Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


The 23 Best Hangover Foods

Takeaway

 1. Een kater is de reactie van uw lichaam op het drinken van teveel alcohol.

 2. Symptomen zijn vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, lichtgevoeligheid, uitdroging of duizeligheid die enkele uren aanhoudt.

 3. Onderzoek naar katers is beperkt en de exacte processen erachter zijn slecht begrepen.

 4. Er wordt gedacht dat het lichaam tijdens een kater specifieke hormonale en immuunreacties ervaart die verschillende symptomen veroorzaken (1, 2, 3).

 5. Hoewel er geen remedie is voor kater, kunnen verschillende voedingsmiddelen en dranken symptomen verlichten (4).

 6. Hier zijn de 23 beste voedingsmiddelen en dranken om een ​​kater te verlichten.

1. Bananas

 1. Alcohol blokkeert de productie van een hormoon dat uw lichaam helpt water vast te houden, wat leidt tot uitdroging en het verlies van elektrolyten zoals kalium en natrium (5).

 2. Bananen zijn bijzonder rijk aan kalium en kunnen de voorraad van uw lichaam aanvullen. Een middelgrote banaan bevat 12% van de dagelijkse waarde (DV) voor deze voedingsstof (6).

2. Eieren

 1. Eieren zijn rijk aan cysteïne, een aminozuur dat uw lichaam gebruikt om de antioxidant glutathion te produceren.

 2. Het drinken van alcohol vermindert de voorraden glutathion in het lichaam. Zonder dit heeft uw lichaam het moeilijk om de giftige bijproducten van alcoholmetabolisme af te breken (7, 8).

 3. Het eten van cysteïne-rijke eieren is een geweldige manier om glutathion in uw lichaam te verhogen en mogelijk de kater-symptomen te verbeteren.

3. Watermeloen

 1. Omdat hoofdpijn geassocieerd met een kater meestal te wijten is aan uitdroging en verminderde bloedtoevoer naar de hersenen, kan het eten van watermeloen helpen (9, 10).

 2. Watermeloen is rijk aan L-citrulline, een voedingsstof die de bloedstroom kan verhogen (11).

 3. Bovendien kan het hoge watergehalte u helpen rehydrateren.

4. Pickles

 1. Augurken bevatten veel natrium, een elektrolyt die tijdens overmatig drinken leeg raakt.

 2. Het eten van augurken of het drinken van hun pekel kan uw natriumgehalte verhogen en uw kater overwinnen. [! 109305 => 1140 = 5!

 3. Houd er rekening mee dat het natriumgehalte van augurken per merk kan verschillen.

5. Honing

 1. Vanwege het hoge fructosegehalte kan honing de symptomen van de kater verbeteren. In feite kan het tussen 34,8% en 39,8% fructose zijn, afhankelijk van het type (14).

 2. Hoewel onderzoek naar dit onderwerp beperkt is, kan fructose je lichaam sneller van alcohol ontdoen (15, 16).

 3. Uit een onderzoek bij 50 volwassenen bleek dat honing de eliminatie van alcohol met maximaal 32,4% verhoogde (15).

 4. Ondanks zijn vermogen om de snelheid waarmee uw lichaam van alcohol afkomt te verhogen, leek fructose de intensiteit van de kater-symptomen niet te verminderen in een andere studie (17).

 5. Toch moet het eten van honing en ander voedsel met fructose niet worden uitgesloten als een mogelijke manier om zich beter te voelen na te veel drinken.

6. Crackers

 1. Crackers bevatten snelwerkende koolhydraten die uw bloedsuikerspiegel tijdens een kater kunnen verhogen en gerelateerde symptomen kunnen verbeteren.

 2. Wanneer de lever alcohol verwerkt, concentreert deze zich niet langer op het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit is de reden waarom lage bloedsuikerspiegel kan voortvloeien uit overmatig drinken, vooral bij mensen met diabetes. Het eten van koolhydraten verhoogt de bloedsuikerspiegel (18, 19).

 3. Vijf zoutcrackers (30 gram) bevatten ongeveer 22 gram koolhydraten (20).

7. Noten

 1. Vanwege hun hoge magnesiumgehalte kunnen noten een oplossing zijn voor je kater.

 2. Overmatig alcoholgebruik kan magnesium in uw cellen uitputten. Als gevolg hiervan kan het opnieuw vullen van magnesiumopslag symptomen helpen behandelen (21, 22).

