Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen

De gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen

 1. Het kan echter soms moeilijk zijn om te begrijpen welk voedsel voor specifieke voordelen te eten is, daarom heeft Medical News Today eerder een lijst met de top 10 gezond voedsel gegeven.

 2. Nu specificeert MNT de gezondheidsvoordelen van een veel breder scala aan voedingsmiddelen.

 3. We bieden een overvloed aan heerlijke en voedzame opties voor personen die hun gezondheid willen verbeteren door gezond te eten.

 4. Hieronder staat een lijst met voedingsmiddelen samen met informatie over hun potentiële gezondheidsvoordelen.

 5. Merk op dat dit artikel samenvattingen bevat en u moet doorklikken om afzonderlijke artikelen te lezen met de volledige lijst met mogelijke gezondheidsvoordelen.

Amandelen

 1. Amandelen zijn een rijke bron van vitamine E, koper, magnesium, goede eiwitten en gezonde onverzadigde vetzuren.

 2. Studies hebben aangetoond dat amandelen mogelijk kunnen helpen cardiovasculaire aandoeningen te voorkomen, het risico op kanker te verminderen en het leven te verlengen.

 3. Lees meer over amandelen.

Apples

 1. Appels worden soms "nutritionele krachtpatsers" genoemd vanwege hun indrukwekkende voedingsprofiel.

 2. Appels bevatten ongeveer 14 procent van onze dagelijkse behoefte aan vitamine C (een krachtige natuurlijke antioxidant), B-complex vitamines, voedingsvezels, fytonutriënten (die het lichaam helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van gratis radicalen) en mineralen zoals calcium en kalium.

 3. Studies hebben aangetoond dat het eten van appels mogelijk kan helpen dementie te voorkomen en het risico op een beroerte en diabetes te verminderen.

 4. Lees meer over appels.

Rucola

 1. Samen met andere bladgroenten bevat rucola zeer hoge nitraatgehaltes (meer dan 250 milligram per 100 gram). Van hoge inname van nitraat in het dieet is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt, de hoeveelheid zuurstof die nodig is tijdens het sporten vermindert en de atletische prestaties verbetert.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van rucola zijn onder meer het verlagen van het risico op kanker, het voorkomen van osteoporose en het verbeteren van spieroxygenatie tijdens het sporten.

 3. Lees meer over rucola.

Asparagus

 1. Asperges zijn zeer rijk aan voedingsvezels en bevatten veel vitamine B6, calcium, zink en magnesium.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van asperges zijn onder meer: ​​het verminderen van het risico op diabetes, het voorkomen van nierstenen en het verlagen van het risico op neurale buisdefecten bij baby's.

 3. Asperge is ook een natuurlijk diureticum, dat kan helpen bij de vochtbalans in het lichaam en de bloeddruk en oedeem beïnvloedt.

 4. Lees meer over asperges.

Bananas

 1. Bananen zijn van nature vrij van vet, cholesterol en natrium en zeer rijk aan kalium.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van bananen zijn onder meer: ​​het verlagen van de bloeddruk, het verminderen van het risico op het ontwikkelen van kinderleukemie en het ondersteunen van de gezondheid van het hart.

 3. Lees meer over bananen.

Basil

 1. Basilicum is rijk aan vitamine A, vitamine K, vitamine C, magnesium, ijzer, kalium en calcium.

 2. Studies hebben aangetoond dat basilicum mogelijk ontstekingen en zwellingen kan verminderen, de schadelijke effecten van veroudering kan voorkomen en nuttig kan zijn bij de behandeling van artritis en inflammatoire darmziekten.

 3. Lees meer over basilicum.

Bieten

 1. Rode biet, ook bekend als de biet, wint aan populariteit als nieuw superfood dankzij recente onderzoeken die beweren dat bieten en bietensap de atletische prestaties kunnen verbeteren, de bloeddruk kunnen verlagen en het bloed kunnen verhogen stroom.

 2. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het hoge gehalte aan nitraten, die stikstofoxide in het lichaam verhogen en een belangrijke rol spelen in de gezondheid van hart en bloedvaten.

 3. Rode biet is een rijke bron van folaat en mangaan en bevat ook thiamine, riboflavine, vitamine B-6, pantotheenzuur, choline, betaïne, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper en selenium.

