Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16 bewezen voordelen van rozemarijnolie

16 bewezen voordelen van rozemarijnolie

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 12 juli 2019 Medisch beoordeeld door Scott Johnson (AMP, CEEOS, CCMA, CPC)

 2. Rozemarijnolie is een populaire etherische olie die bekend staat om zijn brede scala aan gezondheidsvoordelen. Het is in de loop der jaren steeds belangrijker en populairder geworden omdat meer van de voordelen bekend zijn, waaronder het vermogen om de haargroei te stimuleren, mentale activiteit te stimuleren, ademhalingsproblemen te verlichten en pijn te verminderen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is rozemarijn etherische olie?

 1. Rozemarijnolie is de essentiële olie die wordt gewonnen uit het populaire kruid met dezelfde naam. Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is erg populair in het Middellandse Zeegebied als culinair kruid. Veel gerechten worden gekookt met rozemarijnolie en de vers geplukte bladeren. Rozemarijn etherische olie wordt gewonnen uit de bladeren. De rozemarijnstruik behoort tot de mintfamilie, waaronder basilicum, lavendel, pepermunt en salie.

 2. Rozemarijn wordt al sinds de oudheid veelvuldig gebruikt voor verschillende doeleinden. De Romeinen schonken speciale aandacht aan de rozemarijnplant en gebruikten deze vaak in religieuze ceremonies. Het werd ook gebruikt tijdens huwelijksceremonies, voedselbereidingen, cosmetica en medicinale kruidenproducten. Rozemarijnplant en zijn extracten werden door de oude Egyptische beschaving als wierook gebruikt.

 3. De voordelen voor de gezondheid van etherische olie van rozemarijn maakten het een favoriet van Paracelsus, een gerenommeerde Duits-Zwitserse arts en botanicus, die in de 16e eeuw een belangrijke bijdrage leverde aan het begrip van kruidengeneeskunde. Paracelsus gewaardeerd rozemarijnolie vanwege zijn vermogen om het hele lichaam te versterken. Hij geloofde terecht dat rozemarijnolie het vermogen had om delicate organen zoals de lever, hersenen en het hart te genezen.

Gezondheidsvoordelen van rozemarijnolie

 1. Veel medicinale preparaten bevatten tegenwoordig rozemarijnolie. De verschillende, goed onderzochte gezondheidsvoordelen van rozemarijnolie zijn hieronder opgesomd:

Aids in Digestion

 1. Winderigheid, maagkrampen, constipatie en een opgeblazen gevoel. Van deze etherische olie wordt ook gedacht dat deze de symptomen van dyspepsie verlicht en is een eetluststimulans, stelt een rapport uit 2015 gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Ontgift het lichaam

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat etherische olie van rozemarijn de lever ontgift, terwijl het helpt bij het reguleren, aanmaken en vrijgeven van gal, een belangrijk onderdeel van het spijsverteringsproces. Een team van onderzoekers uit Libië publiceerde een rapport in het Indian Journal of Experimental Biology, dat empirisch bewijs leverde om aan te tonen dat rozemarijnolie helpt bij het vergroten van het volume van de secretie van gal uit de lever en het voorkomen van schade aan het vitale orgaan. De onderzoekers voerden een experiment uit, waarbij ze gevriesdroogde ethanol en vloeibare extracten van jonge spruiten van rozemarijn gebruikten om ratten tegen door chemicaliën aangedreven leverschade te beschermen. Er werd ontdekt dat door het voeden van ratten rozemarijnspruiten, er een significante toename was van hun galstroom, en ook een drastische verbetering van hun levercondities

 2. De resultaten van een dierstudie onder leiding van Aleksandar Raskovic, et al. toonde aan dat rozemarijnolie antioxiderende eigenschappen vertoont en helpt bij het elimineren van vrije radicalen uit het lichaam, en helpt ook de lever te beschermen tegen schade.

