Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 geweldige gezondheidsvoordelen van taugé

12 geweldige gezondheidsvoordelen van taugé

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 november 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn taugé?

 1. Taugé wordt geproduceerd door de zaden van alle soorten bonen, maar de twee primaire soorten ter wereld komen uit mungbonen en sojabonen. Vigna radiata is de wetenschappelijke naam voor mungbonen, terwijl sojabonen bekend staan ​​als Glycine max. Sojascheuten zijn iets groter dan mungboonspruiten en hebben een gelige tint, terwijl mungboonspruiten een groene rand kunnen hebben op hun kleur. Dit soort bonen ontspruit en kan binnen een week worden geconsumeerd en biedt een dichtere bron van voedingsstoffen dan de originele boon.

 2. Hoewel deze spruiten al duizenden jaren deel uitmaken van de Oost-Aziatische, Indiase subcontinent en Midden-Oosterse keuken, zijn ze pas sinds kort populair in de rest van de wereld.

Tauge Voedingsfeiten

 1. Taugé bevat een hoog eiwitgehalte, gemiddeld 5 gram per kopje van deze spruiten. Volgens USDA bevatten mungbonen significante niveaus van vitamine C en vitamine B6, ze bevatten ook ijzer, riboflavine, pantotheenzuur, niacine, thiamine, zink, calcium, fosfor, magnesium, kalium en koper. Deze kleine spruitjes hebben ook een extreem laag vetgehalte, geen cholesterol en geen verzadigd vet. Het gehalte aan voedingsvezels is uitstekend - meer dan 2,5 gram per kopje, samen met een laag gehalte aan andere complexe koolhydraten. Ten slotte is het aantal calorieën van deze spruiten vrij laag en levert het niet meer dan 65 calorieën per kopje.

Gezondheidsvoordelen van tauge

 1. De belangrijkste voordelen van taugé zijn de volgende:

Angst en stress verminderen

 1. Taugé bevat goede hoeveelheden vitamine C, zink en magnesium. Volgens een recent onderzoek van de Faculteit Gezondheid en Medische Wetenschappen, Universiteit van Adelaide, Australië, zijn al deze voedingsstoffen essentieel voor het in balans brengen van de stemming, het verlichten van angst en het bevorderen van slaap. Ook hebben de aanwezige bioflavonoïden ook stressverlichtende eigenschappen.

Immuniteit opbouwen

 1. De Chemistry Central Journal beweert in een onderzoek uit 2014 dat taugé, zoals mung taugé, flavonoïden bevat die de immuunfunctie verbeteren. Een sterke immuniteit helpt infecties af te weren en u te beschermen tegen vele ziekten.

Hartgezondheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Er zit een indrukwekkend laag aantal calorieën in taugé, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor een breed scala aan maaltijden, waaronder sandwiches en salades. Voor mensen die proberen af ​​te vallen, helpt het voedingsvezelgehalte ook om overeten te voorkomen en gevoelens van verzadiging te stimuleren, wat verder helpt bij het afvallen.

Huidverzorging

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat de antioxidantspiegels van taugé in feite hoger zijn dan in de bonen zelf, wat betekent dat deze fenolverbindingen de activiteit van vrije radicalen in het hele lichaam kunnen verminderen. Antioxidanten kunnen ook helpen bij het minimaliseren van het verschijnen van rimpels en littekens, het verwijderen van vlekken veroorzaakt door oxidatieve stress en het verbeteren van de elasticiteit van de huid om u langer jonger te laten lijken.

Spijsvertering verbeteren

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Metabolisme optimaliseren

 1. Het bereik van B-vitamines in taugé is een goed nieuws voor degenen die hun metabolisme willen verbeteren. B-vitamines zijn betrokken bij honderden processen in het lichaam die circadiane ritmes, hormonen, enzymen en energiemetabolisme reguleren. Het is dus een heel goed idee om ervoor te zorgen dat je geen tekort hebt aan riboflavine, pantotheenzuur, folaat, niacine en thiamine!