 4. Lees meer over rode biet.

Bok choy

 1. Bok Choy behoort tot de kruisbloemige groentefamilie, die ook boerenkool, broccoli, bloemkool, spruitjes, kool, boerenkool, rutabaga en rapen omvat.

 2. Deze voedingskrachtcentrales leveren veel voedingsstoffen voor weinig calorieën. Als u gezonder probeert te eten, zouden kruisbloemige groenten zoals bok choy bovenaan uw boodschappenlijst moeten staan.

 3. Lees meer over bok choy.

Broccoli

 1. Broccoli bevat veel vezels (zowel oplosbaar als onoplosbaar) en is een rijke bron van vitamine C.

 2. Bovendien is broccoli rijk aan vitamine A, ijzer, vitamine K, B-complexvitaminen, zink, fosfor en fytonutriënten.

 3. Studies hebben aangetoond dat broccoli mogelijk kan helpen artrose te voorkomen, de huid te beschermen tegen de effecten van UV-licht, diabetesschade ongedaan te maken en het risico op blaaskanker te verminderen.

 4. Lees meer over broccoli.

Cantaloupe

 1. Kantaloepen zijn ook algemeen bekend als meloen, boonmeloenen, rockmeloenen en Perzische meloenen. Ze zijn lid van de botanische familie Cucurbitaceae, samen met honingdauw en watermeloenen.

 2. Cantaloupe bevat een overvloed aan antioxidanten, waaronder choline, zeaxanthine en bètacaroteen, die allemaal beschermen tegen een reeks ziekten en aandoeningen, van verkoudheid tot kanker.

 3. Potentiële gezondheidsvoordelen van meloen zijn onder meer het verlagen van het risico op het ontwikkelen van astma, het beheersen van de bloeddruk, het helpen van de spijsvertering, gehydrateerd blijven en ontstekingen verminderen.

 4. Lees meer over meloen.

Wortelen

 1. Wortelen zijn een geweldige bron van vitamine A. Ze leveren 210 procent van de behoeften van een gemiddelde volwassene voor die dag.

 2. De potentiële voordelen voor de gezondheid van wortelen zijn onder meer: ​​het voorkomen van longkanker, het vernietigen van leukemiecellen en het remmen van hun progressie, en het helpen om het gezichtsvermogen te herstellen.

 3. Lees meer over wortelen.

Bloemkool

 1. Bloemkolen zijn lid van de Brassica-familie, beter bekend als kruisbloemige groenten.

 2. Ze bevatten antioxidanten en fytonutriënten die kunnen beschermen tegen kanker.

 3. Ze bevatten ook vezels die helpen bij verzadiging, gewichtsverlies en een gezond spijsverteringskanaal, choline die essentieel is voor leren en geheugen, evenals vele andere belangrijke voedingsstoffen.

 4. De potentiële gezondheidsvoordelen van bloemkool zijn onder meer het voorkomen van mutaties en het verminderen van stress door vrije radicalen, het voorkomen van constipatie en het helpen van het geheugen.

 5. Lees meer over bloemkool.

Selderij

 1. Selderij is een zeer rijke bron van antioxidanten, elektrolyten en vitamine K. Ook kan het dankzij het hoge watergehalte helpen rehydrateren.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van selderij zijn onder meer: ​​het verlagen van de bloeddruk, het voorkomen van kanker en het verzachten van gewrichtspijn.

 3. Lees meer over selderij.

Kikkererwten

 1. Oorspronkelijk gekweekt in het Middellandse-Zeegebied en het Midden-Oosten, hebben kikkererwten, ook bekend als garbanzo-bonen, hun culinaire invloed over de hele wereld verspreid.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van kikkererwten zijn onder meer verbeterde glucosespiegels, lipiden en insulinespiegels voor diabetes, behoud van botsterkte en gezondheid van het hart.

 3. Lees meer over kikkererwten.

Bieslook

 1. Bieslook is een voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, wat betekent dat hoewel ze weinig calorieën bevatten, ze veel nuttige voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van bieslook omvatten mogelijke gunstige en preventieve effecten tegen kanker, prostaatkanker, slokdarm- en maagkanker en positieve effecten op slaap en humeur.

 3. Lees meer over bieslook.

Chocolate

 1. Chocolade is rijk aan antioxidanten. Ondanks zijn slechte reputatie voor het veroorzaken van gewichtstoename, zijn er een aantal gezondheidsvoordelen verbonden aan zijn consumptie (met name pure chocolade). [! 67 => 1140 = 17!

