Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 geweldige voordelen van Apple

13 geweldige voordelen van Apple

 1. Naast dat ze heerlijk zijn, zijn de gezondheidsvoordelen van appels ook de preventie van hart- en GI-aandoeningen, constipatie, bloedarmoede en diabetes. Ze kunnen ook helpen bij het verlichten van symptomen van reuma, verschillende soorten kanker, jicht en de ziekten van Alzheimer en Parkinson. Appels helpen bij het verminderen van zwakte, verlichting van dysenterie en het bevorderen van de spijsvertering. Ten slotte is bekend dat ze helpen bij tand- en huidverzorging.

Wat zijn appels?

 1. Appels (Malus domestica) zijn pomaceuse vruchten geproduceerd door appelboom die behoort tot de familie Rosaceae. De schil van appels is dun maar stevig en het vruchtvlees is dik en sappig; de vrucht wordt zacht als hij rijpt. De binnenste kern bevat de zaden, die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid als ze te veel worden geconsumeerd. De voedingsstoffen zitten in het vlees en de huid, die een rijke bron van anthocyanen en tannines zijn. De uitdrukking blijft waar: 'Een appel per dag houdt de dokter weg!'

 2. In 2010 werd het volledige genoom van de appel gedecodeerd, wat heeft geleid tot een toename van onderzoek en begrip van waarom appels zo gunstig zijn voor onze gezondheid en welke specifieke componenten verantwoordelijk zijn voor de boost die ze bieden! Laten we eens kijken naar enkele van die essentiële componenten van een van 's werelds favoriete en gezondste fruitsoorten!

Apple Nutrition

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten appels veel essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Ze zijn vrij van vet, natrium en cholesterol. Antioxidanten, kalium, voedingsvezels, vitamine C en een paar vitamine B (niacine, vitamine B6) zijn verantwoordelijk voor de lange lijst van gezondheidsvoordelen die aan appels worden toegeschreven.

 2. Het zijn energierijke en waterrijke vruchten die je helpen je vol te voelen. Ze worden terecht "voedingskrachtcentrales" genoemd.

Gezondheidsvoordelen van appels

 1. Hieronder worden enkele van de beste gezondheidsvoordelen van appels genoemd die u kunnen helpen de dokter weg te houden:

Hulp bij de spijsvertering

 1. Onderzoek door Dr. Ferdous Gheyas van het Department of Horticulture Science aan de North Carolina State University, meldt dat appels rijk zijn aan oplosbare vezels. Volgens de USDA National Nutrient Database, levert één grote appel 20 procent van hun dagelijkse aanbevolen inname van voedingsvezels. De vezels helpen bij het verbeteren van het spijsverteringsproces. Regelmatige consumptie van vezels in appels zorgt voor soepele stoelgang en het voorkomen van constipatie, diarree, prikkelbare darm syndroom (IBS) en andere maagaandoeningen.

Potentieel tegen kanker

 1. Appels hebben een matige verbetering laten zien bij de behandeling van verschillende soorten kanker, met name huid-, borst- en darmkanker in studies bij dieren. Door epidemiologische waarnemingen genoteerd in het tijdschrift Planta Medica, kan de regelmatige consumptie van een of meer appels per dag het risico op long- en darmkanker verminderen. Appels vertonen een duidelijk en onmiskenbaar vermogen om longkanker te verminderen en de verspreiding ervan te vertragen als het zich ontwikkelt. Hypothesen spreken meestal over het hoge gehalte aan fytonutriënten, waaronder kaempferol en quercetine, maar het exacte mechanisme voor de impact van appels op kanker vereist nog meer onderzoek.

Prebiotische effecten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Aantal slagen verminderen

 1. Studies hebben aangetoond dat regelmatige inname van appels geassocieerd is met een verminderd risico op trombotische beroertes bij zowel mannen als vrouwen.

Helpt bij bloedarmoede

 1. Appels zijn nuttig om symptomen te verlichten en bloedarmoede te behandelen, omdat ze ijzer bevatten. Door het aantal rode bloedcellen in het lichaam te verhogen, voorkomen appels niet alleen bloedarmoede, maar zorgen ze ook voor een juiste oxygenatie van essentiële orgaansystemen. Dit resulteert in een verbeterde bloedcirculatie en een goede werking van de orgaansystemen.

