Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


19 Gezondheidsvoordelen van Dragon Fruit (Pitaya)

19 Gezondheidsvoordelen van Dragon Fruit (Pitaya)

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Mangaan en ijzer. Gezondheidsvoordelen van drakenfruit zijn onder meer het vermogen om te helpen bij gewichtsverlies, diabetes te beheersen, de spijsvertering te verbeteren, het cholesterol te verlagen en het energieniveau te verhogen. Het kan ook beschermend zijn tegen bepaalde kankers en hartziekten, verdedigen tegen bacteriën en schimmels en de algehele werking van het lichaam optimaliseren. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Dragon Fruit?

 1. Dragonfruit is een exotisch en heerlijk fruit, ook beschouwd als een tropisch superfood, vanwege zijn rijkdom aan voordelen. Het is ook bekend als pitaya of pitahaya, en sommigen noemen het een aardbeipeer. Pitaya verschilt technisch gezien echter van drakenfruit (pitahaya), omdat de eerste afkomstig is van het geslacht Stenocereus, terwijl de laatste afkomstig is van Hylocereus. De drakenvrucht vindt zijn oorsprong in Mexico, Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Men vermoedt dat de nieuwe wereld kolonisten het waarschijnlijk naar Zuidoost-Aziatische landen zoals Cambodja, Thailand, Taiwan, Vietnam en de Filippijnen hebben gebracht, waar het een belangrijk onderdeel van de fruitinname blijft. Nu is het niet alleen het gezonde fruit, maar ook het voedzame pitayapoeder, dat wereldwijd verkrijgbaar is.

 2. Afgezien van het fruit, blijkt de schil van het drakenfruit nuttig te zijn in farmaceutische, cosmetische en nutraceutische toepassingen, volgens onderzoek uit 2011 gepubliceerd in de Journal of Food Science.

Dragon Fruit Nutrition

 1. Dragonfruit wordt verondersteld fytonutriënten te bevatten die verschillende ziekten voorkomen. Ook suggereert onderzoek gepubliceerd in Food Chemistry dat er meervoudig onverzadigde vetzuren (linolzuur en linoleenzuur) en omega 3 en omega 6 vetzuren in de zaden van deze vruchten zijn.

Gezondheidsvoordelen van Dragon Fruit

 1. De gezondheidsvoordelen van de drakenvrucht worden voornamelijk toegeschreven aan de antioxiderende, antibacteriële en nutritionele eigenschappen. De voordelen zijn onder meer het verhogen van de immuniteit, een sneller metabolisme en een soepeler spijsverteringsproces.

Beschermend tegen kanker

 1. Een recente studie over drakenfruit heeft aangetoond dat deze vrucht mogelijk kankerbestrijdende eigenschappen heeft, met name in het geval van darmkanker. Samen met de antioxidantkwaliteit van vitamine C die het immuunsysteem stimuleert, bevatten drakenvruchten ook andere bronnen van natuurlijke antioxidanten.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Het hoge gehalte aan vitamine C in drakenfruit helpt de immuniteit te verhogen en stimuleert ook de activiteit van andere antioxidanten in het lichaam. Volgens een onderzoek uit 2011 hebben het vlees en de schil van de witte en rode pitaya's een hoog polyfenol- en flavonoïde-gehalte dat kan helpen bij het elimineren van vrije radicalen. Dit is gekoppeld aan het voorkomen van de proliferatie van kankercellen. Deze antioxidanten werken ook om het aantal bloedplaatjes te verhogen, dus behandelen dengue en helpen een sneller herstel.

 2. Onderzoek gepubliceerd in Food Chemistry suggereert ook dat drakenvruchten rijk zijn aan oligosachariden die de groei van darmbacteriën zoals lactobacilli en bifidobacteriën helpen bevorderen. Een onderzoek uit 2015 naar natuurlijke prebiotica in Thailand toonde aan dat het fruit bijdroeg aan het verhogen van een gezonde darmflora, wat belangrijk is voor een soepele spijsvertering.

Besturing Diabetes

 1. Regelmatige consumptie van drakenfruit is gekoppeld aan een verlaging van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig is voor type 2 diabetici en mensen met pre-diabetes. In een onderzoeksreview uit 2017 bleek dat algehele pre-diabetici een merkbare verlaging van de bloedsuikerspiegel vertoonden in vergelijking met mensen die geen drakenfruit hadden gegeten. Bovendien vertoonden prediabetici met hogere consumptie van drakenfruit een grotere bloedglucoseverlaging.

 2. IJzer, aanwezig in drakenvruchten, is goed voor het verhogen van het hemoglobinegehalte bij anemische individuen. Het helpt ook bij de productie van rode bloedcellen (RBC's), wat vervolgens helpt bij de juiste zuurstofvoorziening van vitale organen.

Goede bron van antioxidanten

 1. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Food Science geeft aan dat vanwege een hoog gehalte aan polyfenol en flavonoïden en antioxiderende activiteit het zowel voor cosmetische als farmaceutische toepassingen kan worden gebruikt.

Rijk aan vitamine B in magnesium

 1. Dragonfruit zit ook boordevol vitamines en mineralen zoals vitamine C en de B-vitamines en magnesium. Voordelen van magnesium zijn onder meer het verbeteren van de botgezondheid en de gezondheid van het hart. De B1-, B2- en B3-vitamines helpen alles te verbeteren, van bloeddruk, huidgezondheid en cholesterol tot schildklierfunctie, fluctuerende hemoglobinewaarden en koolhydraatmetabolisme.

