten uit een dieet te verwijderen zonder het gevoel te hebben dat het dieet beperkend is. Hier zijn een paar eenvoudige tips en trucs om koolhydraten te verminderen.

1. Beperk geraffineerd brood en granen

 1. Een van de eerste dingen die te binnen schieten als mensen aan koolhydraten denken, is brood.

 2. Brood vandaag, met name wit brood, heeft de neiging hoog te zijn in geraffineerde bloem, arm aan vezels en een bron van eenvoudige koolhydraten.

 3. Maar, als een studie gepost op diabetes, metabool syndroom en obesitas: aantekeningen over doelen en therapie, kunnen deze zeer verfijnde korrels ongezond zijn dan koolhydraten uit andere bronnen, zoals fruit en groenten.

 4. Het verwijderen van geraffineerd en bewerkt brood en granen kan een van de moeilijkste stappen zijn, maar het kan ook cruciaal zijn voor mensen die gewicht willen verliezen door koolhydraten te snijden.

 5. Mensen vinden het misschien moeilijk om brood en aanverwante producten koud kalkoen op te geven, en het kan helpen als ze het stap voor stap nemen.

 6. Een voorbeeld van hoe iemand dit zou kunnen doen, is stoppen met het eten van verpakte snacks, zoals crackers en koekjes, in hun eerste week van een dieet.

 7. In de tweede week kunnen ze ook proberen gebakken producten met koekjes en muffins op te geven. In de derde week kunnen ze brood verwijderen, enzovoort totdat ze alle broodproducten uit het dieet hebben verwijderd.

2. Zoek alternatieven zoals groenten

 1. Vaak missen mensen de functie van brood meer dan het eten zelf. Brood en meel vormen immers de basis voor alledaagse producten zoals pizza's, broodjes en pasta.

 2. Gelukkig zijn er een aantal koolhydraatarme plantaardige versies van elk van deze die de behoefte aan brood kunnen elimineren.

 3. Bijvoorbeeld, geraspte courgette of gele pompoen zorgen voor een goede basis voor pasta. Aardappelpuree kan lijken op een koolhydraatarme versie van aardappelpuree. Bloemkool kan ook een alternatief voor pizzabodems maken.

3. Zoek alternatieven voor meel

 1. Er zijn sommige meelproducten beschikbaar voor koolhydraatarme lijners.

 2. Meel gemaakt van noten, inclusief amandelen, eikels en hazelnoten, kan perfect zijn voor een koolhydraatarm dieet. Veel mensen met een koolhydraatarm dieet gebruiken ook kokosmeel als vervanging.

 3. Deze koolhydraatarme meel is flexibel en mensen willen misschien proberen ze te gebruiken om alles te maken, van gefrituurde kip- en pizzabodems tot muffins en pannenkoeken, om deze in hun dieet op te nemen.

4. Beperk toegevoegde suikers uit dranken

 1. Het verwijderen van koolhydraten uit voedsel is één ding, maar suiker past in veel dranken, waarvan sommige onverwacht kunnen zijn. Met suiker gezoete drankjes zijn onder meer:

 2. Zelfs ogenschijnlijk gezonde dranken, zoals vruchtensap, kunnen een grote hoeveelheid suiker bevatten.

 3. Met suiker gezoete dranken zijn over het algemeen ongezond. Zoals opgemerkt door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kan het vaak drinken van met suiker gezoete dranken invloed hebben op:

 4. Onderzoekers uit een artikel op The Lancet Diabetes Endocrinology merkten ook op dat vloeistoffen het lichaam niet vol laten voelen zoals vast voedsel.

 5. Een persoon die vloeibare calorieën drinkt uit suikerhoudende dranken, herkent misschien niet eens dat hij extra calorieën heeft en nog steeds honger heeft. Nog steeds hongerig na het nuttigen van lege calorieën kan leiden tot overeten en gewichtstoename.

 6. Een van de gemakkelijkste manieren om onnodige koolhydraten uit een dieet te verwijderen, is om suikerhoudende dranken helemaal te verwijderen.

5. Zoek alternatieven voor suikerhoudende dranken

 1. Water bevat nul calorieën of koolhydraten, maar er zijn ook tal van manieren om water op smaak te brengen en de smaakpapillen een kans te geven.

 2. Mensen kunnen proberen suikerhoudende dranken te vervangen door ongezoete dranken, zoals bruisend water, of water met bessen doordrenken voor een natuurlijke zoetheid die ook vitamines en mineralen bevat.

 3. Veel kruiden, fruit en groenten kunnen sommige van hun smaken aan water toevoegen als mensen gehakte stukken een nacht in een kan met water laten liggen.

 4. Suggesties voor fruit en kruiden die dit doen, zijn onder meer:

 5. Na een nacht weken van de ingrediënten, zeef het gearomatiseerde water en giet het in een fles om de hele dag te drinken. Deze fruitinfusies kunnen een smaakvol alternatief zijn voor suikerhoudende dranken.

6. Vermijd verpakte snacks

 1. Verpakte snacks kunnen rampzalig zijn op een koolhydraatarm dieet. De meeste gedroogde, verpakte goederen bevatten bloem, suiker of geraffineerde zetmeelrijke ingrediënten, bijvoorbeeld aardappel of maïs.