Haarverzorging

 1. Rozemarijnolie en rozemarijnthee worden veel gebruikt voor haarverzorging in shampoos en lotions. The Colomer Group Spain, S.L. een dochteronderneming van Revlon Consumer Products Corp heeft een patent ontvangen voor het gebruik van rozemarijnextracten in haarlotion voor de behandeling van haarverlies en het stimuleren van haargroei. Regelmatig gebruik van rozemarijnolie helpt de follikels te stimuleren, waardoor het haar langer en sterker groeit. Er wordt ook aangenomen dat rozemarijnolie voortijdig haarverlies en grijs worden van het haar vertraagt.

 2. Essentiële olie van rozemarijn is ook gunstig voor droge en schilferige hoofdhuid. Regelmatig masseren van de hoofdhuid met rozemarijnolie voedt de hoofdhuid en verwijdert roos. Bovendien wordt het vaak gemengd met tea tree olie en basilicumolie om afwisselend hoofdhuidproblemen te behandelen. Al vele jaren wordt Rosemary gecombineerd met olijfolie als een manier om het haar donkerder en sterker te maken met behulp van behandelingen met hete olie.

Oral Care

  Huidverzorging

  1. Een studie geleid door Dr. Lucia Montenegro, Afdeling Geneesmiddelenwetenschappen, Afdeling Farmaceutische Technologie, Universiteit van Catania, en zijn team van onderzoekers uit Italië, voerden een studie uit waarin ze de effecten van rozemarijnolie op de huid. De studie concludeerde dat rozemarijnolie, wanneer regelmatig toegepast of toegevoegd als het hoofdbestanddeel aan je vochtinbrengende crème en andere crèmes, een significante verbetering in huidhydratatie en elasticiteit vertoonde.

  2. Essentiële olie van rozemarijn wordt niet zo intensief gebruikt in de huidverzorging als in de haarverzorging, maar het heeft wel antimicrobiële en antiseptische eigenschappen waardoor het nuttig is bij het elimineren van eczeem, dermatitis, vettig huid en acne. Lokale toepassing van de etherische olie of een regelmatige massage met de olie helpt de huid te verstevigen en droogheid te verwijderen. [! 75433 => 1130 = 9!

  1. Essentiële olie van rozemarijn is een uitstekend hersen- en zenuwtonicum. Het wordt vaak gebruikt door studenten tijdens examens omdat het de concentratie verhoogt en helpt bij het efficiënt studeren. Het stimuleert mentale activiteit en is een goede remedie voor depressie, mentale vermoeidheid en vergeetachtigheid. Wanneer je hersenen moe zijn, probeer dan een beetje rozemarijnolie in te ademen om verveling te verwijderen en je mentale energie te vernieuwen.

  2. In een studie uitgevoerd door Moss M, et al., Hoofd van de Afdeling Psychologie, Northumbria University, ontdekte dat van 144 testdeelnemers die rozemarijnolie tijdens een examen inhaleerden, een aanzienlijk hogere cognitieve functie vertoonden . Dit is de reden waarom sommige onderzoekers beginnen met het verkennen van de opties voor het gebruik van rozemarijnolie als alternatieve therapie voor het vertragen van het begin van de ziekte van Alzheimer bij bepaalde patiënten vanwege dit duidelijke verband tussen gestimuleerde neurale activiteit en de essentiële olie.

  Verlicht stress

  1. Afgezien van het ontspannende karakter van aromatherapie en algemene inhalatie van essentiële olie van rozemarijn, kan het ook helpen het niveau van cortisol in het speeksel te verlagen. Cortisol is een van de belangrijkste stresshormonen die vrijkomen tijdens de "vlucht of vecht" -reactie van het lichaam op stress. Overmatige cortisol in het bloed die kan optreden als gevolg van chronische stress kan het lichaam verwoesten, inclusief het hormonale evenwicht en de efficiëntie van de stofwisseling.

  2. Een studie gepubliceerd door Dr. Toshiko Atsuri en Dr.Keiichi Tonosaki, Afdeling Orale Fysiologie, Meikai University, School of Dentistry, 1-1, Keyaki-dai, Sakado-shi, Japan, in het tijdschrift Psychiatry Research zei dat het gedurende vijf minuten inhaleren van rozemarijnolie en lavendelolie de cortisolspiegels in het speeksel van de proefpersoon aanzienlijk verlaagde, wat de inherente gevaren van chronische stress kon verminderen.

