Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 krachtige gezondheidsvoordelen van rucola (Eruca Sativa)

10 krachtige gezondheidsvoordelen van rucola (Eruca Sativa)

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 23 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Arugula?

 1. Rucola is een bladgroene plant die in de volksmond in salades wordt gebruikt. Arugula heeft een aantal verschillende namen, afhankelijk van waar ter wereld u zich bevindt. Deze verschillende namen zijn salade raket, tuinraket, rucola, roquette en colewort. Het behoort tot het geslacht Eruca en de familie Brassicaceae. Het is nauw verwant aan radijs, boerenkool en bloemkool en heeft een licht peperige, kruidige smaak.

 2. Rucola groeit tot een hoogte van 20-100 centimeter en is te herkennen aan zijn kleine, witte bloemen. De bladeren van rucola zijn gelobd van aard, met 4-10 laterale lobben en een langere terminale lob. Het wordt op grote schaal gekweekt voor commerciële consumptie, maar het bestaat ook als een wilde soort over de hele wereld. Het wordt voornamelijk gebruikt in Amerika, Europa en Noord-Afrika.

 3. Voor het ongetrainde oog lijkt rucola misschien op luxe sla, maar niet alle greens worden gemaakt en rucola heeft een breed scala aan gezondheidsvoordelen waar frequente eters van deze kruisbloemige groente van kunnen genieten.

Arugula Nutrition Feiten

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database is rucola een groene plant vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Onder mineralen levert het calcium, kalium, fosfor, magnesium en natrium. Het bevat veel vitamine C en foliumzuur, in vet oplosbare vitamines A, E en K (maar niet D) en kleine hoeveelheden andere B-vitamines.

Gezondheidsvoordelen van rucola

 1. De vitamines, mineralen, fytochemicaliën en antioxidanten die in elk blad van rucola zitten, zijn zeker gunstig voor degenen die het in hun dieet opnemen.

Rijk aan antioxidanten

 1. Rucola is een geweldige bron van antioxidanten en kan de ORAC-waarde van een persoon (het absorptievermogen van zuurstofradicalen) aanzienlijk verhogen, een methode voor het meten van antioxidantcapaciteiten. Antioxidanten werken om een ​​gezond evenwicht van enzymreacties in cellen te handhaven, terwijl ze actief de ziekteverwekkende vrije radicalen opzoeken en vernietigen die uw systeem kunnen aanvallen. Dit helpt de immuniteit in het lichaam te verhogen.

Verbetert de gezondheid van het bot

 1. De combinatie-effecten van Arugula van lage oxalaatniveaus (waardoor meer mineralen in het systeem komen) en de aanwezigheid van zoveel mineralen in de plant zelf maken het een sterk ondersteuningssysteem voor gezonde botten. Mensen die lijden aan osteoporose kunnen verbeteringen zien, en rucola kan ook worden gebruikt als een preventieve stap, waardoor de gezondheid en sterkte van de botten worden gewaarborgd voordat de op leeftijd / activiteit gebaseerde effecten van botdegeneratie ernstig worden.

Helpt het immuunsysteem te verbeteren

 1. Rucola zit boordevol vitamines en mineralen die op een of andere manier de afweer van het immuunsysteem van het lichaam versterken. Het lichaam wordt gestimuleerd om witte bloedcellen te maken uit het koper in deze slabladeren, en de plant heeft een aantal andere manieren om de sterkte van uw immuunsysteem te verbeteren.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Het European Journal of Nutrition heeft een studie gepubliceerd die heeft vastgesteld dat bepaalde fytochemicaliën, gevonden in rucola, de activiteit van kankerverwekkende cellen kunnen remmen. Fytochemicaliën zijn stoffen zoals thiocyanaten, sulforafaan of indolen die effectief zijn in het tegengaan van kankerverwekkende neigingen in de eigen processen van het lichaam. Een studie in de PLOS One Journal suggereert dat deze verbindingen helpen bij het bestrijden van prostaat-, borst-, baarmoederhals-, colon- en eierstokkanker. Het werkingsmechanisme is echter niet goed begrepen, dus verder lopend onderzoek is nodig.

Prenatale Care

 1. Voor aanstaande moeders is rucola een geweldige keuze om aan hun dieet toe te voegen. Van folaten, een classificatie die foliumzuur omvat, is aangetoond dat het het voorkomen van bepaalde mentale afwijkingen bij pasgeborenen vermindert. Het is rijk aan folaten, net als veel bladgroenten.

