Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige voordelen van chocolade

10 geweldige voordelen van chocolade

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 16 juli 2019

 2. Hartfunctie, eetlustcontrole, verbeterd geheugen, stemmingsstijging, behandeling van hoest en verkoudheid, soepel functioneren van het zenuwstelsel en stressverlichting. Het helpt ook om het gezichtsvermogen te verbeteren, de energie te verhogen, zonnebrand te beschermen en diarree te genezen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is chocolade?

 1. Chocolade is een zoete, bruine bereiding van geroosterde of gemalen Theobroma cacaozaden. Het wordt gevonden in vloeibare, pasta- of vaste blokvorm. De drie essentiële componenten van chocolade zijn cacao (wetenschappelijke naam - Theobroma cacao L.), melk en suiker. Het is even dierbaar voor jong en oud als voor mannen en vrouwen en deze heerlijke traktatie, die al meer dan 3000 jaar bestaat, kan zeer gunstig zijn voor uw gezondheid.

Voedingsfeiten van chocolade

 1. Chocolade bevat veel calorieën en bevat koolhydraten, suiker en vetten, samen met een bepaalde hoeveelheid eiwitten. Het is een rijke bron van vitamine B12, niacine, riboflavine, vitamine E en mineralen zoals fosfor, mangaan en zink. Het bevat ook calcium, magnesium, kalium en ijzer. Chocolade, met name de variëteit van pure chocolade gemaakt van cacaobonen, zit vol met een breed scala aan krachtige antioxidanten zoals flavonoïden en polyfenolen.

Gezondheidsvoordelen van chocolade

 1. De gezondheidsvoordelen van chocolade zijn onder meer:

Vermindert hartrisico's

 1. Chocolade consumeren vermindert cardiovasculaire risico's met een derde. Stearinezuur draagt, ondanks dat het een verzadigd vetzuur in cacao is, niet bij aan het cholesterolgehalte en kan de kans op hartaanvallen en atherosclerose verminderen die wordt veroorzaakt door ontsteking van slagaders. Het is ook bekend dat cacao de niveaus van LDL (slechte) cholesterol verlaagt en de niveaus van HDL (goede) cholesterol verhoogt. De antioxiderende eigenschappen van de flavonoïden beschermen ook het hart tegen schade veroorzaakt door de vrije radicalen.

Eetlustcontrole

 1. Chocolade's hogere variant, donkere chocolade is ook bekend om eetlust te onderdrukken. Het consumeren van pure chocolade geeft een gevoel van volheid, waardoor overeten wordt voorkomen.

Behoudt het zenuwstelsel

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Behandelt hoest koud

 1. Cacao, vanwege de aanwezige vitamine C, alkaloïden en flavonoïden, geeft verlichting bij hoest en verkoudheid. De vetzuren zoals stearinezuur, palmitinezuur en oliezuur erin bieden verlichting bij een zere keel, continu hoesten en verkoudheid.

Beheert diabetes

 1. Donkere en suikervrije chocolade (cacao) is zeer bitter van smaak vanwege de aanwezigheid van alkaloïden zoals cafeïne en andere. De bitterheid van deze alkaloïden neutraliseert de suiker in het bloed. Omdat ze bovendien een stimulerend middel in de natuur zijn, stimuleren ze de secretie van gal en insuline, die weer helpen de suiker af te breken, wat resulteert in lagere bloedsuikerspiegels.

Antidepressiva

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Vermindert stress

 1. Cacao bevat tryptofaan, een aminozuur dat een ontspannend effect heeft. Dit heeft kalmerende en verfrissende effecten in geval van spanning en stress.

Regelt de bloeddruk

 1. Flavonoïden in cacao bevatten polyfenolen zoals catechinen, epicatechinen en procyanidinen, waarvan is aangetoond dat ze het stikstofoxide-gehalte in het bloed verhogen, wat helpt bij het handhaven van de juiste bloeddruk. Stikstofoxide helpt om verdikking van het bloed te voorkomen en de vloeibaarheid te handhaven, waardoor de druk op de slagaders en aders wordt verlaagd en uiteindelijk de bloeddruk wordt geregeld.

 2. Aan de andere kant, in het geval van mensen die lijden aan lage bloeddruk, helpen de stimulerende middelen zoals cafeïne en theobromine, evenals de suiker in chocolade, de bloeddruk te verhogen naar het juiste niveau.

Verbetert oxidatie

 1. Polyfenolen zoals catechinen, epicatechinen en procyanidinen in cacao zijn zeer goede antioxidanten. Ze minimaliseren de effecten van vrije radicalen en genezen de schade die al wordt veroorzaakt door deze gevaarlijke cellulaire bijproducten.

Foetale groei

 1. Het consumeren van chocolade tijdens de zwangerschap verhoogt niet alleen de stemming van de moeder, maar helpt ook het geluk door te geven aan de foetus. Studies hebben aangetoond dat het een positief effect heeft op de groei en gezondheid van de pasgeborene.