 2. Lees meer over chocolade.

Koriander

 1. Bekend als koriander in het Verenigd Koninkrijk, komt koriander van de plant Coriandrum sativum. In de Verenigde Staten worden de bladeren van de plant koriander genoemd (de Spaanse vertaling) en de zaden worden koriander genoemd.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat een toenemende consumptie van plantaardig voedsel zoals koriander het risico op obesitas, algemene mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen vermindert, terwijl een gezonde huid en haar, een verhoogde energie en een algeheel lagere waarde worden bevorderd. gewicht.

 3. Lees meer over koriander.

Cinnamon

 1. Studies hebben aangetoond dat kaneel mogelijk effectief is tegen HIV, glucose- en lipideniveaus verbetert bij patiënten met diabetes type 2, de ziekte van Alzheimer helpt voorkomen en het destructieve proces van multiple sclerose (MS) stopt .

 2. Bovendien ontdekten onderzoekers in Penn State dat het consumeren van kaneel kan helpen de negatieve reacties van het lichaam op het eten van vetrijke maaltijden te verminderen.

 3. Lees meer over kaneel.

Coffee

 1. Koffie is een van de belangrijkste bronnen van antioxidanten in de Amerikaanse bevolking.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van matig koffie drinken zijn onder meer: ​​bescherming tegen diabetes type 2, het voorkomen van de ziekte van Parkinson, het verlagen van het risico op leverkanker, het voorkomen van leverziekte en het bevorderen van een goede gezondheid van het hart.

 3. Lees meer over koffie.

Collard greens

 1. Boerenkool maakt deel uit van de kruisbloemige groentefamilie, die ook boerenkool, broccoli, spruitjes, kool, koolraap en rapen omvat.

 2. Boerenkool is een zeer rijke bron van vitamine K en bevat ook foliumzuur, thiamine, niacine, pantotheenzuur, choline, fosfor en kalium.

 3. Lees meer over collard greens.

Cranberries

 1. Veenbessen zijn een goede bron van vitamine C, vezels en vitamine E.

 2. Lees meer over veenbessen.

Edamame

 1. Edamame is een jonge sojaboon die is geoogst voordat de bonen de kans hadden gehad om uit te harden. Ze kunnen in de dop of in de peul worden gekocht, vers of bevroren.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van edamame zijn onder meer het handhaven van een gezonde bloeddruk, het helpen bij depressie, het bevorderen van vruchtbaarheid en het verminderen van botverlies.

 3. Lees meer over edamame.

Aubergine

 1. De aubergine, ook bekend als aubergine, tuin-ei, guinese squash, melongene en brinjal, is meestal te onderscheiden door zijn kenmerkende ei-achtige vorm en levendige paarse kleur.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van aubergine zijn onder meer het ondersteunen van de gezondheid van het hart, het handhaven van het gewicht en het cholesterolgehalte in het bloed, en anti-kankereffecten.

 3. Lees meer over aubergine.

Lijnzaad

 1. Lijnzaad is niet alleen "een uitstekende bron van twee vetzuren die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid - linolzuur en alfa-linoleenzuur", maar ook "een uitstekende bron van vezels en een goede bron van mineralen en vitamines, "volgens de American Nutrition Association.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van lijnzaad zijn onder meer: ​​cholesterol verlagen, beschermen tegen kanker, het voorkomen van opvliegers en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel.

 3. Lees meer over lijnzaad.

Garlic

 1. Knoflook wordt veel gebruikt voor verschillende aandoeningen die verband houden met het bloedsysteem en het hart.

 2. Studies hebben aangetoond dat knoflook mogelijk een zeer krachtig antibioticum kan zijn, het hart kan helpen beschermen tijdens hartchirurgie en na een hartaanval, het risico op het ontwikkelen van longkanker kan verlagen en een hoog cholesterolgehalte en bloed kan verlagen drukniveaus.

 3. Lees meer over knoflook.

Ginger

 1. Gember bevat een chemische stof die wordt gebruikt als ingrediënt in antacidum, laxerende en anti-gas medicijnen.

 2. Studies hebben aangetoond dat gember mogelijk ontsteking van de dikke darm kan voorkomen, door inspanning veroorzaakte spierpijn kan verminderen, misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie kan helpen verlichten en de ernst van menstruatiepijn kan verminderen.

