Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 interessante voordelen van Bamboo Shoots

13 interessante voordelen van Bamboo Shoots

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 01 augustus 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Bamboo Shoots?

 1. Bamboescheuten zijn de spruiten die naast de bamboeplant tevoorschijn komen. Deze spruiten (of scheuten) zijn eetbaar en behoren tot de Bambusoideae-subfamilie van gras, volgens onderzoek van de Northern Illinois University. Ze zijn de grootste en langste in de grasfamilie. Bamboe staat ook bekend als een van de snelstgroeiende planten ter wereld. De snelst groeiende soort bamboe is de Chinese Moso. Naar verluidt groeit het tot 100 cm per dag.

 2. De bamboesoorten waarvan de spruiten worden geoogst, omvatten Phyllostachys edulis, winterse scheuten, 'harige' scheuten, Phyllostachys bambusoides, Dendrocalamus latiflorus, Bambusa vulgaris, Bambusa oldhamii en Bambusa odashimae.

 3. Onderzoek gepubliceerd in het Indian Institute of Technology in Delhi meldt dat bamboescheuten ook worden geconsumeerd in veel Aziatische landen zoals China, Korea, Japan, Taiwan, Thailand, Filippijnen, Indonesië, Nepal en India .

 4. In oude Chinese literatuur uit de Tang-dynastie (618 AD- 907 AD) is bewijs te vinden over de voordelen van het eten van bamboescheuten. Dit was misschien het eerste geschreven verslag over deze scheuten in de menselijke geschiedenis. Een andere belangrijke tekst uit de Ming-dynastie (1368 AD tot 1644 AD) noemde ook de medicinale en andere voordelen van bamboescheuten.

 5. In Japan worden bamboescheuten beschouwd als de "koning van de bosgroenten". Er zijn veel bamboesoorten die scheuten ontspruiten, maar slechts een handvol van hen wordt daadwerkelijk gekweekt en geconsumeerd.

 6. Voordat u verse bamboescheuten kookt, wordt het ten zeerste aanbevolen om ze gedeeltelijk te koken of ze een nacht in water te laten weken, omdat sommige soorten cyanide kunnen bevatten, wat kan worden geëlimineerd door een van deze processen. De studie was echter gericht op knaagdieren, dus meer wetenschappelijk onderzoek gericht op een menselijke bevolking is vereist om deze claims te bevorderen.

Voedingswaarden van bamboescheuten

 1. Caloriearme inhoud

 2. Een portie bamboescheuten van 100 gram bevat slechts 20 calorieën. De koolhydraten die ze bevatten zijn erg laag en bedragen niet meer dan 3-4 gram per portie van 100 gram.

 3. Laag suikergehalte

 4. De hoeveelheid suiker in bamboescheuten is ongeveer 2,5 gram per portie van 100 gram. Dit is minder dan de hoeveelheid suiker in veel groenten en fruit.

 5. Te verwaarlozen hoeveelheid vet

 6. Een portie van 100 gram bamboescheuten bevat minder dan één gram (0,49 gram) vet. Dit vet bestaat uit zowel verzadigde als onverzadigde vetten. Het lichaam heeft onverzadigde vetten nodig omdat deze de verspreiding van (slechte) LDL-cholesterol door het lichaam regelen.

 7. Hoog in eiwitten

 8. Een portie bamboescheuten van 100 gram zou ongeveer 2 tot 2,5 gram eiwit bevatten. De eiwitten in bamboe bestaan ​​uit zeventien essentiële aminozuren en twee semi-essentiële aminozuren.

 9. Bamboescheuten bevatten vitamines zoals vitamine A, vitamine E, B-vitamines, waaronder vitamine B-6, thiamine, riboflavine, niacine, folaat en pantotheenzuur. Mineralen die erin voorkomen zijn calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koper, mangaan, selenium en ijzer.

 10. Hoge voedingsvezels

 11. Bamboescheuten bevatten veel voedingsvezels en vormen 6-8 gram uit een portie van 100 gram.

Voordelen voor de gezondheid van bamboescheuten

 1. Bamboescheuten zijn een exotisch voedsel dat in veel Aziatische landen wordt geconsumeerd en winnen ook in andere landen aan populariteit. Ze staan ​​bekend om hun verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder die welke hieronder in meer detail worden uitgelegd.

Gewichtsverlies

 1. Bamboescheuten zijn vriendelijk voor gewichtsverlies. Als we kijken naar het aantal calorieën, koolhydraten en suikers dat erin zit, is het verrassend om te ontdekken dat ze bijna te verwaarlozen zijn. Dit maakt ze een ideaal voedsel voor mensen die willen afvallen, maar ook willen dat hun maag vol is.

Bescherming van de gezondheid van het hart

 1. Volgens sommige onderzoeken zijn fytosterolen en fytonutriënten in bamboescheuten ideaal voor het oplossen van schadelijk LDL-cholesterol in het lichaam. Dit verlicht cholesterol uit de slagaders voor een soepele toevoer en beweging van bloed door het lichaam.