 3. Een portie van 71 gram amandelen bevat bijna 50% van de DV voor magnesium (23).

8. Spinazie

 1. Spinazie is rijk aan folaat, een voedingsstof die door intensief drinken kan worden verminderd.

 2. Uit een evaluatie van het onderzoek bleek dat alcohol de foliumzuurabsorptie schaadt en chronische alcoholinname tot een tekort kan leiden (24).

 3. Spinazie eten kan je helpen om na het drinken van alcohol voldoende foliumzuur te behouden. Eén kop (180 gram) gekookte spinazie levert 66% van de DV (25).

9. Avocado

 1. Avocado's eten na een nacht van zwaar drinken kan helpen het kaliumgehalte te verhogen door alcoholgebruik en uitdroging.

 2. Eén avocado (136 gram) verpakt zelfs 20% van de DV voor dit mineraal (26).

 3. Bovendien toont onderzoek aan dat avocado's verbindingen bevatten die beschermen tegen leverbeschadiging. Omdat teveel drinken een zware belasting voor je lever is, kunnen avocado's vooral gunstig zijn voor katertjes (27).

10. Vlees

 1. Vlees en andere eiwitrijke voedingsmiddelen kunnen uw lichaam helpen beter om te gaan met een kater.

 2. Onderzoek toont aan dat alcohol voorkomt dat je lichaam bepaalde aminozuren opneemt. Chronisch alcoholgebruik kan zelfs leiden tot aminozuurdeficiënties (28, 29).

 3. Je lichaam breekt eiwitten af ​​in aminozuren, waardoor het een goede keuze is tijdens een kater.

 4. Drie gram (85 gram) rundvlees bevat bijna 25 gram eiwit, terwijl drie gram (84 gram) kipfilet 13 gram (30, 31) bevat.

11. Havermout

 1. Havermout bevat complexe koolhydraten die zorgen voor een langzame en gestage afgifte van suiker in de bloedbaan en kan helpen bij kater-symptomen.

 2. Uit een onderzoek bleek dat het eten van een ontbijt vol complexe koolhydraten in plaats van geraffineerde suikers leidde tot een beter humeur en minder vermoeidheid (32).

 3. Naar havermout reiken na een nacht van zwaar drinken kan helpen bij aan kater gerelateerde angst, vermoeidheid of lage bloedsuikerspiegel.

12. Bosbessen

 1. Bosbessen zijn rijk aan voedingsstoffen die ontstekingen in je lichaam bestrijden, wat handig is als je een kater hebt (33).

 2. Een onderzoek bij 20 mannen wees uit dat de bloedspiegels van verschillende ontstekingsverbindingen stegen na alcoholgebruik (34).

 3. Dus, het eten van bosbessen na te veel te hebben gedronken kan helpen om gerelateerde ontstekingen te bestrijden.

13. Kip Noedelsoep

 1. Noedelsoep met kip is een populair middel tegen griep of verkoudheid. Het kan echter ook nuttig zijn voor katertjes.

 2. Uit onderzoek blijkt dat kippennoedelsoep u kan helpen rehydrateren - meestal vanwege het hoge natriumgehalte (35).

 3. Eén kop (245 gram) kipnoedelsoep levert 35% van de DV voor natrium (36).

14. Sinaasappelen

 1. Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C, waardoor uw lichaam mogelijk geen glutathion verliest.

 2. Glutathione is een antioxidant die uw lichaam van alcohol helpt ontdoen en vaak wordt verminderd tijdens alcoholgebruik (37, 38).

 3. Het eten van sinaasappels kan je de vitamine C geven die je nodig hebt om het glutathion-niveau stabiel te houden en zelfs je kater te genezen (39, 40).

15. Asperges

 1. Asperges bevatten bepaalde verbindingen die katerverlichting kunnen bieden.

 2. Volgens een reageerbuisstudie verdubbelden extracten in asperges meer dan de verdubbeling van de effectiviteit van bepaalde enzymen die alcohol afbreken en ook levercellen beschermden tegen schade (41).