 3. Lees meer over gember.

Druiven

 1. De draagbaarheid, de textuur, de smaak en de verscheidenheid aan druiven hebben ze tot een populair hapjes gemaakt in landen over de hele wereld.

 2. Studies hebben druiven geassocieerd met het voorkomen van kanker, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en constipatie, evenals het verminderen van het risico op obesitas en algemene mortaliteit.

 3. Lees meer over druiven.

Grapefruit

 1. Grapefruits bevatten weinig calorieën maar zitten vol met voedingsstoffen. Ze ondersteunen een heldere, gezonde huid, helpen het risico op veel ziekten en aandoeningen te verlagen en kunnen zelfs helpen bij gewichtsverlies als onderdeel van een algeheel gezond en gevarieerd dieet.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van grapefruit zijn onder meer het stimuleren van gewichtsverlies, het handhaven van een gezonde bloeddruk en hartgezondheid en het bestrijden van vrije radicalen.

 3. Lees meer over grapefruit.

Groene thee

 1. Groene thee is misschien wel een van de gezondste dranken ter wereld en bevat de hoogste hoeveelheid antioxidanten van alle thee.

 2. Studies hebben aangetoond dat het drinken van groene thee geassocieerd is met een verminderd risico op een beroerte en kan helpen bij het bestrijden van prostaatkanker.

 3. Lees meer over groene thee.

Honey

 1. Honing heeft antiseptische en antibacteriële eigenschappen.

 2. Studies hebben aangetoond dat honing mogelijk kan helpen GERD (gastro-oesofageale reflux) te voorkomen, de duur van bacteriële diarree te verkorten, brandwonden te genezen, seizoensgebonden allergieën te minimaliseren en infecties te bestrijden.

 3. Lees meer over honing.

Kale

 1. Boerenkool is een geweldige bron van vitamine K, vitamine A, bètacaroteen, calcium en vitamine C.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van boerenkool zijn onder meer: ​​het verminderen van het risico op bepaalde kankers, het verlagen van het risico op kransslagaderziekten en het verlagen van het niveau van slechte cholesterol.

 3. Lees meer over boerenkool.

Kiwifruit

 1. Kiwi's zijn een voedsel met veel voedingsstoffen, wat betekent dat ze veel voedingsstoffen bevatten en weinig calorieën. De kiwi's bevatten meer vitamine C per ons dan de meeste andere soorten fruit.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van het eten van kiwi's zijn onder meer: ​​behoud van een gezonde huidskleur en textuur, verlagen van de bloeddruk en voorkomen van hartaandoeningen en beroertes.

 3. Lees meer over kiwi's.

Mango

 1. De mango is een lid van de steenvruchtenfamilie, een soort plantaardig voedsel waarin een buitenste vlezig deel een schelp omringt (wat we soms een pit noemen) met een zaad erin. Olijven, dadels en kokosnoten zijn ook soorten steenvruchten.

 2. Veel studies hebben gesuggereerd dat het verhogen van de consumptie van plantaardig voedsel zoals mango's het risico op obesitas en algehele mortaliteit, diabetes, hartaandoeningen vermindert en een gezonde teint en haar, verhoogde energie, algeheel lager gewicht bevordert .

 3. Lees meer over mango.

Melk

 1. Zuivelproducten, zoals melk, zijn een geweldige voedingsbron van calcium. Calcium heeft veel functies in het lichaam, maar zijn primaire taak is de ontwikkeling en het onderhoud van gezonde botten en tanden.

 2. Calcium is ook belangrijk voor bloedstolling en wondgenezing, het handhaven van een normale bloeddruk en spiercontracties, inclusief hartslag.

 3. Melk levert ook magnesium, fosfor, vitamine A, riboflavine, vitamine B-6 en B-12.

 4. De potentiële gezondheidsvoordelen van melk zijn onder andere: behoud van bot-, bloeddruk- en hartgezondheid en zorgen voor een toename van vitamine D. Een tekort aan vitamine D is in verband gebracht met depressie, chronische vermoeidheid en PMS.

 5. Lees meer over melk.

Alternatieven voor melk

 1. Er zijn veel redenen om naar een alternatief voor zuivelproducten te zoeken, de meest voorkomende zijn allergieën en lactose-intolerantie.

 2. Sommige mensen kiezen ervoor om geen zuivelproducten te consumeren om een ​​veganistisch dieet te volgen, dat voedsel dat afkomstig is van een dier, inclusief melk, kaas, eieren en honing, vermijdt.

