Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van pistachenoten?

Wat zijn de voordelen van pistachenoten?

 1. Onderzoek suggereert dat mensen al duizenden jaren pistachenoten eten. Mensen consumeren ze vandaag in verschillende gerechten, van salades tot ijsjes.

 2. Hier zijn 10 door de wetenschap ondersteunde voordelen van het eten van pistachenoten.

Voordelen van pistachenoten

 1. Volgens de wetenschap zijn pistachenoten:

1. Rijk aan voedingsstoffen

 1. Pistachenoten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat 1 ounce of ongeveer 49 pitten niet geroosterde noten:

 3. Calorieën: 159

 4. Proteïne: 5,72 gram (g)

 5. Vet: 12,85 g

 6. Koolhydraten: 7,70 g

 7. Vezel: 3,00 g

 8. Suikers: 2,17 g

 9. Magnesium: 34 milligram (mg)

 10. Kalium: 291 mg

 11. Fosfor: 139 mg

 12. Vitamine B-6: 0.482 mg

 13. Thiamine: 0,247 mg

 14. Een portie pistachenoten levert ongeveer 37 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine B-6-inname of 1,3 mg voor volwassenen.

 15. Vitamine B-6 speelt een vitale rol in het lichaam, met name met betrekking tot eiwitmetabolisme en cognitieve ontwikkeling.

2. Laag in calorieën

 1. Pistachenoten zijn een van de caloriearme noten, wat betekent dat mensen kunnen genieten van de gezondheidsvoordelen van noten terwijl ze gemakkelijker binnen hun dagelijkse calorielimieten blijven.

 2. Eén ons macadamia-noten bevat bijvoorbeeld 204 calorieën, terwijl 1 ons pecannoten 196 calorieën bevat. Dezelfde 1 ounce pistachenoten bevat slechts 159 calorieën.

3. Boordevol antioxidanten

 1. Antioxidanten zijn stoffen die een cruciale rol spelen in de gezondheid. Ze verminderen het risico op kanker en andere ziekten door schade aan de lichaamscellen te voorkomen.

 2. Noten en zaden bevatten verschillende antioxidantverbindingen, maar pistachenoten kunnen sommige antioxidanten meer bevatten dan andere noten.

 3. Onderzoek meldt dat pistachenoten tot de hoogste niveaus van antioxidanten behoren, waaronder:

 4. Deze stoffen hebben een hoge antioxiderende en ontstekingsremmende werking.

 5. In een klein onderzoek met 28 deelnemers met een hoog cholesterolgehalte die gedurende 4 weken 1 of 2 dagelijkse porties pistachenoten aten, toonden onderzoekers aan dat ze een toename van hun gehalte aan antioxidanten luteïne hadden ervaren, a- caroteen en b-caroteen vergeleken met degenen die er geen aten.

4. Goed voor de gezondheid van het oog

 1. De antioxidanten luteïne en zeaxanthine zijn essentieel voor de gezondheid van het oog. Pistachenoten zijn een rijke bron van beide stoffen.

 2. Volgens de American Optometric Association verminderen luteïne en zeaxanthine de kans op het ontwikkelen van oogaandoeningen, waaronder leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) en staar.

 3. AMD en staar zijn de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Verenigde Staten.

 4. Een gezond dieet eten, inclusief pistachenoten, is een veelbelovende manier om te helpen voorkomen dat deze oogziekten zich ontwikkelen.

5. Gunstig voor de darmgezondheid

 1. Alle noten zijn rijk aan vezels, wat een gezond spijsverteringssysteem aanmoedigt door voedsel door de darm te verplaatsen en constipatie te voorkomen.

 2. Een soort vezel genaamd prebiotica kan ook de goede bacteriën in de darm voeden. Door de goede bacteriën te voeren, kunnen ze schadelijke bacteriën vermenigvuldigen en "verdringen".

 3. Volgens een klein onderzoek uit 2012 kan het eten van pistachenoten het gehalte aan nuttige bacteriën in de darm verhogen. In de studie aten vrijwilligers een standaarddieet met ofwel 0 ons, 1,5 ons of 3 ons pistaches of amandelen.

 4. Onderzoekers verzamelden ontlastingsmonsters en ontdekten dat mensen die dagelijks tot 3 gram pistachenoten aten, een toename van potentieel nuttige darmbacteriën vertoonden, veel meer dan degenen die amandelen aten.

