Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


21 geweldige voordelen van venkelthee

21 geweldige voordelen van venkelthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 25 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

 1. Venkelthee is een drank die wordt gemaakt door geplette, gedroogde venkelzaden in kokend water te weken. Deze uniek gearomatiseerde drank heeft veel potentiële gezondheidseffecten. De thee wordt al lang gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering en venkelzaadjes worden meestal vóór of na een maaltijd gegeten om de spijsvertering te verbeteren. Dat is echter pas het begin van de effecten van venkel op het lichaam. Vanwege de hoge concentratie anethol, estragol, fytonutriënten, mineralen, vitaminen en vluchtige oliën, heeft venkelthee antioxiderende, antibacteriële, krampstillende en ontstekingsremmende eigenschappen, om er maar een paar te noemen.

 2. De meeste mensen kennen venkel alleen als een smaakvol kruid, dat in veel soepen, curry's en groentegerechten voorkomt. Gedroogd venkelzaad heeft de smaakkwaliteit van anijs en wordt vaak verward voor andere krachtige kruiden. Dit veerkrachtige overblijvende kruid (Foeniculum vulgare) wordt meestal in het Middellandse-Zeegebied gevonden, maar vanwege zijn populariteit en winterhardheid kan het nu in verschillende delen van de wereld worden gevonden. In het verleden werd het veel gebruikt in de traditionele geneeskunde van China, India en het Midden-Oosten, maar is recent populairder geworden als kruidenmiddel in de rest van de wereld.

Voordelen van venkelthee

 1. Laten we eens wat dieper ingaan op enkele van de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van venkelthee.

Behandelt maagzuur

 1. Venkelthee helpt brandend maagzuur te behandelen vanwege de aanwezigheid van fyto-oestrogeen. Dit remt spierspasmen, verbetert de spijsvertering en voorkomt zure reflux. Het drinken van een kopje venkelthee wanneer je maagzuur ervaart, kan de pijn en het brandende gevoel helpen verlichten.

Verbetert de spijsvertering

 1. Gas, waardoor een opgeblazen gevoel en krampen worden geëlimineerd. Het helpt ook bij het versnellen van het spijsverteringsproces, het zorgen voor een maximale opname van voedingsstoffen en het voorkomen van constipatie. Al duizenden jaren wordt venkel gebruikt als hulpmiddel bij de spijsvertering en het kan zelfs helpen beschadigde weefsels opnieuw op te bouwen en verder letsel aan het spijsverteringskanaal te voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Behandelt IBS

 1. Venkelthee is bijzonder nuttig bij het verlichten van symptomen van het prikkelbare darm syndroom (IBS), omdat het winderigheid en maagkrampen behandelt. De niet-cafeïnehoudende thee werkt als een spierverslapper, die helpt bij het verlichten van darmkrampen en het vrijgeven van ingesloten gas.

Behandelt koliek

 1. Venkelthee wordt traditioneel aan zuigelingen gegeven om ze te kalmeren en koliek af te weren. Het helpt koliekspasmen bij baby's te voorkomen en winderigheid te voorkomen.

 2. Opmerking: het is niet veilig om venkelthee te geven aan baby's jonger dan 4 maanden. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met een medisch expert voordat u kruidenproducten aan baby's toedient.

Anti-krampachtige effecten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt de immuniteit

 1. Venkelthee heeft krachtige antibacteriële, antiseptische en schimmelwerende effecten, waardoor het een uitstekende immuunsysteembooster is. Het is ook bekend om verkoudheid en griep te voorkomen voordat ze zich volledig kunnen manifesteren in een infectie. Het drinken van venkelthee is daarom een ​​preventieve maatregel en een behandeling om u gezond te houden!

Gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Ontgift het lichaam

 1. Venkelthee werkt als bloedreiniger en als diureticum, houdt uw nieren en lever gezond en werkt op volle capaciteit. Het helpt ook om overtollige gifstoffen uit het bloed en de nieren te verwijderen. Het is een natuurlijke remedie tegen nierstenen.

Balansen hormoonniveau

 1. Als het gaat om de bescherming van de reproductieve gezondheid en het welzijn van vrouwen, zijn weinig kruiden zo belangrijk als venkel. De verbindingen in venkelthee hebben oestrogeenachtige eigenschappen, wat betekent dat ze veel van de pijnlijke symptomen van menstruatie kunnen verlichten, terwijl ze ook hormonen reguleren, het libido verhogen en de productie van moedermelk stimuleren bij moeders die borstvoeding geven. De thee helpt ook de symptomen van de menopauze te verzachten.

Vermindert ontsteking

 1. Degenen die lijden aan artritis, jicht en andere ontstekingsproblemen, hebben generaties lang pijnverlichting van venkelthee gevonden. Door het lichaam te ontgiften, helpt u ook uw weefsels en spieren normaler te laten functioneren en vermindert u de kans op onnodige ontstekingsreacties. Dit kan je helpen beter te slapen en meer energie te hebben om je dagelijkse taken op je te nemen.

