Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nutritionele voordelen van het elke dag eten van rozijnen

Nutritionele voordelen van elke dag rozijnen eten

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Vanessa Voltolina (MS, RD)

 2. Verbeterde spijsvertering, gezondheid van de botten, ijzergehaltes, acidose, koorts en seksuele disfunctie. Ze staan ​​ook bekend om hun bijdrage aan een gezonde gewichtstoename en om hun positieve invloed op ogen, tanden en haar. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn rozijnen?

 1. Rozijnen worden gemaakt door druiven te drogen, hetzij in de zon, hetzij in drogers, waardoor de druiven worden omgezet in gouden, groene of zwarte gedroogde vruchten. Ze zijn van nature zoet van smaak en worden wereldwijd veel gebruikt in de culturele keuken, vooral in desserts.

Zijn rozijnen goed voor u?

 1. Rozijnen zijn misschien klein van formaat, maar ze hebben een voedingswaarde! Ze worden beschouwd als onderdeel van de fruitgroep, volgens een rapport van het USDA Center for Nutrition Policy Promotion. Deze gedroogde vruchten stimuleren de energie en worden meestal toegevoegd aan gezondheidstonicums, snacks en compacte, energierijke voedingssupplementen voor bergbeklimmers, backpackers en kampeerders.

Rozijnenvoeding

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database zijn rozijnen een goede bron van energie, vezels, eiwitten en koolhydraten. Ze bevatten veel suiker en calorieën, maar hebben nog steeds een lage glycemische index. Rozijnen bevatten geen cholesterol en zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder:

Calorieën in rozijnen

 1. Een portie rozijnen van 43 gram bevat ongeveer 129 calorieën. Omdat ze veel calorieën bevatten, wordt aanbevolen om op een dag een 1/4 kopje rozijnen of 1 kleine snackdoos (anderhalve oz) te eten die in de meeste supermarkten verkrijgbaar is.

Voordelen van rozijnen

 1. Rozijnen bevatten veel vezels, wat helpt om de natuurlijke vloeistoffen in het lichaam te absorberen. Dit type vezel wordt als onoplosbare vezel beschouwd omdat het water opneemt om volume te winnen. Dit voegt bulk toe aan het voedsel dat door het darmkanaal beweegt, wat zorgt voor meer regelmatige stoelgang en uiteindelijk helpt bij het verlichten van constipatie.

 2. Een studie in het Journal of Medicinal Food bevestigt dat het toevoegen van slechts twee porties rozijnen per dag - een relatief kleine verandering in het dieet, omdat ze vermelden dat het de darmfunctie kan verbeteren en het risico op colon kan verminderen kanker.

Verlicht bloating

 1. De vezel in rozijnen helpt giftige stoffen en schadelijke stoffen uit het spijsverteringskanaal te vegen. Dit kan mensen beschermen tegen darmziekten, bacteriegroei en ongemak tegen een opgeblazen gevoel.

Zuurgraad voorkomen

 1. Rozijnen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid ijzer, wat direct helpt tegen bloedarmoede. Het bevat ook veel leden van het vitamine B-complex die essentieel zijn voor de vorming van nieuw bloed. Het hoge kopergehalte helpt ook bij de productie van rode bloedcellen.

Mondgezondheid bevorderen

 1. Oleanolzuur, een van de fytochemicaliën in rozijnen, speelt een cruciale rol bij het beschermen van uw tanden tegen bederf, gaatjes en broosheid. Het voorkomt effectief de groei van Streptococcus mutans en Porphyromonas gingivalis, twee van de bacteriesoorten die het meest verantwoordelijk zijn voor gaatjes.

 2. Dit wordt opgemerkt in een studie door Dr. Christine D. Wu, Afdeling Kindertandheelkunde, College of Dentistry, Universiteit van Illinois, Chicago. Hoe vreemd het ook klinkt, hoe langer ze aan je tanden eten, hoe beter, want dat zorgt voor een langdurig contact van oleanolzuur met de tanden, waardoor de preventieve kracht van bacteriegroei wordt verhoogd.