Huidverzorging

 1. De antioxidanten in drakenfruit kunnen de tekenen van veroudering helpen bestrijden door de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam te verminderen. Ze helpen ook bij de behandeling van zonnebrand, acne en een droge huid. Vitamine C, vervat in veel fruit maar vooral drakenfruit helpt de huid op te helderen. Probeer gedroogde drakenvruchtenpoeder toe te voegen aan je dagelijkse sappen en zie hoe je huid stralend wordt.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

 1. Dragonfruit bevat geen ongezonde verzadigde vetten. Dit leidt tot hogere niveaus van HDL ("goede" cholesterol) en lagere niveaus van LDL ("slechte" cholesterol) in het lichaam. De kans op het ontwikkelen van tandplak in de slagaders en aders is minder, waardoor uw kansen op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes worden verminderd.

Haarverzorging

 1. Door drakenfruit toe te voegen of door drakenpoeder-extractpoeder aan uw dagelijkse voeding toe te voegen, helpt u het haar gevoed en gezond te houden. De grote hoeveelheden voedingsstoffen helpen de schade aan het haar te verminderen door de chemicaliën die aanwezig zijn in kunstmatige haarkleur. Het helpt ook de textuur te verbeteren en de glans terug te brengen in je haar.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Inflammatoire eigenschappen, die helpen bij het verminderen van de pijn veroorzaakt door artritis en andere medische aandoeningen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Oogzorg

 1. Van Dragonfruit is bekend dat het de groei van humaan cytochroom P450 remt, een eiwit dat in de lever wordt aangetroffen. Dit eiwit wordt vaak in verband gebracht met het optreden van aangeboren glaucoom. Ook, volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry, helpt het bètacaroteengehalte in deze vrucht bij het voorkomen van maculaire degeneratie en staarvorming door de ogen te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Sterke botten en tanden

 1. Dragonfruit bevat meer calcium dan veel andere vruchten en kan daarom bijdragen aan de dagelijkse calciumbehoefte die nodig is om uw botten gezond te houden, de botmineraaldichtheid verbetert en osteoporose voorkomt. Een studie uitgevoerd door Tufts University toonde aan dat een dieet rijk aan groenten en fruit de juiste mix van voedingsstoffen, eiwitten en calcium biedt om de botdichtheid te verhogen.

Zwangerschap

 1. Dragonfruit is gunstig voor zwangere vrouwen omdat het ijzer, B-vitamines en folaat bevat. Studies tonen aan dat ijzer helpt bij het voorkomen van hemoglobinetekort en ook bij het voorkomen van bloedarmoede. De B-vitamines en folaat helpen geboorteafwijkingen te voorkomen en de energie te stimuleren.

 2. Ook helpen de milde laxerende eigenschappen van drakenfruit de ontlasting los te maken en de stoelgang te reguleren. Bovendien draagt ​​het calciumgehalte erin bij aan de botontwikkeling van de foetus en draagt ​​zo bij aan een gezonde zwangerschap. Hoge niveaus van calcium en magnesium helpen ook bij de bestrijding van osteoporose bij postmenopauzale vrouwen.

Verhoogt de cognitie

 1. Dragonfruit bevat B-vitamines en is rijk aan vitamine C, die beide helpen de celmembranen gezond te houden. Deze activiteit van de vitamines kan helpen bij het voorkomen van cognitieve stoornissen en zorgt ervoor dat je hersenen blijven functioneren zoals Einstein!

Verbetert de ademhaling

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Dragon Fruit kopen

 1. Vers drakenfruit kan worden gekocht bij uw plaatselijke supermarkt en het is zelfs online beschikbaar. Let er bij het kiezen van een drakenfruit op dat de schil geen bruine vlekken heeft. Als het fruit zacht is, is het waarschijnlijk slecht geworden. Overweeg rode drakenfruitchips als een gezonde snackoptie voor iedereen, inclusief volwassenen en kinderen. Omdat het fruit seizoensgebonden is, kun je ook gevriesdroogd dragonfruitpoeder, boordevol antioxidanten, gebruiken in je smoothie, muesli, yoghurt en rauwe desserts.

 2. Dragon Fruit Variety

 3. Er zijn drie soorten drakenvruchten, namelijk

 4. Er zijn zoetzure drakenvruchten, afhankelijk van de soort, vorm en grootte. In termen van de meest voorkomende vorm van drakenfruit, het is iets kleiner dan een meloen, rood van kleur en bedekt met brede stekelige gezwellen.

 5. Wanneer je het open snijdt, is de textuur van het vruchtvlees als een kiwi en is het gevuld met kleine zwarte zaadjes. Het vlees van de vrucht wordt gebruikt om wijn te maken en kan in andere dranken worden gezeefd, terwijl de bladeren van drakenfruit kunnen worden doordrenkt voor een zeer gezonde vorm van thee. De ruwe buitenhuid heeft weinig voedingswaarde en wordt zelden gegeten.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. De grootste gezondheidsvoordelen van kamillethee zijn onder meer het vermogen om de slaap te reguleren, de spijsvertering te bevorderen, de immuniteit te verhogen, de huid te beschermen, stress te verminderen en menstruatiekrampen te verzachten.

 2. Voordelen van hibiscusthee zijn onder andere het vermogen om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

 3. Omdat ze rijk zijn aan verschillende voedingsstoffen, vezels, antioxidanten, hebben dadels geweldige voordelen voor het hart van de hersenen. Het helpt ook bij het verbeteren van de botgezondheid bij het behandelen van constipatie.

 4. Tamarinde heeft medicinaal en culinair gebruik en is gunstig bij het verlichten van maagklachten, koorts, keelpijn, zonnesteek, spijsvertering en gebruikt als een laxeermiddel.

 5. Zuurzakthee heeft voordelen zoals helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de gezondheid van de huid. Het heeft ook anti-carcinogeen potentieel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407