Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van druiven

15 verrassende voordelen van druiven

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 16 juli 2019 Medisch beoordeeld door Sarah Pledger (M.S., R.D.)

 2. Constipatie, indigestie, vermoeidheid, nieraandoeningen, maculaire degeneratie en om staar te voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn druiven?

 1. Druiven zijn een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld vanwege hun smaak, textuur, smaak, variëteit en draagbaarheid. Dit populaire en heerlijke fruit zit ook vol met veel belangrijke voedingsstoffen.

 2. Afgezien van de vrucht van de druivenplant, zijn de zaden ook gunstig voor de gezondheid, omdat ze de zwelling helpen verminderen en oogziekten als gevolg van diabetes voorkomen. Een druivenpittenextract heeft een hoog antioxidantgehalte. Volgens een rapport uit 2013, gepubliceerd in het International Journal of Food Properties, was de antioxidantactiviteit van een 20 mg capsule druivenpittenextract bijna 10 tot 20 keer groter dan die van 1 g tomaat, papaja, banaan en mango. De consumptie van druiven is dus een kosteneffectieve manier om gezond te eten, vooral wanneer de kosten van de meeste voedingssupplementen zoveel hoger zijn.

Druiven Nutrition Feiten

 1. Druiven zijn een geweldige bron van fytonutriënten, voornamelijk fenolen en polyfenolen, en bevatten andere belangrijke vitamines zoals vitamine K, A, C en B6. Volgens de USDA National Nutrient Database zijn ze ook rijk aan thiamine, riboflavine, niacine en folaat en bevatten ze mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, fosfor en natrium. Druiven hebben een hoog watergehalte dat helpt het lichaam gehydrateerd te houden. Ze bevatten ook voedingsvezels, gezonde koolhydraten, antioxidanten en een matige hoeveelheid eiwitten. Flavonoïden, zoals myricetin en quercetin, in druiven helpen de schade veroorzaakt door vrije radicalen te verminderen en veroudering te vertragen. Vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen spelen druiven ook een belangrijke rol bij het verzekeren van een gezond en actief leven.

Gezondheidsvoordelen van druiven

  Hartziekten voorkomen

  1. Druiven verhogen stikstofmonoxide in het bloed, wat bloedstolsels voorkomt en helpt bij de algehele cardiovasculaire gezondheid. Daarom zijn druiven een effectieve manier om de kans op hartaanvallen te verminderen. Volgens een kritisch overzichtsartikel in het Journal of Food Science and Nutrition in 2016.

  2. Stikstofmonoxide speelt een essentiële rol in de cardiovasculaire gezondheid. Het wordt geproduceerd via de klassieke L-arginine-NO-synthase-route en ook via de recent ontdekte enterosalivary nitraat-nitriet-NO-route. Deze ontdekking van deze alternatieve route heeft de rol benadrukt van een dieet dat rijk is aan groenten en fruit als een kandidaat voor cardiovasculaire behandeling en preventie van ziekten. Deze toename van stikstofmonoxide in het bloed is gekoppeld aan voordelen in bloeddruk, endotheliale functie, arteriële stijfheid, bloedplaatjesfunctie en trainingsprestaties.

  3. Zelfs gefermenteerde druiven hebben nog steeds gezondheidsvoordelen. Volgens Dr. Alberto Bertelli's (professor aan het Institute of Human Anatomy) rapport in het Journal of Cardiovascular Pharmacology een mild tot matig drinken van wijn, vooral rode wijn, vermindert het cardiovasculaire, cerebrovasculaire en perifere vaatrisico. Dit voordeel van wijn is toegeschreven aan beide componenten: het alcoholische en, nog belangrijker, het alcoholvrije gedeelte dat antioxidanten bevat, afgeleid van druiven. De antioxidanten in druiven voorkomen de oxidatie van LDL (slechte) cholesterol, die de bloedvaten blokkeert en de belangrijkste bijdrage levert aan verschillende coronaire aandoeningen.

  Constipatie verlichten

  1. Druiven zijn zeer effectief bij het overwinnen en elimineren van constipatie. Ze worden geclassificeerd als een laxeermiddel omdat ze organisch zuur, suiker en cellulose bevatten. Ze verlichten ook chronische constipatie door de darmspieren en de maag te versterken. Druiven bevatten veel onoplosbare vezels, wat betekent dat ze intact blijven terwijl ze door het spijsverteringskanaal bewegen. Vezel bouwt het grootste deel op, wat de vorming en uitscheiding van gezonde ontlasting bevordert. Als u echter last heeft van losse ontlasting of diarree, mogen druiven niet worden gegeten als een manier om uw systeem te reguleren. Onoplosbare vezels nemen geen water op om losse ontlasting uit te drogen en druiven hebben geen hoog niveau oplosbare vezels.

