Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 ongelooflijke voordelen van rijst

10 ongelooflijke voordelen van rijst

 1. Andere voordelen zijn het vermogen om te helpen bij huidverzorging, het metabolisme te stimuleren, de spijsvertering te reguleren en hoge bloeddruk te verlagen. Het helpt bij gewichtsverlies, verhoogt het immuunsysteem en biedt bescherming tegen dysenterie en chronische ziekten.

Wat is rijst?

 1. Rijst is een graankorrel, die behoort tot de grassoort Oryza sativa en Oryza glaberrima, ook bekend als respectievelijk Aziatische en Australische rijst. De korrel is er in meer dan 40.000 variëteiten met verschillende vormen, maten, textuur, aroma en kleuren.

 2. Verschillende soorten rijst zijn onder andere wit, bruin, roos, noedel, zwarte parel, rode gist, wild, jasmijn en sushirijst. Ze kunnen langkorrelig, mediumkorrelig en kortkorrelig zijn en een zeer korte bereidingstijd vergen.

 3. Het is ook bekend om de overvloed aan voordelen die het biedt, en wordt de reden dat het vaak wordt gebruikt in voedsel voor huisdieren, als ingrediënt in cosmetica zoals gezichtsreinigers en vochtinbrengende crèmes, en in de voeding supplementen en pillen.

Nutrition

 1. Voor de meeste mensen is rijst synoniem met kortkorrelige witte rijst. Deze variëteit wordt als gezond beschouwd omdat deze de meeste voedingsstoffen bevat en rijk is aan omega-6-vetzuren, die bekend staan ​​om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Over het algemeen bevat het echter weinig vitamines en mineralen.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Het is een fundamenteel voedsel in veel keukens over de hele wereld en is een belangrijk graangewas dat meer dan de helft van de wereldbevolking voedt. De gezondheidsvoordelen van dit wijdverspreide gewas worden hieronder uitgelegd.

Levert energie

 1. Aangezien rijst veel koolhydraten bevat, fungeert het als brandstof voor het lichaam en helpt het bij het normaal functioneren van de hersenen. Koolhydraten worden door het lichaam gemetaboliseerd en omgezet in functionele, bruikbare energie. De vitaminen, mineralen en organische componenten die erin worden aangetroffen, verhogen de werking en metabole activiteit van alle organen, wat het energieniveau verder verhoogt.

Voorkomt obesitas

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Glutenvrije

 1. Rijst bevat van nature geen gluten en veroorzaakt daarom geen ontsteking in de darm. Dit betekent dat mensen met coeliakie dit gemakkelijk in hun dieet kunnen opnemen.

Regelt de bloeddruk

 1. Rijst bevat weinig natrium en wordt daarom beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor mensen met hypertensie. Natrium kan ervoor zorgen dat aderen en slagaders samentrekken, waardoor stress en spanning op het cardiovasculaire systeem toenemen naarmate de bloeddruk stijgt. Dit wordt ook geassocieerd met hartaandoeningen zoals atherosclerose, hartaanvallen en beroertes, dus een teveel aan dit mineraal vermijden is altijd een goed idee.

Voorkomt kanker

 1. Volkoren bruine rijst, is rijk aan onoplosbare vezels die helpen beschermen tegen vele soorten kanker. Wetenschappers en onderzoekers geloven dat dergelijke onoplosbare vezels van vitaal belang zijn om het lichaam te beschermen tegen de ontwikkeling en uitzaaiing van kankercellen. Vezel is gunstig in de verdediging tegen darm- en darmkanker. Naast vezels bevat het echter ook natuurlijke antioxidanten zoals vitamine C, vitamine A en fenolische en flavonoïde verbindingen, die helpen vrije radicalen uit het lichaam te schuren. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in BioMed Research International, leverde substantieel bewijs op dat consumptie van bijproducten van rijst optimale chemopreventie zou kunnen bieden als gevolg van antioxiderende fytonutriënten. Er is echter meer wetenschappelijk bewijs nodig om het voordeel tegen kanker te bevestigen.

Huidverzorging

 1. Medische experts zeggen dat rijst in poedervorm lokaal kan worden aangebracht om huidaandoeningen te genezen. Op het Indiase subcontinent wordt rijstwater door Ayurvedische artsen gemakkelijk voorgeschreven als een effectieve zalf om ontstoken huidoppervlakken af ​​te koelen. De fenolische verbindingen, met name in de bruine of wilde variëteit, hebben ontstekingsremmende eigenschappen, dus ze zijn ook goed voor het verzachten van irritatie en roodheid. Of het nu wordt geconsumeerd of lokaal wordt aangebracht, het heeft de neiging om een ​​aantal huidaandoeningen te verlichten. De antioxiderende capaciteit helpt ook het verschijnen van rimpels en andere voortijdige tekenen van veroudering die de huid aantasten, te vertragen.

Kan de ziekte van Alzheimer voorkomen

 1. In een rattenmodelstudie door Michiaki Okuda et al. Was er bewijs dat suggereerde dat bruine rijst, wanneer gekookt onder hoge druk, zijn belangrijkste voedingsstoffen behoudt. Deze bruine rijst onder hoge druk vermindert de amyloïde-bèta in de hersenen, een belangrijk eiwit dat verantwoordelijk is voor de ziekte van Alzheimer. Het toonde ook het potentieel om cognitieve disfunctie te verbeteren.

