Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pompoenpitten?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pompoenpitten?

 1. Ze worden soms aangeduid als pepitas, Spaans voor "weinig zaad van squash."

 2. Deze functie maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 3. Het kijkt naar de mogelijke gezondheidsvoordelen van pompoenpitten, de voedingswaarde, het gebruik van pompoenpitten in de voeding en mogelijke gezondheidsrisico's.

Voordelen

 1. Pompoenpitten zijn een goede bron van gezonde oliën, magnesium en andere voedingsstoffen die de gezondheid van het hart, de botten en andere functies verbeteren.

 2. Zaden worden over het algemeen als uitstekende bronnen van kalium, magnesium en calcium beschouwd.

 3. Plantenzaden zijn ook een goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA's) en antioxidanten.

Botgezondheid

 1. Pompoenpitten zijn een goede bron van magnesium, wat belangrijk is voor botvorming.

 2. Hoge magnesiuminname wordt geassocieerd met een grotere botdichtheid en er is aangetoond dat het het risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze vermindert.

Diabetes

 1. Voedingsstoffen in pompoenenzaden kunnen helpen beschermen tegen diabetes type 2. Reactieve zuurstofsoorten (ROS) spelen een rol bij de ontwikkeling van diabetes en antioxidanten kunnen het risico helpen verminderen.

 2. In één experiment begonnen diabetische ratten te herstellen na het volgen van een dieet met een mengsel van vlas en pompoenpitten.

 3. De zaden zijn een goede bron van magnesium.

 4. Studies hebben gesuggereerd dat voor elke 100 milligram (mg) een dagelijkse magnesiuminname de kans op diabetes type 2 met ongeveer 15 procent afneemt.

 5. Een portie pompoenpitten van 100 gram kan meer dan 90 mg magnesium bevatten.

 6. Lage magnesiumgehalten kunnen de insulinesecretie beïnvloeden en de insulinegevoeligheid verlagen.

Hartgezondheid

 1. Verbetering van lipidenprofielen is waargenomen bij een inname van 365 milligram magnesium per dag.

Gezondheid van hart en lever

 1. Pompoenpitten bevatten omega-3 en omega-6-vetzuren, antioxidanten en vezels. Deze combinatie heeft voordelen voor zowel het hart als de lever.

 2. De vezel in pompoenpitten helpt de totale hoeveelheid cholesterol in het bloed te verlagen en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

 3. Onderzoek tot nu toe suggereert dat omega-3 vetzuren kunnen:

 4. Pompoenpitten bleken sterolen te bevatten. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat er 265 mg totale sterolen in elke 100 g pompoenpittenpit zaten.

 5. Van plantensterolen en fytosterolen is bekend dat ze helpen het niveau van "slechte" LDL-cholesterol te verlagen.

 6. Onderzoekers die een evaluatie van klinische proeven uitvoerden, concludeerden in 2013 dat de combinatie van voedingsstoffen in plantenzaden het cardiovasculaire systeem kan helpen beschermen en coronaire hartziekten en diabetes type 2 kan helpen voorkomen.

 7. Een knaagdieronderzoek heeft gesuggereerd dat de voedingsstoffen in een mengsel van vlas en pompoenpitten enige bescherming voor de lever en ook tegen atherosclerose kunnen bieden.

Gewichtsverlies en spijsvertering

 1. Andere voordelen van een vezelrijk dieet zijn onder meer:

Het immuunsysteem

 1. Pompoenpittenolie heeft een hoog gehalte aan vitamine E en andere antioxidanten.

 2. Vitamine E helpt het immuunsysteem te versterken en gezonde bloedvaten te behouden. De ODS beveelt aan zaden te eten als een bron van vitamine E.

Preventie van slapeloosheid

 1. Pompoenpitten zijn een rijke bron van tryptofaan, een aminozuur.

 2. Tryptofaan is gebruikt voor de behandeling van chronische slapeloosheid omdat het lichaam het omzet in serotonine, het "feel-good" of "ontspannende" hormoon en melatonine, het "slaaphormoon."

 3. Een studie gepubliceerd in 2005 in Nutritional Neuroscience suggereerde dat het consumeren van tryptofaan uit een kalebaszaad naast een koolhydraatbron vergelijkbaar was met tryptofaan van farmaceutische kwaliteit voor de behandeling van slapeloosheid.