  Hulp bij astma

  1. Vanwege hun bekende therapeutische waarde kunnen druiven worden gebruikt als een behandeling voor astma. Bovendien is de hydraterende kracht van druiven ook hoog, wat het vocht in de longen verhoogt en astmatische gebeurtenissen vermindert.

  Diabetes Management

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Cataract verminderen

  1. Flavonoïden in druiven zijn antioxidanten, die de schade door vrije radicalen kunnen verminderen en bestrijden. Vrije radicalen leiden tot de ontwikkeling van staar en verschillende leeftijdsgebonden problemen. Deze schade door vrije radicalen is enigszins in verband gebracht met snel maculaire degeneratie. Gelukkig bestrijden antioxidanten deze vrije radicalen en hebben ze ook bepaalde anti-aging eigenschappen. Deze flavonoïden helpen je niet alleen jonger te lijken, maar kunnen je ook helpen je jonger te voelen door leeftijdsgebonden aandoeningen zoals staar te voorkomen.

  Botten versterken

  1. Druiven zijn een prachtige bron van micronutriënten zoals koper, ijzer en mangaan, die allemaal belangrijk zijn bij de vorming en sterkte van de botten. Regelmatig druiven aan uw dieet toevoegen, kan het ontstaan ​​van leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals osteoporose voorkomen. Mangaan is een uiterst belangrijk element in het lichaam, dat helpt bij het eiwitmetabolisme, de vorming van collageen en het functioneren van het zenuwstelsel.

  Geef verlichting van migraine

  1. Rijp druivensap is een belangrijke remedie voor het genezen van migraine. Het moet 's morgens vroeg worden gedronken, zonder extra water te mengen. Ironisch genoeg wordt het drinken van rode wijn vaak beschouwd als een oorzaak van migraine, maar druivensap en druivenpittenextract worden als een oplossing voor het probleem beschouwd. Er zijn veel oorzaken van migraine, waaronder chemische onevenwichtigheden, gebrek aan slaap, weersveranderingen of voedingstekorten. Alcohol veroorzaakt in het algemeen migraine, maar druiven bevatten zoveel antioxidanten dat ze dezelfde ziekte kunnen veroorzaken en genezen!

  Indigestie verlichten

  1. Druiven spelen een belangrijke rol bij dyspepsie. Ze verlichten warmte en genezen indigestie en irritatie in de maag. Ze hebben ook de voorkeur boven andere spijsverteringshulpmiddelen omdat ze als "licht voedsel" worden beschouwd. [! 7815 => 1140 = 12!

  Vermoeidheid verminderen

  1. Druiven bevatten veel B-vitamine, riboflavine dat nodig is om koolhydraten in energie af te breken. Gelukkig zijn druiven zowel een gezonde bron van koolhydraten als rijk aan riboflavine! Zo weinig als 1 kopje druiven eten levert 27 g gezonde koolhydraten en een energierijke energiestoot.

  Tandheelkundige zorg

  1. Volgens een onderzoek uit 2014 kunnen rode wijn en rode druivenpittenextract mogelijk helpen om gaatjes te voorkomen.

  Verminder het risico op Alzheimer

  1. Resveratrol, een gunstig polyfenol in druiven, verlaagt de niveaus van amyloïd-beta-peptiden bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Studies suggereren dat druiven de gezondheid van de hersenen kunnen verbeteren en het begin van degeneratieve neurale ziekten kunnen vertragen. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, Cambridge University Press, suggereert dat druivensap zelfs de hersenfunctie van ouderen kan verbeteren die al milde cognitieve stoornissen hebben getoond. Verdere studies zijn momenteel aan de gang om de exacte interactie tussen druivencomponenten en neurale systemen te bepalen.

  Immuniteit verhogen

  1. Vitamine C, vitamine K en vitamine A in druiven geven een gezonde boost aan veel van uw orgaansystemen, met name uw immuunsysteem. Dit betekent minder kans op verkoudheid en ernstiger gezondheidsproblemen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Nieraandoeningen

  1. Een rapport uit 2016 in het Journal of Experimental and Clinical Sciences suggereert dat druivenpittenextract een polyfenolisch mengsel is met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verlichten van nieraandoeningen. Druiven, die een hoog watergehalte hebben, kunnen de zuurgraad veroorzaakt door urinezuur aanzienlijk verminderen door urineren te veroorzaken. Ze helpen ook urinezuur uit het systeem te verwijderen, waardoor de stress en druk op de nieren wordt verminderd.

  2. Rode druiven hebben een zeer reinigend effect op het lichaam, en de antioxidanten die erin aanwezig zijn, profiteren op perifere manieren van alle systemen van het lichaam.