Boost immuunsysteem

 1. Appels rijk aan vitamine C, antioxidanten en eiwitten kunnen een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van zwakte, het stimuleren van de immuniteit en het verbeteren van de spierspanning. Als je wilt aankomen, moeten appels, in combinatie met andere ingrediënten met veel calorieën en eiwitten, deel uitmaken van je dagelijkse voeding. Ze helpen ook bij het ontgiften van het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Diabetes onder controle

 1. Bloedsuikerbeheersing is essentieel voor mensen met diabetes. De polyfenolen in appels zijn direct gekoppeld aan het verminderen van de opname van koolhydraten door het lichaam. Sommige onderzoeken gericht op appelazijn toonden aan dat het de fluctuatie van de bloedsuikerspiegel in de bloedbaan kan verminderen, een belangrijke factor om diabetes onder controle te houden. De polyfenolen verlagen ook de opname van glucose in ons spijsverteringskanaal en stimuleren de afgifte van insuline uit onze alvleesklier, wat ook nodig is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Ten slotte stimuleren de polyfenolen de insuline-receptoren op cellen in ons lichaam, wat de verwijdering van suiker uit onze bloedbaan versnelt en het naar onze cellen brengt voor metabolisme en een goede orgaanfunctie.

Tandheelkundige zorg

 1. Appel eten helpt bij het reinigen van zowel tanden als tandvlees. Wanneer je appels eet, reinigt de vezel erin de tanden en de antibacteriële eigenschappen waarvan wordt gedacht dat ze uit deze vrucht komen, houden bacteriën en virussen op afstand. Hoewel ze tandholtes niet verminderen, stimuleren ze de secretie van speeksel (een alkalische verbinding), waardoor bacteriën minder goed kunnen vermenigvuldigen en in je mond kunnen groeien, volgens een studie gepubliceerd in PLOS One.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Een studie uitgevoerd op hersencellen van ratten door onderzoekers van Cornell University in New York toont aan dat de krachtige overvloedige antioxidanten in appels, die hersencellen beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress wordt geassocieerd met de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen, dus het verminderen ervan hangt samen met het verminderen of hopelijk voorkomen van deze aandoeningen.

Gezondheid van de hersenen verbeteren

 1. Appels verhogen de hoeveelheid acetylcholine in de hersenen, wat verband houdt met het verbeteren van de concentratie, het oplossen van problemen en het geheugen.

Verlicht symptomen van astma

 1. Appels hebben enorm ontstekingsremmend gedrag laten zien en in termen van astma hebben ze zich onderscheiden van andere natuurlijke behandelingen. Quercetine, een flavonoïde in de schil van de appel, helpt ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te versterken.

Verlaagt het risico op hartziekten

 1. Andere hartkwalen. De antioxiderende eigenschap van appels vermindert de oxidatie van vetten, lipidenperoxidatie genoemd. Het neutraliseert ook verschillende vetten in bloedvaten die een gevaarlijke druk kunnen uitoefenen. Het flavonoïde quercetine vermindert ontstekingen in onze bloedvaten, terwijl het polyfenolepicatechine ook de bloeddruk in het lichaam verlaagt. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Lagere cholesterolwaarden

 1. De oplosbare vezels in appels helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen, waardoor het een sterk verdedigingsmechanisme is tegen hart- en vaatziekten. Een jaar lang onderzoek uitgevoerd op 160 postmenopauzale vrouwen toonde aan dat het dagelijks consumeren van appels resulteerde in een drastische afname van LDL (slechte) cholesterol en een lichte toename van HDL (goede) cholesterol in slechts drie maanden.

Botgezondheid verbeteren

 1. Verbindingen zoals kaempferol, quercetine en myricetin aanwezig in appel zijn gekoppeld aan het verminderen van ontstekingsaandoeningen, zoals artritis en jicht. Dus mensen met reuma vinden appels erg nuttig omdat ze helpen bij het genezingsproces.

