Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 indrukwekkende voordelen van Ginseng

10 indrukwekkende voordelen van Ginseng

 1. De meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van ginseng zijn het vermogen om de geest te stimuleren, energie te verhogen, ontstekingen te kalmeren, stress te verminderen en veroudering te voorkomen. Het heeft ook antikankerpotentieel en helpt bij het verhogen van de seksuele potentie, gewichtsverlies, beheert diabetes, verlicht menstruatieongemakken, bevordert de gezondheid van het haar en beschermt de huid.

Wat is Ginseng?

 1. Ginseng is eigenlijk een brede term die bijna een dozijn verschillende soorten planten bevat die behoren tot het geslacht Panax. Deze zeer gewaardeerde plant, die grote vlezige wortels heeft, wordt meestal gevonden in Noord-Amerika en bepaalde koelere gebieden van Azië. De lichtgekleurde, vlezige wortel is het meest medicinaal waardevolle element van de plant en kan worden gekocht in gedroogde, hele of gesneden vorm. De groene, ovale bladeren worden op een veel beperktere basis gebruikt, maar hebben wel enig nut.

 2. Ginseng-wortel kan oraal worden geconsumeerd of kan worden opgenomen in supplementen, energiedranken, dranken, thee en andere vormen. Ginseng-thee is ook een algemeen bekende en gebruikte drank.

Ginseng Nutrition

 1. Ginseng bevat een stof genaamd ginsenosides, die verantwoordelijk is voor de belangrijkste medicinale voordelen. Andere verbindingen omvatten polyacetylenen zoals panaxynol en panaxydol, polyfenolische verbindingen, arginine en zijn derivaten, evenals zure polysacchariden.

Gezondheidsvoordelen van Ginseng

 1. Laten we de voordelen voor de gezondheid eens nader bekijken:

Verhoogde energie

 1. Een onderzoek uit 2013 uitgevoerd in het Daejeon Oriental Hospital van Daejeon University werpt licht op de anti-vermoeidheidseffecten van ginseng. Polysacchariden en oligopeptiden in de Amerikaanse variëteit kunnen mogelijk helpen oxidatieve stress te verminderen, vermoeidheid te bestrijden, fysieke activiteit te verbeteren en energie te stimuleren.

Verbetert de cognitieve vaardigheden

 1. Ginseng stimuleert cognitieve vaardigheden en neurale activiteit die moeilijk te bereiken is op oudere leeftijd. Ook voorkomen de antioxidanten de ophoping van plaque en vrije radicalen in de hersenen, waardoor effectief het begin van dementie, de ziekte van Alzheimer en andere cognitieve stoornissen wordt voorkomen.

Vermindert alcoholtoxiciteit

 1. Ginseng vermindert alcoholtoxiciteit in de hersenen door de enzymen te verhogen die helpen bij de afbraak van alcohol. Volgens een studie van het Academisch ziekenhuis van Chengdu University of Traditional Chinese Medicine heeft het dus positieve effecten op acute alcoholintoxicatie.

Verlicht stress

 1. Aziatische ginseng beïnvloedt het zenuwstelsel van het lichaam op verschillende manieren, waaronder het stimuleren van de stemming en het energieniveau. Bovendien is aangetoond dat de daarin gevonden adaptogenen de hormonale niveaus van het lichaam veranderen, die chronische stress kunnen behandelen. Een studie onder leiding van Jonathon Lee Reay (Northumbria University, VK) gepubliceerd in Human Psychopharmacology toont aan dat het aspecten van werkgeheugenprestaties bij jonge volwassenen verbetert.

Helpt bij het behandelen van ADHD

 1. Koreaanse rode ginseng helpt bij de behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) en leervermogen bij kinderen, volgens het Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology.

Ontstekingsremmende effecten

 1. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de ginsenosiden in Koreaanse rode ginseng krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben, die helpen oxidatieve stress te verminderen en de enzymatische activiteit te verhogen. Het kan de ontsteking van zenuwen verminderen en het herstel van de motorfunctie verbeteren na een dwarslaesie.

