Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


21 Verbazingwekkende voordelen van etherische olie van Helichrysum

21 Verbazingwekkende voordelen van Helichrysum etherische olie

 1. Helichrysum, de bloem die bijdraagt ​​aan de "eeuwige" en "onsterfelijke" etherische olie, bekend onder de namen Helichrysum angustifolium en Helichrysum italicum, is een Europees kruid afkomstig uit Frankrijk, Italië en enkele buurlanden. Het is een zeer dure olie en nauwelijks verkrijgbaar, maar in tegenstelling tot andere etherische oliën die een korte houdbaarheid hebben, kan deze olie zeer lang worden bewaard.

Gezondheidsvoordelen van Helichrysum etherische olie

 1. Deze etherische olie heeft een breed scala aan opmerkelijke geneeskrachtige eigenschappen. Enkele van de meest opvallende zijn hieronder vermeld.

Verlicht spasmen

 1. Een spasme is een ongewenste, onevenwichtige of overmatige contractie in het lichaam. Het kan voorkomen in de luchtwegen, longen, spieren, zenuwen of darmen en kan leiden tot ernstige hoest, kortademigheid, krampen, convulsies en ernstige buikpijn. In extreme gevallen kunnen spasmen zelfs dodelijk zijn. Daarom is het altijd raadzaam om er onmiddellijk aan deel te nemen. Helichrysum etherische olie is ideaal om dit soort aandoeningen te helpen. Het is een krampstillend middel en kan u snel verlichting bieden als een spasme begint, en het kan ook werken als een preventief middel bij regelmatig inhaleren.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Als antistollingsmiddel kan helichrysum etherische olie een zegen zijn voor degenen die het risico lopen op hartaanvallen vanwege het verdikken van bloed vanwege een hoog cholesterolgehalte. Het kan in dergelijke gevallen onmiddellijk verlichting bieden door het bloed vloeibaar te maken of te verdunnen. Tegenwoordig wordt uitgebreid onderzoek gedaan om anticoagulantia af te leiden uit natuurlijke stoffen (zelfs speeksel van muggen en vampieren wordt overwogen), omdat hartziekten en hartaanvallen in een alarmerend tempo groeien.

Voorkomt allergieën

 1. Allergieën zijn beperkt tot sommige huiduitslag en buikpijn. Het zal je misschien verbazen dat dit alleen externe symptomen of uitingen van allergie zijn. Allergieën verschijnen eerst in interne organen zoals de lever, milt, longen, luchtwegen, darmen en zelfs het hart, en in extreme gevallen kunnen ze leiden tot ernstige aanvallen van astma, hartstilstand, ondraaglijke pijn in de maag, convulsies en zelfs dood. Dus waarom zou je je leven riskeren? Houd deze olie binnen handbereik en gebruik deze onmiddellijk voordat u een arts bezoekt als u denkt dat u mogelijk een ernstige allergische reactie ervaart. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

 1. De etherische olie van helichrysum helpt de ophoping van bloed of bloedstolsels als gevolg van een bloeding te verhelpen. Dit kan zeer nuttig zijn bij het opruimen van bloedstolsels uit de hersenen na een hersenbloeding. Deze stolsels interfereren vaak met de normale werking van de hersenen. Het helpt ook dergelijke stolsels op te lossen of weg te smelten door de enzymen te stimuleren die dat doen.

Verlaagt koorts

 1. Onderzoek suggereert dat essentiële olie van helichrysum effectief is bij het verminderen van ontstekingen als gevolg van koorts, omdat het een antiflogistiek is. Dit kan de patiënt helpen zich minder uitgeput en uitgeput te voelen tijdens koorts en het helpt ook bij het verminderen van de frequentie van koorts.

Verlicht ontstekingen

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Vermindert hoest

 1. Helichrysum olie is een anti-hoestmiddel en geeft verlichting bij hoest die wordt gestimuleerd door slijm in de luchtwegen of door jeuk in de keel veroorzaakt door infecties.

Beschermt het zenuwstelsel

 1. Helichrysum-olie is nervine, wat betekent dat het uw zenuwstelsel op orde houdt, versterkt en beschermt tegen aandoeningen. Regelmatig gebruik kan u beschermen tegen zenuwaandoeningen die het gevolg zijn van veroudering. Het kan je helpen om angst om onbelangrijke dingen te verminderen en over het algemeen lagere stressniveaus.

Bestrijdt infecties

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Huidverzorging

 1. Deze eigenschap van essentiële olie van helichrysum laat uw wonden en snijwonden snel genezen en littekens verdwijnen snel. Het is even effectief bij het opruimen van vlekken op uw huid door pokken en kookt. Ook wordt helichrysumolie al lang gebruikt om acne te bestrijden.