Rijk aan antioxidanten

 1. Rozijnen bevatten veel antioxidanten, waaronder catechinen en polyfenolische fytonutriënten. Deze antioxidanten beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen, een van de belangrijkste onderliggende factoren die verband houden met de groei van kankercellen en andere aandoeningen zoals maculaire degeneratie. Er is echter meer wetenschappelijk bewijs nodig om deze bevindingen te bevestigen.

 2. Verder helpt het vezelgehalte de uitscheiding van gal uit het lichaam te bevorderen, waardoor gifstoffen worden weggespoeld.

 3. Gin-doordrenkte gouden rozijnen zijn een populaire folkremedie die chronische pijn en vooral artritische pijn helpt verlichten. Anekdotisch bewijs suggereert dat mensen verbetering in artritische symptomen vertonen tussen 1-8 weken na het dagelijks consumeren van 10 van deze "dronken" rozijnen.

 4. Calcium, het belangrijkste element van onze botten, is aanwezig in rozijnen. Deze gedroogde vruchten zijn een van de beste bronnen van boor, een micronutriënt (een voedingsstof die het lichaam in een zeer kleine hoeveelheid nodig heeft). Boor is van vitaal belang voor de juiste botvorming en efficiënte opname van calcium.

 5. Het is met name nuttig bij het voorkomen van door de menopauze veroorzaakte osteoporose bij vrouwen en is zeer gunstig voor botten en gewrichten. Kalium is een andere essentiële voedingsstof die in hoge concentraties voorkomt en die kan helpen botten te versterken en botgroei te bevorderen, waardoor de kans op osteoporose wordt verminderd.

Vruchtbaarheid verhogen

 1. Van rozijnen is al lang bekend dat ze het libido stimuleren en opwinding opwekken, voornamelijk vanwege de aanwezigheid van een aminozuur genaamd L-arginine, dat ook helpt de symptomen van verminderde spermamotiliteit te verminderen. Dit wordt bevestigd in onderzoek bij 180 patiënten die lijden aan de aandoening, ook bekend als asthenospermie.

 2. Opmerking: het is in India gebruikelijk om de bruid en bruidegom elk een glas melk te laten drinken, gekookt met rozijnen en een snufje saffraan op hun huwelijksnacht.

Huidgezondheid verbeteren

 1. Antioxidanten en vitamine C in rozijnen helpen de huid stralend, strak en jeugdig te houden. Door ze op te eten, kunnen aandoeningen zoals psoriasis en acne worden voorkomen, omdat ze sterke kiemdodende eigenschappen hebben.

Haargezondheid promoten

 1. Dagelijkse consumptie van rozijnen helpt glanzend en dik haar te bevorderen, omdat het vitamine C-gehalte celschade voorkomt. Hun ontstekingsremmende eigenschappen helpen irritatie van de hoofdhuid, roos en schilfering voorkomen.

Goede slaap bevorderen

 1. Bloedarmoede door ijzertekort kan een oorzaak zijn van uw slapeloosheidsproblemen en daarom kan de inname van ijzerrijke rozijnen helpen om een ​​goede nachtrust te garanderen.

Cholesterolgehalten regelen

 1. De hoge niveaus van kalium, vezels, polyfenolen, fenolzuur, tannines en antioxidanten in rozijnen vervangen de verzadigde vetten in het dieet die leiden tot cholesterol in de slagader, waardoor de gezondheid van het hart wordt bevorderd.

Hypertensie verlagen

 1. Studies tonen een positieve correlatie aan tussen verminderde hypertensie en consumptie van rozijnen. Veel van de voedingsstoffen die erin zijn verpakt, zijn echter nuttig, maar experts geloven dat het het hoge kaliumgehalte is dat helpt de spanning van bloedvaten te verminderen en de hoge bloeddruk te verlagen. Een rapport gepubliceerd in het New England Journal of Medicine zegt dat de voedingsvezels in deze gedroogde druiven ook de biochemie van bloedvaten beïnvloeden en hun stijfheid verminderen, wat op zijn beurt hypertensie vermindert.