 3. Hoewel er momenteel geen onderzoek is gedaan naar het effect van asperges op katertjes bij mensen, is het eten van deze groente misschien het proberen waard.

16. Zalm

 1. Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren die uitstekend zijn in het verminderen van ontstekingen in uw lichaam (42).

 2. Omdat het drinken van alcohol het aantal stoffen dat ontstekingen kan veroorzaken kan verhogen, kan het eten van zalm of andere vette vis een goede manier zijn om de kater-symptomen te verlichten (43).

17. Zoete aardappelen

 1. Zoete aardappelen bevatten verschillende voedingsstoffen die u kunnen helpen sneller over een kater te komen.

 2. Eén kop (200 gram) gekookte zoete aardappel heeft meer dan 750% van de DV voor vitamine A, 14% van de DV voor magnesium en 27% van de DV voor kalium (44).

 3. Vitamine A kan helpen de ontsteking geassocieerd met kater te bestrijden, terwijl magnesium en kalium nodig zijn om te vervangen wat verloren gaat tijdens alcoholgebruik (45, 46, 47).

18. Gember

 1. Uitgebreid onderzoek ondersteunt het gebruik van gember als een effectief middel tegen misselijkheid (48, 49, 50).

 2. De anti-misselijkheidseffecten van gember maken het een mogelijke behandeling voor maagklachten geassocieerd met kater.

 3. Het kan alleen, in smoothies of als thee worden gegeten.

19. Water

 1. Drinkwater is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen met een kater.

 2. Omdat alcohol een diureticum is, moet u vaker plassen en neemt het waterverlies toe. Water kan deze verloren vloeistoffen aanvullen (51, 52).

20. Tomatensap

 1. Tomatensap kan een andere goede drank zijn om te drinken met een kater.

 2. Uit onderzoek blijkt dat tomaten verbindingen bevatten die beschermen tegen leverbeschadiging. Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot leverschade, dus tomaten kunnen de effecten van alcoholgebruik tegengaan (53, 54, 55).

 3. Bovendien bleek uit een reageerbuisstudie dat tomatensap de snelheid kan versnellen waarmee enzymen alcohol verwerken (56).

21. Groene thee

 1. Groene thee kan ook nuttig zijn bij het bestrijden van katers.

 2. Uit een onderzoek bleek dat verbindingen in groene thee de bloedalcoholconcentratie bij ratten aanzienlijk verlaagden. Aanvullend onderzoek toont vergelijkbare effecten bij muizen die groene thee-extracten krijgen (57, 58).

 3. Hoewel er alleen onderzoek is gedaan bij dieren, kan de effectiviteit van groene thee bij het verbeteren van de kater-symptomen zich vertalen naar de mens.

22. Kokosnootwater

 1. Omdat hydratatie zo'n belangrijk onderdeel is van het herstel van een kater, kan het drinken van kokoswater het gemakkelijker maken om over een kater te komen.

 2. Kokoswater bevat veel elektrolyten. Eén kop (240 ml) kokoswater bevat respectievelijk 11% en 17% van de DV's voor natrium en kalium (59).

 3. Uit onderzoek is gebleken dat kokoswater net zo effectief is als traditionele sportdranken voor rehydratatie (60, 61).

23. Koffie

 1. Ten slotte kan koffie gunstig zijn voor het verslaan van een kater.

 2. Koffieconsumptie is in sommige onderzoeken in verband gebracht met verminderde ontsteking, maar het onderzoek is gemengd. Daarom kan het drinken van een kopje Joe na een nacht van zwaar drinken al dan niet de ontsteking van een kater bestrijden (62, 63, 64).

 3. Als u echter uw katermoeheid wilt verbeteren en alerter wilt worden, is koffie een goede keuze (65).

De onderste regel

 1. Hoewel er geen magische remedie is voor een kater, kunnen verschillende voedingsmiddelen en dranken je helpen je beter te voelen.

 2. De beste manier om een ​​kater te voorkomen, is om alcohol helemaal te vermijden of met mate te drinken.

 3. Als je merkt dat je een kater hebt, kan het eten van sommige voedingsmiddelen of dranken op deze lijst je snel weer normaal maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407