Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kan mijn hond dit eten? Een lijst met menselijke voedingsmiddelen Honden kunnen en kunnen # x27; t eten

De afhaalmaaltijden

 1. Honden en mensen metaboliseren voedsel anders.

 2. Om deze reden zijn sommige voedingsmiddelen veilig voor mensen om te eten, maar kunnen giftig en mogelijk dodelijk zijn voor honden.

 3. Anderzijds zijn er veel menselijke voedingsmiddelen die volkomen veilig en zelfs gezond zijn voor honden om af en toe te eten.

 4. Dit artikel geeft een overzicht van 53 voedingsmiddelen en of uw hond ze wel of niet kan eten.

1. Wortelen: kunnen eten

 1. Zowel rauwe als gekookte wortelen zijn veilig voor uw hond om te eten.

 2. Wortelen bevatten weinig calorieën en een goede bron van vitamines, mineralen en vezels. Dit maakt ze een zeer gezond voer voor uw hond om op te snacken (1).

 3. Voordat u wortels aan uw hond voert, moet u ze in hapklare stukjes snijden om verstikking te voorkomen.

2. Druiven en rozijnen: Kan niet eten

 1. Voer nooit druiven of rozijnen aan uw hond.

 2. Druiven en rozijnen bevatten giftige stoffen die schadelijk zijn voor honden. Ze kunnen potentieel leiden tot snel nierfalen en overlijden (2).

 3. Zelfs kleine hoeveelheden druiven en rozijnen kunnen uw hond ziek maken, dus het is belangrijk om te voorkomen dat u ze helemaal aan uw hond geeft.

3. Zout: Limiet

 1. Zout moet beperkt worden in het dieet van uw hond.

 2. Overmatige zoutinname kan leiden tot zoutvergiftiging of watergebrek bij honden, wat kan leiden tot braken, diarree, braken en epileptische aanvallen. In ernstige gevallen kunnen grote hoeveelheden zout fataal zijn (3).

 3. Om nadelige effecten te voorkomen, moet u uw hond geen zoutvoer voeren, zoals chips of pretzels. Zorg er bovendien altijd voor dat uw hond water drinkt, wat watergebrek kan voorkomen.

4. Pindakaas: kan eten

 1. Pindakaas is een gezonde en veilige traktatie voor honden om in gematigde hoeveelheden te eten.

 2. Het is echter het beste om de pindakaasinname van uw hond te beperken. Omdat pindakaas veel vet en calorieën bevat, kan dit leiden tot gewichtstoename als hij te veel eet (4, 5).

 3. Zorg er ook voor dat uw hond gewone, ongezouten pindakaas voedt. Aan pindakaas zijn meestal extra ingrediënten toegevoegd, zoals zout, dat schadelijk kan zijn voor uw hond (3).

5. Eieren: Kan eten

 1. Gekookte eieren zijn volkomen veilig en voedzaam voor honden om te eten.

 2. Eén medium ei bevat een deel van bijna elke vitamine en mineraal, plus veel eiwit. Er zijn claims dat eieren ook kunnen helpen misselijkheid bij honden te verlichten, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor deze claim (6).

 3. Het is belangrijk op te merken dat u geen rauwe eieren aan uw hond moet voeren. Hoewel honden meestal niet ziek worden van het eten van rauwe eieren, kunnen bacteriën, zoals Salmonella, zich verspreiden van de hond naar zijn menselijke eigenaren, waardoor hun risico op infectie toeneemt (7). [! 112033 => 1130 = 7!

 1. Gekookte zalm zonder been is een veilig en gezond voedsel voor uw hond.

 2. Zalm is een geweldige bron van omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze ontstekingen verminderen en de huid en vacht van uw hond gezond kunnen houden (8, 9).

 3. U moet echter voorkomen dat u rauwe zalm aan uw hond geeft. Het kan een parasiet bevatten waarvan bekend is dat het zalmvergiftigingsziekte veroorzaakt, die dodelijk kan zijn (10).

7. Chocolade: kan niet eten

 1. Het is algemeen bekend dat honden nooit chocolade mogen eten.

 2. Dit komt omdat chocolade theobromine en cafeïne bevat, twee stimulerende middelen die honden niet efficiënt kunnen metaboliseren (11).