Verhoogt de stofwisseling

 1. Een ander voordeel van rucola is de aanwezigheid van kleine hoeveelheden B-complexe vitamines die helpen bij het bevorderen van het metabolisme. Acht B-vitamines nemen deel en helpen bij alle verschillende celactiviteiten, waaronder energieproductie, vetsynthese, de productie van rode bloedcellen en vele andere vitale processen voor cel- en metabolische gezondheid.

Verbetert het gezichtsvermogen

 1. Dr. Elizabeth J. Johnson stelt in haar onderzoek naar de rol van carotenoïden dat ze de gezondheid van de ogen helpen verbeteren wanneer ze in natuurlijke vorm (niet aanvullend) worden geconsumeerd. Rucola is een bekende bron van carotenoïden, natuurlijke pigmenten die al lang bekend staan ​​om het verbeteren van iemands vermogen om goed te zien. Carotenoïden vertragen in feite het proces van maculaire degeneratie, dat is wanneer het centrum van het gezichtsveld van een persoon wordt aangetast. Door het aantal carotenoïden in uw dieet te verhogen (en rucola is een geweldige bron voor hen), kunt u dit klassieke symptoom van ouderdom misschien vertragen.

Verhoogt de minerale absorptie

 1. Rucola heeft een zeer laag gehalte aan oxalaten in vergelijking met andere populaire bladgroenten zoals spinazie. Oxalaten remmen de opname van mineralen door de systemen van het lichaam, wat contraproductief is voor het consumeren van mineralen in dezelfde beet. Dus mineralen, zoals koper en ijzer, die je van de plant krijgt, worden gemakkelijker opgenomen door het lichaam voor efficiënt gebruik.

Gewichtsverlies

 1. De opname van rucola in een dieet is hetzelfde als elke andere caloriearme, vitamine- of voedingsstofrijke plant; en het zal onvermijdelijk een positief effect hebben op pogingen tot gewichtsverlies. Door zoveel voedingsbehoeften te vervullen met een caloriedichtheidsvoedsel, is het een gemakkelijke manier om uw gezondheid te bewaken en uw systeem in balans te houden, zonder drastische veranderingen in uw dieet aan te brengen.

Verbetert de algehele gezondheid

 1. Vitamine A is aanzienlijk aanwezig in rucola, wat betekent dat de 'tuinraket'-eters een betere conditie van hun botten, tanden en ogen moeten hebben. Van de flavonoïde verbindingen in alle bladgroenten die op rucola lijken, is aangetoond dat ze beschermen tegen carcinogenen van de huid, de longen en andere organen.

Recepten Arugula

  Rucola groene salade

  1. Ingrediënten

  2. Rucola (1 kop), sla (1 kop), radicchio (1 kop), peterselie, olijfolie (1 eetlepel), limoensap (3 theelepels), zout en peper.

  3. Opmerking: u kunt ook andere groenten, fruit en noten toevoegen om uw eigen salade te maken.

  1. Ingrediënten

  2. Verse en droge rucolablaadjes (elk 2 kopjes), Parmezaanse kaas (dunne plakjes), ui (1), citroensap (3 theelepels), zout en peper (naar smaak)

  Pasta met rucola

  1. Pasta (300 g), rucola (2 kopjes), limoensap (3 theelepels), olijfolie (2 eetlepels), kaas (geraspt, 1/2 kop), zout en peper ( proeven)

  2. Dus, welke probeer je het eerst?

  3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Home remedies voor brandwonden Home remedies voor brandwonden omvatten het gebruik van koud water, honing, fruit, kurkuma, theezakjes, weegbree bladeren, calendula, zout, papaya.

  2. Acnelittekens kunnen veilig worden verwijderd met behulp van natuurlijke producten zoals vollere aarde, aloë vera, tomatenschijfjes, komkommersap, sandelhoutpasta, tea tree olie en meer.

  3. Voordelen van citroen worden toegeschreven aan het vitamine C-gehalte dat helpt de huidkwaliteit te verbeteren, gewichtsverlies aanmoedigt, de spijsvertering verbetert, werkt als een ademverfrisser.

  4. Home remedies voor donkere oksels omvatten de toepassing van citroen, yoghurt, sandelhoutpasta, kurkuma, kokosolie, rijstmeel en azijn, enz.

  5. Home remedies voor huiduitslag zijn bakpoeder, olijfolie of levertraan, tandpasta, havermout, kamille thee, calcium water, aloë vera.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407