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. Dezelfde studie die vond dat de cortisolspiegels daalden na gelijktijdige massage en inhalatie van essentiële olie van rozemarijn, toonde ook aan dat de opruiming van vrije radicalen in het lichaam van de proefpersonen ook aanzienlijk toenam. Dit betekent dat regelmatig gebruik of inhalatie van essentiële olie van rozemarijn in aromatherapiesessies of op andere manieren kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem.

  Verlicht pijn

  1. In een onderzoek dat gedurende twee weken door Zuid-Koreaanse onderzoekers werd uitgevoerd, overleefden beroerte met schouderpijn, die tweemaal daags 20 minuten acupressuur kregen met rozemarijnolie gemengd met lavendel en pepermuntoliën, ervoeren een pijnreductie van 30%. Aan de andere kant hadden degenen die alleen acupressuur kregen (zonder rozemarijnolie) een vermindering van de pijn met 15%.

  Verwijdert slechte geur

  1. Rozemarijn heeft een fascinerend aroma, waardoor essentiële olie van rozemarijn een uitstekend inhaleermiddel is. De olie wordt gebruikt in kamerverfrissers, cosmetica, schoonheidsproducten, voedingsmiddelen, badoliën, kaarsen en parfums vanwege het unieke en bedwelmende aroma. Veel mensen gebruiken een mengsel van etherische olie van rozemarijn en water als luchtverfrisser om slechte geur uit het huis te verwijderen. Er zijn echter meer wetenschappelijk bewijs en studies nodig om deze bewering te ondersteunen.

  Voorkomt Herpes

  1. Een dierstudie suggereert dat rozemarijnolie en Spaanse lavendelolie de schade aan de voortplantingsfunctie helpen verminderen en ook de activiteit van vrije radicalen bij diabetische ratten verminderen.

  Ademhalingsproblemen

  1. Van de geur van de olie is aangetoond dat het verlichting biedt bij keelcongestie en het wordt ook gebruikt bij de behandeling van ademhalingsallergieën, verkoudheid, keelpijn en griep. Omdat rozemarijnolie ook antiseptische eigenschappen heeft, is het ook effectief voor luchtweginfecties. Volgens het onderzoeksrapport van Dr. Gyorgyi Horvath en Dr. Kamila Acs, gepubliceerd in het Flavour and Fragrance Journal, is rozemarijnolie krampstillend en wordt het gebruikt bij behandelingen voor bronchiale astma.

  Potentieel tegen kanker

  1. Een groep Tunesische onderzoekers onder leiding van Dr. Jardak M, laboratorium voor moleculaire en cellulaire screeningprocessen, Centre of Biotechnology of Sfax, publiceerde een onderzoeksrapport in het Lipids in Health and Disease Journal dat onderzocht de chemische samenstelling van etherische olie van rozemarijn. De studie evalueerde ook zijn anti-biofilmactiviteit op de biofilm-vormende bacterie en zijn anti-kankeractiviteit op kankercellijnen. Na grondig onderzoek werd geconcludeerd dat rozemarijnolie een mogelijke rol zou kunnen spelen bij de behandeling van ziekten die verband houden met infecties door micro-organismen of proliferatie van kankercellen.

  2. Er zijn verschillende andere claims met betrekking tot mogelijke gezondheidsvoordelen van rozemarijnolie, inclusief het gebruik ervan voor aandoeningen in de menstruatiecyclus, prostaat, galblaas, darm, lever, cataract en hart, en zelfs menstruatiekrampen , maagzweren, urinestroom, spermamobiliteit, leukemie, nierstenen en bijbehorende pijn. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het potentieel ervan bij de behandeling van verschillende soorten kanker, waaronder die van de dikke darm, maag, borsten en longen.

  Verbetert de bloedcirculatie

  1. Een andere studie gepubliceerd door Dr. Von Schoen-Angerer, et al. betrof een vrouw met de ziekte van Raynaud, die haar handen grondig masseerde met een mengsel van rozemarijnolie, dat hielp haar handen en benen warm te houden. Dit bleek effectiever te zijn dan de tijd dat ze gewone olijfolie gebruikte.

