Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat kunt u doen om uw nagels sneller te laten groeien?

Wat kunt u doen om uw nagels sneller te laten groeien?

 1. Als u langere, gezondere nagels heeft, kunnen de handen er beter uitzien en kunt u gemakkelijker typen, een muziekinstrument spelen of dagelijkse taken uitvoeren.

 2. Nagelgroeimiddelen zorgen er meestal niet voor dat de nagels sneller groeien. In plaats daarvan voorkomen ze dat de nagels breken, waardoor ze er gezonder uitzien en langer groeien.

Hoe vingernagels groeien

 1. Als u begrijpt hoe de nagels groeien, kunt u gemakkelijker levensstijlveranderingen doorvoeren die de gezondheid van de nagels ondersteunen.

 2. Het harde deel van de nagel wordt de nagelplaat genoemd. De nagelplaat is, net als haar, voornamelijk gemaakt van een eiwit dat keratine wordt genoemd.

 3. De nagelplaat is niet gemaakt van levend weefsel, dus het is niet mogelijk om de gezondheid van de nagelplaat te verbeteren. Hoewel het mogelijk is om het breken van de nagelplaat te voorkomen, begint de nagelgezondheid in het nagelbed.

 4. Het nagelbed is het weefsel onder de nagel. Als de nagel onder de vingertop afbreekt, kan het nagelbed worden blootgesteld. Deze pijnlijke ervaring maakt duidelijk dat het nagelbed levend weefsel is.

 5. Aan de basis van de nagel bevindt zich een structuur die de nagelmatrix wordt genoemd, waar de groei begint.

 6. Langetermijnbenaderingen voor de gezondheid van nagels ondersteunen het lichaam om de nagel en de omliggende huid gezond te houden, waardoor de nagels langer en sterker kunnen groeien.

Mythes over nagelgroei

 1. Het nagelweefsel is al dood tegen de tijd dat het lang genoeg is om te worden geverfd, dus schilderen heeft geen invloed op de groei.

 2. Het is ook een mythe dat het rechtstreeks op de nagels aanbrengen van vitamines hen kan helpen groeien. Deze remedies zullen waarschijnlijk niet helpen. In het beste geval versterken ze de nagel en voorkomen ze dat deze breekt.

 3. Geen specifieke nagellak, zoals een gel of poeder, kan de gezondheid van de nagel verbeteren. Sommige producten, met name die waarvoor harde verwijderingsmethoden nodig zijn, kunnen zelfs de gezondheid van de nagels vernietigen. De aceton die wordt gebruikt om gelnagels te verwijderen, kan nagels verzwakken ondanks de gellak waardoor ze er sterk en gezond uitzien.

Dieet en nagelgezondheid

 1. Net als de rest van het lichaam hebben de nagels een uitgebalanceerd dieet nodig om te groeien, inclusief eiwitten, water, fruit, groenten en een breed scala aan vitamines en mineralen.

 2. Mensen die bijvoorbeeld niet genoeg ijzer krijgen, kunnen broze nagels of nagels met deuken hebben. Eiwitgebrek kan ribbels in de nagels veroorzaken.

 3. Sommige specifieke dieetveranderingen kunnen de nagels versterken en de groei bevorderen. Die omvatten:

Calcium

 1. Sommige vrij verkrijgbare nagelsupplementen bevatten calcium. Sommige mensen denken dat omdat calcium de botten versterkt, het ook de nagels kan versterken.

 2. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die in de menopauze verkeren met een aandoening die osteoporose wordt genoemd - wat vaak te wijten is aan onvoldoende calciuminname - nagelveranderingen ervaren.

 3. Er zijn echter maar weinig onderzoeken definitief bewezen of calcium de gezondheid van de nagels verbetert. Mensen met een risico op calciumtekort zouden moeten overwegen hun dieet aan te vullen met dit essentiële mineraal.

Protein

 1. Omdat de nagels gemaakt zijn van eiwitten, denken sommige mensen dat het niet opnemen van voldoende eiwitten in het dieet de gezondheid van de nagels kan beïnvloeden.

 2. Als u de hoeveelheid eiwitten in het dieet wilt verhogen, kiest u mager vlees, zoals kip en vis. Vegetarische eiwitbronnen zijn onder meer linzen, pinda's, noten en zuivelproducten, zoals kaas en melk.

Biotine

 1. Biotine is een vitamine B-complex dat volgens voorstanders een gezonde haar- en nagelgroei kan bevorderen. Biotine kan broze nagels versterken en voorkomen dat ze breken, maar er zijn weinig aanwijzingen dat biotinesupplementen de nagels zullen helpen sneller te groeien.

