Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


17 Geweldige voordelen van etherische olie van citroengras

17 geweldige voordelen van citroengras etherische olie

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Essentiële olie van citroengras kan worden toegeschreven aan de gunstige eigenschappen ervan als analgeticum, antidepressivum, antimicrobieel, antipyretisch, antiseptisch, samentrekkend, bacteriedodend, windafdrijvend, deodorant, diuretisch, koorts, fungicide, galactagoog, insectendodend, nervine, sedative, and a tonic.eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-2', 'ezslot_4', 112, '0']));

Wat is citroengras etherische olie?

 1. Essentiële olie van citroengras wordt geëxtraheerd door middel van stoomdestillatie van gedroogd citroengras. Citroengras staat bekend onder de wetenschappelijke namen Cymbopogon citratus of Andropogon citratus. De belangrijkste bestanddelen van de etherische olie zijn myrceen, citronellal, geranylacetaat, nerol, geraniol, neral, limoneene en citral.

 2. Zoals de naam al aangeeft, ruikt citroengras net als citroenen, maar het is milder, zoeter en veel minder zuur. Dit gras wordt gebruikt in talloze dranken (inclusief thee), desserts en andere vormen van culinaire creaties als smaakstof wanneer verse citroen niet beschikbaar is of vanwege de krachtige smaak niet gebruikt moet worden. Het wordt veel gebruikt in Chinese en Thaise recepten. Het groeit en verspreidt zich zeer snel als elk ander gras en haalt een goede prijs op de markt, waardoor het een winstgevend en veelvoorkomend item is in biologische en reguliere markten.

Voordelen van citroengras etherische olie voor de gezondheid

 1. Citroengras heeft veel gezondheidsvoordelen vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Laten we ze in detail bekijken om het maximale voordeel te behalen.

Verlicht de pijn

 1. Hoofdpijn als gevolg van virale infecties zoals hoesten, verkoudheid, griep, koorts en verschillende pokken. Het helpt ook algemene lichaamspijn te verminderen die het gevolg is van zware activiteiten en atletiek. Eval (ez_write_tag ([![!728,90], 'organicfacts_net-medrectangle-3', 'ezslot_9', 171, '0']);

Vermindert depressie

 1. Citroengrasolie verhoogt het zelfvertrouwen, het zelfvertrouwen, de hoop en de mentale kracht, en het verhoogt ook de geest en bestrijdt depressies. Dit kan zeer nuttig zijn om depressie weg te jagen als gevolg van mislukking in carrière, persoonlijk leven, onzekerheid, eenzaamheid, stagnatie, overlijden in het gezin en vele andere redenen. Dit verlicht ook angst. Als antidepressivum kan citroengras systematisch worden toegediend aan patiënten met acute depressie die revalideren na acute shock. Kortom, neem het met uw thee en ontspan.

Remt microbiële groei

 1. Citroengras heeft antimicrobiële eigenschappen waardoor het een remmer is van microbiële en bacteriële groei in het lichaam, zowel intern als extern. Het is ook bekend dat het effectief is bij het remmen van bacteriële infecties in de dikke darm, maag, urinewegen, wonden, luchtwegen en andere orgaansystemen, terwijl het ook helpt bij het genezen van ziekten als gevolg van bacteriële of microbiële infecties zoals tyfus, voedselvergiftiging, huid ziekten, lichaamsgeur en malaria (veroorzaakt door protozoon).

Verlaagt koorts

 1. Een antipyreticum is een middel dat zeer hoge koorts veroorzaakt. Dit is vrij gelijkaardig aan een koorts, maar het is ook effectief tegen zeer hoge koorts. Deze olie kan koorts verlagen als deze de neiging heeft om gevaarlijke niveaus te bereiken. Deze eigenschap van citroengras, afkomstig van zijn essentiële oliën, is algemeen bekend en wordt gebruikt.

Geneest wonden

 1. Eval (ez_write_tag ([![!468,60], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_8', 131, '0'])); De antiseptische eigenschappen van citroengrasolie maken het een goede toepassing voor externe en interne wonden, evenals een nuttig ingrediënt in antiseptische lotions en crèmes. De antiseptische eigenschappen van deze olie laten de externe of interne snijwonden en wonden niet septisch worden.