  2. Voor de niet-ingewijden, de ziekte van Raynaud, zorgt ervoor dat de bloedvaten in uw vingers en tenen samentrekken zodat ze koud worden en kleur verliezen.

  Instant Mood Uplifter

  1. Door rozemarijnolie te snuiven, voelt men zich onmiddellijk verjongd en energiek. Een studie gepubliceerd door Dr. Tapanee Hongratanaworakit in het Scientia Pharmaceutica Journal verklaarde dat door het aanbrengen van verdunde rozemarijnolie op de huid, 35 gezonde mensen zich drastisch alerter, verjongd en gelukkig voelden binnen 20-25 minuten. Integendeel, toen ze een placebo-olie aanbrachten, was er geen significante stemmingsverandering waarneembaar.

  2. Een andere studie door Moss M, et al. suggereert dat oliën zoals de olfactorische impact van etherische olie van rozemarijn kunnen helpen bij het verbeteren van de cognitieve prestaties en het gevoel tevreden te zijn

  Hoe rozemarijnolie maken?

  1. Essentiële olie van rozemarijn vereist destillatieapparatuur die de meeste mensen niet thuis hebben. U kunt echter een "gemacereerde" rozemarijnolie-infusie maken. Het enige dat u nodig heeft, zijn zeer weinig ingrediënten en een slowcooker. Laten we het onderstaande recept bekijken:

  2. Toepassing van deze olie kan helpen bij het verhogen van de haargroei en het beschermen van het haar tegen oxidatie en huidbeschadiging.

  3. Hoe rozemarijnolie voor haar te gebruiken?

  4. Er zijn veel manieren waarop rozemarijnolie op haar kan worden aangebracht. Laten we er enkele bekijken

  5. Opmerking: Breng de pure olie niet rechtstreeks op uw hoofdhuid aan.

  6. Waar Rosemary Oil kopen?

  7. Je kunt rozemarijnolie in bijna elke hele voedings- en gezondheidswinkel kopen, naast grote big-box ketens zoals Walmart en Target. Men moet echter altijd een GC-MS-rapport aanvragen om te bevestigen dat de olie van hoge kwaliteit is en vrij van vervalsingen. Rozemarijn is een van de meest populaire kruiden en de olie geniet overal ter wereld dezelfde bekendheid. Thuis je eigen rozemarijnolie maken is ook eenvoudig. Er zijn verschillende soorten, chemotypes (rozemarijnolie met verschillende dominante chemische bestanddelen; bijv. 1,8-cineol CT, verbenone CT en kamfer CT), en sterke punten van rozemarijnolie, dus doe je onderzoek goed voordat je koopt.

  Waarschuwingen voor rozemarijnolie

  1. Mengen: de olie past goed bij wierook, lavendel, scharlei, cederhout, basilicum, tijm, citronella, citroengras, elemi, geranium, kamille, pepermunt en kardemomolie.

  2. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Kokosolie is een uitstekende vochtinbrengende crème en heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het is een geweldige vervanger voor veel schoonheids- en huidverzorgingsproducten

  2. Etherische olie van Ylang-ylang verlaagt de bloeddruk, bestrijdt depressie, verhoogt het libido, geneest infecties in interne organen, versterkt het zenuwstelsel en voorkomt sepsis.

  3. De voordelen van Zuurzakken zijn onder meer het doden van parasieten, het genezen van de huid, het verminderen van het risico op kanker, het stimuleren van de immuniteit, het elimineren van stress, het verzachten van de maag, het verlichten van pijn.

  4. Watermeloen helpt nieraandoeningen, kanker, diabetes, hartziekten, hitteberoerte, maculaire degeneratie en impotentie te voorkomen. Watermeloen is een goede bron van vitamine A C.

  5. Je kunt wietthee of cannabisthee op twee verschillende manieren maken, hetzij met de knoppen van de cannabisplant of met de bladeren en stengels van de marihuanaplant. Lees verder!  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407