Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 geweldige voordelen van aardappelsap voor huid en gezondheid

13 geweldige voordelen van aardappelsap voor huid en gezondheid

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 01 juli 2019

 2. Aardappelsap, maar de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van dit ongewone groentesap zullen u misschien verbazen. Gemaakt van de zetmeelrijke knol van de Solanum tuberosum-plant, wordt aardappelsap al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt. Hoewel de smaak nogal onsmakelijk en zetmeelachtige inconsistentie is, is het een uitstekend sap om te mengen met andere groentesappen voor een voedzame drank. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Aardappelsap Voedingsfeiten

 1. Aardappelsap biedt een schat aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium, verschillende B-vitamines, calcium, ijzer, fosfor, koper en zwavel, naast andere fytonutriënten en organische verbindingen. Interessant genoeg zitten de meeste voedingsstoffen in een aardappel in de schil, dus het is belangrijk dat je geen aardappels schilt wanneer je je sap thuis maakt.

 2. Aardappelsap vanwege de aanwezigheid van veel voedingsstoffen heeft een indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen. Laten we enkele voordelen nader bekijken.

Voordelen van aardappelsap

 1. De meest indrukwekkende gezondheidseffecten van aardappelsap zijn onder meer het voorkomen van veroudering, het helpen van de spijsvertering, het genezen van zweren, het ondersteunen van de lever, het verbeteren van de bloedsomloop, het reguleren van onder andere hormoonproductie.

Voorkomt veroudering

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat aardappelsap de huid kan hydrateren en antioxidanten aan het oppervlak van de huid kan leveren, wat kan helpen het uiterlijk van rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen, terwijl het ook beschermt tegen ontstekingen en huidinfecties.

Verhoogt energieniveaus

 1. Booster, omdat de natuurlijke suikers in dit sap eenvoudige vormen van energie zijn. Bovendien bevat aardappelsap een hoog thiaminegehalte, wat het vermogen van het lichaam kan verbeteren om koolhydraten af ​​te breken in bruikbare energie. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verbetert de spijsvertering

 1. Het zetmeelgehalte van aardappelsap is in verband gebracht met een aantal spijsverteringsproblemen en kan helpen ontstekingen in de darm te verzachten en de spijsvertering te bevorderen, waardoor symptomen van constipatie, een opgeblazen gevoel, krampen en spijsvertering worden geëlimineerd.

Treats Zweren

 1. Aardappelsap heeft bekende antacida-eigenschappen en heeft een licht basische pH. Dit kan helpen de zuurgraad in uw darm in evenwicht te brengen en maagzweren te voorkomen / behandelen. Het kan een beschermende laag vormen op de slijmvliezen van de maag om de pijn en het ongemak van deze veel voorkomende aandoening tijdens het genezen te verlichten.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt de immuniteit

 1. Aardappelsap rijk aan vitamine C verhoogt de immuniteit door de productie van witte bloedcellen te stimuleren. Andere antioxidanten en immunostimulerende mineralen beschermen ook tegen chronische ziekten en lagere oxidatieve stress.

Versnelt wondgenezing

 1. Aardappelsap is rijk aan vitamine C dat de productie van collageen helpt stimuleren en op zijn beurt de genezing van wonden en pijnlijke spieren versnelt.

Verbetert de circulatie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verbetert de hormoonproductie

 1. Regelmatige consumptie van aardappelsap kan helpen bij het verbeteren van de niveaus van belangrijke geslachts- en stresshormonen.

Ontgift de leverblaas

 1. De actieve ingrediënten in aardappelen kunnen helpen de lever en galblaas weg te spoelen, twee van de belangrijkste ontgiftende centra in het lichaam. Dit helpt op zijn beurt de algehele gezondheid van het lichaam te verbeteren.

Aardappelsap maken

 1. Aardappelsap vergt iets meer moeite dan de meeste groente- en vruchtensappen, maar het sap is absoluut de moeite waard. Nogmaals, je hebt meteen de neiging om de aardappels te schillen, maar vermijd dit, omdat je veel meer voedingsstoffen krijgt als je het laat staan. In het geval van aardappelen, wilt u ze bijzonder goed schrobben en moet u alle kneuzingen of diepe inkepingen van vuil en "ogen" verwijderen.

 2. 2 grote aardappelen

 3. Andere groenten (bijv. Selderij, kool of spinazie, indien gewenst)

 4. Opmerking: de meeste mensen mengen andere groenten in hun aardappelsap, omdat de smaak nogal flauw is. Specerijen kunnen ook worden toegevoegd, zoals gember of kurkuma, om de potentie van het sap te vergroten.

Aardappelsap voor de huid

 1. Dit sap gebruiken voor de gezondheid van de huid is erg populair omdat het een enorme verscheidenheid aan huidaandoeningen kan verhelpen, waaronder een droge huid, rimpels, ouderdomsvlekken, ontstekingen en wonden. Aardappelsap helpt vocht in de huid te houden en schilferende, droge huid snel op te ruimen.

 2. Aardappelsap kan zelfs aandoeningen zoals psoriasis, eczeem, rosacea en acne kalmeren en de huid voorkomen en beschermen tegen infecties, dankzij het rijke aanbod aan voedingsstoffen en vitamines.

Aardappelsap voor haar

 1. Het gebruik van aardappelsap verbetert de gezondheid van het haar en voorkomt roos, ontsteking en droogheid op de hoofdhuid. Door aardappelsap van wortel tot punt op het haar te masseren, verbetert u ook de glans en sterkte van de strengen, voorkomt u gespleten haarpunten en stimuleert u de glans. Nadat je het op het haar hebt aangebracht, laat je het 10-20 minuten zitten voordat je het met warm water uitspoelt.

Aardappelsap voor kanker

 1. In de traditionele Europese geneeskunde werd vers geperst aardappelsap vaak gebruikt voor de behandeling van maag- en darmziekten, waaronder ook darm- en maagkanker. Volgens Dr. Malgorzata Kujawska en Dr. Jadwiga Jodynis-Liebert et al., Afdeling Toxicologie, Poznan University of Medical Sciences, Polen, aardappelen, zijn een rijke bron van bioactieve verbindingen, zoals fenolen, eiwitten, glycoalkaloïden (GA's), en lectines, die gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben, waaronder antioxiderende, ontstekingsremmende en kankerbestrijdende activiteit. Sommige van de actieve ingrediënten uit aardappelsap kunnen in hoge concentraties worden geïsoleerd en worden gebruikt om de grootte van tumoren te verminderen. Ondertussen is er nog steeds onderzoek gaande om de werkzaamheid en toepasbaarheid van aardappelsap voor kanker vast te stellen.

Bijwerkingen van aardappelsap

 1. Ondanks al deze indrukwekkende gezondheidsvoordelen kan aardappelsap enkele negatieve bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale klachten of verhoogde bloedsuikerspiegel. Deze bijwerkingen worden echter over het algemeen ervaren door mensen die het aardappelsap onjuist bereiden of overmatig drinken. Over het algemeen zijn er geen negatieve bijwerkingen van het drinken van dit groentesap.

 2. Diabetes: Aardappelsap bevat een hoog gehalte aan natuurlijke suikers, wat gevaarlijk kan zijn voor iedereen met bloedsuikerproblemen, zoals diabetici. De inname moet in alle gevallen matig zijn, maar diabetespatiënten moeten vooral voorzichtig zijn met de glucoseverhogende eigenschappen van dit sap.

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407