Samentrekkende eigenschap

 1. Een samentrekkend middel helpt bij het stoppen van de bloedstroom door samentrekking van de bloedvaten. Als iemand hevig bloedt, moet je een samentrekkend middel gebruiken om de bloedstolling te versnellen en de stroom te stoppen om hun leven te redden. Het feit dat citroengras samentrekkend is, helpt ook op een andere manier. Het bevordert de samentrekking van tandvlees, haarzakjes, spieren, huid en bloedvaten, waardoor het loskomen en vallen van tanden, haarverlies wordt voorkomen, en het vermindert de bloedstroom door de bloedvaten. Sommige van deze eigenschappen kunnen levensreddend zijn, dus citroengras is een essentieel samentrekkend middel.

Verwijdert winderigheid

 1. Essentiële olie van citroengras kan de problemen die mensen hebben met overmatige winderigheid efficiënt aan. Het helpt niet alleen om gas uit de darm te verwijderen, maar stopt ook de verdere gasvorming. Bovendien biedt het overtollige gas een veilige doorgang door de spieren in de buikstreek te ontspannen.

Deodorant

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_1', 120, '0'])); citroengrasolie is veel beter dan veel van de synthetische olie deodorants die een grote uitgave zijn, een zware impact op het milieu hebben en beperkte blijvende effecten hebben. Ook kunnen deze soorten deodorant soms irritatie op de huid veroorzaken en bepaalde allergieën verergeren. Citroengrasolie kan een veel betere keuze zijn als deodorant omdat het geen van deze dingen doet. In een verdunde vorm dient het als een efficiënte deodorant zonder bijwerkingen. Het beste is dat het kruiden is, dus er is geen schade aan je lichaam of het milieu.

Stimuleert plassen

 1. Citroengrasolie verhoogt de frequentie van urineren. Dit klinkt misschien niet belangrijk, maar het kan zeer gunstig zijn voor de gezondheid. Wanneer een persoon urineert, gaan vetten uit het lichaam verloren, omdat 4% van het volume urine daaruit bestaat. Het is duidelijk dat hoe meer je urineert, hoe meer je vet verliest. Urineren bevordert ook de spijsvertering en remt de vorming van overtollig gas. Het verwijdert overtollig water uit het lichaam en vermindert zwelling. De belangrijkste bijdrage van deze olie is dat het gifstoffen uit het lichaam verwijdert, en niet te vergeten zijn vermogen om de bloeddruk te verlagen. Dat is de reden waarom de meeste farmaceutische medicijnen voor het verlagen van de bloeddruk vaak plassen. Plassen helpt ook bij het reinigen van de nieren.

Battles-infecties

 1. Citroengrasolie helpt de koorts te verlagen door de infecties tegen te gaan waardoor de koorts wordt veroorzaakt, en door de transpiratie te verhogen, wat zweten van gifstoffen veroorzaakt.

Behandelt schimmelinfecties

 1. Citroengrasolie heeft goede fungicide eigenschappen en kan worden gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties, zowel extern als intern.

Bevordert borstvoeding

 1. Het is een stof die de vorming van melk in de borsten verhoogt. Het verbetert ook de kwaliteit van de melk. Deze eigenschap is zeer nuttig voor moeders die borstvoeding geven en baby's die deze vitale voedselbron nodig hebben. Citroengrasolie is een galactagoog. Afgezien van het verhogen van de melkproductie, helpt het ook baby's op een andere manier. Baby's zijn vatbaar voor infecties, dus de antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen van citroengrasolie worden ook opgenomen in de melk, waardoor de baby indirect wordt geholpen dergelijke infecties te voorkomen.

Doodt insecten

 1. Citroengras is vrij populair als insectenwerend middel vanwege zijn insecticide eigenschappen. Het doodt insecten en houdt ze ook weg, maar er is niet genoeg onderzoek om precies te weten welke insecten het beïnvloedt, dus er is geen belofte over kakkerlakken.

Behandel zenuwaandoeningen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250], 'organicfacts_net-large-leaderboard-2', 'ezslot_2', 121, '0']); Essentiële olie van citroengras werkt als een tonicum voor de zenuwen en het zenuwstelsel in het algemeen. Het kan helpen bij de behandeling van zenuwaandoeningen zoals handen of ledematen schudden en nervositeit. Het helpt ook bij stuiptrekkingen, traagheid en gebrek aan reflexen. Het versterkt de zenuwen door het hele lichaam en stimuleert ze.