6. Hoog in eiwitten voor veganisten en vegetariërs

 1. Pistachenoten dragen bij aan de dagelijkse eiwitbehoefte van een persoon, met bijna 6 g eiwit per portie van 1 ons.

 2. Eiwit is goed voor ongeveer 21 procent van het totale gewicht van de noot, waardoor het een goede bron is voor onder meer vegetariërs en veganisten.

 3. Pistachenoten hebben ook een hogere verhouding essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, in vergelijking met andere noten, waaronder amandelen, hazelnoten, pecannoten en walnoten.

7. Nuttig voor gewichtsverlies

 1. Regelmatig noten eten helpt het risico op gewichtstoename te verminderen. Pistachenoten kunnen vooral gunstig zijn voor diegenen die willen afvallen of hun gewicht willen behouden dankzij hun calorische waarden en vezel- en eiwitgehalte.

 2. In een onderzoek uit 2012 ervoeren mensen die 1,87 gram pistaches aten gedurende een periode van 12 weken twee keer de vermindering van hun body mass index (BMI) als mensen die pretzels aten in plaats van pistaches. Beide groepen consumeerden ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën.

 3. Als u pistaches moet schillen voordat u ze opeet, kan dit ook helpen bij het afvallen. Onderzoek suggereert dat het zien van de schelpen een visuele herinnering is van hoeveel mensen hebben gegeten.

8. Belangrijk voor de gezondheid van het hart

 1. Vrouwen die vaak noten eten, kunnen bescheiden bescherming genieten tegen hart- en vaatziekten, volgens een 12-jarige studie gepubliceerd in 2001 op basis van de Iowa Women's Health Study.

 2. De studie liet ook een klein verband zien tussen regelmatig noten eten en een verminderd risico op overlijden door andere oorzaken.

 3. Pistachenoten kunnen met name het hart beschermen door het cholesterolgehalte en de hoge bloeddruk te verlagen.

 4. Onderzoek naar een kleine steekproef van 28 deelnemers die specifiek naar pistachenoten kijkt voor de gezondheid van het hart, meldt dat twee porties per dag het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Een andere studie suggereert dat pistachenoten kunnen helpen de niveaus van schadelijk cholesterol te verlagen.

 5. Een analyse uit 2015 van 21 onderzoeken meldt dat het eten van noten kan leiden tot een significante verlaging van de bloeddruk bij mensen zonder diabetes type 2. Pistachenoten hadden het sterkste effect van alle geteste noten op het verlagen van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk.

 1. Pistachenoten hebben een lage glycemische index, dus ze veroorzaken geen sterke stijging van de bloedsuikerspiegel nadat iemand ze heeft gegeten.

 2. In een kleine studie van 10 mensen verminderde het eten van pistachenoten een hoge bloedsuikerspiegel wanneer gegeten met een koolhydraatrijke maaltijd, zoals witbrood. De onderzoekers suggereren dat dit een van de manieren is waarop noten het risico op diabetes verlagen.

 3. Voor mensen met diabetes suggereert een andere studie dat het eten van pistachenoten als snack gunstig is voor de bloedsuikerspiegel, bloeddruk, obesitas en ontstekingsmarkers.

10. Verminder het risico op darmkanker

 1. Pistachenoten kunnen het risico op sommige vormen van kanker, zoals darmkanker, verminderen vanwege hun hoge vezelgehalte.

 2. Wetenschappers hebben dit aangetoond in onderzoek dat aantoonde dat het roosteren van de noten hun gezondheidsvoordelen ten opzichte van darmkankercellen niet beïnvloedde.

Mythes over pistachenoten

 1. Sommige mensen vermijden het eten van pistachenoten vanwege verschillende veelvoorkomende mythen, waaronder:

Mythe 1: Pistachenoten maken je dik

 1. Mensen kunnen pistachenoten en andere noten vermijden omdat ze denken dat ze bijdragen aan gewichtstoename.

 2. Wanneer gegeten als onderdeel van een gezond en caloriebeperkt dieet, suggereert onderzoek dat pistachenoten daadwerkelijk gewichtsverlies kunnen bevorderen.

