Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de beste vissen om te eten voor de gezondheid?

Wat zijn de beste vissen om te eten voor de gezondheid?

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt de meeste mensen twee keer per week zeevruchten aan als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

 2. Vette vis bevat omega-3-vetzuren, die nuttige vetten zijn die mensen uit hun dieet moeten halen. Omega-3-vetzuren hebben potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het helpen voorkomen van hart- en vaatziekten.

 3. Omdat vis een vetarme eiwitbron is, kan opname in het dieet mogelijk ook leiden tot gewichtsverlies.

 4. In dit artikel bekijken we acht van de beste soorten vis om te eten, inclusief hun voedingsprofielen en hoe ze te koken.

1. In het wild gevangen zalm

 1. Alle soorten zalm bevatten omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart.

 2. Deze vis is ook een goede bron van vitamine D en calcium. Voor hogere niveaus van voedingsstoffen is het echter beter om in het wild gevangen zalm te kiezen in plaats van gekweekte zalm.

 3. Wilde zalm bevat meestal meer omega-3 vetzuren en vitamines en heeft minder verzadigd vet.

Hoe het te koken

 1. Een eenvoudige manier om zalm te bereiden is om het in perkamentpapier te stomen.

 2. Om dit te doen:

2. Tonijn

 1. Tonijn is over het algemeen veilig om met mate te eten. Sommige soorten tonijn bevatten meer kwik dan andere, en mensen moeten ervoor zorgen dat ze hun consumptie van deze variëteiten beperken.

 2. Tonijn in blik of witte tonijn heeft een hoger kwikgehalte dan ingeblikt licht, of gestreepte tonijn.

 3. Tonijn bevat weinig calorieën en veel vitamines en eiwitten. Een portie skipjack tonijn van 100 gram (g) bevat 22 g eiwit.

 4. Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat bepaalde soorten tonijn, waaronder blauwvintonijn, worden bedreigd door overbevissing. Waar mogelijk moeten ze een type kiezen dat geen risico loopt, zoals skipjack.

Hoe te koken

 1. Tonijn is gemakkelijk te bereiden. Bestrijk een tonijnsteak met olijfolie en bestrooi deze met zout en peper. Schroei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de vis gemakkelijk schilfert.

3. Regenboog forel

 1. De meeste forellen die verkrijgbaar zijn in supermarkten zijn het product van de landbouw in zoetwatervijvers en betonnen banen, die een stromende rivier nabootsen.

 2. Er zijn strikte voorschriften voor forelkwekerij in de VS, die het aantal chemicaliën beperken dat boeren kunnen gebruiken. Deze verordening resulteert in lagere kwikgehaltes, waardoor deze soort kweekvis een veiligere en gezondere keuze is.

 3. Gekweekte regenboogforel bevat 19,94 g eiwit per 100 g en 4,30 microgram (mcg) vitamine B-12.

Hoe het te koken

 1. Forel bakken of grillen met wat olijfolie, citroensap en kruiden is een eenvoudige bereidingswijze.

4. Pacifische heilbot

 1. Heilbot is een stevige, witte vis met een milde smaak. Het is misschien een goede keuze voor mensen die meestal niet van vis houden maar het graag aan hun dieet willen toevoegen.

 2. Heilbot bevat 18,56 g eiwit per 100 g en is ook een goede bron van kalium en vitamine D.

Hoe het te koken

 1. Het is mogelijk om heilbot op verschillende manieren te bereiden en te eten.

 2. Een eenvoudige optie is om heilbotfilets te marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, citroensap, basilicum en peterselie. Grill of paneer de filets tot ze gemakkelijk schilferen.

 3. Mensen kunnen bruine rijst en groenten toevoegen om een ​​stevige maaltijd te maken.

5. Makreel

 1. Makreel is een stevige, witte vis met een sterke smaak.

 2. Het heeft meestal meer omega-3 vetzuren en vitamine B12 dan andere vissoorten. Het kiezen van ingelegde of gerookte makreel kan het natriumgehalte van de vis verhogen, dus mensen moeten dit controleren op voedseletiketten.