Werkt als slijmoplossend

 1. Essentiële olie van Helichrysum is ook een slijmoplossend middel. Het geeft warmte aan het ademhalingssysteem, waardoor de depositie van slijm daar wordt losgemaakt en geen nieuw slijm kan worden afgezet. Het geeft verlichting van een voortdurende hoest en congestie die een teken van infectie of ziekte vertonen.

Bevordert de spijsvertering

 1. Helichrysum olie heeft cholagogische eigenschappen, wat betekent dat het de afvoer van gal in de maag bevordert en helpt bij het neutraliseren van zuren, waardoor de spijsvertering wordt bevorderd, de zuurgraad wordt genezen en de symptomen van acidose worden verminderd.

Remt microbiële groei

 1. Helichrysum-olie remt de microbiële groei en beschermt het lichaam tegen een lange lijst van microbiële infecties.

Geneest wonden

 1. Met deze olie kunnen uw wonden niet septisch worden. Het kan veilig worden aangebracht op wonden, snijwonden, prikken en andere open zweren die infecties kunnen aantrekken.

Voorkomt uitdroging

 1. Deze eigenschap van helichrysumolie maakt de huid soepel, zacht en helpt vocht vast te houden. Het voorkomt ook uitdroging en barsten van de huid.

Mucolytische eigenschappen

 1. Slijm helpt alle interne delen (strottenhoofd, keelholte, luchtpijp, bronchiën, voedselpijp, darmen enz.) Vochtig en glad te houden, waardoor ze worden beschermd tegen krassen en infecties. Slijm is essentieel voor het lichaam en zonder dit kunnen deze traktaatjes lijden aan ernstige wonden en infecties. Er treedt echter een probleem op wanneer het begint af te zetten en verdikt in de luchtwegen na een infectie. Hetzelfde slijm resulteert in hoest en congestie. Omdat het een mucolytische is, bevordert helichrysumolie het verdunnen van overtollig of verhard slijm door hydrolyse en de verwijdering ervan uit het lichaam samen met normale excreties. Dit kan congestie en hoesten als gevolg van verkoudheid en andere ziekten effectief verminderen.

Stimuleert plassen

 1. Essentiële olie van Helichrysum heeft diuretische eigenschappen, zoals het bevorderen en vergemakkelijken van urineren, zowel in frequentie als in hoeveelheid, waardoor de verwijdering van giftige stoffen uit het bloed via urine wordt bevorderd. Plassen helpt ook bij het verlagen van de bloeddruk, het verliezen van gewicht door het elimineren van vet en het verbeteren van de spijsvertering.

Vermindert bloedarmoede

 1. Bloedarmoede. De milt is betrokken bij de productie en recycling van rode bloedcellen en met een gezonde milt heeft u nooit een tekort aan bloed. Deze etherische olie houdt je milt gezond en vrij van infecties. Eeuwig (ez_write_tag ([![!580.400

Behoudt celgezondheid

 1. Helichrysum-olie bevordert de gezondheid van cellen, stimuleert de recycling van dode cellen en stimuleert de productie van nieuwe cellen. Dit helpt bij de algehele groei en reparatie van het lichaam. Deze eigenschap kan gunstig zijn voor opgroeiende kinderen of kinderen die de groei hebben belemmerd.

Verbetert de gezondheid van de lever

 1. Als lever, kalmeert deze olie de lever, verlicht het van ontstekingen, reguleert het zijn ontladingen, beschermt het tegen infecties en houdt het gezond, actief en sterk.

Voorkomt schimmelinfecties

 1. Schimmelinfecties zijn enkele van de gevaarlijkste soorten infecties. Deze olie verbiedt en remt schimmelinfecties zeer effectief.

 2. Andere voordelen

 3. Deze krachtige olie ontgift ook de lever, verlicht congestie, neutraliseert de effecten van nicotine en cafeïne en helpt tegen herpes, cystitis, artritis, sinusitis, colitis, neuralgie en spataderen. Het heeft een opbeurend effect op de mentale functie en verbetert de meridiaanstroom.

 4. Hoe te gebruiken?

 5. Raadpleeg altijd een aromatherapeut voordat u etherische oliën gebruikt, waaronder helichrysumolie. Essentiële oliën zijn erg sterk, dus ze moeten niet worden gebruikt zonder goed overleg met medische professionals.

 6. Mengen: deze etherische olie past goed bij olie van Geranium, Lavendel, Roos, Limoen, Neroli, Sinaasappel, Petit Grain, Salie en Ylang-Ylang.

 7. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407