Sedatief effect

 1. Een kalmerend middel is misschien een van de belangrijkste en meest gewaardeerde geneeskrachtige eigenschappen van citroengrasolie. Het heeft een grote kalmerende, kalmerende en kalmerende werking op de geest, vermindert ontstekingen, jeuk van de huid en verlicht spanning en angst. Deze functie kan ook patiënten met slapeloosheid helpen.

Werkt als tonisch

 1. Een middel dat de kleur versterkt en de gezondheid bevordert, is een tonicum. Citroengrasolie is een tonicum in een zeer duidelijke zin. Het verstevigt alle systemen die in het lichaam functioneren, zoals de ademhalingswegen, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en het uitscheidingssysteem, en vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen in het lichaam, waardoor kracht wordt verkregen en het immuunsysteem wordt gestimuleerd.

 2. Andere voordelen

 3. Essentiële olie van citroengras helpt bij de behandeling van cellulitis, schimmelinfecties en spijsverteringsproblemen, terwijl tegelijkertijd overmatige transpiratie wordt verminderd.

 4. Woord van voorzichtigheid

 5. Het zal waarschijnlijk de huid irriteren en ook andere soorten irritaties veroorzaken. Daarom moet het tijdens de zwangerschap worden vermeden en uit de buurt van de ogen worden gehouden.

 6. Mengen: etherische olie van citroengras combineert prachtig met de etherische oliën van basilicum, cederhout, koriander, geranium, jasmijn, lavendel, lavandin en theeboom.

Veelgestelde vragen over citroengras etherische olie

 1. Hoe citroengrasolie maken?

 2. Waar is citroengrasolie goed voor?

 3. Citroengrasolie wordt alom geprezen door mensen over de hele wereld vanwege de pijnstillende, antimicrobiële, diuretische, adstringerende en zenuwachtige effecten. Het kan helpen om pijn te verlichten, de stemming te stimuleren, de integriteit van het immuunsysteem te beschermen, wondgenezing te versnellen, overmatig bloeden te stoppen, lichaamsgeur te voorkomen, het lichaam te ontgiften en de productie van melk te stimuleren voor vrouwen die borstvoeding geven. Het kan ook de hormoonspiegel beïnvloeden en koorts verlagen.

 4. Hoe wordt etherische olie van citroengras gebruikt?

 5. Er zijn een paar manieren om essentiële oliën van citroengras te gebruiken, waaronder lokale en interne toepassingen. U kunt ervoor kiezen om verdunde citroengrasolie te drinken vanwege de ontstekingsremmende en hormoonmodulerende effecten of als additief in thee en dranken als smaakstof. U kunt ook plaatselijk citroengrasolie op de huid aanbrengen, vooral in het geval van acne of andere huidirritaties.

 6. Waar citroengrasolie kopen?

 7. Van de kleinste natuurlijke gezondheidsleveranciers tot de grote big-box-winkels zoals Walmart en Target, u hebt eenvoudig toegang tot citroengras etherische olie en kunt deze kopen. Gezondheidswinkels zoals GNC en kruidendokters zijn ook betrouwbare bronnen om deze heilzame olie te vinden.

 8. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.

Lees dit volgende:

 1. Frambozen rijk aan voedingsstoffen helpen om af te vallen, rimpels te verminderen, infecties te voorkomen, immuniteit te stimuleren, maculaire degeneratie te voorkomen reguleren de menstruele cyclus

 2. Het gebruik van etherische olieverspreider kan u een ontspannen, opgewekt, zelfverzekerd, energiek, creatief en gemotiveerd gevoel geven, afhankelijk van het type olie dat u kiest.

 3. Chlorofyl helpt bij normale bloedstolling, wondgenezing, verlichting van fibromyalgie, hormonaal evenwicht, ontgeurende ontgifting van het lichaam bevordert de spijsvertering.

 4. Nectarine vermindert het risico op kanker, verhoogt de spijsvertering van de immuniteit, voorkomt leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het is een goed zwangerschapsvoedsel, helpt een gezonde huid te behouden.

 5. Voordelen voor de gezondheid van pepermuntolie zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te verbeteren, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, misselijkheid te verlichten. Het biedt verlichting bij krampen in de maag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407