 3. Als uw hond chocolade eet, kan hij symptomen vertonen zoals braken, diarree en uitdroging. Deze symptomen kunnen tot ernstigere complicaties leiden, zoals inwendige bloedingen, spiertrillingen, epileptische aanvallen en overlijden (12).

 4. Donkere en minder zoete soorten chocolade, zoals cacaopoeder en ongezoete bakkerschocolade, zijn giftiger voor honden dan gezoete soorten, zoals melkchocolade.

 5. Voer uw hond echter geen enkele soort chocolade.

8. Kaas: Limiet

 1. Kaas is veilig voor de meeste honden om in kleine hoeveelheden te eten.

 2. Vanwege het vet- en lactosegehalte van kaas kunnen sommige honden na het eten spijsverteringssymptomen hebben, zoals buikpijn en diarree (13, 14).

 3. Om onaangename symptomen te voorkomen, is het het beste om geleidelijk kaas in het dieet van uw hond te introduceren. Het kan ook helpen om alleen magere kazen aan je hond te voeren, zoals mozzarella.

9. Bosbessen: kunnen eten

 1. Bosbessen zijn veilig en voedzaam voor honden om te eten.

 2. Bosbessen zijn een rijke bron van ziektebestrijdende antioxidanten en bieden een aanzienlijke hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels, die allemaal de gezondheid van uw hond ten goede kunnen komen (15, 16, 17, 18).

 3. Bovendien bevatten bosbessen weinig calorieën en zijn ze klein van formaat, waardoor ze een uitstekende gezondheidsbewuste traktatie voor uw hond zijn (15).

10. Popcorn: kan eten

 1. Honden kunnen af ​​en toe popcorn eten, zolang deze geen extra ingrediënten bevat.

 2. Zout wordt vaak toegevoegd aan popcorn, wat kan leiden tot ernstige complicaties als uw hond teveel eet. Boter en olie zijn andere veel voorkomende popcorningrediënten die veel vet bevatten en bij overconsumptie tot pancreatitis kunnen leiden (3, 11, 19).

 3. Om deze redenen is het het beste om uw hond alleen gewone, met lucht gepofte popcorn te voeren.

 4. Popcornpitten vormen ook een verstikkingsgevaar en kunnen vast komen te zitten in de tanden van uw hond, dus u moet uw hond alleen voorzien van volledig gepofte kernels.

11. Cashewnoten: Limiet

 1. U moet de inname van cashewnoten van uw hond beperken.

 2. Gewone, ongezouten en geroosterde cashewnoten zijn veilig voor de meeste honden om met mate te eten. Cashewnoten bevatten echter veel vet en calorieën en kunnen bij overmatig gebruik leiden tot gewichtstoename en pancreatitis (4, 11).

 3. Om deze redenen moet u de inname van uw hond beperken tot één of twee cashewnoten per dag of minder.

12. Macadamia-noten: kan niet eten

 1. Honden mogen nooit macadamia-noten eten.

 2. Macadamia-noten bevatten een onbekende toxine die kan leiden tot braken, spierzwakte, tremoren, hyperthermie en depressie wanneer honden ze consumeren, zelfs in kleine hoeveelheden (20).

 3. Bovendien hebben macadamia-noten een hoog vetgehalte, wat de triglycerideniveaus van uw hond kan verhogen en mogelijk kan leiden tot pancreatitis.

 1. Het is het beste om amandelen in het dieet van uw hond te beperken.

 2. Hoewel gewone, ongezouten amandelen over het algemeen veilig zijn voor honden om in kleine hoeveelheden te eten, zijn ze moeilijk voor honden om te verteren en kunnen ze overgeven en diarree veroorzaken.

 3. Amandelen bevatten ook veel vet en calorieën en kunnen bij honden gewichtstoename en pancreatitis veroorzaken. Als u uw hondenamandelen voedt, is het het beste om zeer kleine porties te geven (11).

14. Ananas: Kan eten

 1. Verse ananas is veilig voor honden om in kleine hoeveelheden te eten.

 2. Bovendien zit ananas vol met veel vitamines, mineralen en vezels, waardoor het een uitstekende, voedzame snack is voor uw hond (21).

 3. Net als andere voedingsmiddelen kunnen honden symptomen zoals misselijkheid en diarree ervaren als ze te veel ananas eten. Het is dus het beste om uw hond een kleine hoeveelheid ananas per keer te voeren.

