Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


25 Indrukwekkende voordelen van zwarte thee

25 Indrukwekkende voordelen van zwarte thee

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 24 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is zwarte thee?

 1. Zwarte thee is de meest gebruikelijke soort thee die zonder melk wordt geserveerd. Het is gemaakt van theeplant die wetenschappelijk bekend staat als Camellia sinensis. Het niveau van oxidatie geeft het een unieke kleur en smaak, die varieert van amber tot donkerbruin en hartig tot zoet.

 2. Het verschil tussen zwarte, groene en witte thee is de manier waarop ze worden verwerkt. Tijdens de verwerkingsfase wordt zwarte thee gefermenteerd en geoxideerd. Aan de andere kant worden groene thee en witte thee niet gefermenteerd.

Black Tea Nutrition

 1. Natrium, eiwitten en koolhydraten. Zwarte thee is sterk, brutaler en meer geoxideerd, en dus voordeliger dan oolong, witte of groene thee. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van zwarte thee

 1. Deze geweldige thee staat bekend om zijn genezende eigenschappen en andere gezondheidsvoordelen. De krachtigste voordelen zijn:

Voorkomt hartziekten

 1. Grote hoeveelheden flavan-3-ols, flavonolen, theaflavines en galluszuurderivaten in zwarte thee helpen bij het herstellen van kransslagaderstoornissen bij hartpatiënten. Het keert ook het abnormale functioneren van bloedvaten om, wat kan leiden tot beroertes, atherosclerose en andere cardiovasculaire aandoeningen. Daarom heeft iedereen die het drinkt een verlaagd risico op hartaandoeningen.

Vermindert het risico op kanker

 1. Een onderzoek uit 2014, geleid door onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin, Madison, VS, suggereert dat inname van zwarte thee mogelijk kankerbestendig is tegen huid-, prostaat-, long- en borstkanker.

 2. Zwarte thee kan het risico op eierstokkanker verlagen bij vrouwen die thee drinken in vergelijking met degenen die dit zelden doen (Bron: MedlinePlus). Er zijn echter meer onderzoeken bij mensen nodig om te begrijpen hoe thee precies kan helpen kanker te voorkomen.

Verlaagt het risico op diabetes

 1. Thee-inname op lange termijn wordt geassocieerd met verminderde niveaus van nuchtere bloedglucose en lagere percentages diabetes type 2. De belangrijkste bioactieve verbindingen in zwarte thee zijn polyfenolen die de glycemische index verlagen.

Voorkomt lijnen

 1. Dagelijks meer dan één kopje zwarte of groene thee drinken helpt bij het voorkomen van ischemische beroertes.

Verbetert de spijsvertering

 1. Zwarte thee is rijk aan tannines en andere chemicaliën die een positief en ontspannend effect hebben op het spijsverteringsstelsel van het lichaam. Deze ontstekingsremmende kwaliteit van de thee is ook nuttig voor het genezen van spijsverteringsstoornissen. De chemische verbindingen in deze variëteit van thee bestrijdt ook maagzweren.

Antibacteriële activiteit

 1. Thee-polyfenolen staan ​​bekend om hun antibacteriële activiteit. Studies tonen aan dat zwarte thee het risico op Helicobacter pylori-infectie vermindert.

 2. Het kan een effectieve voetbehandeling zijn en problemen met zweterige, stinkende voeten verwijderen. Het sluit ook de poriën en voorkomt frequent zweten. Je kunt ook gekoelde theezakjes aanbrengen op bultjes en brandwonden om huiduitslag, roodheid en jeuk te verzachten.

Verlicht stress

 1. De consumptie van zwarte thee verlaagt niet alleen de productie van het stresshormoon, cortisol, maar normaliseert het ook. Ook, het aminozuur, l-theanine, gevonden in deze thee verlicht stress en bevordert ontspanning. Thee-inname kan het herstel versnellen na acute stress, wat anders een groter risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

Verlicht astma

 1. In het algemeen is bekend dat hete en gebrouwen vloeistoffen verlichting bieden bij astmatische aandoeningen. Het is dus geen verrassing dat zwarte thee extreem gunstig is voor astmapatiënten, omdat het de luchtpassage vergroot, waardoor ze gemakkelijker kunnen ademen.

Verbetert de mondgezondheid

 1. Polyfenolen in zwarte thee omvatten catechines, flavonoïden en tannines die een antimicrobieel effect hebben en een remmende werking op de bacteriële en speekselenzymen. Een kopje of twee ongezoete thee die dagelijks wordt ingenomen, kan ontstekingen verminderen, gaatjes voorkomen en de groei van bacteriën in de mond stoppen.