 3. Kleinere variëteiten, zoals Atlantische en Spaanse makreel, zijn betere keuzes omdat grotere vissen de neiging hebben om hogere niveaus van kwik te bevatten.

Hoe het te koken

 1. Mensen kunnen makreelfilets pocheren met een beetje wijn, water, gesneden ui en wat peper.

6. Kabeljauw

 1. Kabeljauw is een schilferige, witte vis die gemakkelijk te bereiden is.

 2. Kabeljauw is een goede bron van fosfor, niacine en vitamine B-12. Het bevat veel eiwitten maar weinig vet en calorieën, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die proberen hun lichaamsgewicht onder controle te houden.

Hoe het te koken

 1. Kabeljauw kruiden en in de oven roosteren maakt het zeer smaakvol. Serveer het met geroosterde groenten, zoals courgette, asperges, uien en paprika.

 1. Sardines zijn een andere vette vis, en ze bieden veel voedingsvoordelen. Sardines zijn rijk aan calcium, ijzer, selenium, eiwit, vitamine B12 en omega-3-vetzuren.

 2. Mensen kunnen vers van sardines genieten, maar ze zijn vaker beschikbaar in blik of ingevroren. Mensen die sardines in blik eten, moeten het etiket controleren op olie- en natriumgehalte.

Hoe kook je ze

 1. Ingeblikte sardines kunnen smaak en textuur aan een salade toevoegen.

8. Haring

 1. Haring is een andere vis die tot de sardinefamilie behoort. Haring is een nuttige bron van omega-3-vetzuren en levert ook 17,96 g eiwit en 13,67 mcg vitamine B12 in elke 100 g.

 2. Ingelegde of gerookte haring heeft een hoger natriumgehalte, waar mensen op moeten letten bij het plannen van maaltijden.

Hoe het te koken

 1. Het is mogelijk om uitgebeende en gefileerde haring te kopen, die eenvoudig te bakken, pannen of grillen is.

Zijn er vissen die u moet vermijden?

 1. Sommige mensen maken zich zorgen over het eten van vis omdat ze zich zorgen maken over de hoeveelheid kwik. Kwik, een potentiële contaminant in vis, is een giftig metaal dat genetische afwijkingen of schade aan de hersenen of nieren kan veroorzaken.

 2. Over het algemeen bevatten grotere vissen het meeste kwik, omdat dit metaal meer tijd heeft gehad om zich op te bouwen in het lichaam van de vis. Het eten van een verscheidenheid aan vis helpt ervoor te zorgen dat de algehele kwikinname van een persoon laag is. Mensen moeten tilefish uit de Golf van Mexico, haaien, zwaardvissen en koningsmakreel vermijden omdat deze vissen veel kwik bevatten.

 3. Er zijn ook ethische zorgen over overbevissing, dus mensen moeten hun vis uit een duurzame bron kiezen en rassen die worden bedreigd vermijden.

 4. Er zijn bronnen beschikbaar om een ​​persoon te helpen gezonde soorten vis te kiezen die ze kunnen eten zonder een significante impact op het milieu te hebben. Het Monterey Bay Aquarium heeft bijvoorbeeld een programma genaamd Seafood Watch dat informatie van gezondheidsorganisaties en milieugroeperingen gebruikt om zeevruchten van over de hele wereld aan te bevelen.

Takeaway

 1. Een paar keer per week vis eten is een geweldige manier om magere eiwitten samen met belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

 2. Sommige soorten vis zijn betere keuzes dan andere vanwege een lagere kans op verontreinigingen, zoals kwik.

 3. Een arts kan individuele aanbevelingen doen over de consumptie van kwikhoudende vis voor kinderen, mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven of mensen met gezondheidsproblemen.

 4. Artikel laatst herzien door ma 12 november 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Cao, Y., Lu, L., Liang, J., Liu, M., Li, X., Sun, R., ... Zhang, P. (2015, Mei). Omega-3-vetzuren en primaire en secundaire preventie van hart- en vaatziekten [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407