15. Uien: Kan niet eten

 1. U mag uw honduien nooit voeren.

 2. Uien bevatten N-propyldisulfide, een verbinding die giftig is voor honden. Het kan de rode bloedcellen van uw hond beschadigen, waardoor hun vermogen om zuurstof door het lichaam te vervoeren vermindert. Dit resulteert vaak in een aandoening die bloedarmoede wordt genoemd (22, 23).

 3. Bloedarmoede bij honden wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan symptomen, waaronder lethargie, zwakte, verminderde eetlust en flauwvallen. In ernstige gevallen hebben honden met bloedarmoede mogelijk een bloedtransfusie nodig (22, 24).

 4. Het is belangrijk op te merken dat alle componenten en vormen van uien giftig zijn voor honden, zelfs de bladeren, sap en bewerkte poeders, zoals uienpoeder.

 1. Watermeloen is veilig voor honden om te eten, zolang het geen korst of zaden bevat.

 2. Watermeloenschillen en zaden kunnen verstikkingsgevaar opleveren, en sommige mensen beweren dat ze spijsverteringsproblemen bij honden kunnen veroorzaken.

 3. Watermeloen op zichzelf is echter een zeer gezonde traktatie voor honden, omdat het weinig calorieën bevat en vol zit met voedingsstoffen, zoals vitamine A en vitamine C (25).

 1. Honden kunnen cottage cheese in kleine hoeveelheden eten.

 2. Sommige honden kunnen echter spijsverteringsproblemen ervaren, zoals misselijkheid en diarree, na het nuttigen van cottage cheese (14).

 3. Om deze redenen moet u de inname van kwark van uw hond beperken tot één of twee kleine lepels per dag of minder.

18. Brood: kan eten

 1. Gewoon wit of volkorenbrood is veilig voor de meeste honden om af en toe te eten.

 2. Controleer voordat u uw hondenbrood voedt, of het geen extra ingrediënten bevat, zoals rozijnen, die mogelijk schadelijk kunnen zijn.

 3. Houd er bovendien rekening mee dat brood, samen met andere voedingsmiddelen, extra calorieën toevoegt aan het dieet van uw hond en gewichtstoename kan veroorzaken als hij te veel eet.

19. Bramen: Kan eten

 1. U kunt uw hond veilig bramen voeren.

 2. Verse of bevroren bramen zijn een gezonde traktatie voor honden. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Bovendien zijn bramen een geweldige bron van vezels (26).

 3. Als uw hond van bramen houdt, kunt u hem elke dag een paar voeren als traktatie.

20. Avocado: Can't Eat

 1. Avocado's mogen nooit door honden worden geconsumeerd.

 2. Dit komt omdat ze een toxine bevatten genaamd persin, waarvan bekend is dat het zeer giftig is voor honden. Het kan leiden tot vochtophoping in hun longen en borst, wat ademhalingsproblemen, zuurstofgebrek en zelfs de dood kan veroorzaken (11).

 3. Persin wordt gevonden in alle delen van de avocado, inclusief het fruit, de pit, de bladeren en de schors. Houd daarom avocado's altijd uit de buurt van uw hond.

21. Corn: Kan eten

 1. Honden kunnen in matige hoeveelheden maïs eten.

 2. Maïs is een goede bron van sommige vitamines en mineralen en een veelgebruikt ingrediënt in veel soorten hondenvoer. Een eetlepel maïs per dag is een geschikte portiegrootte voor honden (27).

 3. Hoewel gewone, gekookte maïskorrels veilig zijn voor honden, moet u uw hond nooit maïskolf voeren. De cob is verstikkingsgevaar en kan bij consumptie leiden tot darmobstructie.

22. Tomaten: Limiet

 1. Het is prima om uw hond tomaten af ​​en toe te voeren, zolang ze maar rijp zijn.

 2. Groene tomaten kunnen daarentegen kleine hoeveelheden tomaat bevatten, een giftige glycoalkaloïde. Hoewel groene tomaten niet giftig zijn voor mensen, suggereert anekdotisch bewijs dat het honden kan schaden. (28).

 3. Honden die teveel tomaten van tomaten consumeren, kunnen misselijkheid, een abnormale hartslag, spierzwakte en ademhalingsproblemen ervaren.

