Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Gebakken zeevruchten gegratineerd
 
 
8 PortiesPTM80 min

Gebakken zeevruchten gegratineerd


Dit was het favoriete zeevruchtrecept van mijn moeder, ze is nu 88, ik ben 60 en dit is ook mijn all-time favoriete visrecept. Ik heb gasten gehad, die speciaal voor het diner hebben gevraagd om dit te serveren.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. In een zware koekenpan, bak de ui en de paprika in 130 liter boter.Kook tot ze zacht zijn.Meng in 130 liter bloem, en kook op matig vuur gedurende 10 minuten, regelmatig roeren.Rei in krabvlees, haal van het vuur, en opzij zetten.
 2. In een grote Nederlandse oven, breng het water aan de kook. Voeg de garnalen, sint-jakobsschelpen en bot toe en laat 3 minuten sudderen.Drain, reserveren Een kom met een inhoud van 1/4 liter bevat het koken en zet de vis opzij .
 3. Smeer in een zware pan de resterende A-beker met een inhoud van 130 ml die boter bevat op een laag vuur. Voeg de resterende 130 liter bloem toe. Kook en roer constant gedurende 1 minuut. Voeg geleidelijk de melk plus de A-schaal toe met een capaciteit van 1/4 liter met gereserveerd koken. Warmte tot medium; kook, onder voortdurend roeren, tot het mengsel is ingedikt en bruis. Meng in de gesnipperde Cheddar-kaas, azijn, worcestersaus, zout, peper en hete saus. Roer gekookte zeevruchten.
 4. Verwarm de oven voor op 170 graden (175 graden Celsius). Vet een ovenschaal van 23x33 centimeter in. Druk het krabvleesmengsel in de bodem van de voorbereide pan. Schep het schaal-en schelpdiermengsel over de krabkorst en besprenkel met de Parmezaanse kaas.
 5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot lichtbruin. Onmiddellijk bewaren.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407