Hogere intelligentie

 1. Chocolade maakt je wakker en alert, wat indirect ook helpt bij het vergroten van intelligentie. Flavonoïden stimuleren de bloedtoevoer naar de hersenen. Een studie zegt dat het geven van chocolade aan je kind tijdens examens het wiskundige oplossend vermogen van je kind zou vergroten.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Het zijn niet alleen wortels die uw gezichtsvermogen verbeteren. Chocolade verhoogt het gezichtsvermogen door de bloedtoevoer naar de hersenen en het netvlies te vergroten.

Verbetert energieniveaus

 1. Vetzuren zoals stearinezuur en palmitinezuur (beide verzadigd) en oliezuur (onverzadigd) helpen aan te komen en geven energie, zonder het risico van accumulatie van cholesterol, voor zover het pure cacao betreft . Wanneer van cacao chocolade wordt gemaakt, hangt de hoeveelheid cholesterol die je krijgt af van het type melk (tonijn, halftonen of volle room) en melkproducten (boter, melkbestanddelen) die erin worden gebruikt en de oefeningen die je doet. De suiker in chocolade geeft ook energie en ontspant het lichaam.

Werkt als een prebioticum

 1. Verhoog de goede bacteriën in de darm. Dit helpt bij de betere afbraak van voedsel, waardoor uiteindelijk de eliminatie van giftig afval uit het lichaam wordt verhoogd. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verlicht zonnebrand

 1. De aanwezigheid van flavonoïden verhoogt de huiddichtheid en dikte. Het helpt ook om het effect van UV-stralen op de huid te verminderen, waardoor u wordt beschermd tegen zonnebrand. Chocolade garandeert ook een goed gehydrateerde, gezonde huid, die ook fungeert als een anti-aging formule.

Cures Diarree

 1. Cacao wordt vanwege zijn alkaloïden traditioneel gebruikt tegen diarree. Een studie bevestigt dit voordeel omdat het ontdekte dat de flavonoïden in de cacao binden aan een eiwit dat de vloeistofafscheiding in de darm reguleert, waardoor uiteindelijk de stoelgang wordt geregulariseerd.

Potentieel tegen kanker

 1. Cacaobonen zijn rijk aan flavanolen, een type antioxidant waarvan bekend is dat het celbeschadiging minimaliseert, waardoor kanker op afstand kan worden gehouden. Om de voordelen van chocolade tegen kanker te onderzoeken, beveelt de American Cancer Society aan om pure chocolade te proberen met minstens 70% cacao, in kleine hoeveelheden.

Natuurlijk afrodisiacum

 1. Theobromine en fenethylamine zijn twee verbindingen waarvan wordt aangenomen dat ze afrodisiacum van aard zijn en mogelijk te wijten zijn aan hun stimulerende eigenschappen. Verdere studies zijn nodig om de bevindingen te bevestigen.

Storehouse of Minerals

 1. Cacao is ook rijk aan mineralen zoals ijzer (goed voor het bloed), calcium (goed voor botten), magnesium (geneest de zuurgraad en verbetert de spijsvertering), koper (ontsmettingsmiddel) en kalium (reguleert bloeddruk).

Bijwerkingen van chocolade

 1. Vermijd de inname van chocolade in de volgende omstandigheden:

 2. Consumptie met melk vermindert de hierboven besproken nadelige effecten in grote mate, maar niet volledig. Cacao kan gevaarlijk zijn voor sommige huisdieren, dus eet het niet zonder onderscheid of laat het rondslingeren door het huis. Overweeg om een ​​van de vele verschillende soorten chocolaatjes bij je te laten bezorgen, of haal er wat uit bijna elke winkel!

 3. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.

Lees dit volgende:

 1. Donkere chocolade rijk aan cacao, onderhoudt optimale bloeddruk, verlaagt cholesterol, verhoogt de immuniteit, geneest depressie, verbetert de gezondheid van het hart geeft verlichting bij bloedarmoede.

 2. Chocolademelk is een gezoete melk met chocoladesmaak die rijk is aan vitamine D-calcium. Voordelen zijn onder meer het aanvullen van voedingsstoffen na het sporten, het versterken van de botdichtheid

 3. Zoek de lijst met gezonde desserts met donkere chocolade, Nutella en fruit, gebakken appels met havermoutvulling. Lees ook meer voor voordelenrecepten van woestijnen.

 4. Voordelen van cacaoboter zijn het vermogen om de gezondheid van de huid te verbeteren, de immuniteit te vergroten, de haarkwaliteit te verbeteren. Cacaoboter wordt gebruikt bij het bereiden van cosmetica, chocolaatjes enz.

 5. Donkere chocolade eten met een hoge concentratie cacao heeft positieve effecten aangetoond op stressniveaus, ontstekingen, stemming, geheugen en immuniteit. De studie werd uitgevoerd bij mensen om het effect ervan op de cognitieve en endocriene gezondheid te zien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407