23. Groene Erwten: kunnen eten

 1. Het is over het algemeen veilig voor honden om groene erwten te consumeren.

 2. Groene erwten zijn een veelgebruikt ingrediënt in veel soorten hondenvoer. Honden vinden ze niet alleen lekker, maar groene erwten bevatten ook weinig calorieën en veel voedingsstoffen, waardoor ze een gezonde traktatie voor uw hond zijn (29).

 3. Voer uw hond echter alleen verse of ingevroren erwten, niet in blik. Ingeblikte erwten zitten vaak vol met zout, dat in grote hoeveelheden schadelijk is voor honden (3).

24. Havermout: Kan eten

 1. Gewoon havermout is veilig voor uw hond om te eten.

 2. Havermout biedt veel vezels, evenals enkele vitamines en mineralen (30).

 3. Zoals met alle voedingsmiddelen, moet u uw hond met mate havermout voeren om te voorkomen dat hij aankomt (4).

 4. Bovendien is het belangrijk om alleen gewone havermout aan uw hond te voeren, in plaats van gearomatiseerde havermout. Aan gearomatiseerd havermout kunnen extra ingrediënten zijn toegevoegd die schadelijk kunnen zijn voor uw hond.

25. Koffie en thee: kan niet eten

 1. Koffie en thee zijn gevaarlijk voor honden om te consumeren vanwege hun cafeïnegehalte.

 2. Cafeïne stimuleert het zenuwstelsel van uw hond, wat kan leiden tot een aantal symptomen, waaronder hyperactiviteit, braken, diarree, verhoogde hartslag, epileptische aanvallen en tremoren (11, 31).

 3. Longfalen en abnormaal hartritme kunnen het gevolg zijn van te veel cafeïne, wat uiteindelijk tot de dood kan leiden (31, 32).

 4. Zelfs kleine hoeveelheden cafeïne kunnen schadelijke gevolgen hebben voor honden, dus houd koffie en thee altijd buiten het bereik van uw hond (32).

26. Appels: kunnen eten

 1. Gesneden appels zijn veilig en gezond voor honden om te eten.

 2. Appels bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten ook veel vezels, wat het spijsverteringsstelsel van je hond ten goede kan komen (33, 34).

 3. U mag uw hond echter nooit appelzaden voeren, omdat deze cyanide bevatten, een chemische stof die in grote hoeveelheden giftig kan zijn. Verwijder altijd de zaden voordat u appels aan uw hond voedt (35).

27. Knoflook: Kan niet eten

 1. Voer uw hond nooit knoflook.

 2. Knoflook bevat chemicaliën die thiosulfaten worden genoemd en die giftig zijn voor honden. Thiosulfaten kunnen de rode bloedcellen van uw hond beschadigen en tot bloedarmoede leiden. Knoflookconsumptie kan ook leiden tot symptomen zoals braken en diarree bij honden (11).

 3. In ernstige gevallen hebben honden mogelijk een bloedtransfusie nodig als ze grote hoeveelheden knoflook consumeren. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat u knoflook aan uw hond geeft, zelfs in kleine hoeveelheden (11).

28. Broccoli: Kan eten

 1. Honden kunnen rauwe of gekookte broccoli met mate eten.

 2. Broccoli is een caloriearme groente die veel hoeveelheden voedingsstoffen bevat, waardoor het een zeer gezonde snack is voor uw hond (36).

 3. Broccoli bevat echter isothiocyanaten, stoffen die het spijsverteringsstelsel van uw hond kunnen irriteren als hij te veel eet. Daarom moet u uw hond alleen af ​​en toe broccoli voeren (37).

29. Kip: kan eten

 1. Gekookte kip is een gezond voer dat voor de meeste honden veilig is om te eten.

 2. Kip is een van de meest voorkomende ingrediënten in hondenvoer, omdat het een uitstekende eiwitbron is die uw hond nodig heeft om gezond te blijven. Je kunt je hondenkip alleen voeren of combineren met zijn normale voer (38, 39).

 3. Het is vermeldenswaard dat u kip altijd van het bot moet verwijderen voordat u het aan uw hond geeft. Kippenbotten vormen een verstikkingsgevaar en kunnen zijn spijsverteringskanaal doorboren.

 4. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat u uw hond rauwe kip voedt om een ​​Salmonella-infectie te voorkomen (40).