Helpt bij het behandelen van erectiestoornissen

 1. Ginsenoside in Braziliaanse ginseng maakt stikstofoxide vrij uit endotheelcellen, helpt bij de behandeling van erectiestoornissen door vaatverwijding en ontspanning van het erectiele weefsel te veroorzaken. Bovendien verbetert het kruid ook de secretie van testosteronhormoon bij mannen. Volgens het International Journal of Impotence Research is de rode versie van Koren ook een mogelijke remedie om erectiestoornissen te behandelen.

Voortijdige ejaculatie

 1. Het aanbrengen van een crème, die ginseng als een van de ingrediënten heeft, op de penis een uur vóór de geslachtsgemeenschap en het vervolgens afwassen vlak voor de geslachtsgemeenschap helpt voortijdige ejaculatie te voorkomen.

Behandelt menstruatie

 1. Het is in verband gebracht met het behandelen van menopauze symptomen door het Journal of Ginseng Research - Elsevier. Als een kalmerende en ontstekingsremmende stof, wordt het vaak voorgeschreven voor vrouwen die lijden aan extreem menstrueel ongemak en krampen. Het kan ook helpen stemmingswisselingen, opvliegers, angst, depressieve symptomen, nachtelijk zweten, vaginale droogheid, verminderde zin in seks, slapeloosheid, gewichtstoename, haaruitval, prikkelbaarheid en andere overgangen bij vrouwen van middelbare leeftijd te verminderen.

Verbetert de seksuele prestaties

 1. Een van de meest voorkomende traditionele toepassingen van Indiase ginseng (ook bekend als ashwagandha) was als een afrodisiacum. De poederversie zou de mannelijke seksuele prestaties verbeteren en het libido verhogen. Verder toont een onderzoek door Dr. Laura Murphy, et al., Southern Illinois University, aan dat het kan worden gebruikt om verschillende seksuele disfuncties te behandelen.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Ginseng's anti-allergische, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen werken als een afweermechanisme tegen verschillende microbiële en bacteriële infecties. In feite versterkt het kruid het effect van vaccinaties tegen ziekten zoals griep, hepatitis C-virus, respiratoir syncytieel virus (RSV) en rotavirus.

Vermindert vermoeidheid

 1. Siberische ginseng heeft vermoeidheidsbestrijdende en vitaliteitsverhogende eigenschappen. Het helpt om pijn te verminderen, wat een van de belangrijkste symptomen van fibromyalgie is. Bovendien vermindert het ontsteking en stabiliseert het het effect van inflammatoire cytokines na chemotherapie bij kinderen. Het helpt ook om bijniermoeheid te genezen.

Gewichtsverlies

 1. De krachtige combinatie van chemicaliën in deze wortel helpt bij het onderdrukken van de eetlust, verhoogt de stofwisseling en verbrandt vet. Wanneer de gedroogde of poederversie wordt geconsumeerd, kan het de "hongerhormonen" snel onderdrukken door onbedwingbare trek te veroorzaken, waardoor mensen bij het afvallen worden geholpen. [! 35919 => 1130 = 18!

 1. Dit krachtige kruid kan chronische obstructieve longziekte (COPD), een longaandoening, die ontsteking van de bovenste luchtwegen veroorzaakt, verminderen. Dit resulteert in congestie, nasale jeuk en niezen. Onderzoek gepubliceerd in Elsevier's Respiratory Medicine onthult dat ginseng gemengd met andere kruiden veelbelovend bewijs toonde van verbetering van de longfunctie en de algehele gezondheid bij personen die lijden aan COPD. Ginseng heeft ook de mogelijkheid om bacteriële infecties uit de longen te verwijderen.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Ginseng vertoont anti-kanker eigenschappen als gevolg van een collectief effect van antioxiderende, ontstekingsremmende, apoptotische en angiogene eigenschappen, volgens onderzoek gepubliceerd in International Immunopharmacology. Bovendien is het American Journal of Chinese Medicine, het meest veelbelovende oncologische gebied bij colorectale kanker. Onderzoek heeft een mogelijke afname van de verspreiding en symptomen van colorectale kanker aangetoond bij regelmatige opname in het dieet. Vroeg onderzoek naar andere soorten kanker zoals borst-, huid-, long-, lever- en prostaatkanker vertoont anti-tumor eigenschappen (Kim SJ et al., 2015).