 3. Anderen kunnen zuivel uit hun dieet halen om hormonen en antibiotica in conventionele melk te voorkomen, als behandeling tegen acne of bij het volgen van het populaire "Paleo" -dieet.

 4. Van soja-isoflavonen is aangetoond dat het gunstig is bij het voorkomen van hartaandoeningen en ten minste 10 milligram per dag kan het recidief van borstkanker met 25 procent verminderen. Verhoogde sojaconsumptie kan gunstig zijn voor vrouwen in de overgang.

 5. Lees meer over alternatieven voor melk.

Mint

 1. Munt, ook bekend als mentha, is eigenlijk een geslacht van ongeveer 15-20 soorten planten, waaronder pepermunt en groene munt. Muntolie wordt vaak gebruikt in tandpasta, tandvlees, snoep en schoonheidsproducten, terwijl de bladeren vers of gedroogd worden gebruikt voor thee en voedsel.

 2. Munt heeft een van de hoogste antioxidantcapaciteiten van alle voedingsmiddelen. Munt heeft mogelijk positieve effecten op allergieën, verkoudheid, indigestie, prikkelbare darm syndroom (IBS) en huid.

 3. Lees meer over mint.

Mushrooms

 1. Champignons, hoewel geclassificeerd als groenten in de voedingswereld, zijn technisch gezien geen planten. Ze behoren tot het schimmelkoninkrijk en leveren verschillende belangrijke voedingsstoffen.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van paddestoelen zijn onder meer het helpen remmen van de groei van kankercellen, het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de immuunrespons op infecties.

 3. Lees meer over champignons.

Haver

 1. Haver bevat veel van een soort vezel dat bekend staat als beta-glucan. Van beta-glucan is bekend dat het lagere niveaus van slechte cholesterol helpt.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van haver zijn onder meer: ​​het verminderen van het risico op kransslagaderaandoeningen, het verlagen van het risico op colorectale kanker en het verlagen van de bloeddruk.

 3. Lees meer over haver.

Vette vis

 1. Vette vis, zoals zalm of makreel, is een uitstekende bron van omega-3-oliën en magere eiwitten.

 2. Potentiële gezondheidsvoordelen van het eten van vette vis zijn onder meer: ​​het voorkomen van hart- en vaatziekten, het verminderen van het risico op reumatoïde artritis, het stimuleren van sensorische, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen, het verbeteren van het geheugen, het beschermen van het gezichtsvermogen en het voorkomen van orale en huidkanker.

 3. Lees meer over vette vis.

Olijfolie

 1. Mensen die regelmatig olijfolie consumeren lopen een lager risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, waaronder hypertensie (hoge bloeddruk), beroerte en hyperlipidemie (hoog cholesterol- en triglyceridengehalte in het bloed).

 2. Bovendien kan de inname van olijfolie helpen bij de behandeling van ontstekingen, endotheliale disfunctie (problemen met de binnenkant van bloedvaten), trombose en koolhydraatmetabolisme.

 3. Lees meer over olijfolie.

Uien

 1. Uien kunnen variëren in grootte, vorm, kleur en smaak. De meest voorkomende soorten zijn rode, gele en witte ui.

 2. Smaken kunnen variëren van zoet en sappig met een milde smaak tot scherp, kruidig ​​en scherp, vaak afhankelijk van het seizoen waarin ze worden gekweekt en geconsumeerd. Naar schatting wordt elk jaar wereldwijd 105 miljard pond uien geoogst.

 3. De mogelijke voordelen voor de gezondheid van het consumeren van uien omvatten het verlagen van het risico op verschillende soorten kanker, het verbeteren van het humeur en het handhaven van de gezondheid van huid en haar

 4. Lees meer over uien.

Sinaasappels

 1. Een sinaasappel heeft meer dan 170 verschillende fytochemicaliën en meer dan 60 flavonoïden, waarvan er vele zijn aangetoond met ontstekingsremmende eigenschappen en sterke antioxiderende effecten.

 2. Sinaasappels bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur, fosfor, magnesium, mangaan, selenium en koper. Vanwege hun hoge vitamine C-gehalte (meer dan tweemaal de dagelijkse behoefte), worden sinaasappels geassocieerd met het stimuleren van het immuunsysteem.

