Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


18 Verbazingwekkende voordelen van essentiële olie van Clary Sage

18 Verbazingwekkende voordelen van essentiële olie van Clary Sage

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 29 mei 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is essentiële olie van Clary Sage?

 1. Essentiële olie van scharlei wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de knoppen en bladeren van de scharlei, wiens wetenschappelijke naam Salvia sclarea is. Het is een kruid, vermoedelijk afkomstig uit Europa, dat door de geschiedenis heen als een medicinale plant zeer wordt geprezen, met name vanwege de vele voordelen die de gezondheid van het gezichtsvermogen verbeteren. Het is een nauw familielid van gewone salie maar heeft een iets andere make-up. Bovendien ken je het misschien als "muscatelolie", een veel voorkomende naam die wordt gegeven aan essentiële salieolie vanwege het traditionele gebruik van muscatelwijn.

 2. De belangrijkste componenten van de essentiële olie van de scharlei zijn sclareol, alfa-terpineol, geraniol, linalylacetaat, linalool, caryophyllene, nerylacetaat en germacrene-D. Zoals de naam al suggereert, werd en wordt salieolie voornamelijk gebruikt als een reinigingsmiddel voor de ogen. Het wordt verondersteld ogen helderder te maken, het gezichtsvermogen te verbeteren en het verlies ervan te beschermen door voortijdige of normale veroudering.

Voordelen van essentiële olie van Clary Sage

 1. Er zijn veel gezondheidsvoordelen die niet zo bekend zijn, die in het volgende gedeelte in meer detail worden uitgelegd.

Gevecht tegen depressie

 1. Salieolie kan het zelfvertrouwen, het zelfvertrouwen, de hoop en de mentale kracht vergroten, waardoor depressie efficiënt wordt bestreden. Dit kan zeer nuttig zijn voor vormen van depressie als gevolg van mislukking in carrière of persoonlijk leven, onzekerheid, eenzaamheid, stagnatie, de dood van een vriend of geliefde, en vele andere redenen. Salieolie helpt ook bij angst. Als antidepressivum kan het systematisch worden toegediend aan patiënten die aan een acute depressie lijden en revalidatie ondergaan. Je kunt het gebruiken als een diffuser om al je stress te verlichten of je kunt 2-3 druppels van deze olie toevoegen en een geweldig bad trekken.

Vermindert convulsies

 1. Vermindert convulsies, of ze epileptisch zijn of ontstaan ​​door een andere zenuwaandoening of mentale aandoening. Essentiële olie van scharlei brengt gemoedsrust en werkt als een kalmerend middel voor gespannen zenuwen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verlicht spasmen

 1. Salieolie is nuttig bij de behandeling van spasmen en aanverwante aandoeningen zoals spierkrampen, krampachtige hoest, buikpijn, hoofdpijn en krampachtige cholera. Het ontspant de zenuwimpulsen en laat geen oncontroleerbare spasmen toe.

Voorkomt bacteriële infecties

 1. Dit type etherische olie doodt bacteriën en schimmels, remt de groei en verspreiding van bacteriële infecties en beschermt ook tegen nieuwe infecties. Studies tonen aan dat etherische olie van scharlei bijzonder gunstig is bij het genezen van bacteriële infecties die de dikke darm, darmen, urinewegen en het uitscheidingssysteem beïnvloeden. Het is even effectief in het remmen van de bacteriën om ons lichaam binnen te komen via water of voedsel.

Voorkomt infecties

 1. Wonden worden niet septisch en worden ook niet besmet met tetanuskiemen als er salieolie op wordt aangebracht. De antiseptische eigenschappen kunnen het lichaam beschermen tijdens chirurgisch herstel en bij alle soorten wonden die meestal hotspots zijn voor infecties.

Stimuleert seksuele verlangens

 1. Dit is een van de meest bekende eigenschappen van salieolie. Het is een afrodisiacum, een stof of stimulus die het libido verhoogt en het seksuele verlangen bevordert. Het is zeer effectief bij de behandeling van frigiditeit, psychische problemen die leiden tot verlies van libido en zelfs impotentie. Studies hebben aangetoond dat het even effectief is voor zowel mannen als vrouwen. Het beïnvloedt de hormonen en verhoogt de testosteronniveaus, wat de prestaties en interesse in seksuele activiteiten kan verhogen.

Rijk aan antioxidanten

 1. Als u denkt dat uw tandvlees hun greep op uw tanden verzwakt, zullen ze vroeg of laat uitvallen. Praat met een tandarts, maar het is nooit een slecht idee om salieolie te gebruiken omdat het samentrekkende eigenschappen heeft. Het versterkt niet alleen uw tandvlees, maar versterkt en verstevigt ook de huid, spieren en haarzakjes, waardoor haarverlies wordt voorkomen en u er jonger uitziet en aanvoelt. Het werkt op deze manier als een antioxidant door de huid aan te spannen die door de activiteit van vrije radicalen in het lichaam zou kunnen verzakken.