Verhoogt de botdichtheid

 1. Volgens studies vertoonden oudere vrouwen die vatbaar waren voor fracturen een lager risiconiveau wanneer ze zwarte thee dronken, vanwege de specifieke klassen flavonoïden die erin aanwezig waren. Mensen toonden ook een lagere kans op artritis vanwege de fytochemicaliën die in deze populaire drank worden gevonden.

Andere voordelen

 1. Studies tonen aan dat het consumeren van zwarte thee de bloeddruk marginaal helpt verlagen. De impact ervan is echter essentieel voor de algehele cardiovasculaire gezondheid.

 2. Er is een bundel gezondheidsvoordelen van zwarte thee, waaronder een lager cholesterolgehalte, een verlaagd risico op kanker, een verlaagde bloeddruk, stressverlichting en andere. Al deze factoren samen dragen bij aan het vergroten van het meervoudig geluksquotiënt.

 3. Voorkomt Parkinson

 4. Volgens MedlinePlus kan zwarte thee het risico op Parkinson verlagen. Zwarte thee heeft polyfenolen die neurodegeneratieve aandoeningen helpen voorkomen. Studies suggereren ook dat de neuroprotectieve effecten van thee een omgekeerde associatie hebben met de ziekte van Parkinson.

 5. Verlicht gezwollen ogen

 6. Gekoelde theezakjes, wanneer aangebracht op het gezicht of de ogen, kunnen helpen vermoeidheid te verwijderen en wallen te verminderen vanwege het cafeïnegehalte. Bewaar de theezakjes in de koelkast en breng het aan op gezwollen ogen. Zie de wallen op magische wijze verdwijnen!

 7. Verbetert de alertheid

 8. Cafeïne, aanwezig in zwarte thee, is een psychostimulant dat veel wordt gebruikt om de alertheid te verbeteren en de prestaties te verbeteren. Cafeïneconcentraties in witte, groene en zwarte thee varieerden van 14 tot 61 mg per portie (6 of 8 oz.), Wat minder is dan koffie, maar voldoende om u alert te houden zonder te leiden tot een cafeïnecrash.

 9. Zwarte thee heeft een genezend effect op darmaandoeningen door de aanwezigheid van tannines. Het is raadzaam voor alle diarreepatiënten om langzaam thee te drinken voor maximale voordelen.

 10. Rijke bron van antioxidanten

 11. Polyfenolen, zoals theaflavines, thearubigins en catechines als hoofdbestanddelen van zwarte thee, zijn voornamelijk verantwoordelijk voor antioxiderende acties. De antioxiderende eigenschappen van thee helpen de vorming van vrije radicalen te remmen, vrije radicalen op te ruimen en helpen uw cellen te beschermen tegen DNA-schade.

 12. Rijk aan antioxidanten, anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, verbetert de consumptie van zwarte thee de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Thee spoelt, wanneer aangebracht op het gezicht, voegt vocht en een gloed aan het gezicht toe en is een effectieve remedie voor een droge huid. De natuurlijke adstringerende eigenschap verstevigt de huid en geeft het een strak uiterlijk. Thee kan ook vlekken, ouderdomsvlekken verlichten en heeft een whitening-effect op de huid. Het wordt geassocieerd met een verminderd risico op niet-melanoom huidkanker (Journal of the American Academy of Dermatology 2008).

 13. Beschermt tegen UV-stralen

 14. UV-stralen kunnen extreem hard zijn voor de huid en langdurige blootstelling kan pigmentatie veroorzaken. Lokale toepassing van zwarte en groene thee kan de huid beschermen tegen schadelijke straling omdat hun polyfenolen een fotobeschermend effect hebben.

 15. Cafeïne, aanwezig in deze thee, blokkeert DHT, het hormoon dat verantwoordelijk is voor haarverlies. Het drinken van thee kan de haargroei bevorderen en de haaruitval vertragen. Zwarte theespoelingen zijn uitstekend om het haar te verzachten en de glans en kleur te verbeteren. Je kunt een spuitfles gebruiken of op je hoofdhuid aanbrengen en na 20 minuten wassen met je gebruikelijke shampoo-conditioner. Het is een goedkope natuurlijke manier om grijs haar te verven om het er gezond en glanzend uit te laten zien.