30. Zoete Aardappelen: Kan eten

 1. Zoete aardappelen zijn een veilige en gezonde voeding voor honden om in gematigde hoeveelheden te eten.

 2. Zoete aardappelen zijn gemakkelijk voor honden te verteren en rijk aan vitamine A, wat belangrijk is voor de gezondheid van het oog en het immuunsysteem van uw hond (41, 42).

 3. Je kunt een paar zoete aardappelen toevoegen aan het normale voer van je hond of ze hem af en toe voeden.

 4. Houd er rekening mee dat teveel vitamine A kan leiden tot botproblemen en spierzwakte bij honden. Daarom moet u vermijden om uw hond te veel zoete aardappelen te voeren (41).

31. Xylitol: Can't Eat

 1. Honden mogen xylitol nooit eten.

 2. Het is een suikervervanger die vaak wordt gevonden in snoep, kauwgom, gebak en tandpasta. Wanneer honden xylitol consumeren, kan dit leiden tot een snelle daling van de bloedsuikerspiegel en symptomen zoals spierzwakte en epileptische aanvallen (11, 43, 44).

 3. De effecten van xylitol bij honden kunnen mogelijk leiden tot ernstiger complicaties, zoals leverschade en zelfs de dood (11).

 1. Kokosnoot is veilig voor honden om te consumeren.

 2. Bovendien is anekdotisch beweerd dat het voeren van kokosvlees of kokosolie aan honden anekdotisch ten goede komt aan hun huid en vacht.

 3. Het is belangrijk op te merken dat kokosolie veel vet en calorieën bevat en dus het beste met mate door honden wordt geconsumeerd om gewichtstoename te voorkomen. Afhankelijk van de grootte van uw hond, is een vierde theelepel tot 1 eetl per dag een geschikte portiegrootte (4).

 1. Honden mogen nooit alcohol consumeren.

 2. Zelfs kleine hoeveelheden consumeren kan leiden tot ethanolvergiftiging bij honden. Dit veroorzaakt vermoeidheid, gebrek aan coördinatie, epileptische aanvallen, braken en diarree (11).

 3. Als een hond te veel alcohol drinkt, kan dit leiden tot ernstiger symptomen, zoals een hartaanval, longfalen, coma en zelfs de dood (11).

 4. Producten die alcohol bevatten, zoals alcoholische dranken, parfums, mondwater en schoonmaakmiddelen, moeten altijd uit de buurt van uw hond worden gehouden.

 1. Gekookt varkensvlees zonder toegevoegde kruiden, kruiderijen of sauzen is veilig voor honden om te eten.

 2. U mag uw hond echter nooit rauw of onvoldoende gekookt varkensvlees voeren om een ​​bacteriële infectie te voorkomen, die uw hond ziek kan maken (40).

 3. Bovendien mogen bewerkte vormen van varkensvlees, zoals ham en spek, nooit aan honden worden gevoerd. Ze bevatten vaak extreem veel zout, wat schadelijk kan zijn voor honden (3).

 1. Kaneel is niet giftig voor honden, maar het moet nog steeds beperkt zijn in het dieet van uw hond.

 2. Als honden kaneel in grote hoeveelheden consumeren, kan dit hun mond en spijsverteringsstelsel irriteren. Bovendien, als uw hond kaneelpoeder inhaleert, kan dit hoesten, verstikking en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken (45).

 3. Zelfs voedingsmiddelen die kaneel als ingrediënt bevatten, zoals gebak, kunnen nadelige gevolgen hebben als uw hond te veel consumeert.

 1. Honden kunnen af ​​en toe mango eten.

 2. Mango's zijn in kleine hoeveelheden zeer gezond voor honden, omdat ze naast veel vezels (46) verschillende vitamines en mineralen bevatten.

 3. Voordat u uw hond mango's voedt, moet u ze schillen, omdat de huid moeilijk te verteren is. Bovendien moet de put worden verwijderd om verstikking te voorkomen.

37. Nootmuskaat: kan niet eten

 1. Nootmuskaat is niet veilig voor honden om te eten.

 2. Dit komt omdat nootmuskaat myristicine bevat, een verbinding die giftig is voor honden bij consumptie in grote hoeveelheden. Het kan desoriëntatie, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, droge mond, maagpijn en epileptische aanvallen veroorzaken (47).

