Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


24 heerlijke kruiden met gezondheidsvoordelen

24 heerlijke kruiden met gezondheidsvoordelen

 1. Ze zijn ook goed voor het vergroten van de eetlust, het versterken van botten, het verminderen van stress, het verbeteren van de spijsvertering, het beschermen tegen ziekten, het genezen van verkoudheden, het beschermen van de mondgezondheid en het in evenwicht brengen van de hormonen.

Gezondheidsvoordelen van kruiden

 1. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Critical Reviews in Food Science and Nutrition, bieden verschillende kruiden die worden gebruikt om smaak aan recepten toe te voegen ook veel gezondheidsvoordelen. Bovendien werd op de McCormick Science Institute Science Summit in mei 2014 een samenwerking van verschillende studies gepresenteerd, die werd georganiseerd in samenwerking met de American Society for Nutrition. Het benadrukte hoe specerijen en kruiden de volksgezondheid helpen verbeteren door smaakvol te eten.

 2. Laten we eens kijken naar de opwindende voordelen die veel van de populairste specerijen ter wereld kunnen bijdragen aan onze algehele gezondheid! Deze omvatten onder andere kaneel, kurkuma, gember, salie, pepermunt, munt, kurkuma en basilicum.

Allspice

 1. Piment is een kalmerende, ontstekingsremmende en windafdrijvende specerij. De voordelen zijn onder meer het verminderen van kanker, het verbeteren van de mondgezondheid, het stimuleren van de spijsvertering, het faciliteren van botgroei en het stimuleren van het immuunsysteem. Het helpt ook bij het verlagen van de bloeddruk en werkt als een pijnstillende stof.

Anijszaad

 1. Dit krachtige kruid heeft een antioxidant en maag-, krampstillend, windafdrijvend, antiseptisch, spijsverterings-, slijmoplossend en stimulerend vermogen. Het is een geweldige bron van vitamines en mineralen zoals ijzer, kalium, koper en mangaan. Deze zaden helpen de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van lichaamsdelen te verhogen, terwijl ze het immuunsysteem stimuleren en de kwaliteit van uw huid verbeteren.

Arrowroot

 1. Arrowroot helpt bij groei en ontwikkeling, het verlagen van de bloeddruk, het verhogen van de bloedsomloop en het verbeteren van de gezondheid van het spijsverteringsstelsel.

Laurierblad

 1. Laurier is een zeer populair kruid over de hele wereld en wordt geprezen om zijn vermogen om kanker te voorkomen, de immuniteit te verhogen, neurale buisdefecten te verminderen, de mondgezondheid, huidverzorging en haarverzorging te beschermen. Het helpt ook de functie van het zenuwstelsel te verbeteren, het metabolisme van het lichaam te reguleren en bloedgerelateerde aandoeningen zoals bloedarmoede te voorkomen.

Zwarte peper

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Cayennepeper

 1. Cayennepeper heeft het vermogen om de sinussen te verwijderen, het plassen te verhogen, toxines uit het lichaam te verwijderen, diabetes te helpen beheersen, kanker te voorkomen en de bloeddruk te verlagen. Gebruik van cayennepeper helpt gewichtsverlies te versnellen, het metabolisme te optimaliseren, hormonale activiteit te reguleren en toxines en mogelijke infecties te bestrijden, vanwege de krachtige antioxiderende eigenschappen.

Capers

 1. Kappertjes voorkomen kanker, verminderen ziekte, stimuleren de immuniteit, versterken bloedvaten, verminderen stolling, verlagen cholesterol en verhogen de bloedsomloop. Ze bieden ook een enorme rijkdom aan vitamines zoals vitamine A, vitamine K, niacine, riboflavine en mineralen zoals ijzer en koper.

Karwijzaden

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Cardamom

 1. De gezondheidsvoordelen van kardemom zijn onder meer het vermogen om de spijsvertering te helpen, spasmen te verminderen, de bloeddruk te verlagen, de stofwisseling te verhogen, de bloedsomloop te verbeteren en de frequentie en het volume van urineren te verhogen. Het levert ook de essentiële vitamines zoals riboflavine, niacine, vitamine C en mineralen zoals ijzer, mangaan en kalium.