Beschermt de ogen

 1. De snelle ontstekingsremmende reactie van venkelthee kan helpen gezwollen of gezwollen ogen te behandelen. Je kunt een watje in venkelthee dopen en op oogleden aanbrengen om vermoeide ogen te kalmeren. Ook kunnen de antibacteriële en immuunbevorderende effecten de ogen verder beschermen tegen andere aandoeningen, zoals conjunctivitis en glaucoom.

Verhoogt de gezondheid van het hart

 1. De impact die venkelthee op het hart kan hebben, is grotendeels gebaseerd op het mineraalgehalte, namelijk het kalium in dit kruid. Kalium werkt als een vasodilator, wat betekent dat het de spanning in slagaders en bloedvaten kan verlichten, waardoor het moeilijker wordt om atherosclerose op te treden. Dit kan coronaire hartziekten helpen voorkomen en uw risico op een hartaanval en beroerte verlagen.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Venkelthee met kaliumgehalte helpt bij het verlagen van hoge bloeddruk en voorkomt hypertensie. Nitrieten in de kruidenthee verwijden ook de bloedvaten, wat weer helpt de bloeddruk te verlagen.

Reguleert de bloedsuikerspiegel

 1. Venkel heeft hypoglycemische eigenschappen en de thee wordt beschouwd als een superfood voor diabetes. De zaden hebben een zoete, muntachtige smaak, die helpt om het verlangen naar snoepjes te bedwingen. De thee verlaagt ook de bloedsuikerspiegel bij diabetici type 2.

Elimineert slechte adem

 1. Venkel is niet alleen geweldig voor de vertering van een maaltijd, maar ook om sporen ervan in uw adem te verwijderen. De overeenkomst tussen venkel en anijszaad geeft het een verfrissend en reinigend effect op uw adem, terwijl het ook uw tandvlees en tanden beschermt, vanwege de schimmelwerende en antibacteriële effecten. Het drinken van venkelthee helpt ook om tandvleesontsteking te verminderen.

 2. Het drinken van venkelthee kan verlichting bieden aan mensen die lijden aan astma, bronchitis, hoest en virusinfecties. Als het gaat om congestie van de luchtwegen, is venkelthee een uitstekende oplossing, omdat het werkt als slijmoplossend middel, waardoor slijm en slijm worden verwijderd waar infectieuze ziekteverwekkers kunnen verblijven en zich kunnen vermenigvuldigen. Bovendien helpen de ontstekingsremmende effecten om keelpijn en sinusdruk te verlichten, waardoor u normaal kunt ademen.

 3. Doodt interne parasieten

 4. Venkelzaden, gebruikt in de thee, zijn kruidenontwormers en kunnen met succes worden gebruikt om interne parasieten te elimineren. De thee heeft een laxerend effect en bevordert de darmbeweging, waardoor spoelwormen uit het lichaam worden verwijderd.

 5. Behandelt acne

 6. Venkelthee kan huidaandoeningen zoals acne en rosacea helpen behandelen, omdat de zaden essentiële oliën bevatten, zoals anethol, myrceen en limoneen, die ontstekingsremmende middelen zijn. Het heeft ook een etherische olie genaamd chavicol, die ziektekiemen kan doden en dus huidinfecties kan voorkomen. Ook verbeteren de fyto-oestrogenen in venkelzaad de huidtint en hebben ze een anti-verouderend effect.

 7. Verhoogt Libido

 8. Verbetert de slaap

 9. Venkelthee is een uitstekende nachtthee omdat het rijk is aan melatonine, een chemische stof die van vitaal belang is voor een goede slaap. Het is het beste om de thee net na het eten te hebben, omdat het helpt bij de spijsvertering, het lichaam ontspant en de stress vermindert.

Hoe maak je venkelthee?

 1. Hoewel venkel theezakjes gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten, kan venkelthee gemakkelijk thuis worden gemaakt met de zaden. Hier is hoe het te doen:

 2. Opmerking: als u verse venkelbladeren, bladeren of venkelbol gebruikt, hak deze dan in stukjes en volg dezelfde stappen als hierboven. De weektijd moet worden verlengd tot 15-20 minuten om zijn smaak te laten ontwikkelen.

 3. Wanneer moet je venkelthee drinken?

 4. De beste tijd om venkelthee te hebben is na de maaltijd, omdat het werkt als een geweldig spijsverteringsmiddel. Het is een traktatie voor na de maaltijd vanwege de zoete zoethoutachtige smaak. Het wordt aanbevolen om elke dag niet meer dan 2-3 kopjes venkelthee te drinken.

Bijwerkingen van venkelthee

 1. Venkelthee kan bijwerkingen hebben. Het wordt niet aanbevolen voor:

 2. Andere bijwerkingen zijn:

 3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407