  Cholesterolwaarden in evenwicht

  1. Druiven bevatten een stof genaamd pterostilbeen, die het vermogen heeft om het cholesterolgehalte van een persoon te verlagen. Pterostilbeen is nauw verwant aan resveratrol, een heilzame antioxidant en kleurstof flavonoïde die ook in druiven voorkomt. Vroeg onderzoek heeft aangetoond dat ze een grote invloed hebben gehad op het cholesterolgehalte. Men denkt ook dat ze preventieve krachten hebben over cognitieve achteruitgang. Bovendien kunnen de saponinen die aanwezig zijn in de schil van druiven de opname van cholesterol voorkomen door ermee te binden.

  Antibacteriële activiteit

  1. Een rapport gepubliceerd in het Food International Journal bewijst dat rode druiven sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben die u kunnen beschermen tegen infecties. Volgens het rapport vertonen ze sterke antivirale eigenschappen tegen het poliovirus en het herpes simplex-virus. Studies hebben ook aangetoond dat druivensap bacteriële infecties in de darm en andere systemen kan aanpakken.

  Voorkom maculaire degeneratie

  1. Rode druiven kunnen leeftijdsgebonden gezichtsverlies en maculaire degeneratie voorkomen. Een rapport van het Department of Ophthalmology aan de University of Florida, gepubliceerd in het Journal of Nutrition, suggereert dat een met druiven verrijkt dieet de gezondheid van het oog ondersteunt en mogelijk visueel bedreigende netvliesaandoeningen kan voorkomen.

  2. Studies hebben aangetoond dat drie porties druiven per dag het risico op maculaire degeneratie met meer dan 36% kunnen verminderen. Zowel druiven als wijn kunnen na verloop van tijd bijdragen aan de controle van het gezichtsvermogen. En zoals bij alle orgaansystemen, worden de gezondheid en gevoeligheid voor schade en ziekte verminderd door de antioxidanten die in elke druif zijn verpakt!

  Andere voordelen

  1. Krenten en rozijnen zijn extreem voedzaam en kunnen veel aandoeningen helpen verlichten, waaronder constipatie, acidose, bloedarmoede, koorts en seksuele disfunctie. Rozijnen kunnen mensen ook helpen snel aan te komen en de gezondheid en functionele integriteit van hun ogen te beschermen.

  Hoe druiven te telen?

  1. Druiven zijn verkrijgbaar in vele variëteiten en kunnen gemakkelijk worden gekweekt in uw moestuin, achtertuin of een boerderij. Zorg ervoor dat u de variëteit kiest die gemakkelijk in uw omgeving kan groeien. Enkele van de eenvoudige tips om deze sierlijke maar nuttige wijnstok te laten groeien, staan ​​hieronder;

  Tips voor snel serveren

  1. Druiven die kreukvrij, sappig, mollig en strak aanvoelen, worden beschouwd als de beste om te consumeren. Men kan slechts een handvol druiven per dag eten en de rest in een koelkast bewaren om hun frisheid te behouden. Hieronder staan ​​enkele van de gemakkelijkste en gezondste manieren om druiven te consumeren:

  Gebruik van druiven

  1. Druiven staan ​​bekend om hun vele toepassingen in medicijnen en bij de productie van wijn, dranken en andere soorten voedsel zoals jam, gelei en spreads. Druivenpitolie is rijk aan antioxidanten die de huid en het haar gezond houden. Het wordt voornamelijk gebruikt in cosmetische producten zoals gezichtscrème en nachtserum.

  Conclusie

  1. Druiven zijn een prachtige manier om uw voedsel te gebruiken als een natuurlijk medicijn voor uw algehele gezondheid en welzijn. Kweek ze zelf of koop ze bij je plaatselijke supermarkt of boerenmarkt. Pomp slechts één kopje druiven per dag in uw lichaam vol resveratrol, prebiotische vezels om onze darmen in balans te brengen, antioxidanten om uw lichaam te genezen en te beschermen, vitamine K voor gezonde stolling en botten, riboflavine voor energiemetabolisme en gezonde, voedzame koolhydraten om geven je een smakelijke energieboost!

  2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Kaneelthee helpt bij gewichtsverlies, verbetert de spijsvertering, helpt het cholesterolgehalte te verlagen, de bloedsuikerspiegel te reguleren, chronische ziekten te voorkomen. Het verhoogt ook de immuniteit.

  2. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

  3. Het drinken van kombucha-thee vermindert artritispijn, verlaagt cholesterol, herstelt de stoelgang, ontgift het lichaam en geeft verlichting van maagzweren en spijsverteringsproblemen

  4. Gezondheidsvoordelen van gouden bessen zijn onder meer hun vermogen om gewicht te verliezen, het lichaam te ontgiften, diabetes te beheren, de nierfunctie te optimaliseren en de immuniteit te verbeteren.

  5. Bosbessen zijn rijk aan voedingsstoffen, weinig calorieën, veel vezels. Ze hebben het vermogen om DNA-schade te verminderen, veroudering te voorkomen, het cholesterolgehalte te beheersen, kanker te behandelen.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407