Diuretische spijsverteringskwaliteiten

 1. De rijstschil wordt beschouwd als een effectief medicijn voor de behandeling van dysenterie. Als diureticum helpt het u om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, zoals urinezuur, en zelfs gewicht te verliezen, omdat ongeveer 4% van de urine eigenlijk uit lichaamsvet bestaat! Het hoge vezelgehalte verhoogt ook de regelmaat van de stoelgang en beschermt tegen verschillende soorten kanker en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Chinezen geloven dat het de eetlust aanzienlijk verhoogt, maagklachten geneest en alle spijsverteringsproblemen vermindert.

Verbetert de stofwisseling

 1. Rijst is een uitstekende bron van vitamines en mineralen zoals niacine, vitamine D, calcium, vezels, ijzer, thiamine en riboflavine. Deze vitamines vormen de basis voor het metabolisme van het lichaam, de gezondheid van het immuunsysteem en de algemene werking van de organen.

Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid

 1. Van rijstzemelenolie is bekend dat het antioxiderende eigenschappen heeft die de cardiovasculaire kracht bevorderen door het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Wilde en bruine rijstvariëteiten zijn veel beter dan de witte variëteit omdat de schil van het graan is waar veel van de voedingsstoffen zijn; ironisch genoeg wordt het kaf verwijderd in de bereiding van witte rijst.

Verlicht IBS

 1. Een team van onderzoekers van de Universiteit van New York schreef een gedetailleerd rapport over het aanbevolen dieet voor het prikkelbare darm syndroom (IBS) in 2018 in het World Journal of Gastroenterology. Daarin concludeerden ze dat een dieet met weinig fermenteerbare koolhydraten bekend als FODMAPS wordt aanbevolen voor het beheer van deze spijsverteringsstoornis. Rijst is een low FODMAP-item, dat klinisch wordt aanbevolen voor consumptie tijdens IBS omdat het resistent zetmeel heeft, dat de darmen bereikt en de groei van nuttige bacteriën stimuleert die helpen bij normale stoelgang. Ook is deze onoplosbare rijst zeer nuttig bij het verminderen van de effecten van aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) en diarree.

 2. Rijst kan chronische constipatie voorkomen. De onoplosbare vezel erin werkt als een zachte spons die snel en gemakkelijk door het darmkanaal kan worden geduwd. Van bruine rijst en volle granen is bekend dat ze rijk zijn aan onoplosbare vezels. Het is echter ook raadzaam om naast het eten van vezelachtig voedsel veel water te drinken om uw verstopte toestand te verlichten.

 3. Diabetici moeten de bruine variëteit opnemen in plaats van de witte, die lage niveaus van de glycemische index bevat. Slechts een kopje bruine rijst op een dagelijkse basis voorziet een persoon van bijna 100% van hun dagelijkse behoefte aan mangaan, wat helpt bij het produceren van energie uit koolhydraten en eiwitten. Het is ook gunstig voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de productie van geslachtshormonen.

Selection

 1. Mensen kiezen verschillende soorten rijst, afhankelijk van hun culinaire behoeften, beschikbaarheid en mogelijke gezondheidsvoordelen. Het kan ook worden bepaald door de lengte van elke korrel. Aziatische keukens zijn gespecialiseerd in langkorrelige, terwijl Amerikaanse landen de voorkeur geven aan granen met een korte of middellange lengte.

 2. Recente updates

 3. Volgens het International Rice Research Institute in de Filippijnen moet de voedingswaarde van dit graan nog verder worden verbeterd, zodat het de mensheid ten goede komt. Als het meest dominante graangewas in de meeste van de wereld, kan het de levens verbeteren van miljoenen mensen die het consumeren.

 4. Momenteel worden inspanningen gedaan om de micronutriëntenwaarde van dit graan te verhogen door traditionele methoden voor het verbouwen van gewassen te combineren met moderne biotechnologie. Het instituut stelt verder dat de ontwikkeling van rijst met ijzer- en zinkverbindingen mogelijk kan zijn door bio-verrijking. Dit kan ook leiden tot opbrengsten van hoge kwaliteit, die gretig door boeren en consumenten zouden kunnen worden geaccepteerd voor een langer, gezonder leven.

 5. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Neem blad helpt om roos te bestrijden, irritatie te kalmeren, de huid te beschermen, immuniteit te stimuleren, ontsteking te verminderen, wondgenezing te versnellen, maagproblemen te verlichten, veroudering te vertragen.

 2. Koriander zit boordevol vezels, magnesium, mangaan, eiwit, ijzer. Het heeft elf componenten van etherische oliën, zes soorten zuren, waaronder ascorbinezuur of vitamine C.

 3. Mango's voorkomen kanker, helpen bij gewichtsverlies, beheersen de bloeddruk, verhogen de immuniteit, verbeteren de gezondheid van het hart, geven verlichting bij bloedarmoede, verminderen acne en vertragen het verouderingsproces.

 4. Home remedies voor gewichtsverlies zijn yoga, regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruitgroenten en het verminderen van de inname van suikerrijk GI-voedsel

 5. Vind hier 10 indrukwekkende voordelen van abrikoos. Abrikoos heeft het vermogen om indigestie, constipatie, oorpijn, huidziekten, bloedarmoede te behandelen. Het kan vers of gedroogd worden gegeten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407