 16. Verlaagt cholesterol

 17. Mensen die zwarte thee consumeren, kunnen hun slechte cholesterolwaarden verlagen, die verantwoordelijk zijn voor hartaanvallen en fatale aanvallen. Er is ook vastgesteld dat mensen die elke dag 1 tot 2 kopjes thee drinken een lager risico op hartproblemen hebben dan mensen die minimale hoeveelheden of helemaal geen thee consumeren. Het heeft ook een anti-hypercholesterolemie-effect aangetoond bij personen met een risico op hartaandoeningen of obesitas.

 18. Verhoogt de immuniteit

 19. Zwarte thee bestrijdt niet alleen bacteriën, maar versterkt ook het immuunsysteem. De rijke bron van antioxidanten in deze warme drank voorkomt DNA-schade door opruiming door vrije radicalen.

 20. Verhoogt energie

 21. Cafeïne in zwarte thee verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en stimuleert de stofwisseling, waardoor u een hoge dosis energie krijgt.

 22. Voorkomt nierstenen

 23. Consumptie van zwarte thee is gekoppeld aan het verlagen van het risico op nierstenen. Het is echter raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u het voor dit doel gebruikt.

 24. Cures Headache

 25. Het cafeïnegehalte in zwarte thee verlicht het zenuwstelsel en verzacht hoofdpijn.

 26. Gewichtsverlies

 27. Zwarte thee verlaagt triglycerideniveaus en viscerale vetten. Zo helpt een paar veranderingen in levensstijl samen met de consumptie van zwarte thee bij het afvallen. Het helpt ook om door ontsteking veroorzaakte obesitas te voorkomen.

 28. Verlaagt de bloeddruk

 29. Geluksfactor

Hoe maak je zwarte thee?

 1. Het is heel gemakkelijk om losse zwarte thee te maken. Volg de onderstaande stappen:

 2. Chinezen voegen zoetstoffen, specerijen, chocolade of zelfs zeldzame kruiden toe tijdens het zetten van zwarte thee. In India worden er normaal gesproken melk en suiker aan toegevoegd. Sommige mensen voegen citroen of verschillende kruiden toe, waaronder gember, kaneel, kardemom, citroengras, mulethi of heilige basilicum (tulsi) om chai-thee of masala chai (populaire kruidige thee in India) te maken.

Hoe te selecteren en op te slaan?

 1. Het is heel gemakkelijk om losse zwarte thee te maken. Volg de onderstaande stappen:

 2. Chinezen voegen zoetstoffen, specerijen, chocolade of zelfs zeldzame kruiden toe tijdens het zetten van zwarte thee. In India worden er normaal gesproken melk en suiker aan toegevoegd. Sommige mensen voegen citroen of verschillende kruiden toe, waaronder gember, kaneel, kardemom, citroengras, mulethi of heilige basilicum (tulsi) om chai-thee of masala chai (populaire kruidige thee in India) te maken.

Bijwerkingen van zwarte thee

 1. Overmatige inname van zwarte thee, die meer dan 3-5 kopjes per dag drinkt, kan veel bijwerkingen hebben, waaronder:

 2. Andere bijwerkingen zijn:

 3. Opmerking: Drink geen thee na de lunch of het avondeten, omdat dit kan leiden tot een slechte spijsvertering en diarree.

 4. Afgezien van de hierboven genoemde, heeft zwarte thee veel voordelen. Als je ergens ter wereld gaat, krijg je deze thee zeker aangeboden als een stimulerende en verfrissende drank. Het is direct beschikbaar en u kunt kiezen uit honderden smaken en mengsels op de markt. Dus, ga je gang en geniet van een kop warme thee!

 5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.

Lees dit volgende:

 1. Grapefruits beschermen tegen kanker en hartziekten, verhogen de stofwisseling, vechten tegen aandoeningen zoals koorts, malaria, diabetes, constipatie en indigestie.

 2. Brandnetel kan het lichaam ontgiften, de stofwisseling verbeteren, de immuniteit verhogen, beschermen tegen bloeden, spiermassa vergroten, diabetes voorkomen en de foetus versterken.

 3. Cranberrysap heeft vele verbazingwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder het voorkomen van leeftijdsgebonden oxidatieve schade, vermindering van andere chronische hartziekten, behandeling van UTI.

 4. Voordelen van medjool dadels zijn verlichting van slechte opname van voedingsstoffen, visusgezondheid, osteoporose, hormoonproblemen, laag metabolisme, constipatie wondgenezing.

 5. Voordelen van kool zijn verlichting van constipatie, maagzweren, obesitas, huidaandoeningen, eczeem, scheurbuik, artritis, jicht, hartziekten en de ziekte van Alzheimer.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407