Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Alles wat u moet weten over ananas

Alles wat u moet weten over ananas

 1. Christopher Columbus bracht ananassen terug naar Europa na een expeditie naar Zuid-Amerika. Ananas werd bekend als een extravagant en exotisch fruit, alleen geserveerd bij de meest overdadige banketten.

 2. Ananassen zijn nu echter gebruikelijk en mensen kunnen ervan genieten in vaste, gedroogde en sapvormen.

 3. In Midden- en Zuid-Amerika wordt ananas niet alleen gewaardeerd om zijn zoete smaak, het wordt al eeuwen gebruikt om spijsverteringsproblemen en ontstekingen te behandelen.

 4. Dit artikel onderzoekt de gezondheidsvoordelen en voeding van ananas en biedt manieren om het in het dieet op te nemen.

Nutrition

 1. Een kopje verse stukjes ananas bevat ongeveer:

 2. Als percentage van uw dagelijkse behoeften biedt dezelfde hoeveelheid verse ananasbrokken:

 3. Ananas is ook een bron van belangrijke vitamines en mineralen, waaronder:

 4. Verse ananas is de enige bekende bron van een enzym dat bromelaïne wordt genoemd en dat mogelijk een rol speelt bij een reeks verschillende gezondheidsvoordelen.

Voordelen

 1. Het eten van alle soorten fruit en groenten is al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals ananas het risico op obesitas, algehele mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen vermindert.

 3. Het bevordert ook een gezonde teint en haar, meer energie en een algeheel lager gewicht.

 4. Hieronder volgen mogelijke voordelen van het eten van ananas.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

 1. In een prospectieve studie uit 2004 vertoonden mensen die 3 of meer porties per dag van alle vruchten aten een verminderd risico en vertraagde progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Astmapreventie

 1. De risico's op het ontwikkelen van astma zijn lager bij mensen die veel bepaalde voedingsstoffen consumeren.

 2. Een van deze voedingsstoffen is bètacaroteen. Het komt voor in oranje, geel en donkergroen plantaardig voedsel, zoals ananas, mango's, papaja, abrikozen, broccoli, meloen, pompoen en wortelen.

 3. Sommige kleinere studies hebben gesuggereerd dat bromelaïne ook kan bijdragen aan het verminderen van astmasymptomen.

Bloeddruk

 1. Het verhogen van de kaliuminname door het eten van groente en fruit van kalium kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Volgens de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) voldoet minder dan 2 procent van de Amerikaanse volwassenen aan de dagelijkse aanbeveling van 4.700 mg.

 2. Een hoge kaliuminname gaat gepaard met een 20 procent lager risico op overlijden door alle oorzaken.

Cancer

 1. Als uitstekende bron van vitamine C, een sterke antioxidant, kunnen ananassen de vorming van vrije radicalen helpen bestrijden. Deze zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van kanker.

 2. Oudere studies hebben aangetoond dat bètacaroteen een omgekeerd verband heeft met de ontwikkeling van darmkanker in een Japanse populatie.

 3. Een case-control studie uit 2004 koppelde beta-caroteen aan een beschermend effect op prostaatkanker.

 4. Recentere studies hebben echter aangetoond dat dit misschien niet het geval is.

 5. Hoge vezelinname van alle groenten en fruit wordt geassocieerd met een verlaagd risico op colorectale kanker.

Diabetes

 1. Personen met type 1-diabetes die vezelrijke diëten consumeren, hebben doorgaans lagere bloedglucosewaarden en personen met type 2-diabetes kunnen verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben.

 2. Een middelgrote ananas levert ongeveer 13 g vezels.

 3. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beveelt 21 tot 25 g per dag aan voor vrouwen en tussen 30 en 38 g per dag voor mannen.

Digestie

 1. Ananassen helpen vanwege hun vezel- en watergehalte constipatie te voorkomen en bevorderen de regelmaat en een gezond spijsverteringskanaal.

