Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Pasta met tonijn, zongedroogde tomaten, artisjokharten, citroen en witte wijn
 
 
8 PortiesPTM45 min

Pasta met tonijn, zongedroogde tomaten, artisjokharten, citroen en witte wijn


Vet smaken in een zeer lichte saus: substantieel en bevredigend, goed warm weer alternatief voor spaghetti bolognese. Je zou kunnen denken dat de saus te dun is de eerste keer dat je het maakt (bijna een dikke bouillon), maar het zal vol van smaak zijn. van tonijn, zongedroogde tomaat en artisjok zijn variabel van voorkeur, zorg er wel voor dat je een algeheel robuuste combinatie krijgt, altijd bewust van potentiële zoutheid (met name van de zongedroogde tomaten). Ook zou verse oregano of citroentijm kunnen zijn in de plaats van tijm. Dit moet vanzelfsprekend zijn: leg alsjeblieft geen kaas op deze pasta.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook. Voeg linguine pasta toe, kook 8 tot 10 minuten, tot ze al deren en laat uitlekken.
 2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en kook de ui 4 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de tijm toe en kook 2 minuten, tot de ui goudbruin is. Leg ui en tijm opzij. Leg de tonijn in de pan en kook 2 tot 3 minuten, tot ze bruin is. Zet opzij en houd het warm.
 3. Verhit de resterende olie in de pan. Zet de ui en de tijm op de steelpan en roer de witte wijn erdoor. Kook tot ongeveer 1 eetlepel minder. Mix in de kippenbouillon, citroensap en citroenschil. Reduceer de hitte tot medium, en ga door met koken Een schaal met een inhoud van 2,5 liter die minuten bevat, totdat deze is teruggebracht tot ongeveer Een kopje met een capaciteit van 190 ml
 4. Meng de zongedroogde tomaten en de artisjokharten in de pan en kook ze net zolang tot ze goed zijn. Breng tonijn terug naar de pan en kook op de gewenste gaarheid. Gooi de gekookte pasta in de pan. Breng op smaak met zout en peper.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407