 3. U moet nootmuskaat buiten het bereik van uw hond houden en voorkomen dat hij bakproducten en andere voedingsmiddelen die nootmuskaat bevatten consumeert.

38. Honing: Limiet

 1. Je moet je hond slechts in beperkte hoeveelheden honing geven.

 2. Honing heeft een hoog suikergehalte, wat kan leiden tot calorieën en bijdraagt ​​aan gewichtstoename als uw hond teveel eet (4).

 3. Als u uw hond honing zo nu en dan als traktatie wilt geven, is het het beste om hem slechts een zeer kleine hoeveelheid te geven.

39. Melk: Limiet

 1. U moet voorkomen dat uw hond teveel melk drinkt.

 2. Lactose-intolerantie komt vaak voor bij honden, wat losse ontlasting, gas, braken, buikpijn en diarree kan veroorzaken (14).

 3. Sommige honden kunnen kleine hoeveelheden melk als incidentele traktatie verdragen, maar ze mogen niet meer dan een paar eetlepels melk per dag drinken.

 1. De meeste honden kunnen zonder kalkoen kalkoen eten.

 2. Geef uw hond echter geen gekruide en gevulde kalkoen om te voorkomen dat hij potentieel schadelijke ingrediënten, zoals uien en knoflook, opeet.

 3. Bovendien mag uw hond alleen kalkoen eten zonder been en zonder vel.

 1. Honden kunnen gewone en gekookte bruine of witte rijst eten.

 2. Rijst is zeer gemakkelijk voor honden om te verteren en kan een maagklachten helpen verlichten.

 3. U kunt alleen rijst aan uw hond voeren of in combinatie met een beetje kip of kalkoen voor extra eiwit.

 1. Mager rundvlees is veilig voor honden om te eten.

 2. In feite is rundvlees een veelgebruikt ingrediënt in veel hondenvoer. Het is een uitstekende bron van eiwitten en veel belangrijke vitamines en mineralen die uw hond nodig heeft voor de algehele gezondheid (48).

 3. Het rundvlees dat u aan uw hond geeft, moet duidelijk zijn, zonder toegevoegde sauzen of kruiden. Deze bevatten vaak ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor uw hond, zoals zout (3).

 1. Citroenen en limoenen kunnen giftig zijn voor uw hond.

 2. Dit komt omdat de schil van citroenen en limoenen een stof bevat die psoralen wordt genoemd, waardoor honden gastro-intestinale symptomen zoals braken en diarree kunnen hebben (49).

 3. Als zeer grote hoeveelheden psoralen door honden worden geconsumeerd, kunnen ernstigere symptomen, zoals spiertrillingen, moeilijk lopen, leverfalen en overlijden, het gevolg zijn.

 1. Het is voor honden buitengewoon onveilig om rauw gistdeeg te eten.

 2. Rauw gistdeeg is een zorg omdat gistcellen alcohol produceren tijdens het gisten, wat kan leiden tot alcoholvergiftiging en de dood als uw hond het consumeert (11, 31).

 3. Bovendien kunnen honden die rauw gistdeeg eten, een sterk opgeblazen gevoel krijgen, omdat het deeg in hun maag uitzet. Dit kan ademhalingsproblemen en zwakte veroorzaken (50).

45. Bananen: Kan eten

 1. Honden kunnen met mate bananen eten.

 2. Bananen bevatten veel vezels en veel vitamines en mineralen. Sommige mensen beweren ook dat bananen helpen bij het verlichten van misselijkheid bij honden, maar dit is niet bewezen door wetenschappelijk bewijs (51).

 3. Je kunt wat geprakte banaan mengen met het normale voer van je hond of hem een ​​paar plakjes geven als een incidentele traktatie.

 1. Uw hond kan veilig aardbeien eten met mate.

 2. Aardbeien zijn een zeer gezonde traktatie voor honden, omdat ze weinig calorieën bevatten, maar veel voedingsstoffen, antioxidanten en vezels (52).

 3. Voordat u uw hond aardbeien voedt, moet u ze in kleine stukjes snijden om verstikking te voorkomen.

 1. Honden kunnen in kleine hoeveelheden sinaasappels eten.

 2. Sinaasappels zijn een uitstekende traktatie voor honden omdat ze veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevatten (53).

 3. Van sinaasappels is echter gemeld dat ze bij sommige honden maagklachten veroorzaken en daarom moeten ze ze met mate eten.