 4. Een paar pompoenpitten voor het slapen gaan, met een kleine hoeveelheid koolhydraten zoals een stuk fruit, kan nuttig zijn om uw lichaam te voorzien van de tryptofaan die nodig is voor de productie van melatonine.

Zwangerschap

 1. Pompoenpitten zijn een goede bron van zink.

 2. Onderzoekers hebben vastgesteld dat elke 100 g pompoenenzaden 7,99 mg zink bevatten.

 3. Voor mannelijke volwassenen van 19 jaar en ouder raadt de ODS een dagelijkse inname van 11 mg zink en 8 mg voor vrouwen aan.

 4. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat meer dan 80 procent van de vrouwen wereldwijd een onvoldoende zinkinname heeft. Lage niveaus van zink veranderen de circulerende niveaus van meerdere hormonen geassocieerd met het begin van de bevalling.

 5. Voedingsdeskundigen bevelen extra zink aan tijdens de zwangerschap, omdat dit waarschijnlijk de gezondheidsresultaten zal verbeteren.

 6. Zink is ook essentieel voor een normale immuunfunctie en het voorkomen van baarmoederinfecties. Al deze kunnen mogelijk bijdragen aan vroeggeboorte.

Antioxiderende activiteit

 1. Van niet-geraffineerde pompoenpitolie wordt gedacht dat het antioxidantbescherming biedt.

 2. Dit komt door het gehalte aan PUFA en lipofiele antioxidanten. Raffineren van een olie verwijdert of vermindert deze stoffen.

 3. Antioxidanten worden beschouwd als "aaseters", belast met het verwijderen van ongewenste afvalstoffen die bekend staan ​​als vrije radicalen. Als deze stoffen in het lichaam achterblijven, is er een groter risico op een reeks gezondheidsproblemen.

 4. Antioxidanten worden op verschillende manieren gebruikt, waaronder het verminderen van ontstekingen. Eén studie, gepubliceerd in 1995, toonde aan dat bij ratten met artritis de symptomen verbeterden na het nemen van pompoenpittenolie.

 5. Een Duits onderzoek, gepubliceerd in 2012, suggereerde dat een hoge consumptie van pompoenpitten kan worden gekoppeld aan een lager risico op borstkanker na de menopauze.

Gezondheid van huid en ogen

 1. Pompoenpitten zijn een goede bron van squaleen, een antioxidant die vergelijkbaar is met bètacaroteen.

 2. Squaleen komt in alle lichaamsweefsels voor en het lijkt een rol te spelen bij het beschermen van de huid tijdens blootstelling aan UV en andere soorten straling.

 3. Dierstudies hebben ook gesuggereerd dat squaleen een belangrijke rol kan spelen in de gezondheid van het netvlies.

 4. Squaleen biedt mogelijk ook bescherming tegen kanker, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bewijzen.

Seksuele, prostaat- en urinaire gezondheid

 1. Pompoenpitten worden traditioneel op sommige plaatsen als afrodisiacum gebruikt. In een interne studie aan de Mansoura Universiteit in Egypte consumeerden ratten een pompoenpittenextract gecombineerd met zink.

 2. De onderzoekers concludeerden dat pompoenpitten een gunstig effect kunnen hebben op de seksuele gezondheidstoestand.

 3. Een studie gepubliceerd in 2009 suggereerde dat pompoenpittenolie veilig en effectief kan zijn als een behandeling voor goedaardige prostaathyperplasie (BPH).

 4. Degenen die gedurende 6 maanden 320 mg per dag van de olie consumeerden, zagen een vermindering van hun symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven.

 5. In 2014 hebben wetenschappers bewijs gevonden dat pompoenpitolie kan helpen bij het behandelen van urinewegaandoeningen bij mannen en vrouwen. Behandeling met de olie was gekoppeld aan een vermindering van de symptomen van een overactieve blaas.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een portie van 100 g biologische pompoenpitten:

 2. Een portie van 100 gram van in-shell, gezouten, geroosterde pompoenpitten van een merk biedt:

 3. Pompoenpitten zijn ook een bron van magnesium, zink, koper en selenium.

 4. Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 100 g pompoenpitten het volgende bevat:

Magnesium

 1. Volgens het Office of Dietary Supplements (ODS) zijn zaden goede bronnen van magnesium, een van de zeven essentiële macromineralen.