 3. Lees meer over sinaasappels.

Oregano

 1. Oregano is een rijke bron van vitamine K en antioxidanten in de voeding.

 2. Studies hebben aangetoond dat oregano antimicrobiële activiteit, ontstekingsremmende eigenschappen en componenten in oregano kan helpen de progressie van de ziekte bij patiënten met borstkanker te vertragen of te voorkomen.

 3. Lees meer over oregano.

Papaya

 1. Papaja's groeien in tropische klimaten en worden ook wel papaws of pawpaws genoemd.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van het consumeren van papaja zijn onder meer een verminderd risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker, hulp bij de spijsvertering, verbetering van de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes, verlaging van de bloeddruk en verbetering van de wondgenezing .

 3. Lees meer over papaya.

Peaches

 1. Perziken zijn een karakteristiek vaag fruit afkomstig uit het noordwesten van China. Ze zijn lid van de steenfruitfamilie, wat betekent dat ze één groot middelzaad hebben, samen met kersen, abrikozen, pruimen en nectarines.

 2. Een middelgrote perzik bevat 2 procent of meer dagelijkse waarde van vitamine E en K, niacine, folaat, ijzer, choline, kalium, magnesium, fosfor, mangaan, zink en koper. Er is aangetoond dat ze obesitas-gerelateerde ziekten afweren, zoals diabetes, metabool syndroom en hart- en vaatziekten.

 3. Lees meer over perziken.

Peppermint

 1. Pepermunt wordt vanwege de kalmerende werking gebruikt als een traditionele remedie voor mensen of voor verschillende aandoeningen. [! 67 => 1140 = 47!

 2. Lees meer over pepermunt.

Ananas

 1. Ananas is een bron van belangrijke vitamines en mineralen zoals thiamine, riboflavine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur, magnesium, mangaan en kalium. Het bevat ook antioxidanten en polyfenolen, zoals bètacaroteen.

 2. Verse ananas is de enige bekende bron van het enzym bromelaïne, dat kan helpen gewrichtspijn en de symptomen van artritis te verminderen, ontstekingen te verminderen, tumorgroei te remmen en de hersteltijd na plastische chirurgie te verkorten.

 3. Lees meer over ananas.

Aardappelen

 1. Samen met de tomaat en de aubergine behoort de aardappelplant tot de nachtschadefamilie, waarvan sommige soorten echt giftig zijn. Tegenwoordig zijn aardappelen een van de goedkoopste universele gewassen om te produceren en zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar.

 2. De gezondheidsvoordelen van het consumeren van aardappelen zijn onder meer het handhaven van de botstructuur, het ondersteunen van de gezondheid van het hart, het verminderen van chronische ontstekingen en het voorkomen van constipatie.

 3. Lees meer over aardappelen.

Pumpkin

 1. Pompoen is een extreem voedzaam voedingsmiddel, wat betekent dat het boordevol vitaminen en mineralen zit maar weinig calorieën bevat. Er zijn veel creatieve manieren om pompoen in je dieet op te nemen, waaronder desserts, soepen, salades, conserven en zelfs als vervanging voor boter.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van pompoen, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van het hart, de gezondheid van de ogen, het bevorderen van de vruchtbaarheid en het stimuleren van de immuniteit.

 3. Lees meer over pompoen.

Quinoa

 1. Quinoa wordt voedingswaarde beschouwd als een volkoren. Hele korrels omvatten het gehele intacte korrelzaad zonder delen te verwijderen.

 2. Wanneer granen worden gemalen of verfijnd zoals witte broden, witte rijst en witte pasta, zijn ze verwerkt tot een fijnere, lichtere textuur en zijn ze niet zo voedzaam. Quinoa is ook een geweldige bron van eiwitten.

 3. Het consumeren van 2-3 porties volkoren voedsel per dag kan het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk, darmkanker en obesitas verminderen.  Veel studies hebben aangetoond dat naarmate de inname van volkoren graan toeneemt, het risico voor alle vijf van deze levensstijlgerelateerde aandoeningen afneemt. [! 67 => 1140 = 51!

Rosemary

 1. Rozemarijn is een rijke bron van antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen.

 2. Studies hebben aangetoond dat rozemarijn mogelijk kan helpen bij de behandeling van indigestie, het geheugen en de concentratie verbetert, neurologische bescherming biedt en bescherming biedt tegen maculaire degeneratie.

 3. Lees meer over rozemarijn.

Sage

 1. Salie is rijk aan antioxidanten (apigenine, diosmetine en luteoline) en belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine K.

