Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

De hartige kipcacciatore van teresa
 
 
6 PortiesPTM75 min

De hartige kipcacciatore van teresa


Het geheime ingrediënt waardoor deze cacciatore opvalt, is pancetta, een spek uit Italië. Zodra het een delicatessenzaak is, is het nu verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten. De pancetta geeft de saus rijkdom en body.Ik heb ook ontdekt dat verse basilicumblaadjes en baby portobello-champignons maken het mijn eigen. Het is kindvriendelijk en vult het huis met een heerlijk aroma.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en kook en roer de pancetta tot hij donkerbruin begint te worden, 5 tot 8 minuten. Haal de stukken pancetta uit de pan met een lepel met gleuven en zet opzij.
 2. Meng de bloem, Italiaanse kruiden en rode pepervlokken in een ondiepe schaal.
 3. Druk de kippendijen in het bloemmengsel en tap eventuele bloem af.
 4. Bak de dijen van de kip in de pan met de olie en de pancetta, acht tot tien minuten per kant. Breng de kippendijen over naar een schaal en houd ze warm.
 5. Kook en roer de groene paprika, zoete ui en portobello-champignons in dezelfde koekepan tot de ui doorschijnend wordt, ongeveer 8 minuten.
 6. Roer de basilicum, knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes met hun sap en rode wijn door de saus.
 7. Breng de saus aan de kook en plaats de kip en de pancetta terug in de saus. Als de saus de stukken kip niet bijna bedekt, meng dan meer droge rode wijn.
 8. Zet het vuur laag en laat de kip en saus sudderen totdat de kippendijen zacht zijn en niet langer roze van binnen zijn, 35 tot 50 minuten.
 9. Als je de voorkeur geeft aan een dikkere saus, klop je maizena met water en 1 eetlepel saus en roer het mengsel in de pan totdat het dikker is.
 10. Ongeveer 15 minuten voor het opdienen breng je een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook.
 11. Roer de rigatoni erdoor en laat het geheel koken. Bak het op middelhoog vuur aan de kook, onder af en toe roeren, tot de pasta gaar is, maar nog steeds enigszins hard, ongeveer 13 minuten; uitlekken.
 12. Om te serveren, breng de gekookte rigatoni over naar een grote schaal en bedek met de kippendijen.
 13. Royaal gietlepelsaus over de kip en de pasta en strooi het gerecht met Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper. Serveer extra saus aan de zijkant.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407