 2. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat 100 gram (g) pompoenpitten 90,69 milligram (mg) magnesium bevatten.

 3. De ODS beveelt aan dat mannen van 19 tot 30 jaar 400 mg magnesium per dag moeten consumeren en vrouwen 310 mg of 350 mg tijdens de zwangerschap. Oudere mensen moeten een iets hogere inname hebben.

 4. Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam, waaronder het metabolisme van voedsel en de synthese van vetzuren en eiwitten. Magnesium is van vitaal belang voor het goed functioneren van spieren.

 5. Magnesiumgebrek komt veel voor in oudere populaties. Het is gekoppeld aan insulineresistentie, metabool syndroom, coronaire hartziekten en osteoporose.

Dieet tips

 1. Pompoenpitten kunnen alleen als snack worden gegeten of worden toegevoegd aan gerechten voor extra smaak en een knapperige textuur.

 2. Snelle tips:

 3. Of probeer deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Philips, K. M., Ruggio, D. M., Ashraf-Khorassani, M. (2005, november). Phytosterolsamenstelling van noten en zaden die veel in de Verenigde Staten worden geconsumeerd [!Abstract

 2. Ryan, E., Galvin, K., O'Connor, T. P., Maguire, A. R., O'Brien, N. M. (2007, september). Phytosterol, squaleen, tocophero, inhoud en vetzuurprofiel van geselecteerde zaden, granen en peulvruchten [!Abstract

 3. Xanthopoulou, M. N., Nomikos, T., Fragopoulou, E., Antonopoulou, S. (2009 juni-juli). Antioxidant en lypoxygenase remmende activiteiten van pompoenpittenextracten [!Abstract

 4. Zaineddin, AK, Buck, K., Vrieling, A., Heinz, J., Flesch-Janys, D., Linseisen, J., Chang-Claude, J. (2012) . De associatie tussen lignanen uit de voeding, fyto-oestrogeenrijk voedsel en vezelinname en het risico op borstkanker na de menopauze: een Duitse case-control studie [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 7. Zaden hebben een hoog vetgehalte, dus ze zijn gevoelig voor ranzigheid. Bewaar pompoenpitten op een koele, donkere en droge plaats om de houdbaarheid te verbeteren.

 8. Indien goed bewaard, blijven pompoenpitten 3-4 maanden goed.

 9. Jonge kinderen moeten onder toezicht staan ​​bij het eten van noten of zaden, omdat ze kunnen stikken.

 10. Het is het totale dieet of algehele eetpatroon dat het belangrijkst is bij ziektepreventie en het bereiken van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​gevarieerd dieet te eten dan je te concentreren op individuele voedingsmiddelen als de sleutel tot een goede gezondheid.

 11. Pompoenpitten en aanverwante producten kunnen online worden gekocht.

 12. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op di 24 juli 2018. Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 13. Fahim, A. T., Abd-el Fattah, A. A., Gad, M. Z. (1995, januari). Effect van pompoenpittenolie op het niveau van vrije radicalen die zijn geïnduceerd tijdens adjuvans-athritis bij ratten [!Abstract

 14. Fruhwirth, G. O., Wenzl, T., El-Toukhy, R., Wagner, F. S., Hermetter, A. (2003, 5 juni). Fluorescentiescreening van antioxidantcapaciteit in pompoenpitolie en andere natuurlijke oliën [!Abstract

 15. Hong, H., Kim, C. S., Maeng, S. (2009, Winter). Effecten van pompoenpittenolie en zaagpalmetto-olie bij Koreaanse mannen met symptomatische goedaardige prostaathyperplasie [!Abstract

 16. Hudson C., Hudson, S. P., Hecht, T., MacKenzie, J. (2005, april). Eiwitbron tryptofaan versus tryptofaan van farmaceutische kwaliteit als een effectieve behandeling voor chronische slapeloosheid [!Abstract

 17. Makni M, Fetoui H, Gargouri NK, Garoui el M, Jaber H, Makni J ... Zeghal N. (2008, 1 oktober). Hypolipidemische en hepatoprotectieve effecten van vlas- en pompoenpittenmengsel rijk aan omega-3 en omega-6-vetzuren in hypercholesterolemische ratten [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407