Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt het ketogeen dieet voor diabetes type 2?

Werkt het ketogeen dieet voor diabetes type 2?

 1. Sommige mensen hebben gesuggereerd dat dit type dieet een persoon met diabetes kan helpen, maar de American Diabetes Association (ADA) beveelt geen enkel dieet boven een ander aan.

 2. Elke persoon heeft andere voedingsbehoeften. Artsen individualiseren nu dieetplannen op basis van de huidige eetgewoonten, voorkeuren en een streefgewicht of bloedsuikerspiegel voor die persoon.

 3. Voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten, zoals brood, rijst, pasta, melk en fruit, zijn de belangrijkste brandstofbron voor veel lichaamsprocessen. Het lichaam gebruikt insuline om glucose uit het bloed naar de cellen te brengen voor energie.

 4. Bij een persoon met diabetes is insuline echter afwezig of werkt niet goed. Dit verstoort het vermogen van het lichaam om koolhydraten effectief te gebruiken en veroorzaakt op zijn beurt dat suikers hoog in het bloed zijn.

 5. Als een persoon een koolhydraatrijke maaltijd eet, kan dit leiden tot een piek in de bloedglucose, vooral bij een persoon met diabetes. Dieet is belangrijk voor zowel type 1 als type 2 diabetes.

 6. Het beperken van de inname van koolhydraten is het centrale concept van het keto-dieet.

 7. Onderzoekers ontwikkelden het dieet aanvankelijk en blijven het aanbevelen voor kinderen met epilepsie. Sommige beoordelingen beweren echter dat het ook mensen met diabetes ten goede kan komen.

 8. Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een ketogeen dieet mogelijk kan zijn:

 9. In dit artikel bekijken we de mogelijke verbanden tussen het keto-dieet en diabetes.

Het ketogeen dieet en diabetes

 1. Het ketogeen dieet beperkt koolhydraten ernstig. Het dwingt het lichaam om vetten af ​​te breken voor energie. Het proces van het gebruik van vet voor energie wordt ketose genoemd. Het produceert een brandstofbron genaamd ketonen.

Impact op bloedsuikerspiegel

 1. Een ketogeen dieet kan sommige mensen met diabetes type 2 helpen, omdat het lichaam hierdoor het glucosegehalte op een laag maar gezond niveau kan handhaven.

 2. De lagere inname van koolhydraten in het dieet kan helpen grote pieken in de bloedsuikerspiegel te elimineren, waardoor de behoefte aan insuline wordt verminderd.

 3. Studies naar ketogene diëten, inclusief onderzoek uit 2018, hebben aangetoond dat ze nuttig kunnen zijn bij het beheersen van de niveaus van HbA1c. Dit verwijst naar de hoeveelheid glucose die gedurende ongeveer 3 maanden met hemoglobine in het bloed reist.

Impact op medicatie

 1. Ketogeen dieet kan de bloedsuikerspiegel helpen verlagen. Als zodanig kunnen sommige mensen met diabetes type 2 die ook een ketogeen dieet volgen, mogelijk hun behoefte aan medicatie verminderen.

 2. Wetenschappers hebben echter gewaarschuwd dat degenen die naast het ketogeen dieet naast een insulineregime een hoger risico lopen op het ontwikkelen van hypoglykemie (lage bloedsuiker).

 3. Hypoglykemie treedt op wanneer de bloedsuikerspiegel daalt tot 70 milligram per deciliter (mg / dL) of minder.

 4. Het is het beste om eventuele dieetwijzigingen met uw arts te bespreken terwijl u medicijnen gebruikt. Niet voldoende koolhydraten consumeren kan gevaarlijk zijn bij het nemen van bepaalde medicijnen voor diabetes.

Impact op gewicht

 1. Het ketogeen dieet helpt het lichaam vet te verbranden. Dit is gunstig wanneer een persoon probeert af te vallen, en het kan nuttig zijn voor mensen wier overgewicht de ontwikkeling van prediabetes en type 2 diabetes heeft beïnvloed.

 2. Zelfs licht tot matig gewichtsverlies door voeding en lichaamsbeweging kan de glykemische controle, het algehele welzijn en de energieverdeling gedurende de dag bij mensen met diabetes ondersteunen,

 3. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een ketogeen dieet volgen, een verbetering van het bloedsuikerniveau vertonen en dat sommigen merkbaar gewichtsverlies hebben ervaren.

Voordelen

 1. Het ketogene dieet kan tot een aantal andere voordelen leiden, waaronder:

Maaltijdplanning

 1. Ketogene diëten zijn streng, maar ze kunnen voldoende voeding bieden wanneer een persoon hen nauwlettend volgt en zich bewust is van het voldoen aan voedingsbehoeften.

 2. Het idee is om weg te blijven van koolhydraatrijk voedsel dat de insulinespiegel zou kunnen verhogen. Meestal varieert de inname van koolhydraten op een keto-dieet van 20-50 gram (g) per dag.

 3. Om het keto-dieet te volgen, moeten mensen zich richten op het ontwikkelen van een dieetplan dat bestaat uit 5-10 procent koolhydraten, 10-20 procent eiwit en 70-80 procent vetgehalte. Ze moeten verwerkt voedsel vermijden en zich in plaats daarvan concentreren op natuurlijk voedsel.