Mythe 2: Pistachenoten bevatten veel natrium

 1. Het consumeren van gezouten pistachenoten kan de dagelijkse natriuminname verhogen, soms boven het aanbevolen niveau. Het kiezen van ongezouten pistachenoten is een zoutarm alternatief.

Mythe 3: Snacken op pistachenoten verpest je eetlust

 1. Pistachenoten zijn een geweldige optie voor mensen die gezonder willen eten, zolang ze ze eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Om te voorkomen dat u voor de maaltijd noten vult, houdt u het dagelijks bij 1 ons of een halve ons en eet u ze niet te dicht bij de maaltijd.

Takeaway

 1. Mai, V., Fredborg, M., Ukhanova, M., Wang, X., Daniel, S., Novotny, J., ... Baer, ​​D. (2012, 1 april). Menselijke darmflora verandert na consumptie van amandelen of pistachenoten [!Abstract

 2. Mohammadifard, N., Salehi-Abargouei, A., Salas-Salvado, J., Guasch-Ferre, M., Humphries, K., Sarrafzadegan, N. (2015, mei) . Het effect van de consumptie van noten, pinda's en soja op de bloeddruk: een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde klinische studies [!Samenvatting

 3. Parham, M., Heidari, S., Khorramirad, A., Hozoori, M., Hosseinzadeh, F., Bakhtyari, L., Vafaeimanesh, J. (2014, 10 augustus) . Effecten van pistachenootsupplementen op bloedglucose bij patiënten met diabetes type 2: een gerandomiseerde crossover-studie [!Abstract

 4. Vitamine B6 [!Factsheet

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 6. Pistachenoten zijn een zeer voedzaam voedsel. Ze bieden verschillende gezondheidsvoordelen, vooral voor het hart, de darmen en de taille.

 7. Regelmatig pistachenoten eten kan een goede manier zijn om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Maar mensen moeten zich houden aan gewone, ongezouten pistachenoten in hun schelp en voorkomen dat ze meer dan een ons per dag eten.

 8. Pistachenoten zijn te koop in de meeste supermarkten en online.

 9. Artikel laatst beoordeeld op di 28 augustus 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 10. Bes-Rastrollo, M., Sabate, J., Gomez-Gracia, E., Alonso, A., Martinez, J. A., Martinez-Gonzalez, M. A. (2007, januari). Notenconsumptie en gewichtstoename in een mediterraan cohort: de SUN-studie [!Abstract

 11. Dreher, M. L. (2012, april). Pistachenoten: samenstelling en mogelijke voordelen voor de gezondheid [!abstract

 12. Ellsworth, J. L., Kushi, L. H., Folsom, A. R. (2001, december). Frequente noteninname en risico op overlijden door coronaire hartziekten en alle oorzaken bij postmenopauzale vrouwen: de Iowa Women's Health Study [!Abstract

 13. Gebauer, S. K., West, S. G., Kay, C. D., Alaupovic, P., Bagshaw, D., Kris-Etherton, P. M. (2008, september). Effecten van pistachenoten op risicofactoren voor hart- en vaatziekten en mogelijke werkingsmechanismen: een dosis-responsstudie [!Abstract

 14. Glei, M., Ludwig, D., Lamberty, J., Fischer, S., Lorkowski, S., Schlormann, W. (2017, 18 december). Chemopreventief potentieel van rauwe en geroosterde pistachenoten met betrekking tot carcinogenese van de dikke darm [!Samenvatting

 15. Kendall, C. W., Josse, A. R., Esfahani, A., Jenkins, D. J. (2011, juni). De impact van pistache-inname alleen of in combinatie met koolhydraatrijke voedingsmiddelen op postprandiale glycemie [!Abstract

 16. Kennedy-Hagan, K., Painter, J. E., Honselman, C., Halvorson, A., Rhodes, K., Skwir, K. (2011, oktober). Het effect van pistachenoten als visuele indicatie voor het verminderen van de calorieconsumptie [!Abstract

 17. Li, Z., Song, R., Nguyen, C., Zerlin, A., Karp, H., Naowamondhol, K., ... Heber, D. (2010, Juni). Pistachenoten verminderen triglyceriden en lichaamsgewicht in vergelijking met geraffineerde koolhydraatsnack bij zwaarlijvige proefpersonen in een 12 weken durende programma voor gewichtsverlies [!Samenvatting

 18. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407