Circulatie verhogen

 1. Met een aanzienlijke hoeveelheid ijzer bieden taugé een ideale manier om de bloedsomloop te ondersteunen en ervoor te zorgen dat uw lichaam de middelen en zuurstof krijgt die het nodig heeft voor een normale werking en reparatie. Bovendien helpt een juiste ijzerinname de tekenen van bloedarmoede te voorkomen, zoals duizeligheid, spierzwakte en vermoeidheid.

Botdichtheid regelen

 1. Vitamine K wordt vaak over het hoofd gezien, maar het speelt een cruciale rol bij het reguleren van de botmineraaldichtheid in het lichaam, waardoor mineralen op het juiste niveau in het bloed blijven, wat de gezondheid van het hart en andere kan beschermen metabole functies. De extra mineralen, zoals mangaan en zink, helpen ook osteoporose te voorkomen en sterke botten op te bouwen.

Geboorteafwijkingen voorkomen

 1. Het Institute of Food Science, Spanje, suggereert dat taugé voldoende foliumzuur bevat, wat aanstaande moeders kan helpen neurale buisdefecten te voorkomen. Het verband tussen deze vitamine en deze tragische aandoening is goed onderzocht en foliumzuursupplementen worden vaak aan zwangere vrouwen gegeven. Het is echter essentieel dat u met uw arts spreekt voordat u krachtige nieuwe voedingsmiddelen zoals taugé toevoegt aan uw zwangerschapsdieet.

WBC-telling verhogen

 1. Deze bescheiden taugé bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C en de concentratie neemt zelfs toe nadat de boon ontkiemt. Dit kan helpen de productie van witte bloedcellen door uw immuunsysteem te stimuleren, naast de antioxiderende effecten van vitamine C, die oxidatieve stress en vrije radicalen in het lichaam helpen verminderen.

Cholesterolniveaus in evenwicht

 1. Het American Journal of Clinical Nutrition heeft tal van onderzoeken die zich richten op de effecten van voedingsvezels op het cholesterolgehalte. Zonder cholesterolgehalte maar een matige hoeveelheid voedingsvezels, kan regelmatige consumptie van goed voorbereide taugé uw cholesterolgehalte in evenwicht brengen. Vezel schrapt overtollig cholesterol en vermindert plaque in de slagaders en bloedvaten, waardoor uw risico op cardiovasculaire gebeurtenissen zoals hartaanvallen en beroertes wordt verlaagd.

Versnel genezing

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Hoe bereid je tauge?

 1. Taugé is vrij eenvoudig om thuis te kweken en is nog eenvoudiger te bereiden. Volg de onderstaande instructies om uw eigen taugé te kweken en uw koelkast komt een stap dichter bij perfectie!

 2. Stap 1: verzamel uw mungbonen of sojabonen en plaats ze in een glazen pot (de pot moet een afvoerende dop hebben).

 3. Stap 2: Vul de pot met koud water en laat de bonen 12 uur weken.

 4. Stap 3: laat het water uit de pot lopen, vul hem vervolgens opnieuw, laat even inwerken en laat hem daarna weer leeglopen.

 5. Stap 4: Plaats de kan niet in direct zonlicht.

 6. Stap 5: Vul en laat de pot voor de volgende week twee keer per dag met water leeglopen, zorg ervoor dat de bonen vochtig en schoon zijn, maar niet in water verdrinken.

 7. Stap 6: Na een week, of zodra de spruiten op de gewenste lengte zijn, geef ze een laatste spoeling en afvoer.

 8. Stap 7: Laat de pot ontsnappen en het water 8-10 uur verdampen.

Bijwerkingen van taugé

 1. Er is nogal wat discussie over de veiligheid van taugé, omdat er enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn, waaronder gastro-intestinale klachten en een aangetast immuunsysteem. Hoewel dit debat nog steeds woedt, zijn de meeste mensen het erover eens dat, met de juiste voorbereiding en opslag, taugé uitermate gunstig kan zijn voor de algehele gezondheid.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407