Huidverzorging

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Vermindert winderigheid

 1. Scharlei, vanwege de windafdrijvende eigenschappen, kan gas net zo snel elimineren als een naald een ballon laat knallen! Het zal overtollig gas in je lichaam elimineren door winderigheid, wat het gevoel van opgeblazen gevoel zal verminderen. Je vindt het misschien grappig, maar gas kan zelfs fataal zijn als het naar boven duwt en de gevoelige organen in je borstholte raakt, dus een neerwaartse beweging is altijd de veiligste manier om ze te verdrijven. Deze etherische olie remt in de eerste plaats ook de gasvorming.

Regelt de menstruatie

 1. Als u problemen ondervindt met onregelmatige, verstopte of pijnlijke menstruatie, kunt u salieolie proberen voordat u een fortuin besteedt aan een gespecialiseerde behandeling door een gynaecoloog. U hoeft zich geen zorgen te maken, omdat het geen nadelige bijwerkingen heeft. Het stimuleert eenvoudig de opening van geblokkeerde menstruatie en maakt ze regelmatig, terwijl het de pijn verlicht. Het geneest duizeligheid en mentale irritatie tijdens de menstruatie in gevallen van het post-menopauze syndroom. Bovendien kan het de symptomen en negatieve effecten die gepaard gaan met menstruatie, zoals krampen, een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen en hunkeren naar voedsel, helpen verminderen door de hormonen die in deze tijd ongebreideld zijn voor vrouwen in evenwicht te brengen.

Verlicht de depressie

 1. Clary salieolie kan een gevoel van enorme vreugde, vertrouwen, plezier en een goed humeur opwekken en u vervullen met de wens om uw leven ten volle te leven. Dit is de reden waarom het vaak wordt gebruikt om depressie, chronische stress en angst te genezen.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Salieolie is zeer effectief in het verlagen van de bloeddruk door de aderen en slagaders te ontspannen, waardoor het risico op een hartaanval, beroerte, atherosclerose en hersenbloeding wordt verminderd. Door de bloeddruk te verlagen, verbreedt het de bloedvaten en zorgt het voor een verhoogde bloedsomloop, wat resulteert in verhoogde zuurstofvoorziening naar de spieren en het orgaansysteem, waardoor uw algehele metabolische prestaties worden gestimuleerd.

Werkt als een zenuw

 1. Essentiële olie van scharlei is goed voor uw zenuwen. Het verdooft nerveuze convulsies en andere aandoeningen zoals nervositeit, duizeligheid, angst en hysterie.

Verlaagt ontsteking

 1. Moet u kalmeren? Wil je je concentreren? Of wil je gewoon ontspannen en een goede nachtrust hebben? Salieolie kan je hierbij helpen. Het vermindert ontstekingen en heeft een onmiskenbaar kalmerende werking. Mensen die lijden aan chronische stress of angststoornissen vinden veel troost door essentiële salieolie te gebruiken.

Vermindert maagaandoeningen

 1. Deze olie onderhoudt ook de gezondheid van de maag en reguleert de afscheiding van spijsverteringssappen. Op deze manier voorkomt het maagaandoeningen en helpt het de efficiënte opname van voedingsstoffen, de vertering van voedsel en de regulatie van stoelgang te stimuleren. Het helpt ook bij de genezing van zweren. Door de stoelgang te reguleren, kan het ook de integriteit van uw dikke darm beschermen en de kans op gastro-intestinale aandoeningen verminderen.

Elimineert slechte geur

 1. Allergieën. Salieolie kan een veel betere keuze zijn als deodorant omdat het in verdunde vorm dient als een efficiënte deodorant zonder bijwerkingen. Het is natuurlijk, dus het heeft geen invloed op het milieu en de effecten duren langer. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bevordert de spijsvertering

 1. Essentiële olie van scharlei bevordert de spijsvertering en verlicht de symptomen van indigestie. Het verhoogt de afscheiding van maagsappen en gal, waardoor de spijsvertering wordt versneld en het proces wordt vergemakkelijkt, wat krampen, een opgeblazen gevoel en buikpijn verlicht.

Verbetert de baarmoedergezondheid

 1. Salieolie helpt de baarmoeder gezond te houden. Het voorkomt enkele van de meest voorkomende baarmoederproblemen die vrouwen na de menopauze hebben, waaronder baarmoedertumoren, bloedingen en pijn. Bovendien reguleert het hormonen zoals oestrogeen en zorgt het voor de gezondheid van de baarmoeder op lange termijn.

 2. Andere voordelen

 3. Essentiële olie van scharlei kan worden gebruikt om verslaving (met name drugs) te bestrijden en kan een mentaliteitsverandering stimuleren in de richting van een positieve manier om het leven te benaderen. Bovendien is het ontstekingsremmend van aard en kan het rugpijn en gewrichtspijn behandelen. In termen van huidverzorging helpt het de overmatige talgproductie te reguleren en voorkomt het de vorming van acne. Het verlicht ook de bevalling en vermindert de weeën.

 4. Woord van waarschuwing: het kan de bedwelmende effecten van alcohol en andere verdovende middelen versterken, omdat het van nature een ontspannend en kalmerend middel is. Een hoge dosering kan ook hoofdpijn veroorzaken. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, moeten het vermijden omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de overdracht van effecten via moedermelk op kinderen.

 5. Mengen: salieolie combineert zeer goed met oliën van citroen, limoen, sinaasappel en andere citrusvruchten, evenals lavendel, den, jeneverbes, geranium, sandelhout, jasmijn en wierookolie .

 6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407