 1. Gewone, ongezouten pinda's zijn veilig voor honden om in kleine hoeveelheden te eten.

 2. Net als andere noten bevatten pinda's veel vet en kunnen ze bijdragen aan gewichtstoename en pancreatitis als uw hond er te veel van eet (4, 11).

 3. Bovendien bevatten pinda's vaak toegevoegde ingrediënten zoals zout dat schadelijk kan zijn voor honden. Als je je hond pinda's voedt, is het het beste om hem maar een paar gewone pinda's tegelijk te geven.

49. Paddestoelen: kunnen eten

 1. In de winkel gekochte paddenstoelen, zoals portobello-paddenstoelen, zijn veilig voor honden om te eten.

 2. Geef uw hond echter alleen gewone paddenstoelen die niet zijn gecombineerd met extra ingrediënten, zoals knoflook en uien, die nadelige effecten kunnen hebben bij honden.

 3. Bovendien is het vermeldenswaard dat sommige wilde paddestoelen giftig zijn voor uw hond en paddestoelvergiftiging kunnen veroorzaken (54, 55).

50. Aardappelen: kunnen eten

 1. Honden kunnen gekookte aardappelen eten.

 2. U mag uw hond echter nooit rauwe aardappelen voeren. Rauwe aardappelen bevatten solanine, een stof die giftig is voor honden. Het koken van aardappelen vermindert hun solaninegehalte (56, 57, 58, 59).

 3. Aardappelen mogen alleen in kleine hoeveelheden aan honden worden gevoerd, omdat hun hoge koolhydraatgehalte ertoe kan leiden dat honden in gewicht toenemen als ze ze in grote hoeveelheden eten.

51. Selderij: kan eten

 1. In kleine hoeveelheden is selderij een veilige snack voor honden om te eten.

 2. Ook is selderij een gezondheidsbewuste traktatie voor honden. Het bevat weinig calorieën en een uitstekende bron van veel vitamines en mineralen (60).

 3. Voordat u uw hond bleekselderij voedt, snijd deze in hapklare stukjes om verstikking te voorkomen en het voor hem gemakkelijker te verteren te maken.

 1. Honden kunnen in gematigde hoeveelheden verse, ontpitte kersen eten.

 2. U mag uw hond echter geen kersenpitten laten eten. Kersenpitten bevatten cyanide, dat giftig is voor honden wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Bovendien vormen kersenpitten een verstikkingsgevaar (58).

 3. Kersen kunnen ook maag- en diarree veroorzaken bij honden als ze te veel eten. Als je je hondenkersen voedt, beperk hem dan tot één of twee kersen tegelijk.

 1. U kunt gewone, gekookte garnalen aan uw hond voeren.

 2. Garnalen zijn een gezonde traktatie voor honden, omdat het een uitstekende bron van eiwitten is en een aanzienlijke hoeveelheid vitamines en mineralen bevat (61).

 3. U moet echter vermijden om rauwe garnalen aan uw hond te voeren, omdat deze schadelijke bacteriën kan bevatten die hem ziek kunnen maken. Zorg er altijd voor dat de schaal van garnalen wordt verwijderd om te voorkomen dat uw hond stikt (62).

De onderste regel

 1. Sommige voedingsmiddelen zijn veilig en gezond voor honden om te eten, terwijl andere schadelijk zijn en zelfs dodelijk kunnen zijn.

 2. Alle voedingsmiddelen moeten geleidelijk in het dieet van uw hond worden opgenomen, zodat u hem kunt controleren op bijwerkingen zoals allergische reacties.

 3. Zelfs als een voer als "veilig" wordt beschouwd voor honden om te eten, is een vuistregel om het met mate aan uw hond te geven. Dit kan helpen gewichtstoename en andere negatieve effecten te voorkomen.

 4. Houd er rekening mee dat alle honden verschillend zijn. De ene hond kan een voer prima verdragen, terwijl de andere bijwerkingen heeft.

 5. Toch kan het leuk zijn om uw hond af en toe een traktatie te geven. Zorg ervoor dat je hem alleen voedsel geeft dat niet giftig is voor honden.

 6. Als u vragen heeft over specifieke portiegroottes van voedsel om aan uw hond te voeren, stel deze dan aan uw dierenarts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407