Cinnamon

 1. Kaneel wordt geprezen om zijn vermogen om ontstekingen te verminderen, pijn te elimineren, diabetes te beheersen, infecties te elimineren, overtollig gas te verminderen en de gezondheid van het hart te verbeteren. Het helpt ook bij het verhogen van de cognitieve functie, het opbouwen van sterke botten, het voorkomen van kanker en het verbeteren van de gezondheid van de ogen en de huid! De National Institutes of Health hebben gedetailleerde informatie verstrekt over de voordelen van dit kruid en de veiligheid ervan.

Kruidnagel

 1. Kruidnagel heeft antimicrobiële eigenschappen, die helpen bij de bestrijding van orale ziekten. Ze zijn ook goed voor het stimuleren van het immuunsysteem, het voorkomen van kanker en het behoud van de gezondheid van de botten.

Komijn

 1. Komijnzaad is van nature antioxidant, ontstekingsremmend en windafdrijvend. Ze verbeteren de spijsvertering, verhogen het aantal zaadcellen, bouwen sterke botten op, verbeteren het gezichtsvermogen en voorkomen maculaire degeneratie. Andere voordelen van komijnzaad zijn onder meer hun vermogen om de hartslag te beheersen, de bloeddruk te verlagen, als een co-factor bij veel enzymatische reacties te werken, het aantal rode bloedcellen te verhogen en verschillende soorten kanker te voorkomen.

Venkelzaden

 1. Volgens Michigan Medicine is venkel radiaal gebruikt om maagklachten te genezen, gas te voorkomen en koliek en hoest bij zuigelingen te behandelen. Venkel staat ook bekend om zijn vermogen om stoelgang te reguleren, te voorkomen kanker, vertragen veroudering door middel van antioxiderende activiteit en verhogen enzymatische activiteit. Venkelzaden fungeren als een geweldige bron van veel mineralen, waaronder koper, ijzer, calcium, kalium, mangaan, selenium, zink en magnesium. Ze zijn ook rijk aan organische verbindingen en zuren zoals pineen, myrceen, fenchone, chavicol, cineol, anethol, limoneen en anijsaldehyde.

Fenegriekzaden

 1. Fenegriekzaden zijn een zeer populair en effectief kruid in bepaalde Aziatische culturen die een krachtige voedingsstoot aan het lichaam toevoegen. Ze hebben het vermogen om de spijsvertering te verbeteren en constipatie te verminderen, het cholesterolgehalte te verlagen, het insulineniveau te reguleren en het vochtniveau in het lichaam te beheren. [! 3413 => 1130 = 17!

 1. Knoflook is een geweldig kruid dat wordt gebruikt om een ​​unieke smaak aan het voedsel toe te voegen. Het helpt hartaandoeningen, hoge bloeddruk en verkoudheid en hoest te bestrijden, zegt een studie gepubliceerd in het Avicenna Journal of Phytomedicine.

Ginger

  Mierikswortel

  1. Mierikswortel heeft het vermogen om te plassen, ontstekingen te verminderen en de zenuwen te kalmeren. Het helpt ook bij het voorkomen van kanker, het stimuleren van een gezonde spijsvertering en het stimuleren van het immuunsysteem vanwege de antioxidantverbindingen. Volgens de Michigan Medicine wordt mierikswortel traditioneel gebruikt als een spijsverteringsstimulator en om wormen, hoest en keelpijn te behandelen.

  Mace

  1. Mace heeft het vermogen om het immuunsysteem te stimuleren, sterke botten op te bouwen, depressie te verminderen, het seksuele libido te verhogen, de spijsvertering te stimuleren en overtollig gas en slapeloosheid te verminderen. Het helpt ook om de huid gezond te houden, de gezondheid van het haar te verbeteren en de bloedsomloop naar alle delen van het lichaam te verbeteren.