 4. Een ketogeen dieet moet uit de volgende soorten voedsel bestaan:

 5. Een probleem met dit dieet is dat het op de lange termijn moeilijk te volgen kan zijn.

 6. Leer hier hoe u een effectief diabetesmaaltijdenplan samenstelt.

Bijwerkingen

 1. Het ketogene dieet kan voor sommige mensen met diabetes type 2 een haalbare optie voor glucosebeheer zijn.

 2. Omdat het ketogeen dieet de overstap naar een andere energiebron inhoudt, kan dit tot enkele nadelige effecten leiden.

Bijwerkingen op korte termijn

 1. De verandering in het voedingspatroon kan symptomen veroorzaken die lijken op terugtrekking uit een stof, zoals cafeïne.

 2. Deze symptomen kunnen zijn:

 3. In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen tijdelijk. Mensen ervaren vaak geen langdurige gezondheidsproblemen.

Bijwerkingen op lange termijn

 1. Langetermijneffecten kunnen de ontwikkeling van nierstenen en een verhoogd risico op botbreuken als gevolg van acidose zijn.

 2. Andere complicaties zijn het risico op dyslipidemie en een mogelijke toename van hypoglycemische episoden.

 3. Sommige dierstudies hebben gesuggereerd dat, omdat een koolhydraatarm dieet vaak extra vet bevat, er een hoger risico op hart- en vaatziekten (CVD) bestaat, vanwege een opeenhoping van vetten in de slagaders . Mensen met diabetes hebben al een verhoogd risico op HVZ.

 4. Kinderen kunnen ook een groeiachterstand ervaren, vanwege verminderde niveaus van een insulineachtige groeifactor die kan leiden tot boterosie. Dit kan zwakke botten betekenen die zeer vatbaar zijn voor fracturen wanneer een persoon het keto-dieet volgt.

 5. Er is een gebrek aan bewijs over de veiligheid en effectiviteit van het keto-dieet op de lange termijn, en onderzoekers hebben opgeroepen tot meer primair onderzoek en meer bewijs voordat dit dieet werd aanbevolen.

Alternatieven

 1. Het ketogeen dieet is een van de vele eetplannen die mensen kunnen helpen hun gewicht te beheersen.

 2. De meeste gezondheidswerkers bevelen het keto-dieet echter niet aan om diabetes te beheersen.

 3. Er zijn veel andere voedingsrijke diëten beschikbaar die gericht zijn op een evenwicht tussen de inname van koolhydraten, eiwitten en vet, het lichaamsgewicht regelen en de bloedsuikerspiegel binnen een gezond bereik houden.

 4. Veel van deze hebben meetbare voordelen voor mensen met diabetes.

 5. Lees hier meer over het Atkins-dieet.

Kritieken

 1. Critici van het ketogeen dieet richten zich op de bijwerkingen, waaronder de mogelijkheid van nierbeschadiging, CVD en hypoglycemische episoden.

 2. Het handhaven van dit type dieet kan ook op lange termijn moeilijk zijn, omdat het zeer beperkend is.

 3. Dit kan later leiden tot gewichtstoename, vooral als een persoon ongebalanceerde koolhydraten begint te eten zodra hij weer naar een normaal dieet overschakelt.

 4. Critici merken ook op dat er geen bewijs is voor de langetermijnvoordelen van het keto-dieet.

Outlook

 1. Gezondheidsautoriteiten in de Verenigde Staten bevelen het keto-dieet niet aan om diabetes te beheersen.

 2. Het is misschien beter voor mensen om zich te concentreren op:

 3. Een arts of diëtist kan een persoon helpen het plan te kiezen dat het beste bij zijn levensstijl past. Mensen moeten een dieet vinden dat voor hen werkt en hen een goed gevoel geeft.

 1. Wat moet mijn dagelijkse inname van koolhydraten zijn?

:

 1. Een dagelijkse aanbevolen inname van koolhydraten zal variëren op basis van vele factoren, waaronder lengte, gewicht, medicijnen, genetica en activiteitsniveau. Mensen met diabetes moeten niet alleen rekening houden met het aantal koolhydraten dat ze in één keer eten, maar ook met het type. Vasthouden aan volkoren, voedzame en vezelige koolhydraten is het beste voor het beheer van de bloedsuikerspiegel. Dit omvat fruit, groenten, volle granen, bonen en peulvruchten. Nutrtional-experts raden aan om geraffineerde en bewerkte koolhydraten uit snoep en frisdranken te beperken. Het aantal koolhydraten dat een persoon in één keer verbruikt, varieert. De American Diabetes Association heeft taal van hun website verwijderd die een bepaald aantal koolhydraten voor mensen met diabetes voor een hele dag en per maaltijd specificeert.

 2. Gewoonlijk is 15-45 gram per maaltijd een goede plek om te beginnen. Vanwege de vele factoren die de behoefte aan koolhydraten beïnvloeden, is het het beste om deze aantallen te bespreken met een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige voor specifieke en individuele aanbevelingen. [! 158 => 1140 = 15!

 3. Lennerz, B. S. (2018). Beheer van diabetes type 1 met een zeer koolhydraatarm dieet [!Abstract

 4. Masood, W. Uppaluri, K. R. (2018). Ketogeen dieet [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407