 2. Ananassen zijn ook rijk aan bromelaïne, een enzym dat het lichaam helpt eiwitten te verteren. Bromelaïne vermindert ook inflammatoire immuuncellen, cytokines genoemd, die de bekleding van het spijsverteringskanaal beschadigen.

 3. De oneetbare stengels zijn de meest geconcentreerde bron van bromelaïne, die kan worden geëxtraheerd en direct beschikbaar is in supplementvorm.

Vruchtbaarheid

 1. Van antioxidantrijke diëten is aangetoond dat ze de vruchtbaarheid verbeteren. Omdat vrije radicalen het voortplantingssysteem kunnen beschadigen, worden voedingsmiddelen met een hoge antioxidantactiviteit zoals ananas aanbevolen voor mensen die zwanger willen worden.

 2. De antioxidanten in ananas, zoals vitamine C en beta-caroteen, en de vitamines en mineralen koper, zink en folaat hebben eigenschappen die zowel de mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloeden.

Genezing en ontsteking

 1. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat bromelaïne, voornamelijk in de stengel, zwelling, blauwe plekken, genezingstijd en pijn geassocieerd met letsel en chirurgische ingrepen kan verminderen.

Hartgezondheid

 1. Het vezel-, kalium- en vitamine C-gehalte in ananas bevorderen allemaal de gezondheid van het hart.

 2. In één onderzoek verminderden mensen die 4,069 mg kalium per dag consumeerden het risico op overlijden door ischemische hartziekten met 49 procent in vergelijking met degenen die minder kalium consumeerden.

 3. Onderzoekers koppelen hoge inname van kalium aan een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen.

Skin

 1. De antioxidant vitamine C, wanneer het in zijn natuurlijke vorm wordt gegeten of lokaal wordt aangebracht, kan helpen om huidschade veroorzaakt door de zon en vervuiling te bestrijden, rimpels te verminderen en de algehele huidtextuur te verbeteren.

 2. Vitamine C speelt ook een essentiële rol bij de vorming van collageen, het ondersteuningssysteem van de huid.

Diet

 1. Selecteer een ananas met een stevig, mollig lichaam, zonder blauwe plekken of zachte plekken en met groene bladeren aan de kruin.

 2. Een groene buitenste schil betekent niet dat de ananas niet rijp is en, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ook niet het gemak waarmee de bladeren van de kruin trekken.

 3. Pluk ananassen op hun hoogste rijpheid. In tegenstelling tot andere vruchten, zullen ze niet blijven rijpen zodra ze zijn geplukt.

 4. Hele ananas moet op kamertemperatuur worden bewaard, terwijl gesneden ananas in de koelkast moet worden bewaard.

 5. Als u ingeblikte of verpakte ananas eet, zorg er dan voor dat u de soorten in ananassap opneemt, geen zware siroop.

 6. Hier zijn enkele voorbereidingstips voor het opnemen van meer ananas in het dieet:

 7. Er is een uitstekende selectie ananasproducten die online kunnen worden gekocht, met duizenden beoordelingen van klanten.

Risico's

 1. Bètablokkers, een soort medicijn dat meestal wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Kaliumrijke voedingsmiddelen moeten met mate worden geconsumeerd bij het nemen van bètablokkers.

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als uw nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 3. Degenen met gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) kunnen een toename van symptomen ervaren, zoals brandend maagzuur en oprispingen, bij het consumeren van zeer zure voedingsmiddelen. Individuele reacties variëren echter.

 4. Focus op het gevarieerd houden van het algehele dieet en het toevoegen van een reeks voedingsstoffen aan het algehele dieet, in plaats van specifiek voedsel.

 1. Hoeveel ananas moet ik per dag eten?

:

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Een minimum van 5 porties fruit en groenten per dag wordt aanbevolen voor de algehele gezondheid. Experts moedigen meer groenten dan fruit aan voor gewichtsbeheersing, dus dit laat ruimte voor ongeveer 2 porties fruit per dag. [! 7592 => 1140 = 17!

 3. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 26 juli 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407