Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 Indrukwekkende voordelen van muntblaadjes

13 Indrukwekkende voordelen van muntblaadjes

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Wafa Reda (MS, RDN)

Wat is Mint?

 1. Het kan in veel culinaire bereidingen in verse of gedroogde vorm worden gebruikt. Ook zijn er veel producten op de markt beschikbaar, met een uitgesproken muntachtige smaak. Dingen zoals tandpasta, scheergels, kauwgom, ademverfrissers, snoepjes, thee, balsems, oliën en inhalatoren met een muntsmaak worden het meest gebruikt.

 2. Vanwege zijn frisse smaak wordt het muntextract in de volksmond gecombineerd met cakes, koekjes, voedingssupplementen, suikervrije producten en energierepen. Muntgeurolie wordt gebruikt als ijsjes en chocolaatjes. Muntsiroop wordt gebruikt in alcoholische en niet-alcoholische dranken.

 3. Afgezien van deze verschillende soorten munt worden verschillende oliën gebruikt, zoals pepermuntolie en etherische olie van groene munt, die vele toepassingen en voordelen bieden.

Gezondheidsvoordelen van muntblaadjes

  Behandel astma

  1. Regelmatig gebruik van dit kruid is zeer gunstig voor astmapatiënten, omdat het een goed ontspannend middel is en congestie verlicht. Dat gezegd hebbende, te veel ervan op deze manier gebruiken kan ook de neus en keel irriteren.

  Cure Allergies Hay Fever

  1. Seizoensgebonden allergieën en hooikoorts (ook bekend als rhinitis) treffen miljoenen mensen over de hele wereld. Van extracten van muntblaadjes is aangetoond dat ze de afgifte van bepaalde chemicaliën remmen, die ernstige nasale symptomen geassocieerd met hooikoorts en seizoensgebonden allergieën verergeren.

  Hulp bij de spijsvertering

  1. Munt is een geweldig aperitief of een gehemelte reinigingsmiddel. Het aroma van het kruid helpt de speekselklieren in je mond te activeren, evenals de klieren die de spijsverteringsenzymen afscheiden, waardoor de spijsvertering wordt vergemakkelijkt. Het kalmeert ook de maag in geval van indigestie of ontsteking. Het is een krachtige remedie voor het verlichten van de symptomen van het prikkelbare darm syndroom (IBS). Een onderzoek uit 2013 toonde aan dat menthol in mint diarree kon verlichten. Ook kan menthololie misselijkheid met betrekking tot bewegingsziekte helpen verlichten.

  Hulp bij borstvoeding

  1. International Breastfeeding Journal in 2007 heeft aangetoond dat muntolie helpt om de tepelbarsten en pijn die vaak gepaard gaan met borstvoeding te verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

  Voorkom ademhalingsstoornissen

  1. Onderzoek geleid door prof. Ron Eccles aan de Universiteit van Wales, VK, stelt dat menthol, aanwezig in mint, helpt bij het verlichten van neusverstopping. Het is ook zeer effectief bij het opruimen van congestie van de keel, bronchiën en longen, wat verlichting biedt van ademhalingsstoornissen die vaak het gevolg zijn van astma en verkoudheid.

  2. Omdat het de keel, neus en andere luchtwegen afkoelt en kalmeert, verlicht het ook de irritatie die chronisch hoesten veroorzaakt. Dit is de belangrijkste reden waarom zoveel balsems op munt zijn gebaseerd. In tegenstelling tot de inhalers die op aerosolen zijn gebaseerd, zijn die met mint als het fundamentele bestanddeel meestal ook effectiever en milieuvriendelijker.

  Huidverzorging

  1. Terwijl muntolie een goed antiseptisch en antipruritisch materiaal is, is het sap verkregen uit de bladeren een uitstekende huidreiniger. Het kalmeert de huid en helpt infecties en jeuk te genezen. Naast dat het een goede manier is om puistjes te verminderen, kan het zelfs sommige symptomen van acne verlichten.

  2. Het verkoelende gevoel zal u van irritatie en de constante drang om te krabben verlichten, en de ontstekingsremmende aard zal de zwelling verminderen. De olie is vaak een basiscomponent van insectenwerende middelen zoals citronella-kaarsen, omdat het sterke aroma onaantrekkelijk is voor de meeste insecten.

  Gewichtsverlies

  1. Muntblaadjes helpen bij uw inspanningen om op een gezonde manier af te vallen. Een studie gepubliceerd in 2003 suggereert dat het helpt de spijsverteringsenzymen te stimuleren die voedingsstoffen uit voedsel absorberen en vet consumeren en het omzetten in bruikbare energie. Als u overschakelt van het drinken van frisdrank of gezoete drank naar het drinken van suikervrije muntthee, kan dit u helpen afvallen als gevolg van verminderde calorie-inname. Een 12 oz muntthee zonder toegevoegde suiker bevat nul calorieën, terwijl een 12 oz frisdrank 150 calorieën bevat.