Verlaagt de bloedsuikerspiegel

 1. Verschillende onderzoeken suggereren dat de glucoregulerende eigenschappen van ginseng de bloedsuikerspiegel helpen verlagen bij patiënten met diabetes type 2. Ook beïnvloeden de ginsenosiden in het kruid de insulineproductie en verbeteren ze de insulineresistentie in het lichaam.

Andere voordelen

 1. De andere voordelen zijn:

 2. Voorkomt voortijdige veroudering

 3. Over de hele wereld wordt ginseng gewaardeerd om zijn vermogen om de tekenen van veroudering te verminderen. De antioxiderende eigenschappen voorkomen de negatieve effecten van vrije radicalen in het lichaam, die cellulaire schade voorkomen.

 4. Verbetert de haargezondheid

 5. Een van de natuurlijke koolhydraten in deze wortel is direct verbonden met het voorkomen van alopecia en mannelijke kaalheid. Het aanbrengen van de zalven of het direct consumeren van het kruid kan de gezondheid van haarzakjes verbeteren, roos voorkomen en haarverlies aanzienlijk verminderen.

 6. Het ontgift en verhoogt de immuniteit van de huid. Door de bloedstroom door het lichaam te stimuleren, met name naar de huidcellen, ziet de huid er jong en gehydrateerd uit. [! 35919 => 1140 = 21!

 7. Voorlopig onderzoek toont aan dat antioxidanten in ginseng myocardiale schade en verschillende andere chronische hartziekten kunnen voorkomen.

 8. Verlaagt cholesterol

 9. Voorlopig onderzoek toont aan dat Chinese rode ginseng het cholesterolgehalte in het serum verlaagt.

Bijwerkingen

 1. Het is een zeer krachtig kruid en kan negatieve reacties in het lichaam veroorzaken, zoals:

 2. Opmerking: het wordt niet aanbevolen voor zwangere en zogende vrouwen.

 3. Gebruik de root niet langer dan drie maanden. Vergeet niet, alles met mate! Raadpleeg altijd een arts voordat u het toevoegt aan uw normale dieet of supplementenregime.

Types

 1. De soorten zijn de Aziatische en Amerikaanse variëteit met de actieve ginsenosiden erin. Er zijn echter andere adaptogene kruiden die nauwe verwanten zijn van ginseng en vergelijkbare eigenschappen en voordelen hebben.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

 2. Gedroogde mango, een goede bron van B-complex, helpt de energie op te voeren en stress te verminderen. De vezel erin verbetert de spijsvertering en de algehele gezondheid van het hart. Klik om meer te lezen!

 3. De voordelen van Dong Quai zijn onder meer het vermogen om hormoonniveaus in evenwicht te brengen, het lichaam te ontgiften, het menstruatieproces te verlichten, het energieniveau en de bloedsomloop te stimuleren en de stemming te verbeteren.

 4. Als het gaat om een ​​gezonde huid, zijn enkele van de beste voedingsmiddelen citrusvruchten, pompoenpitten, wortelen, olijfolie, vis, amandelen en nog veel meer.

 5. Groene thee rijk aan anti-aging eigenschappen helpt bij het behandelen en voorkomen van kanker, hartziekten, infecties en tandbederf. Het helpt ook bij het afvallen en ontgift het lichaam.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407