 2. Studies hebben aangetoond dat salie mogelijk de geheugen- en informatieverwerking bij mensen met een milde ziekte van Alzheimer kan verbeteren en het cholesterol- en triglyceridegehalte kan verlagen bij patiënten met diabetes type 2.

 3. Lees meer over salie.

Munt

 1. Groene munt bevat grote hoeveelheden vitamines, antioxidanten en andere vitale voedingsstoffen.

 2. Studies hebben aangetoond dat groene munt mogelijk antioxiderende en schimmelwerende eigenschappen heeft, symptomen van misselijkheid en andere spijsverteringsproblemen vermindert en hirsutisme (abnormale haargroei) behandelt.

 3. Lees meer over groene munt.

Spinazie

 1. Spinazie is een van de beste bronnen van magnesium en calcium in de voeding.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van spinazie zijn onder meer: ​​diabetes helpen beheersen, kanker helpen voorkomen, het risico op astma verminderen, het risico op bloeddruk verlagen en de gezondheid van de botten verbeteren.

 3. Lees meer over spinazie.

Aardbeien

 1. Aardbeien zijn een van de meest populaire, verfrissende en gezonde lekkernijen op de planeet; ze bevatten veel vitamines en antioxidanten die gunstig kunnen zijn voor je gezondheid.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van aardbeien zijn onder meer: ​​vermindering van het risico op hartaandoeningen, beroertes, kanker, bloeddruk, constipatie, allergieën, diabetes en depressie.

 3. Lees meer over aardbeien.

Zoete aardappelen

 1. Zoete aardappelen hebben een krachtige voedingswaarde. Ze hebben meer dan 400 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine A in één middelgrote aardappel, plus veel vezels en kalium.

 2. De potentiële gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen omvatten een beschermende rol tegen prostaatkanker, het bevorderen van vruchtbaarheid, het stimuleren van de immuniteit en het ondersteunen van het gezichtsvermogen.

 3. Lees meer over zoete aardappelen.

Tijm

 1. Tijmpreparaten zijn mogelijk effectiever dan crèmes op recept, volgens wetenschappers van de Leeds Metropolitan University in Engeland.

 2. Studies hebben aangetoond dat tijm mogelijk kan beschermen tegen hypertensie, kan helpen bij het bestrijden van door voedsel overgedragen bacteriële infecties en het induceren van celdood in borstkankercellen.

 3. Lees meer over tijm.

Tofu

 1. Tofu, gemaakt van soja wrongel, is van nature glutenvrij en caloriearm, bevat geen cholesterol en is een uitstekende bron van eiwitten, ijzer en calcium.

 2. De isoflavonen (een soort verbinding genaamd fyto-oestrogenen) in sojavoedsel zijn in verband gebracht met een verlaagd risico op osteoporose, terwijl het calcium en magnesium in soja kunnen helpen om de PMS-symptomen te verminderen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en voorkom migraine.

 3. Lees meer over tofu.

Tomaten

 1. De tomaat is een "functioneel voedingsmiddel" genoemd, een voedingsmiddel dat verder gaat dan alleen het verstrekken van basisvoeding, het bovendien voorkomen van chronische ziekten en het leveren van andere gezondheidsvoordelen, dankzij nuttige fytochemicaliën zoals lycopeen .

 2. Tomaten zijn een rijke bron van vitamine A en C en foliumzuur. Tomaten bevatten een breed scala aan nuttige voedingsstoffen en antioxidanten, waaronder alfa-liponzuur, lycopeen, choline, foliumzuur, bètacaroteen en luteïne.

 3. De voordelen van het eten van allerlei soorten fruit en groenten, inclusief tomaten, zijn oneindig. Naarmate de consumptie van plantaardig voedsel stijgt, neemt het risico op hartaandoeningen, diabetes en kanker af.

 4. Lees meer over tomaten.

Watermelon

 1. Watermeloen bevat thiamine, riboflavine, niacine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium, choline, lycopeen en betaïne. Watermeloen is een goede bron van lycopeen.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van watermeloen zijn onder andere astmapreventie, verlaging van hoge bloeddruk, regulatie van de spijsvertering, ontstekingsreductie en bevordert gezond haar en huid. Watermeloen is ook een van de beste bronnen van lycopeen.

 3. Lees meer over watermeloen.

 4. Artikel laatst bijgewerkt op vr 1 september 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407