  Geheugenverlies voorkomen

  1. De stimulerende eigenschappen van dit kruid hebben wederom een ​​andere reden getoond om die stuk kauwgom in je mond te prikken of op wat bladeren te kauwen als je iets minder dan briljant voelt.

  Mondverzorging

  1. Volgens onderzoek heeft mint kiemdodende eigenschappen en verfrist het snel de adem. Het draagt ​​ook bij aan de mondgezondheid door schadelijke bacteriegroei in de mond te remmen en de tong en tanden te reinigen. Dit is de reden waarom het kruid vaak rechtstreeks op de tanden en het tandvlees wordt gewreven om de mond te verfrissen en gevaarlijke vormen van groei te elimineren.

  2. In moderne tijden is menthol om dezelfde reden een van de meest voorkomende elementen in tandpasta, mondwater en andere producten voor mondhygiëne. Natuurlijk is de eenvoudigste manier om deze resultaten te krijgen gewoon op de bladeren te kauwen.

  Behandel misselijkheid

  1. Muntblaadjes, vooral vers geplette, helpen u bij het omgaan met misselijkheid en hoofdpijn. Het sterke en verfrissende aroma is een snelle en effectieve remedie tegen misselijkheid. Gebruik muntolie of een ander product met een muntsmaak en uw maagklachten zullen worden verlicht. Veel mensen houden zelfs menthololie of muntsmaakproducten bij de hand om misselijkheid te voorkomen.

  Hoofdpijn verlichten

  1. Een uitgave van het Zwitserse Instituut voor Bio-informatica vermeldt dat het gebruik van munt helpt bij het verlichten van hoofdpijn. Balsems met een muntbasis of basismuntolie, wrijven op het voorhoofd en de neus, geven snelle verlichting in geval van hoofdpijn. Dit kruid is een natuurlijk kalmerende stof, dus het kan de ontsteking en temperatuurstijging verlichten die vaak wordt geassocieerd met hoofdpijn en migraine.

  Depressievermoeheid verminderen

  1. Munt is een natuurlijk stimulerend middel en alleen de geur kan voldoende zijn om uw energie op te laden en uw hersenen weer op een hoger niveau te laten functioneren. Een onderzoek uit 2014 stelt dat het opnemen in uw dieet een geweldige optie is als u zich traag, angstig, depressief of gewoon uitgeput voelt, de kruidenbladeren en de essentiële olie kunnen helpen.

  2. Het kan worden ingenomen, lokaal worden aangebracht in een zalfvorm of worden ingeademd als een damp, en al deze technieken kunnen u een broodnodige boost geven. Een populaire manier om op een gemakkelijke manier goede resultaten te krijgen, is om 's nachts een paar druppels etherische olie of menthololie op je kussen te doen en het tijdens je slaap op je lichaam en geest te laten werken.

  Steriliteit verbeteren

  1. Er zijn uiteenlopende meningen over de rol van mint bij de behandeling van deze aandoening. Sommigen beweren dat langdurig gebruik van menthol steriliteit kan veroorzaken, waardoor het vermogen van een vrouw om zwanger te worden vermindert door de productie van eicellen te verstoren en deze gameten te doden. Dit komt door de kiemdodende en insectendodende eigenschappen van het kruid, die gunstig zijn voor veel gezondheidsproblemen.

  2. Ander onderzoek heeft beweerd dat mannen die menthol-sigaretten roken meer kans hebben op impotentie dan mannen die normale sigaretten roken. Het is niet zeker of dit alleen te wijten is aan de tabak of dat het mentholated aspect er iets mee te maken heeft.

  3. Een andere groep onderzoekers suggereert dat het daadwerkelijk kan worden gebruikt om steriliteit bij vrouwen te behandelen. Het volstaat te zeggen dat er veel onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van mint op zowel mannelijke impotentie als vrouwelijke steriliteit.

  4. Andere voordelen

  5. Waarom heb je geen stuk kauwgom munt? Dat is misschien de verfrissende boost die je nodig hebt!

  6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Kalk heeft voordelen zoals gewichtsverlies, huidverzorging, verbeterde spijsvertering, scheurbuikbehandeling. Het helpt ook bij het verlichten van stapels, urinewegaandoeningen.

  2. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte te behandelen, een verstoord spijsverteringsstelsel, ontstekingsziekten van de lever, kanker.

  3. Gezondheidsvoordelen van pruimen omvatten verlichting van indigestie, griepinfectie en aan angst gerelateerde problemen. Pruimen helpen ook bij het handhaven van een gezond cholesterolniveau.

  4. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

  5. Voordelen van Cucmber zijn onder meer een gezonde huid, verlichting van constipatie, diabetes, nierproblemen, zuurgraad en zonnebrand. Komkommer met 96% watergehalte, houdt ons gehydrateerd.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407