Home remedies

 1. De volgende huismiddeltjes kunnen de nagelgezondheid verbeteren en beschermen tegen breuk. Deze remedies zullen de nagels niet sneller laten groeien, maar kunnen de algehele gezondheid van nagels helpen verbeteren voor optimale groeisnelheden:

Droge huid voorkomen en behandelen

 1. Droge huid betekent vaak droge nagels. Zeer droge huid kan zelfs openbarsten en bloeden, waardoor de nagels worden blootgesteld aan schimmel- en bacteriële infecties.

 2. Wanneer de huid rond het nagelbed of de nagelmatrix droog is, kan deze zelfs de nagels beschadigen tijdens het groeien.

 3. Houd handen en nagels gehydrateerd tijdens de wintermaanden. Breng lotion aan na het wassen van de handen. Mensen met eczeem moeten kiezen voor eczeemvriendelijke crèmes die zeer hydraterend zijn.

De nagels droog houden

 1. Water kan de nagels verzwakken, waardoor ze zacht en bros worden. Houd de nagels droog door ze af te trekken na het zwemmen of douchen.

 2. Draag tijdens het afwassen, kleding, de badkamer, de keukenvloer, de auto of iets anders handschoenen om te voorkomen dat water of schoonmaakproducten op de nagels komen te liggen.

De nagels vijlen en verzorgen

 1. Door de nagels in een natuurlijke vorm te bewaren - licht afgerond of vierkant - kan voorkomen worden dat de nagels blijven haken en breken.

 2. Goede nagelverzorging kan bijten en plukken ook ontmoedigen.

Massage

 1. Medische aandoeningen zoals diabetes kunnen de circulatie naar de nagels verminderen, waardoor ze zwakker worden.

 2. Hoewel dit waarschijnlijker is voor de teennagels dan de vingernagels, kan zachte massage de bloedsomloop naar de nagels bevorderen en de effecten van diabetes en andere problemen met de bloedsomloop compenseren.

De nagelriemen beschermen

 1. De nagelriemen zijn dunne stukjes huid die de nagelmatrix beschermen. Door ze heel kort te knippen, kan de nagelmatrix of het nagelbed bloot komen te liggen, waardoor de nagels worden beschadigd en infecties worden veroorzaakt.

 2. Houd in plaats daarvan de nagelriemen gehydrateerd. Snijd ze niet.

Wees voorzichtig met manicures

 1. Sommige nagelstudio's zijn bronnen van nagelinfecties. Agressieve manicure-technieken, zoals het kort knippen van de nagelriemen, kunnen bacteriën in het nagelbed laten komen en de nagels verzwakken.

 2. Breng persoonlijk gereedschap naar de nagelsalon en controleer de reputatie van een salon door beoordelingen te lezen. Vraag de technicus om te stoppen als iets pijn doet. Manicures mogen niet pijnlijk zijn.

Vermijd agressieve polijstverwijderaars

 1. Acetonpoetsverwijderaar kan de nagels drogen en verzwakken. Vermijd het gebruik en blijf uit de buurt van nagellakken waarvoor het nodig is.

 2. Als aceton de enige optie is, vermijd dan de nagels in aceton te weken. Wrijf ze in plaats daarvan met de nagellakremover en was en bevochtig daarna de handen grondig.

Medische aandoeningen beheren

 1. Medische aandoeningen zoals diabetes en psoriasis kunnen de huid en nagels aantasten. In plaats van de nagels te behandelen, kunt u het probleem bij de bron aanpakken door de behandelingsaanbevelingen van een arts op te volgen.

 2. Als de symptomen veranderen of erger worden, of als iemand een chronische ziekte heeft die gepaard gaat met nagelproblemen, raadpleeg dan een arts.

Takeaway

 1. De nagels kunnen een vroeg waarschuwingssignaal geven voor sommige gezondheidsproblemen, zoals voedingstekorten en diabetes.

 2. Als huismiddeltjes het uiterlijk van de nagels niet verbeteren, neem dan contact op met een dermatoloog. Behandeling voor een onderliggende aandoening kan de weg zijn naar betere nagels.

 3. Artikel voor het laatst beoordeeld op za 18 november 2017. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de nieuwste updates over Dermatologie te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Beattie, J. R., Caraher, M. C., Cummins, N. M., O'Driscoll, O. M., Eastell, R., Ralston, S. H., ... Towler, M. R. (2017, 8 maart). Raman spectrale variatie voor menselijke vingernagels van postmenopauzale vrouwen is afhankelijk van fractuurrisico en osteoporosestatus [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407