Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16 voordelen van zoenen: hoe het uw geestelijke en lichamelijke gezondheid beïnvloedt

Waarom je moet plooien

 1. Is het kussen in uw relatie afgenomen? Ben je meer het type "luchtkus" dan "echte kus" wanneer je je vrienden begroet? Buig je ineen als je je tante ziet binnenkomen voor een dikke kus bij familiefuncties? Het is misschien tijd om te tuiten!

 2. Blijkt dat zoenen - zelfs je familie en vrienden - heel veel mentale en fysieke voordelen heeft die ervoor zorgen dat je knuffelen absoluut de moeite waard is. Dit is wat de wetenschap zegt.

Hormonen

 1. Kussen activeert je hersenen om een ​​cocktail van chemicaliën af te geven waardoor je je oh zo goed voelt door de pleziercentra van de hersenen te ontsteken.

 2. Deze chemicaliën omvatten oxytocine, dopamine en serotonine, waardoor u zich euforisch kunt voelen en gevoelens van affectie en binding kunt aanmoedigen. Het verlaagt ook uw cortisolspiegel (stresshormoon).

Met de andere persoon

 1. Oxytocine is een chemische stof gekoppeld aan paarbinding. De stroom van oxytocine die vrijkomt wanneer je kust, veroorzaakt gevoelens van affectie en gehechtheid. Je partner kussen kan de tevredenheid van de relatie verbeteren en kan vooral belangrijk zijn in langdurige relaties.

Impact op je zelfvertrouwen

 1. Naast het stimuleren van je gelukkige hormonen, kan kussen ook je cortisolspiegels verlagen - mogelijk je gevoel van eigenwaarde verbeteren.

 2. Onderzoekers in een 2016-onderzoek ontdekten dat deelnemers die niet tevreden waren met hun fysieke uiterlijk hogere cortisolspiegels hadden.

 3. Hoewel meer onderzoek nodig is, is het elke keer dat je kust een tijdelijke daling van cortisol geen slechte manier om de tijd te doden.

4. Het verlicht ook stress

 1. Over cortisol gesproken, kussen vermindert ook de cortisolspiegel en stress. Kussen en andere aanhankelijke communicatie, zoals knuffelen en zeggen: "Ik hou van jou", heeft invloed op de fysiologische processen die verband houden met stressmanagement.

5. En vermindert angst

 1. Stressmanagement omvat hoe goed u met stress en angst omgaat. Er gaat niets boven een kus en wat genegenheid om je te helpen kalmeren. Oxytocine vermindert angst en verhoogt ontspanning en welzijn.

Vaten, die uw bloeddruk helpen verlagen

 1. Kussen verhoogt je hartslag op een manier die je bloedvaten verwijdt, volgens Andrea Demirjian, auteur van het boek, "Kussen: Alles wat je ooit wilde weten over een van de zoetste genoegens van het leven. "

 2. Wanneer uw bloedvaten verwijden, neemt uw bloedstroom toe en veroorzaakt een onmiddellijke verlaging van uw bloeddruk. Dit betekent dus dat kussen goed voor het hart is, letterlijk en figuurlijk!

Krampen verlichten

 1. Het effect van verwijde bloedvaten en verhoogde bloedstroom kan krampen helpen verlichten - een toename van feel-good chemicaliën en verlichting van menstruatiekrampen? Het is misschien wel de moeite waard om je te knuffelen als je in een slechte periode zit. [! 4718 => 1130 = 9!

 1. Kus het "niet vanavond schat, ik heb hoofdpijn" excuus tot ziens. Die verwijding van bloedvaten en verlaagde bloeddruk kan ook hoofdpijn verlichten. Kussen kan je ook helpen hoofdpijn te voorkomen door stress te verlagen, wat een bekende trigger voor hoofdpijn is.

Systeem

 1. Spuug wisselen kan uw immuniteit verhogen door u bloot te stellen aan nieuwe ziektekiemen die uw immuunsysteem versterken. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat koppels die kussen vaak dezelfde microbiota delen in hun speeksel en op hun tong.

Respons

 1. Van zoenen is aangetoond dat het significante verlichting biedt van netelroos en andere tekenen van allergische reacties in verband met pollen en huisstofmijt. Stress verergert ook allergische reacties, dus het effect van kussen op stress kan op die manier ook de allergische reactie verminderen.

Verbeteringen in totaal cholesterol

 1. Uit een onderzoek uit 2009 bleek dat koppels die de frequentie van romantisch zoenen verhoogden, verbetering van hun totale serumcholesterol ervoeren. Als u uw cholesterol onder controle houdt, verlaagt u het risico op verschillende ziekten, waaronder hartaandoeningen en beroertes.

Holtes door de speekselproductie te verhogen

 1. Kussen stimuleert je speekselklieren, wat de speekselproductie verhoogt. Speeksel smeert je mond, helpt bij het slikken en voorkomt dat voedselresten aan je tanden blijven plakken, wat kan helpen tandbederf en gaatjes te voorkomen.

Voor fysieke compatibiliteit met een romantische partner

 1. Blijkt dat de klassieker "The Shoop Shoop Song" uit 1964 gelijk had - het is in zijn kus! Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat kussen je kan helpen de geschiktheid van een potentiële partner te beoordelen. Volgens ondervraagde vrouwen kan een eerste kus het eigenlijk maken of breken als het gaat om haar aantrekkingskracht.

Partner verhoogt uw libido

 1. Romantisch kussen leidt tot seksuele opwinding en is vaak de drijvende kracht achter de beslissing van een vrouw om seks met iemand te hebben. Speeksel bevat ook testosteron - een geslachtshormoon dat een rol speelt bij seksuele opwinding. Hoe langer en meer gepassioneerd je kust, hoe meer testosteron wordt vrijgegeven.

Hoe meer je je gezichtsspieren strakker en strakker maakt

 1. De handeling van het kussen kan van 2 tot 34 gezichtsspieren omvatten. Vaak kussen en deze spieren regelmatig gebruiken werkt als een workout voor je gezicht - en nek als je er echt van houdt!

 2. Dit kan uw gezichtsspieren helpen versterken. Het trainen van je gezichtsspieren kan ook de collageenproductie verhogen, wat bijdraagt ​​aan een stevigere, jonger uitziende huid.

16. Het verbrandt zelfs calorieën

 1. Het gebruik van die gezichtsspieren verbrandt ook calorieën. Je kunt overal 2 tot 26 calorieën per minuut verbranden, afhankelijk van hoe passioneel je kust. Dit is misschien niet het beste trainingsregime als je probeert af te vallen, maar het is zeker beter dan zweten op de elliptische trainer!

De onderste regel

 1. Kussen, ongeacht met wie je zoent, kan een positieve invloed hebben op je emotionele en fysieke welzijn.

 2. Kussen geeft beide partijen een goed gevoel over zichzelf en kan helpen allerlei soorten relaties te versterken, dus kus en kus vaak. Het is goed voor je!



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407