Vision verbeteren

 1. Appels kunnen aandoeningen zoals maculaire degeneratie, staar en glaucoom helpen voorkomen. Ze maken ook de ogen sterker en verbeteren het gezichtsvermogen en helpen bij het behandelen van nachtblindheid. Hoe? Appels zijn rijk aan flavonoïde verbindingen en antioxiderende fytonutriënten, zoals eerder vermeld, die de impact van vrije radicalen op de ogen verminderen en de verschillende problemen voorkomen.

Gewichtsverlies

 1. Zowel het hoge watergehalte als de vezels in appels verhogen de verzadiging, waardoor de eetlust en overeten worden verminderd. Dit betekent dat ze sneller worden verbrand of helemaal niet door het lichaam worden opgenomen, wat geweldig nieuws kan zijn voor miljoenen mensen die worstelen met obesitas.

Huidverzorging

 1. De krachtige antioxidanten in appels gaan de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen, die direct verband houden met vroegtijdige veroudering, rimpels, ouderdomsvlekken en andere leeftijdsgebonden aandoeningen.

Bescherm tegen NSAID's

 1. Catechine en chlorogeenzuur in appels helpen de maagwand te beschermen tegen letsel door niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID's). Dit zijn een soort pijnstillers die de maagcellen kunnen verwonden. Dr. Frank Hu, hoogleraar voeding en epidemiologie aan het Department of Nutrition van de Harvard School of Public Health, beschouwt bosbessen, appels en bladgroenten als een van de belangrijkste ontstekingsremmende voedingsmiddelen.

Galstenen voorkomen

 1. De rijke bron van pectine in appels helpt bij het beheersen van overtollig cholesterol in het lichaam, waarvan de stolling galstenen oplevert. Dus appels worden verondersteld beschermend te zijn tegen galstenen.

Rijke bron van vitamine C

 1. Volgens de USDA Nutrient Database, levert één grote appel ongeveer 17 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine C. Deze essentiële vitamine helpt de immuniteit tegen infecties en ziekten te verhogen. De ascorbinezuurreserves in appel helpen bij de collageenvorming, wat een aantal voordelen voor de huid biedt.

Aambeien verlichten

 1. De overvloedige vezels in appels helpen bij het voorkomen van constipatie en overbelasting tijdens uitscheiding. Ze helpen dus aambeien te verzachten.

Haarverzorging

 1. Appelsap op de hoofdhuid aanbrengen kan roos helpen voorkomen. Door het haar te wassen en het uiteindelijk uit appelsap te spoelen, krijgt het een gezonde, glanzende uitstraling. Het werkt ook als een goede conditioner.

Gebruik van appels

 1. Apple kan als volgt op verschillende manieren voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

Hoe appels kopen en bewaren?

 1. Hier zijn enkele tips voor het selecteren en bewaren van appels:

 2. Opmerking: Rijpe appels metaboliseren hun voedingsbronnen door een stof genaamd ethyleengas vrij te geven. Dit ethyleengas kan de snelle rijping en rot van andere appels stimuleren. Zorg er dus voor dat je deze uit de zak met appels haalt die je koopt.

Bijwerkingen van Apple

 1. Er zijn een paar bijwerkingen van het eten van appels. Men moet op het volgende letten:

 2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Tomaten helpen het gezichtsvermogen te verbeteren, de gezondheid van de maag te vergroten en de bloeddruk te verlagen. Tomaten geven ook verlichting bij diabetes, huidproblemen en urineweginfecties.

 2. Bruine rijst is een gezonder alternatief voor witte rijst en helpt de spijsvertering te verbeteren, de hersenen en het zenuwstelsel te versterken, verlichting te bieden bij stress en depressie.

 3. Banaan, rijk aan kalium en magnesium, helpt bij gewichtsverlies en obesitas, het genezen van darmaandoeningen, dysenterie, bloedarmoede en het verlichten van constipatie.

 4. Gezondheidsvoordelen van jasmijnthee zijn onder meer een verbeterde gezondheid van het hart, een sterker immuunsysteem, preventie van diabetes. De meest opvallende antioxidanten in jasmijnthee zijn catechines.

 5. Rozenthee verlicht menstruatiepijn, voorkomt chronische ziekten, verhoogt de immuniteit, versnelt de genezing, verbetert de spijsvertering, ontgift het lichaam en helpt de stemming te stimuleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407