Gewichtstoename promoten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

Diabetes onder controle

 1. In een aantal onderzoeken is het verband tussen rozijnen en bloedglucosewaarden onderzocht. Rozijnen zijn in verband gebracht om de postprandiale insulinerespons te verlagen, wat betekent dat ze de spikes of kelderen op de insuline na een maaltijd kunnen stabiliseren. Ze helpen ook bij het reguleren van de afgifte van leptine en ghreline, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor het vertellen van het lichaam wanneer het hongerig of vol is - een andere sleutel in het dwarsbomen van het optreden van diabetes.

 2. Door deze hormonen in de gaten te houden, kunnen mensen die rozijnen eten hun kansen op een gezond voedingspatroon verbeteren en overeten voorkomen.

Niergezondheid promoten

 1. Kalium in rozijnen kan de vorming en herhaling van nierstenen helpen voorkomen.

 2. Verhoog de opname van voedingsstoffen

 3. Rozijnen hebben een rijk gehalte aan vitamines, aminozuren en mineralen zoals selenium en fosfor, die de opname van andere voedingsstoffen en eiwitten in het lichaam vergemakkelijken. Door ze in je dieet op te nemen, kun je je algehele energie en immuunsysteem verbeteren.

 4. Levergezondheid

 5. Door de nacht geweekte rozijnen en rozijnenwater worden gebruikt als onderdeel van het leverreinigingsdieet omdat de gedroogde vruchten rijk zijn aan bioflavonoïden die u beschermen tegen de activiteit van vrije radicalen. Rozijnenwater bevordert vooral een goede levergezondheid, wat helpt het bloed te zuiveren.

Hoe eten?

 1. Rozijnen kunnen op een aantal creatieve en gezonde manieren als onderdeel van uw dagelijkse voeding worden opgenomen:

Hoe opslaan?

 1. Na opening moeten rozijnen op een koele, droge plaats worden bewaard. Ze kunnen maximaal 6 maanden in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Ze behouden hun smaak, kleur en voedingswaarde. Je kunt ze ook een jaar lang gekoeld bewaren. In het geval ze opdrogen, kun je ze bruikbaar maken door ze een paar minuten over kokend water te stomen.

Sultanas versus rozijnen versus krenten

 1. Veel mensen worstelen met het kennen van het verschil tussen rozijnen, rozijnen en krenten tijdens het bakken. Laten we de onderstaande verschillen eens bekijken.

Bijwerkingen

 1. Er zijn een paar risicofactoren voor overmatige consumptie van rozijnen.

 2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Aubergine helpt bij het opbouwen van sterke botten, vermindert de symptomen van bloedarmoede, vermindert stress en verbetert de spijsvertering. Aubergines helpen ook bij gewichtsverlies, kankerpreventie, diabetescontrole.

 2. Voordelen van selderij zijn onder meer gewichtsverlies, verlichting van hoge cholesterolwaarden en artritispijn. Selderij helpt het lichaam te ontgiften en hoge bloeddruk te verlagen.

 3. Brandnetelthee is een heerlijke en gezonde drank die helpt oxidatieve stress te verminderen, pijn en ontsteking te verlichten, bloeddruk te verlagen, bloedsuiker en cholesterol

 4. De antioxidantrijke cafeïnevrije rode rooibosthee kan warm of koud worden gegeten vanwege de voordelen ervan, zoals het verbeteren van de gezondheid van de huid en het voorkomen van ontstekingen. Lees verder!

 5. Melasse is een zoetstof met veel voordelen. Melasse geeft verlichting van hoofdpijn, stress, diabetes, constipatie, menstruatie gerelateerde problemen, obesitas, acne.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407