 2. Hoe verleidelijk ze ook zijn, het is waarschijnlijk het beste om verpakte snacks te vermijden, tenzij ze uit hele voedingsmiddelen komen, zoals een reep die alleen fruit en noten heeft.

7. Vind koolhydraatarme snacks

 1. Bij het zoeken naar koolhydraten snijden veel mensen met de moeilijkheid waar ze op moeten snacken.

 2. De meeste verpakte snacks bevatten veel koolhydraten uit ingrediënten zoals aardappelen, granen en maïs. Als u koolhydraatarme opties bij de hand hebt, kunt u de neiging om minder gezond voedsel te snoepen weerstaan.

 3. Enkele gezonde snacks om bij de hand te hebben zijn:

 4. Eieren kunnen vooral nuttig zijn als onderdeel van een ontbijt of vroege snack. Eieren bevatten weinig koolhydraten en veel eiwitten, waardoor een persoon zich de hele dag langer vol kan voelen.

 5. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research wees uit dat mannen met overgewicht die een ontbijt met eieren aten, gedurende de dag minder calorieën aten dan mensen die ontbijt zonder eieren aten.

Andere nuttige tips

 1. De volgende tips kunnen mensen helpen zich te houden aan koolhydraatarme diëten:

Bestel eiwitstijl

 1. Omdat het snijden van koolhydraten een populaire manier is geworden om af te vallen, zijn er enkele termen opgedoken om bepaalde voedingsvoorkeuren te beschrijven.

 2. Bijvoorbeeld het bestellen van een hamburger of broodje zonder broodje - ook wel het bestellen van eiwitstijl genoemd - is een eenvoudige manier om de koolhydratenbelasting van een maaltijd aanzienlijk te verminderen.

 3. Veel restaurants bieden slabladeren of andere greens aan als vervanging voor brood, waardoor een sandwich zijn handige, on-the-go-gevoel nog steeds kan geven.

 4. Bij het bestellen van eiwitstijl kunnen ook opties voor zijden worden gebruikt. De meeste plaatsen kunnen gemakkelijk zetmeelrijke of koolhydraatrijke kanten, zoals aardappelen of toast, verwijderen en extra groenten aan het bord toevoegen.

Vraag om extra citroen bij restaurants

 1. In een restaurant zijn er misschien niet veel koolhydraatarme drankopties en kan het verlangen van een persoon hoog zijn. Citroenpartjes of schijfjes citroen zijn een paar eenvoudige alternatieven die veel restaurants bij de hand hebben.

 2. Als iemand om extra citroen vraagt ​​om toe te voegen aan een glas gewoon of koolzuurhoudend water, kan dit zijn ervaring op een positieve manier transformeren. De citroen levert wat smaak en de zuren kunnen ook helpen de maaltijd te verteren.

 3. Wanneer een sterke hunkering toeslaat, kan een koolhydraatarme zoetstof, zoals xylitol of erythritol, een zoete sensatie aan de drank toevoegen en direct een koolhydraatarme limonade creëren.

Lees voedseletiketten

 1. Voedseletiketten bieden alle basisinformatie over een bepaald voedingsmiddel, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor mensen om te begrijpen wat er in hun lichaam gebeurt.

 2. Door deze etiketten te lezen en ze af te wegen tegen een dieet met koolhydraten snijden, kunt u gemakkelijk zien waar koolhydraten zich verbergen.

 3. Bij het bekijken van een voedingsetiket moeten mensen de totale koolhydraten nemen en de hoeveelheid vezels aftrekken. Dit geeft het netto of "echte" aantal koolhydraten.

 4. Door de echte koolhydraten te vergelijken met de voedingsaanbevelingen van een persoon, kan dit het giswerk helpen elimineren en het gemakkelijker maken om te zien welke voedingsmiddelen in een dieet passen.

Takeaway

 1. Een koolhydraatarm dieet is in het begin misschien moeilijk te navigeren, maar voor veel mensen wordt het een kwestie van vertrouwdheid of gewoonte.

 2. Leren hoe u smakelijke alternatieven maakt of koolhydraatarme snacks of geschikte opties bij de hand hebt, kan het snijden van koolhydraten gemakkelijker maken en kan de overgang naar een koolhydraatarm dieet veel soepeler maken.

 3. Het kan ook nuttig zijn voor mensen om met een diëtist te praten over de beste manier om koolhydraatarm te eten en hoe ze later terug kunnen gaan naar een duurzamer en evenwichtiger dieet.

 4. Artikel laatst herzien door wo 5 september 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gill, J. M. R., Sattar, N. (2014, 10 februari). Vruchtensap: gewoon weer een suikerachtig drankje? [!Abstract

 6. Ratliff, J., Leite, J. O., de Ogburn, R., Puglisi, M. J., VanHeest, J., Fernandez, M. L. (2010, februari). Het consumeren van eieren voor het ontbijt beïnvloedt plasmaglucose en ghreline, terwijl de energie-inname gedurende de komende 24 uur bij volwassen mannen wordt verminderd [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407