  Mosterdzaden

  1. Mosterdzaden zitten boordevol organische verbindingen en vluchtige oliën die uw algehele gezondheid kunnen verbeteren. Ze zijn ook een prachtige bron van B-complex vitamines, die essentieel zijn voor de normale werking van uw organen.

  Nootmuskaat

  1. Nootmuskaat is een geweldige bron van antioxidanten, vitamines en mineralen die nodig zijn voor de menselijke gezondheid. Het kan schimmelinfecties bestrijden, werken als afrodisiacum, de spijsvertering verbeteren, overtollig gas verminderen, de gezondheid van haar en huid verbeteren. Het helpt ook maculaire degeneratie te voorkomen en de kans op kanker te verkleinen.

  Saffron

  1. Saffraan bevat veel carotenoïden en verhoogt de gezondheid van het immuunsysteem op een grote manier. Het bestrijdt ook infecties in wonden, verhoogt de stemming, veroorzaakt slaap, stimuleert de vorming van rode bloedcellen, elimineert spasmen en moduleert hormonale activiteit. Saffraan kan de bloeddruk verlagen door de vaatverwijdende eigenschappen van kalium.

  Kurkuma

  1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

  Tamarinde

  1. Tamarinde is een Zuid-Aziatisch kruid dat erg populair is omdat het het vermogen heeft om de bloedvaten en slagadersterkte te verbeteren, de spijsvertering en uitscheiding op een gezonde manier te reguleren, kanker te voorkomen, het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en te bouwen sterke botten. Het helpt ook de bloedcirculatie en oxygenatie te verhogen, de enzymatische activiteit in het lichaam te reguleren en ook de slijmvliezen in het lichaam te verbeteren.

  Vanillebonen

  1. Vanille bevat een breed scala aan chemische verbindingen en vluchtige oliën, die allemaal hun eigen gezondheidsvoordelen hebben. Uit de onderzoeken naar vanillebonen is echter gebleken dat ze helpen de bloeddruk onder controle te houden, de hartslag te verlagen, de zenuwen te kalmeren, de stofwisseling van het lichaam te reguleren, slaap op te wekken en sterke botten op te bouwen.

  Wat zijn specerijen?

  1. Specerijen zijn de gedroogde vorm van verschillende zaden, wortels, fruit, schors, groenten en andere plantaardige stoffen die voornamelijk worden gebruikt om het voedsel te kleuren, op smaak te brengen en te bewaren.

  Smaakprofiel van specerijen

   Specerijen per keuken

   1. Laten we eens kijken naar enkele van de specerijen die wereldwijd in populaire keukens worden gebruikt.

   Indiase kruiden

   1. Indiase kruiden, behalve beroemd om culinaire aspecten, worden al lang gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen, waaronder het verbeteren van de gezondheid van het hart (Bron: Indian Spices for Healthy Heart - Een overzicht, gepubliceerd in Current Cardiology Reviews ) De volgende kruiden zijn opgenomen in een verscheidenheid aan Indiase gerechten:

   2. Kardemom, zwarte peper, currybladeren, fenegriek, gember, venkel, ajwain, tamarinde, laurier, cayennepeper, komijn, korianderzaad, kurkuma, kruidnagel, gember, nootmuskaat, paprika, garam masala, kerriepoeder en kaneel.

   Kruiden uit het Midden-Oosten

   1. Midden-Oosterse keukens bevatten de volgende kruiden:

   2. Komijn, nootmuskaat, kardemom, kurkuma, sumak, Baharat, karwij, anijszaadjes, piment, kaneel.

   Mediterrane kruiden

   1. De meeste mediterrane gerechten bevatten deze veel voorkomende kruiden:

   2. Kaneel, oregano, laurier, kardemom, kaneel, piment, peper, nootmuskaat.

   Andere kruiden

   1. Sichuan-peper, ginseng en chipotle zijn andere kruiden die in veel keukens worden gebruikt.

   2. Begin met kruiden!

   3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.   Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407