Evenwichtige cholesterolwaarden

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Eigenschappen tegen kanker

 1. Een onderzoeksdocument gepubliceerd door Vivek Sharma en Nirmala Chongtham, de fytosterolen die in de plant worden gevonden, bestaan ​​uit krachtige anti-kankerachtige eigenschappen tegen belangrijke kankertypes zoals longkanker, maagkanker, eierstokkanker en oestrogeen -afhankelijke menselijke borstkanker. Bovendien hebben verschillende epidemiologische studies een sterke correlatie gevonden tussen een vezelrijk dieet (waaraan bamboescheuten kunnen bijdragen) met het verminderde risico op darm- of darmkanker.

Versterkt immuunsysteem

 1. De vitamines en mineralen in bamboescheuten zijn ideaal voor het verbeteren van het immuunsysteem van het lichaam. De vitamines, mineralen en antioxidanten in bamboescheuten zijn essentieel voor het versterken van het lichaam van binnenuit - zelfs als het gaat om het mogelijk vertragen van neurodegeneratieve ziekten.

Gezonde stoelgang

 1. De hoeveelheid voedingsvezels in bamboescheuten is hoog. Het consumeren van voldoende hoeveelheden voedingsvezels is essentieel voor een gemakkelijke spijsvertering en gezonde stoelgang. Het opnemen van bamboescheuten in je maaltijden kan ook een heel goed idee zijn om constipatie te verlichten.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Volgens onderzoek hebben bamboescheuten ontstekingsremmende en pijnstillende (pijnstillende) eigenschappen. Ze helpen ook bij de genezing van zweren. Sap van bamboescheuten kan ook worden gebruikt als een medicijn voor externe wonden en zweren.

Ademhalingsstoornissen

 1. Van bamboescheuten is bekend dat ze effectief zijn tegen sommige aandoeningen van de luchtwegen. Een afkooksel van de scheuten kan worden bereid door ze twee keer te koken. De eerste kook moet 5 minuten worden gevolgd door een tweede kook ongeveer 10 minuten. Het afkooksel kan samen met honing worden genomen voor het beste resultaat.

Anti-giftige eigenschappen

 1. In de Ayurvedische geneeskunde, de oude Indiase wetenschap van geneeskunde en levensstijl, wordt aangenomen dat bamboe-extracten anti-giftige eigenschappen bevatten. Ze zijn nuttig in gevallen van zowel slangen- als schorpioenbeten. Er wordt echter voorgesteld om een ​​arts te raadplegen voor elke ernstige giftige beet.

Uterotone eigenschappen

 1. De traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat bamboescheuten baarmoedercontracties kunnen veroorzaken. Ze worden gebruikt als medicinaal supplement tijdens de laatste maand van de zwangerschap wanneer de leverdatum nog in behandeling is. Volgens het onderzoek dat is gepubliceerd in Planta Medica, is bamboe een van de vele planten die worden vermeld onder uterotonische planten.

Behandeling maagstoornis

 1. Bamboescheuten zijn nuttig bij de behandeling van maagaandoeningen. Bamboebladeren worden ook voorgesteld als een remedie voor darmwormen en maagaandoeningen.

Wondreiniging

 1. Bamboescheuten worden ook gebruikt voor het reinigen van wonden en zweren.

Lagere bloeddruk

 1. Bamboescheuten bevatten een grote hoeveelheid kalium. Kalium is zeer gunstig als elektrolyt en is ook erg goed voor het verlagen en handhaven van de bloeddruk.

 2. Met al deze voordelen van bamboescheuten worden ze ten zeerste aanbevolen voor een gezonde levensstijl.

 3. Een paar portie-ideeën voor bamboeschoten

 4. Bijwerkingen van bamboescheuten

 5. Bamboescheuten kunnen schadelijk zijn voor je lichaam als je ze rauw eet, omdat ze de neiging hebben cyanide in de darm te produceren. Slechts enkele diersoorten, zoals pandaberen en maki's, hebben manieren ontwikkeld om de cyanide te verwerken. Een studie uitgevoerd in 2011 heeft ook gemeld dat bamboescheuten, wanneer ingelegd, cyanidevergiftiging kunnen veroorzaken.

 6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Bruine rijst is een gezonder alternatief voor witte rijst en helpt de spijsvertering te verbeteren, de hersenen en het zenuwstelsel te versterken, verlichting te bieden bij stress en depressie.

 2. Banaan, rijk aan kalium en magnesium, helpt bij gewichtsverlies en obesitas, het genezen van darmaandoeningen, dysenterie, bloedarmoede en het verlichten van constipatie.

 3. Gezondheidsvoordelen van jasmijnthee zijn onder meer een verbeterde gezondheid van het hart, een sterker immuunsysteem, preventie van diabetes. De meest opvallende antioxidanten in jasmijnthee zijn catechines.

 4. Rozenthee verlicht menstruatiepijn, voorkomt chronische ziekten, verhoogt de immuniteit, versnelt de genezing, verbetert de spijsvertering, ontgift het lichaam en helpt de stemming te stimuleren.

 5. Sorghum is een krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen en helpt kanker te voorkomen, diabetes te beheersen, de spijsvertering te verbeteren, sterke botten op te bouwen, energie op te voeren en brandstofproductie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407